GR11 צפון ספרד

natyh

New member
GR11 צפון ספרד

מדובר בשביל לאורך הפירינאים קרוב ל 700 ק"מ , מברצלונה אנדורה עד כיף היגאר ליד אירון הצרפתית יש לאורך השביל מספר פארקים לאומיים האגיאסטורסטאס אורדסה ופארק אוקסידנטל , השנה בתשיעי בספטמבר תעבור הוולטה אספניה בתשיעי לחודש בקטע מגראו לסאיינט דה גייגוס פורמיגאל שהוא אתר סקי , למעשה החל מהשביעי לחודש ועד לעשרים תעבו הוולטה לאורך הפירינאים במקביל לקטע ומאוחר יותר תמשיך מערבה לבורגוס סאן וינסנטה דה קאלדירה ותחתום ב 20 לחודש באנגילרו .

בשביעי לחודש תעבור הוולטה באנדורה עד לקולדה דה גאיינה , זנב התרנגולת שמות מענינים יש להם שם ..

זו ההזדמנות לספר קצת על האזור בכלל ששהיתי בו השנה במאי .

natyh

New member
בשמיני לחודש

התהלוכה מירוץ האופניים יצא מאנדורה לכיוון ואל דה אראן אתרי הסקי המשובחים בספרד :

http://www.lavuelta.com/13/es/recorrido/index.html?e=15

הדרך מאד לא שיגרתית וקורעת :

הרכיבה תצא מאנדורה לכיוון סורט , פונט דה סורט אזור ראפטינג נפלא קצת ירד בטיבו לאחר הקמת הסכר בקטלוניה , ההמשך קריעה בעליה לכיוון השער של בונה איגווה זו כבר קריעה רצח שהשאירה את העמק הזה מבודד שנים , המשך ירידה מאתרי הסקי בונה איגווה, בקירה וברט בהם שהיתי השנה לכיוון סאלארדו , וווילהה עיירות הנופש המטמטמותהקרובות לפארק אגיאסטורסטאס , המשך נראה קצת תמונות וכן אקבל ממרסד
בעלת הבית של מלון פראדטס בוירלהה קצת תמונות .

natyh

New member
ויאלהה

ההגעה לויאלהה היום היא דרך המנהרה טונל :
שני אוטובוסים ביום של חברת האוטובוסים הקטאלאנית ALSA את הכרטיסים קונים בקומה שניה של תחנת האוטובוסים לא באוטובוס תור בעיתי , הראשון יוצא בסביבות 0650
השני בסביבות 1200 שש שעות נסיעה מחליפים אוטובוסים ביידה , ניתן לעלות על האוטובוס גם ליד האוניברסיטה מה שמקל מאד מבחינת זמן ואז רוכשים כרטיס באוטובוס עצמו.

http://www.visitvaldaran.com/en/descubre-val-d-aran/moverse-por-el-valle

האוטובוס מגיע דרך הטונל מנהרה לויאלהה וכך הפך העמק למחובר לקטלוניה , עמק מדהים שעתידו ממש לפניו , כבר עכשיו מתחיל להיות אחד מאתרי הסקי השווים ביותר באירופה .

אני התגוררתי בויאלהה במרכז בהוסטל פראדטס לד הקבאב הפקיסטני ונסעתי לסקי חצי שעה באוטובוס במקומי היוצא מליד הגשר מול הכנסיה ליד בנקו סאנטאנדר .

הגעתי אליה בשני במאי בסביבות שש ומשהו כשירד גשם והטמפרטורות היו קרובות לארבע מעלות בלילה ירד שלג טרי מה שהיה טוב מאד עבורי..

natyh

New member
פרופיל הקטע

הטיפוס באופניים מגיע עד לגובה 2090 הפתח של בונה איגווה בונה איגווה "נהנתה" השנה מ 14 מטר גובה שלג כלומר השלג עבר את גובה עמודי הרכבל שגובהם שמונה מטרים ... ואתר הסקי נסגר ....

http://www.lavuelta.com/13/es/recorrido/index.html?e=15

השנה בחמישי לחודש מאי טיפסתי בסקי טורינג סקי שאליו מחברים עורות חד כיווניים המאפשרים להחליק מעלה אך מחוספסים כלפי מטה , טיפסתי 358 מטר בלבד , מהכניסה לאתר עד פלזה דה בקירה
מגובה 1503 מטרים לקח לי שעה במקום חצי שעה עד 1861 מטרים :

בגובה הזה כבר לקחתי את הרכבלים להמשך למסלול הפן הצפוני קארה נורד המגיע עד 2468 מטרים גובה ,עשיתי נסיון אחד נוסף לטפס אך ויתרתי בשליש הדרך ...

http://www.baqueira.es/estacion/pistas-remontes/pistas
,

HelloweeN

New member
קח בחשבון שגובה השלג השנתי הממוצע באזור זה

עומד על כ-2.5 מטרים. השנה מה שהלך באזןר הזה זה טירוף ואפילו אבא שלי טס לשם לסקי.

