GPS SD

ath25

New member
לאבד מה?

הסיכוי לאבד את GPS SD זהה לגמרי לסיכוי לאבד כל GPS BT אחר. מה ההבדל? מעניין שלא נגעת בכלל בנושא צריכת החשמל הכפולה ובעיית הטעינה. בכל מקרה מה ההדבקות הזו ל-IGO יש עוד תוכניות בעולם, את יודעת? דסטינטור PN יושב קבוע על ה-CF שלי שלעולם לא עוזב את המכשיר. מה גם ש-CF הרבה יותר יציבים בתוך מכשיר, לעומת SD. אני לעומת המשתמשים ב-IGO או כל תוכנה שמגיעה על כרטיס קבוע לא מוגבל בזיכרון לתוכנות אחרות. זה אידיוטי לקנות תוכנת ניווט שסותמת לך שקע ומגבילה אותך ביותר. בזמן ניווט, אני יכול במקביל לשמוע מוזיקה, או שלל תוכנות אחרות מאותו הכרטיס, כמו כן ללא כל הגבלה להרחבת מפות (כל מפות אירופה למשל). אין שום ספק שעדיף GPS SD כגיבוי ניווט למי שבאמת מנווט למרחקים ללא גישה לחשמל. אני אוכל לנווט עד שתאזל הסוללה במכשיר שלי, לעומת נווט BT שתלוי בשני מכשירים חשמליים+ צריכה מוגברת בPPC עקב BT פעיל. דבר

AYELET1

New member
הבטחון המוחלט בדבריך מעורר התפעלות:

אני מאד מאד בספק אם אתה חוסך מחצית מצריכת החשמל. גם ה-SD צורך חשמל. יתכן שפחות מה-BT לא בדקתי הפוקט צורך חשמל ורכיב ה-GPS למיטב ידיעתי צורך חשמל. במקלט BT צריכת החשמל איננה רק בגל ה-BT כרטיס קטן קל יותר לאבד מאשר מקלט גדול... לא כולם מעוניינים בדסטינייטור מסיבות שונות . יש מי שמעדיף דסטי ויש מי שמעדיף IGO. אגב, הרבה יותר קל להעביר את ה-IGO ממכשיר למכשיר מאשר דסטי שיש צורך להתקין אותו והוא נקנה עבור מכשיר מסויים. אאל"ט הצ'יפ של ה-=GPS ב-SD פחות טוב מזה של המקלטים החדישים יותר (לפחות זה שבקישור שהובא - SiRF Star II ) ה-SD בולט מהמכשיר ועלול להשבר. ודבר נוסף: אם בעתיד תרצה להעביר את המקלט שלך למכשיר אחר תצטרך לדאוג לרכודש מכשיר עם 2 חריצי הרחבה או לפחות עם SD . הרבה מכשירים כיום באים עם חריצים לכרטיסים קטנים יותר (MINI SD למשל). ורובם עם BT...

ath25

New member
מישהו אמר שלא בדקתי BT?

לא אמרתי שחוסכים חצי מצריכת החשמל, אלא חוסכים חצי מהמכשירים צורכי החשמל, כלומר רק הפוקט צורך. BT פעיל צורך כ 30 מיליאמפר/שעה+ ועוד בין 5-10 בזמן חיבןר פעיל. בנוסף לצריכה זו בפוקט, יש לנו צרכן של סביב 100+ מיליאמפר/שעה ביחידת ה-GPS BT (ממוצע לרוב הGPS שראיתי, יש כאלו שזה הרבה יותר). GPS SD צורך 90mA בדוגמא שבאשכול הזה, שאמנם נלקחים כולם מהפוקט, כמובן ששני הGPS יכולים לעבור למצב שינה, אבל הBT עצמו נשאר פעיל וצורך בשני המכשירים. ניקח בחשבון את הסוללה של 3300mA במכשיר הדל שלי בהנחה שהמכשיר שלי רק לניווט עם מעבד מינימלי, אני עם ה SD שצורך מהמכשיר עצמו עוד אמשיך לנווט הרבה אחרי שGps BT היה גומר את הסוללה של עצמו ועוד צריכה על חשבון הפוקט עקב BT. כמובן שאם אנחנו בניווט רכוב עם גישה לטעינה כל הזמן, כל הנושא חסר משמעות. אבל אני יודע שה GPS SD זמין תמיד וללא כל תחזוקה, כל עוד יש לי פוקט שפועל (ואם לא הייתה לי סוללה בפוקט, במילא הלכה היכולת לנווט). כמו כן, לי יש רק מכשיר אחד לטעון וזה הפוקט (בהנחה של GPS BT יש מטען שונה, ולרובם הוא שונה). אני צריך להסחב רק עם מתאם של סנטימטר וחצי בין הדל שלי לכבל מצת סטנרטי ואותו מתאם לטעינה סולארית בשטח. בכל מקרה כנראה שלנווטי כורסאת הנהג זה לא ממש משנה, אבל אין לפסול את SD, בסכום קטן יכול להיות לך עזר ניווט זרוק בתיק/תרמיל שלא דורש כל אחזקה.

atoo

New member
היה נחמד לקרוא את ההתדיינות שלכם...

