Grande Distribuzione או Great Distr

solsky

New member
Grande Distribuzione או Great Distr

היי לכולם ושוב אני במטח שאלות לגבי הספר שאני מתרגם מאיטלקית - ספר על יהדות אשכנז בין השנים 1850-1960. והנה השאלה הראשונה - יותר שאלה של ידע כללי מאשר שאלה של תרגום. מי יודע מה זה ה-Grande Distribuzione, או באנגלית (אולי) Great Distribution? הנה הפסקה המקורית, ולאחריה, לשם נוחות, התרגום שלי לעברית: L'ebreo nel melting pot made in USA potra vivere con la Torah senza problemi, abitera relativamente tranquillo nei suoi quartieri con il suo insolito abbigliamento che finira per diventare parte del panorama antropologico, organizzera la sua vita intorno alle mitzvot, favorito in questo anche dalla Grande Distribuzione ובעברית: היהודי בכור ההיתוך "made in USA" יוכל לחיות עם התורה ללא בעיות; הוא יחיה בשלווה יחסית באזורי המגורים שלו, עם מלבושיו המוזרים אשר יהפכו בסופו של דבר לחלק מהנוף האנתרופולוגי. הוא יארגן את חייו סביב המצוות, כאשר בעניין זה מסייעת לו גם החלוקה הגדולה (או ההפצה, או ההתפזרות הגדולה). ההקשר הוא כמובן הגירתם של היהודים מאירופה רדופת האנטישמיות אל ארצות הברית הנבנית ומתעצמת, והעובדה שהיה להם הרבה יותר נוח לחיות כיהודים בארה"ב מאשר באירופה. תודה רבה על עזרתכם אוהב צחי

אולי מדובר

בפזורה הגדולה - בעובדה שבארצות הברית יש פזורה גדולה של יהודים שחיים בכל מיני מקומות?

solsky

New member
ייתכן, אבל

אתה יודע, דווקא חשבתי על האפשרות הזאת. הדבר שמפריע לי לגביה היא האותיות הגדולות בתחילת המילים - כאילו זה מושג שכיח וידוע, או אפילו רשמי - Grande Distribuzione. מאידך, זה סופר שיש לו לפעמים שגיאות לשוניות גסות, אז אם לא יצוץ מישהו עם הסבר למושג הזה, אני אניח פשוט שאין כזה מושג ושהכוונה באמת למה שאתה כתבת. בידידות רבה צחי

liorasar

New member
בפנים

GDO, Grande Distribuzione Organizzata. Identifica la formula distributiva moderna; si suddivide nelle sottocategorie: GD - Grande Distribuzione: insegne commerciali che presentano in maniera omogenea punti di vendita con superfici elevate, supermercati ed ipermercati DO - Distribuzione Organizzata: insegna centrale di acquisti unica e molte piccole realtà distributive sul territorio; grande numero di negozi tradizionali uniti da un'unica insegna, come mini-market e superette אני לא התעמקתי אך נראה לי שמדובר במבנה כלכלי כלשהו שבו נוח ליהודי לחיות והוא מסתייע בו כדאי שתיגש לפורום של דוברי איטלקית​

Eldad S

New member
צחי, בהמשך להצעה של ליאורה,

אם תרצה לשאול בפורום נוסף - פורום איטלקית ותרבות איטליה - 919 בתפוז. לי לא מוכר הביטוי שהזכרת, אבל מסקרן אותי מה פירושו. אם תדע ממקור נוסף, חזור לעדכן.

solsky

New member
גרנדה דיסטריבוציונה

תודה רבה על התשובות והעצות עדיין לא הספקתי להתעמק בהן, אך כפי שהציע אלדד, אם אמצא משהו אשמח מאד לעדכנכם על מנת להרבות בינה ודעת ידידכם צחי

liorasar

New member
עוד

Region: passed the Great Distribution Plan The regional parliament has passed the Great Distribution Plan, which aims at reaching a balanced development of large shopping centres in relation to the small distribution. The plan will limit substantially the area destined to large malls establishing a maximum 65% threshold of the total shopping area to be granted to the great distribution. The measure has been criticised by the regional shadow cabinet. The unions are also worried by this news since they think that such plan will end up sterilising a sector that is very important for employment and development. The traders’ associations instead asked to review the parameters. Meanwhile the centre left government expressed its willingness to improve the plan with everybody’s help. http://www.alef-fvg.it/onde/2004-2005/FIR22/eng.htm​
|סקוד זה מתאריך 26.2.2002

solsky

New member
תודה רבה לכולם

תודה רבה לכל מי שעזר והציע הצעות. במיוחד שימחה אותי ההודעה הזאת, שכן ההגדרה שמופיעה כאן מסתדרת לי יפה גם עם הפסקה הבאה בטקסט, אשר כתוצאה מהמושג שהעניקה לי ליאורה מתחברת יפה עם הפסקה שצירפתי. להלן שתי הפסקאות, מחוברות, להנאתכם (המשפט האחרון בפסקה הראשונה כולל את הרעיון של grande distributzione) היהודי בכור ההיתוך "made in USA" יוכל לחיות עם התורה ללא בעיות; הוא יחיה בשלווה יחסית באזורי המגורים שלו, עם מלבושיו המוזרים אשר יהפכו בסופו של דבר לחלק מהנוף האנתרופולוגי. הוא יארגן את חייו סביב המצוות, ובכך יסייעו לו מאד אמצעי ההפצה הסיטונאים של מוצרי הצריכה. אכן, באמריקה ניתן למצוא כל דבר שהוא בגירסה הכשרה, אפילו חזיר על שיפוד. היהדות החרדית תהיה בסך הכל סטייה אחת, שהשתלבה יפה בחיקו של האח הגדול בעל הפסים והכוכבים.

למעלה