אגב, התמונה השלישית של הכביש עם החומות שלג - לא צולמה שם אלא בניו זילנד (אאל"ט) לפני הרבההההה זמן

natyh

New member
תמונת אתר הסקי בפברואר השנה למה סגרו ?

את האתר ?

והשאלה היא מה גובה הרכבלים ?
ןאם כבר שאלנו אז מהו גובה השלג ?

בשל בעיה בשרת תפוז ניסיתי אתמול לשלוח הודעה מפורטת במשך שעות ולא עלתה אז הנה
קישור לתמונה בפורום שבזריזות כן הצלחתי להעלות בקרוב התמונה גם כאן כשיסתדר :

התמונות באדיבות מרסד בעלת הבית בהוסטל פראדטס ויאלהה אחת מנקודות היציאה לפארק אגיאסטורסטאס ולסאלאדרו וכמובן לסקי בעיירה היפהפיה ויאלהה כל פרטי המלון בקישור .

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=396&messageid=171340248

natyh

New member
ובאותו טיול וגם אותה הוולטה הדרום

גרנדה ביום ב הקרוב תעבור הולטה בגרנדה בדרך אל הסיירה נבדה והמונאציל ההר הגבוה 3400 , אליו היא לא תגיע הפעם אלא תעקוף מימין בדרך אלהסיירה דה גיחאר , בדרך הוולטה תעבור בגרנדה וזו ההזדמנות לספר על טיול האופניים שלי שם .
הנה מפת גרנדה

http://www.granadatur.com/fileadmin/descargas/planos/Plano_oficial_Granada.pdf

natyh

New member
הטיול של הגיאוגרפית

מסתבר שגם הגיאוגרפית מן הסתם בצדק עורכת טיול לשם :

http://www.geotours.co.il/טיול_ג_יפים_לספרד

אז ברשותכם לקראת הוולטה שתעבור שם בקרוב ימים ראשון שני רק אעדוך לשונית מעט את המסלול הכתוב :

ום 1 / תל אביב – ברצלונה – האינסה
צריך להיות אאינסה HAINSA H מבוטא א בראש מילה או לא מבוטא כלל אם לא בראש מילה
דוגמא HABLAR לדבר מבוטא אבלאר .

ום 2 / אינסה – קניון אניסקלו – וייאה
צריך להיות כתוב :
אאינסה -אניניסקלו ויאלהה נכתב VIELHA וכבר המלצתי בויאלהה על הוסטל פראדטס המצוין בו שהיתי
אשר התמונות מפברוואר נשלחו באדיבותו .

"לאחר ארוחת הבוקר נעלה על הרכבים וניכנס לקניון אניסקלו בשמורת אורדסה. ניסע בתוך הקניון הצר אשר קירותיו סוגרים ממעל. נרד מהרכבים ונצא לטיול רגלי מרתק בשמורה. בסיום נעלה לתצפית על הקניון ועל עופות דורסים המקננים באזור. בסיום נמשיך לעבר הכפר פלאן, ממנו נעלה לתצפית מרהיבה על הפסגות הגבוהות של הפרינאים. לקראת אחה"צ ניסע לעבר עמק ארן, אל העיירה וויאה, בה נלון.
לינה: וויאה. "

בשמורת אורדסה היפהפיה בה שלושה עמקים אניסקלו, אורדסה ועמק נוסף שהיתי חמישה ימים עד לרפוחיה גוריץ אליה הגעתי מהיירה טורלה , אליה הגעתי באוטובוס מבארבסטרו דרך אאינסה עד לעיירה ברוטו מברוטו המשכתי רגלית ארבעה ק"מ עד טורלה .

שם לנתי ברפוחיה לוסיאן בריאט 10 יורו ללילה .

