GPS SD

aldryk

New member
מישהו?

מישהו???????

dvdscr

New member
זה בסדר.

ז"א אחרי הכל השבב הוא זה שמשחק תפקיד. מדובר שם בשבב GPS יחסית רגיש שיכול לתת תוצאות טובות. ד"א לא ראיתי שמוכרים כזה בארץ.

aldryk

New member
לגבי מכירה בארץ

ראה כאן - http://www.iag.co.il/Product.asp?Pid=starnet-1000&Cat2Cat1ID=47&Cat2ID=35&aff=Zap&lang=he

mkr

Member
רק אם ממש אין ברירה

המוצר לא נוח, בולט מהמכשיר ותופס זיכרון. כל תוכנות הניווט היום יודעות לשבת על SD ובמידה שתקעת שם GPS.....

ath25

New member
ואם אתה חכם

אז אתה קונה מכשיר בעל תמיכה בשני כרטיסים. לי אישית יש GPS SD ומבנסוף כל המידע נמצע על כרטיס CF שגם במכשיר. ה-SD פועל אמנם על סוללת המכשיר, אבל אין BT להשאיר דלוק קבוע, וגם אין צורך לטעון או לספק סוללות נפרדות ל-GPS. פחות נוח? GPS starnet בולט באולי עשרה סנטימטר מהמכשיר, בטח שלא מפריע בנהיגה, וברגל לא פחות טוב מאשר להחזיק עוד GPS BT נפרד ביד או במקום אחר בתיק/כיס כאשר הוא גם צריך קליטה

mkr

Member
בגלל שזה כלכך נוח-זה מוביל את השוק.

מי שיש לו, יש לו. אבל להמליץ על זה ??

AYELET1

New member
ונדמה לי שקיימת בעיה נוספת...

התוכנה, אם מדובר ב-IGO יושבת על SD משל עצמה ולא על כרטיס אחר.

ath25

New member
ואז זה לא סותם לך את השקע?

אם יש לך שקע כרטיס אחד, הוא במילא נחסם אז מה עשית בזה? לא מכיר את התוכנה אבל אני בטוח שאפשר לשים אותה על כרטיס אחר. אם כבר מדובר במכשיר כמו שלי שתומך בשני שקעים, אז ההתלבטות עם BT ריאלית. אבל אם אני צריך לנווט, אני פשוט מכניס את הGPS ומוציא אותו כשאני מסיים, בלי הדלקת BT, בלי pairing, בלי מעקב אחר צריכת חשמל של עוד מכשיר וטעינתו. ועדיין לא הסברתם לי מה עושה נווט רגלי? אני עם תיק של עשרים קילו על הגב מדליק את המכשיר, ומכבה אותו, זהו. בלי לדאוג למיקום של מכשיר BT נוסף כדי שתהיה לו קליטה, בלי הדלקה של שני מכשירים+BT בPPC ובלי דאגה חשמלית נוספת.

AYELET1

New member
אם אתה לא מכיר אז אל תדבר

בבטחון כזה. כי אתה טועה. ואגב, ישנם שיקולים נוספים בבחירת מכשיר. לא רק מספר חריצי ההרחבה. לכן אני אקח רק מקלט BT ודבר נוסף: לא יודעת כמה אתה מנווט רגלית, אך אני יודעת על מטפס וטיילן אינטנסיבי למדי שעושה את זה עם מקלט BT ומכשיר פוקט זה לא כזה סיפור

AYELET1

New member
ודבר נוסף:

"אתה פשוט מכניס את ה-GPS" - הסיכוי שלך לאבד אחד מהכרטיסים הרבה יותר גדול מהסיכוי לאבד מקלט BT בגלל גודלם (ויש לי כמה כרטיסים - לא GPS אבל כרטיסים - ותמיד קיים החשש שהדברים הזעירים הללו יעלמו. אבל שוב: הבעיה העיקרית היא תוכנת ה-IGO שנמכרת על SD

aldryk

New member
האם לא ניתן להתקין

את תוכנת הניווט (בין אם IGO או דסטינייטור) (לא יודע, עוד לא מתמצא...) על גבי הזיכרון הפנימי ללא צורך בSD ייעודי לה? הרי לא הגיוני שאחליף כל פעם SD כאשר אני רוצה לנווט. ומה אם אני צריך את הכרטיס SD 512 שלי בפנים להריץ כמה תוכנות במקביל? אם אדחוף את הSD של ה IGO לדוגמא, הדבר בלתי אפשרי עם הכרטיס זכרון שלי... לא? שוב, לא מבין בזה, אבל האם לא ניתן להתקין את הניווט על דבי המכשיר בלבד? ללא צורך בSD ? ואם נניח שכן אפשר, מה גורם לכם להתנגד ל GPS SD? (אני מנסה להבין מה החסרונות העיקריים שלו, אם נעזוב את נושא הSD IGO - אם ניתן...) תודה

BravoMan

Active member
דסטינייטור אפשר להתקין לזכרון פנימי

אבל IGO משתמשת במספר סידורי של בכרטיס לצורך הגנה לכן ניתן להריץ אותה רק מהכרטיס המקורי שלה. אם תפנה לחברה הם יוכלו להעביר את התוכנה לכרטיס אחר (גדול יותר), אבל רק מסוג SD. בכל אופן אני מעדיף לא לתפוס את החריץ שלא לצורך, לכן לא הייתי ממליץ על GPS SD. לפחות לא למי שיש לו BT במכשיר.

aldryk

New member
סליחה שאני דש שוב בנושא

אבל מעבר לתפיסה של חריץ הSD, אין צורך בטעינה של GPS וחוטים והGPS הוא קטן נורא, כלומר, לא מפריע לכלום.... האם יש לו חסרון משמעותי אחר מלבד נושא חריץ הSD...?

ath25

New member
תלוי במקלט עצמו

תקרא את המפרט של המקלט עצמו ותשווה לאחרים. כלומר מספר לוויינים, זמן הדלקה קרה/חמה, צריכת חשמל וכו'. שלא יהיה ספק, אני ממליץ על זה רק אם יש לך מכשיר עם יותר משקע כרטיסים אחד (או זיכרון פנימי ענק).

AYELET1

New member
אין צורך בטעינה אבל הוא צורך חשמל

אל תיתן לעניין הטעינה לבלבל אותך ולכן כשאתה יוצא איתו לשטח אתה יוצא עם "פחות סוללה" (מכשיר פוקט שצורך יותר חשמל... ). המקלטים המתחברים ב-BT אינם מתחברים עם חוטים... בד"כ (ביחוד את החדישים) את ה יכול לשים גם בכיס והם יקלטו. ואם לא אז תולים על הצוואר

aldryk

New member
הבנתי.....

טוב, לסיכום העניין מנקודת המבט שלי - אמנם הGPS SD מאוד מושך אותי בגלל גודלו... (עניין הטעינה שולי לגביי), אבל אין לי עוד חריץ CF ולכן אינני יכול להשתמש בGPS SD וגם ב IGO... ולכן לצערי אני יורד מהרעיון. כרגע אחסוך כסף ל338 - הבנתי שהוא מהטובים יותר :) תודה על התגובות והעזרה.

aldryk

New member
תודה רבה - ושאלה נוספת

מכיר את האתר... האם יש המלצה גורפת או עדיפות ברורה של הNAVIWAY על ה-338? אני משום מה מקבל את התחושה שה-338 אוכל אותו בלי מלח (במיוחד ששני המכשירים באותה רמה כספית, פחות או יותר) מה אתם אומרים?

למעלה