כנראה אף פעם אין שחור לבן...

AYELET1

New member
לכמה זמן לדעתך מספיקה סוללה של

מקלט BT? לרוב בעלי הפוקט אין סוללה של 3300. גם לדל שלך אין כזו כסטנדרט. רוב המנווטים לא מווטים רק במסעות מפרכים של כמה ימים בשטח ללא יכולת טעינה... אז בוא נמליץ לנווט הממוצע , שכן, הוא גם "נווט כורסה". הכוונה איננה להשאר בנשימה עצורה מיכולות הניווט של ath25 אלא לפנות לטווח רחב יותר של אנשים. וחדשות מרעישות: אתה יכול לכבות את ה-BT, ובחלק מהמכשירים הוא גם כבה מעצמו

udifpalm

New member
אין לי פוקט - אבל יש לי GPS BT

מכשיר ה- BT338 שלי יכול לעבוד 17 שעות על סוללת ה-1700mAh הפנימית שלו. המכשיר כבה אוטומטית אחרי 10 דקות ללא חיבור BT. המכשיר יקלוט בקלות דרך כל תיק גב (זה סה"כ פלסטיק). מצד שני, ברכב אני יכול לשים אותו בפינת החלון ולשפר קליטה לעומת ה- GPS SD שחייב להיות בתוך המכשיר ולכן מיקום המקלט מוכתב מראש (כמו במכשירים משולבים). שלא לדבר עם כך ש- GPS BT עובד עם כל מכשיר, PPC פאלם או PC בעוד ש- SD מחייבר דרייבר ספציפי לכל פלטפורמה. אבל טוב - אם אתה מרוצה - מי אני שאתלונן בשבילך.

YosMan1

New member
BT צורך המון חשמל בפוקט ולכן ......

מנסיון שלי זה לא משמעותי. צריכת החשמל של ה GPS לא יותר גדולה מצריכת המחשמל של ה BT של ה PPC. גם האנטנה שיושבת (אצלי בקומפקט פלאש) עובדת מוצין במכוניות ובכל מקרה לעת הצורך יש לה גם אנטנה חיצונית שאפשר לחבר במקרים קצוניים. ניווטתי בארץ באירופה ובמזרח אירופה והכל עבד מצויין. אני מאוד מרוצה מהאנטנה על כרטיס שלי.

ath25

New member
הסתקרנתי

מרגע שהדלקת וחיברת אותם והתחלת את תוכנת הניווט, האם המכשיר יכול להכבות לבד/ ואו לנתק את הBT לבד (בשני המכשירים)? או שזה תלוי בפעולה אקטיבית שלך? כלומר השאלה היא, במידה ולא נגעת בכלום האם הוא יעבוד עד ריקון סוללה במשך 17 שעות? או שאם הפוקט יכבה עצמו עקב אי-פעילות לדוגמא אז הדגם שלך נכבה גם? 1700mAh זה קיבולת יפה, השאלה אם זה נפוץ או יחודי לדגם הזה?

ath25

New member
לא משנה

קראתי שהוא כן נכבה מעצמו ללא BT, הבעיה היא איך גורמים לפוקט לכבות את BT לבד כאשר אין צורך בניווט אבל יש צורך בפוקט פעיל...

YosMan1

New member
כבוי ידני של BT בפוקט הוא לא בעיה

כבוי אוטומטי בפוקט לא קיים למיטב ידעתי.

AYELET1

New member
למיטב זכרוני (וקל מאד לבדוק את זה)

ברגע שאתה יוצא מתוכנת הניווט, מקלט ה-GPS מתנתק ועל כן נכבה לאחר הזמן המיועד

הגרגרן

New member
SDIO

אני רואה שזה דורש חריץ SDIO. ובין המכשירים שיש להם את זה הם מונים את ה-1930. מישהו יודע האם ה-1910 שלי מצויד בחריץ כזה, או שהחריץ שלו הוא רק SD (רק לכרטיסי זכרון) ?

למעלה