המשך בהודעה הבאה

natyh

New member
המשך הטיול של הגיאוגרפית

טיול מאורגן במקביל לטיול התרמילאי שלי :

יום 3 / וייאה – כנסיית מונטגרי – עמק יברוסי(ויאלהה)
הבוקר נתחיל בנסיעה מרהיבה לאורך עמק ארן(אראן). תחילה נטפס לאתר הסקי של ברט לתצפית מרהיבה על העמק. נמשיך לאורך כרי הדשא הגדולים בהם רועים סוסים בימות הקיץ, וניכנס לנסיעת שטח לעבר כנסיית מונטגרי. כנסיה זו היוותה תחנת הצלת ליהודי ליאון בזמן מלחמת עולם השניה. לקראת אחה"צ נצא מהשטח וניסע לאורך דרך נופית יפהפיה הצופה על עמק הפיירסה ועמק יבורסי, ולעת ערב נגיע למלוננו
לינה: עמק יברוסי.

את הטיול התחלתי בנסיעה ברכבת ולנסיה ברצלונה בראשון למאי ,בנחיתה נשברה מערכת הגב של התרמיל המאד כבד שלי, בזבתי שעתיים במילוי טפסים מתאימים ,וצילומים , טיסת טורקיש שלושה שבועות עלתה 265 יורו , טיסה נפלאה , חברה נפלאה ,וגם עמדו מאחורי האחריות שלהם ופיצו אותי בתרמיל חדש רק שלקח זמן , הסיפור בהמשך המשכתי ברכבת לברצלונה לאכסנית נואסטרה סניורה דה מונסראט פעם חמישית באכסניה הזו הנמצאת ליד פארק גואל .

הטיול של הגיאוגרפית מדגיש את האופי המיוחד של אנשי העמק הזה ליד אתר הסקי ברט הוקמה מציבה לאנשי
העמק שנפלו במלחמה כנגד הפאשיסטים, הקטלנים במקום הזה היוו את הגרעין הקשה שלא נכנע מעולם לפאשיסטים , האנשים של NO PASARAN הם לא יעברו , אלו האנשים חסידי אומות העולם שהצילו יהודים ,
העמק הזה מלא באנשים טובים חרוצים דיקנים , תענוג להיות שם , תענוג להכיר אותם , ולהנת מהמקום הנפלא הזה , רובם אגב ממוצא יהודי אנוסי ספרד .

יום 4 / פעילות קניוניג – סופר אספוט – יברוסי
לאחר התארגנות נפגוש את הצוות המקומי ונצא לפעילות קניוניג. נטייל בתוך הקניון ונתגבר על מפלי מים זורמים בעזרת סנפלינג. לאחר ארוחת הצהריים נעלה לטיול בדרכי שטח באזור סופר אספוט, בין שטחים חקלאים הרריים, נופים מרהיבים, מפלים זורמים, סוסים דוהרים ועוד. לעת ערב נרד חזרה למלוננו.
לינה: עמק יבורסי.

יום 5 / רפטינג בפיירסה – דרך המבריחים – אנדורה
עם בוקר נצא לעבר אתר הרפטינג, בו נקבל ציוד מקצועי והסבר, ולאחריו ניכנס לשייט אתגרי ומהנה על גבי סירות רפטינג בנהר הנוגרה פיירסה. בסיום נמשיך בנסיעת שטח דרך יערות העד של שמורת הפירנאים. נמשיך ונטפס ב"דרך המבריחים" לעבר אנדורה, אליה נגיע בשעות הערב המוקדמות. נחצה את הגבול לאנדורה, נשתה "קפה של מטיילים" בנקודת תצפית מדהימה, ונרד לעבר הנסיכות הקטנה, אנדורה. זהו סיום של יום שטח והרפתקה מרתק ומדהים.
לינה: אנדורה.

יום 6 / אנדורה – פארק חבלים – אל סארט(סורט : פונט דה סורט אזור הראפטינג של ואל דה אראן) – אנדורה
בתום ארוחת הבוקר נפגוש את הצוות המקומי, נקבל ציוד ונצא להרפתקה המתאימה לכול, פארק חבלים. נתגבר על מעברי מכשולים בעזרת חבלים, המתפתלים בגובה צמרות העצים. בסיום ולאחר ארוחת צהרים נעלה לעבר אגמי אל סארט, מהם נצא לטיול רגלי אל האגמים האלפינים המרהיבים. בסיום נרד חזרה לאנדורה ולמלוננו. ארוחת ערב ולינה באנדורה.

