הזמן טס כשנהנים אנו בשמיני לחודש
בבוקר מוקדם יצאתי עמוס לכיוון האובליסק ליד הנהר בפלזה אירופה .
http://es.wikipedia.org/wiki/Obelisco_Europa_(Zaragoza)
לפני שהגעתי לסרגוסה פקיד הקבלה הינחה אותי טלפונית להגיע לאובליסק מהטרמינל השתמשתי במכשיר הנייד להתמצאות בעזרת גוגל מאפס ירדתי לפני הטרמינל באובליסק והלכתי אומנם עמוס אך נעזר בשני מקלות ההליכה שלי עם כל הציוד הכבד לכיוון האכסניה לטרמינל לא הגעתי כלל , יתרון אדיר של המכשירים הניידים היום .
עכשיו בבוקר ליד האובליסק מיהרתי לשאול נהג אוטובוס על הדרך לכיוון הואסקה ,כדי להגיע לטורלה נקודת היציאה לפארק אורדסה ב GR11 צריך להגיע להואסקה קודם
ומשם דרך ארוכה ... , הנהג הצביע ימינה והמליץ להמתין בתחנה הקרובה ...לא ממש קרובה שני ק"מ עם המון ציוד אך עדיף מלנסוע עד הטרמינל הרחוק ולבזבז זמן ...
לאחר התברברות של כחצי שעה אישה מבוגרת נחמדה הינחתה אותי לתחנה הנכונה
יצאתי בתשע מהאכסניה ובעשר ושלושים הייתי על האוטובוס להואסקה , זו הבעיה העיקרית כשסוחבים הרבה ציוד למרות שהשארתי הרבה ציוד באכסניה וניצלתי את מזג האויר לכביסה עדיין הייתי כבד מדי , וכן התרמיל עדיין שבור , בהואסקה בטמינל רכשתי כרטיס לבארבסטרו כי לטורלה אין היום בשעה 1700 יוצא אוטובוס מבארבאסטרו להאינסה ומגיע לברוטו לטורלה אין היום אוטובוס ...., תחבורה ציבורית בעיתית ...
ניצלתי את ההפסקה לתידלוק במסעדה סינית מקומית זולה מאד באורז ומרק ברוז , חזרתי בדיוק בזמן והגעתי לבארבסטרו עיר רפאים בסביבות 1400 .
שלוש שעות ארוכות מיאשות וגשומות בבארבסטרו אך למזךי מוכרת הכרטיסים הסבירה לי כי מבארבסטרו לטורלה מפרידים ארבעה ק"מ בלבד שעה הליכה .
נשאר להתיעץ עם המכשיר הנייד הזמנתי מקום ללילה במלון גאבארה הנפלא בברוטו , לא לפני שהתבלבלתי והזמנתי בטעות ,בפיסקאל במלון אחר .
הדרך בת השעתיים נסיעה מבארבאסטרו לברוטו דרך אאינסה היא אחת הדרכים היפות שעברתי בהן מעולם קרוב לודאי אחת היפות בספרד , בכלל אזור מטמטם ביופיו ועשיר במיים , אאינסה היא בכלל מטמטמת ,הבעיה באזור הזה לאורכו עובר ה GR11 היא היכן להיות קודם ...אזור פשוט נפלא .
בשבע בערב הגעתי למלון שנמצא שני בנינים מתחנת האוטובוס התמקמתי ויצאתי לטיול ערב לאורך הנהר הגועש מאד באותה התקופה , הנהר הזה משמש לראפטינג רק שבזמן הזה המיים היו גבוהים מאד , תקופה בה ירדו המון משקעים בספרד ובמערב אירופה בכלל .
מצד ימין של הנהר נמצא גשר ומתחתיו יש דרך באורך שני ק"מ לקמפינג קרוב , מאחר והגעתי לאזור מחוץ לעונה הייתי האורח היחיד במלון ,ונהנתי מהכנסת אורחים נפלאה .
הגברת סניורה בשפת המקום הסבירה לי על הדרכים בפארק אורדסה וציידה אותי במפות.
א לה וה דל קאביו טודו א מונדו ייגה אמרה , כלומר כולם מגיעים עד למפל זנב הסוס היפהפה, בפארק,רק שלהגיע עד לרפוחיה גוריץ זה כבר סיפור אחר .
הגברת בהחלט לא צעירה מכירה היטיב הלכה בכל הדרכים בפארק , האוכלוסיה המבוגרת הזו בהחלט חובבת טבע והולכת המון , הרבה יותר ממה שאנו מכירים בארץ