אם אשוה את הטיול שלי התרמילאי בן שלושה השבועותלטיול המאורגן אומר כך :
בטיול תרמילאי כל תוכנית היא בסיס לשינויים, בטיול מאורגן התוכנית היא שטר התחיבות של הספק לצרכן זה המוצר , מוצר נפלא במקרה הזה אך קשיח .

הנה תיאור המסלול שלי :
עקב פציעה בכתף ויתרתי על התחרות קייקים אליה נסעתי בין ה 1-5 במאי בולנסיה והמשכתי בבוקר השני במאי אל ויאלהה מברצלונה , לקחתי אוטובוס מתחנת ברצלונה נורד של אלסה יצאתי בסביבות 1400 למעשה פיספסתי את האוטובוס שיצאתי ב 08:30 למיטב זכרוני כי למרות שהגעתי בול לא איפשר לי לרכוש כרטיס אלא שלח אותי מעלה לקומה שתיים עד שרכשתי כרטיס הוא כבר לא היה שם.... הנה חיסרון בטיול התרמילאי כי קמתי ב 06:00 כדי להספיק , ניצלתי את הזמן לרכישת סים מקומי של וודאפון פרה פאגו בעשרה יורו בתחנת המטרו אוקינאונה לסדר ת המכשיר לקח זמן , הליכה רגלית לקחה זמן קצת תמונות ליד ארק דה טריומפ תחנת המטרו הקרובה לתחנת האוטובוס והופ נהיה 13:30 נסיעה דרך יידה החלפת אוטובוסים מבלבלת שם , כמעט פיספסתי את האוטובוס לאחר ההפסקה ובשעה 18:45 הגעתי אל מרסד במלון פראדטס די מותש מהנסיעה הארוכה הזו .

המשך בהודעה הבאה

natyh

New member
הטיול שלי

האכסניה בויאלהה נמצאת ליד בנקו סאנטאנדר משם תחנת אוטובוס לאתר הסקי ברט בו שהיתי ב 3-5 לחודש מאי בסקי פשוט אתר נפלא , כל יום הגעתי בסביבות 0800=-08:30 שכרתי ציוד בהנחה ענקית מחירי סוף עונה , גלשתי חצי יום עד שהתחמם ולא ניתן היה להמשיך ועדיין חזרתי באוטובוס האחרון בסביבת 17:30
לויאלהה עשרים דקות נסיעה כשכל הגוף זועק למנוחה כי כשגולשים לא עוצים ולא מפסיקים לשניה , במצבי הגופני מתשע עד שתיים חמש שעות הספיקו כדי שהגוףיצרח ויתחנן למנוחה , ולצרך זה קימת הקפיטריה שם נחתי שתיתי משהו , ושלחתי הודעות לפורום סקי , ומיד רצתי החוצה שוב ...

ביום השלישי והאחרון כפי שכבר כתבתי טיפסתי את העליות בסקי כך שלא השתמשתי בשירותי הרכבל עד אשר תייר צרפתי ...
מבולבלים התיירים הללו לקח לי את הסקי מליד הקפיטריה בטעות במקום את שלו והוריד אותם מטה ....

העובדת אווה שמה רצה אלי בבהלה פולטת קטעי משפטים מהירים בצרםתית רהוטה....כאילו שאני מבין מזה משהו .... והתנצלה שלקחו לי ואם אני רוצה שיעלו לי חזרה את הסקי למעלה .... בשלב הזה כבר לא הייתי מסוגל לזוז , החלקה במצב הזה משמעה סיכויי פציעה גבוהים הודתי לה , וירדתי מטה ברכבלים ... מה לעשות גנבו את הסקי ....

משאיר מקום לתמונות מתחת להודעה הזו
המשך הטיול בהודעה הבאה , שימו לב התיכנון היה בכלל לשהות באזור ויה חויוסה(ולנסיה ) 700 ק"מ מברט לתחרות קייקים ולהית שם לפחות שישה ימים , והנה הכל השתנה מהותית , כל תוכנית היא בסיס לשינויים זהו טיול תרמילאי זהו יתרונו האדיר החופש לבחור ולשנות דברים במהלך הטיול ..

natyh

New member
המשך הטיול שלי

בשישי בחודש בבוקר המשכתי באוטובוס של אלסה לכיוון יידה , בחור לא מגולח בבגדים אזרחיים די מבוגר מלווה בבחור צעיר ממנו ניגש אלי ושאל משהו למיטב הבנתי מתי האוטובס יוצא ?

עניתי שעדיף לשאול את הנהג , ומיד הבחור שלף תעודה והציג עצמו כשוטר וביקש דרכון .
תקרית מפתיעה למדי שלא ציפיתי לה ,מסתבר שיש להם כנראה מסתננים בין צרפת לספרד או חלק מהמלחמה במחתרות השונות יש מספיק בסביבה .

המשכתי משם באותו האוטובוס שהגיע מיד אחרי התקרית , כנראה שחשדו בי בשל כמות הציוד החריגה שנשאתי לכיוון יידה בספרדית לרידה שם החלפתי אוטובוס נוסף אל סרגוסה
היפהפיה בערב הגעתי לאכסניה שלידה הכנסיה היפהפיה נואסטרה סניורה דל פילאר הנמצאת במדרחוב ענק משופע מונומנטים ,באכסניה פגשתי בחדר שלושה מקומיים שהגיעו ממדריד כדי לעבור מבחן נהגי אמבולנסים שלושתם מתנדבים בצלב האדום .

למחרת הצטרפתי אליהם לביקור בכנסיה המדהימה עוד יותר מבפנים מאשר מבחוץ,
המקום מעוטר ביצירות אמנות של טובי הציירים, בסרגוסה מזכירים במיוחד את פרנסיסקו גויה ,עד היום עברתי בביקורים שונים בברצלונה, ומדריד ,את סרגוסה לא היכרתי והופתעתי לגלות עד כמה היא מדהימה .
את אחרי הצהריים הקדשתי לביקור באלפאחרייה , עוד מבנה מורי מדהים , שמבחינתי היווה פתיחה יפהפיה לביקור בגרנדה באלהמברה אך אל נקדים את המאוחר .
בערב פגשתי את המתנדבים שוב באכסניה , הזוג היה בדרכו חזרה למדריד הגבר המבוגר יותר נשאר, ירד קצת להופעה שהתקימה בקומת הקרקע באכסניה שאותי לא ענינה ,
וחזר דיברנו על תוכנית ההמשך שלי לביקור בפארק אורדסה ובמונטה פרדידו, הבחור הכיר היטיב את האזור וחתם שהיה ברצון מצטרף אלי לו היה מצויד בהתאם , המשך בהודעה הבאה .

natyh

New member
הזמן טס כשנהנים אנו בשמיני לחודש

בבוקר מוקדם יצאתי עמוס לכיוון האובליסק ליד הנהר בפלזה אירופה .
http://es.wikipedia.org/wiki/Obelisco_Europa_(Zaragoza)
לפני שהגעתי לסרגוסה פקיד הקבלה הינחה אותי טלפונית להגיע לאובליסק מהטרמינל השתמשתי במכשיר הנייד להתמצאות בעזרת גוגל מאפס ירדתי לפני הטרמינל באובליסק והלכתי אומנם עמוס אך נעזר בשני מקלות ההליכה שלי עם כל הציוד הכבד לכיוון האכסניה לטרמינל לא הגעתי כלל , יתרון אדיר של המכשירים הניידים היום .

עכשיו בבוקר ליד האובליסק מיהרתי לשאול נהג אוטובוס על הדרך לכיוון הואסקה ,כדי להגיע לטורלה נקודת היציאה לפארק אורדסה ב GR11 צריך להגיע להואסקה קודם
ומשם דרך ארוכה ... , הנהג הצביע ימינה והמליץ להמתין בתחנה הקרובה ...לא ממש קרובה שני ק"מ עם המון ציוד אך עדיף מלנסוע עד הטרמינל הרחוק ולבזבז זמן ...

לאחר התברברות של כחצי שעה אישה מבוגרת נחמדה הינחתה אותי לתחנה הנכונה
יצאתי בתשע מהאכסניה ובעשר ושלושים הייתי על האוטובוס להואסקה , זו הבעיה העיקרית כשסוחבים הרבה ציוד למרות שהשארתי הרבה ציוד באכסניה וניצלתי את מזג האויר לכביסה עדיין הייתי כבד מדי , וכן התרמיל עדיין שבור , בהואסקה בטמינל רכשתי כרטיס לבארבסטרו כי לטורלה אין היום בשעה 1700 יוצא אוטובוס מבארבאסטרו להאינסה ומגיע לברוטו לטורלה אין היום אוטובוס ...., תחבורה ציבורית בעיתית ...

ניצלתי את ההפסקה לתידלוק במסעדה סינית מקומית זולה מאד באורז ומרק ברוז , חזרתי בדיוק בזמן והגעתי לבארבסטרו עיר רפאים בסביבות 1400 .

שלוש שעות ארוכות מיאשות וגשומות בבארבסטרו אך למזךי מוכרת הכרטיסים הסבירה לי כי מבארבסטרו לטורלה מפרידים ארבעה ק"מ בלבד שעה הליכה .

נשאר להתיעץ עם המכשיר הנייד הזמנתי מקום ללילה במלון גאבארה הנפלא בברוטו , לא לפני שהתבלבלתי והזמנתי בטעות ,בפיסקאל במלון אחר .

הדרך בת השעתיים נסיעה מבארבאסטרו לברוטו דרך אאינסה היא אחת הדרכים היפות שעברתי בהן מעולם קרוב לודאי אחת היפות בספרד , בכלל אזור מטמטם ביופיו ועשיר במיים , אאינסה היא בכלל מטמטמת ,הבעיה באזור הזה לאורכו עובר ה GR11 היא היכן להיות קודם ...אזור פשוט נפלא .

בשבע בערב הגעתי למלון שנמצא שני בנינים מתחנת האוטובוס התמקמתי ויצאתי לטיול ערב לאורך הנהר הגועש מאד באותה התקופה , הנהר הזה משמש לראפטינג רק שבזמן הזה המיים היו גבוהים מאד , תקופה בה ירדו המון משקעים בספרד ובמערב אירופה בכלל .
מצד ימין של הנהר נמצא גשר ומתחתיו יש דרך באורך שני ק"מ לקמפינג קרוב , מאחר והגעתי לאזור מחוץ לעונה הייתי האורח היחיד במלון ,ונהנתי מהכנסת אורחים נפלאה .
הגברת סניורה בשפת המקום הסבירה לי על הדרכים בפארק אורדסה וציידה אותי במפות.
א לה וה דל קאביו טודו א מונדו ייגה אמרה , כלומר כולם מגיעים עד למפל זנב הסוס היפהפה, בפארק,רק שלהגיע עד לרפוחיה גוריץ זה כבר סיפור אחר .
הגברת בהחלט לא צעירה מכירה היטיב הלכה בכל הדרכים בפארק , האוכלוסיה המבוגרת הזו בהחלט חובבת טבע והולכת המון , הרבה יותר ממה שאנו מכירים בארץ

natyh

New member
האכסניות בטיול

היו כולן נפלאות אני ממליץ בחום סקירה בהמשך.

ראשון במאי חג הפועלים :

ברצלונה מאר דה דיאו דה מונסראט ליד תחנת המטרו ואלקרקה :

Albergue Juvenil Mare de Deu de Monserrat

Paseo Mare de Déu del Coll 41-51
08023 Barcelona (Cataluña)
[email protected]
www.xanascat.cat
Tlf.:+34 932105151
Tlf.:+34 934838363
Fax.:+34 932100798

ראו מפה בקישור

http://www.spain.info/es/informacio...lbergue_juvenil_mare_de_deu_de_monserrat.html

ויאלהה 2-5 נמאי

Pradet, 9

+34973643098
[email protected]

סרגוסה : 6-7 במאי
Albergue La Posada del Comendador
Predicadores, 70
Zaragoza, 50003
ספרד
+34976282043

8 במאי ברוטו

hostal el gabarre broto aragon

Av Ordesa 6 Broto
22370
+34974486052
[email protected]

9 10 13 במאי לא רצוף
רפוחיה לוסיאן בריאט טורלה

11 במאי לינה בשטח ליד מפל זנב הסוס ביקתת חירום השייכת לפארק אורדסה בשק שינה ובמזרון האישיים שלי , היה גם אוהל לא הקמתי אותו .

12 במאי רפוחיה גוריץ .

13 14 במאי שוב סרגוסה אותה אכסניה

15-18 במאי הוסטל אלאנדלוס גרנדה

hostal al andalus

al andalus hostal Esudo del carmen 16 ctro granada 18009
tel +34858120651
Espana

20 במאי ריוור הוטל ולנסיה

The river hostal
Plaza del temple 6 Citat Vella
Valencia 46003
spain