GPS ייעודי או אייפון?

steiff

New member
GPS ייעודי או אייפון?

בעידן הסמארטפונים האם יש עדיין טעם להשתמש GPS ייעודי?

אני משתמש ב-EDGE810 בתור מחשב שמודד מהירות, דופק, קדנצה וכיו׳ב.
איכות המפה שלו די בינונית והמסך הקטן לא ממש מאפשר ניווט. שימושי יותר לתיעוד וצפייה במסלול בדיעבד על הנייד או המחשב. למעשה אני משתמש בו בלי המפה ותכננתי את המסך להציג נתוני מרחק, מהירות, דופק וגובה. עובר למפה רק לעיתים רחוקות וגם אז לא ממש מוצא אותה שימושית.

השאלה אם יש טעם לחפש מכשיר עם מסך קצת יותר גדול שאפשר להרכיב על הכידון (למשל Montana או Monterra של Garmin) או פשוט לחפש מארז גדול ובטוח + סוללה חיצונית ולהרכיב את האייפון על הכידון?
ה-Monterra הוא בעצם מכשיר אנדרואיד. מסך 4״ במארז מוקשח וללא תקשורת סלולרית. אז חשבתי שאם כבר אנדרואיד מוקשח, למה לא אייפון במארז מוקשח?

steiff

New member
ושאלה נלווית: מפות טופו של ישראל

האם המפות של OpenStreetMaps מספקות את הסחורה?
אם כבר שימוש בנייד ולא במכשיר ייעודי, איזו תכנת מיפוי/ניווט מומלצת?

dovgazit

New member
סמפרטפון עושה את העבודה

מספר שנים כבר רוכב עם סמרטפון (אנדרואיד) ומנווט עם OruxMap במצב Offline.
טיולים עד 3 שעות הסוללה הקיימת מספיקה, טיולים ארוכים יותר לוקח סוללה חיצונית להטענה.

הטלפון מאוחסן בתיק ייעודי ומוגן
סוללה ארוכת טווח

prigal

New member
שאלת מיליון הדולר :)

תלוי במזומנים....
אני רואה את זה כך:

אם אתה גם משנה ניווט תוך כדי רכיבה או מחפש אלטרנטיבות רק מכשיר יעודי ייתן את הצורך.
אם אתה רק עוקב אחרי מסלול, סלולרי יתן מענה.

כמה בעיות:
סלולרי נגמר מהר למרות הסוללה החיצונית המסרבלת את העניין.
המסך לא תמיד נראה בשמש ישירה.
בגשם אתה בבעיה.
אם אין לך עוד מכשיר ומשהו קרה אתה עלול להיות ללא יכולת להזעיק עזרה.

מכשיר יעודי לעומת זאת עולה כסף.
לגבי המפות:
כדי סתם לעקוב אחרי מסלול כל מפה תהיה בסדר.
כדי לנווט או לשנות מסלול תוך כדי רכיבה צריך משהו יותר טוב.

הבעיה של הגרמין היא מפות גרועות. OSM נחמדות מאוד אבל לא תמיד יתנו מענה.

אני עם הספורטיבה ושביל נט ותוכנת LAND לבית.
לא זול (בערך 2000 ש"ח) אבל נותן פתרון לכל מה שציינתי למעלה.

דני

steiff

New member
לא מליון, רק 650 דולר אבל בכל זאת...

מסתבר שגרמין הוציאו דגם חדש (חדש בן שנה וחצי...) שנקרא Monterra שדומה מאד לדגם Montana אבל פועל תחת מעה׳פ אנדרואיד 4.0. מארז מוקשח וחיי סוללה של 16-20 שעות. מסך 4״.
כבר הבנתי שמפות טופו של ישראל מגרמין אין להשיג, לפחות לא ישירות מגרמין, משום שהפצתן הופסקה. יש לי את הכרטיס שקניתי לפני שנתיים עבור ה-Edge ואני כבר מכיר את איכות המפה הבינונית.
אז נשאר לי לטעון מפות OSM לגרמין Monterra או לנסות להתקין עליו ORUXMAP, ואז בעצם אני נשאר עם... מכשיר אנדרואיד מוקשח.

creth11

New member
קצת מנסיוני הדל

יש לי ספורטיבה אבל לאחר כ 3 שנים שימוש בו עברתי לניווט בעזרת סמארטפון אצלי זה סאמסונג S1 אשר סובל מבעיה מובנית של מקלט GPS דפוק ולכן מצורף לו מקלט חיצוני בעזרת BT בעל קליטה מעולה ומהירות נעילה מפתיעה.
את ה S1 פרצתי מזמן והיתקנתי עליו אנדרואיד 4.2.2 שרץ מעולה, השילוב של המקלט החיצוני והS1 מניב זמן עבודה של כ 6 שעות ללא שום טעינה חיצונית בדרך. התוכנה היא אורוקס.
בניית מסלול על ה LAND או דרך תוכנת רשת כמו אנדמונדו או GPSIES.
לאחרונה היה מיבצע של גולן לסים שני ב2 שקלים לחודש ומאז יש לי 2 סמארטפון אחד ניווט וחרום ושני הרגיל בתיק.
אם איכות המסך ונוחות ההפעלה של ה S1 אני לא רואה חזרה לספורטיבה המונחת למעצבה בארון.
הS1 יושב מתחת לכיסוי פלאסטי שקוף של תיק המחובר לצינור העליון ומאחורי הסטם, ללא בעיות מגשם וכ"ו וגם לא ניפגע עד היום בנפילות שהיו (לצערי היו גם היו)
עדיין לטיולים מידבריים וכ"ו אני לוקח גם מפת נייר רגילה כי שום מסך לא מחליף את המפה הפרושה והיכולת לראות שטח גדול בצורה ברורה ולתכנן שינויים אם צריך.
אין מה להשוות בין מסך הספורטיבה וה S1 לא בחדות ולא בתגובה לנגיעה,
בספורטיבה ניתקלתי לא אחת בתקיעות מערכת ההפעלה ששיגעו אותי במסלו אחד הייתי צריך לכבות ולהדליק אותו אין ספור פעמים כולל הוצאת סוללה כמה פעמים בגלל תקיעות מערכת ההפעלה המחורבנת שלו, דבר שלא קרה לי מעולם באנדרואיד.
לתיין שבעידכונים האחרונים של הספורטיבה הוא כבר ניראה שונה לחלוטין (עידכוני תפריטים טובים) אבל בעדיין לטיולים ארוכים הוא רק לגיבוי בתיק.

prigal

New member
בעיות התקיעה שאתה מתאר אכן נפתרו בעדכון האחרון

כל מה שתארת לסלולרי נראה לי מסובך מידי אבל אם זה עובד לך, אחלה!!!
&nbsp
דני

נתי613

New member
יותר פשוט, גלקסי 4 activ

חזק מאוד, מחזיק כ-6 שע ניווט, ואם מעבירים למצב טיסה גם 10 שעות סוחב. מעבר לזה סוללה נוספת\סוללה מטעינה-בהפסקות מחברים...
&nbsp
בגלל ה-activ, זאת סידרה המותאמת למשתמשי שטח, כך שהראות מעולה גם בשמש, מוגן מכות ומים בתקן מחמיר, 3 מקשים בתחתית ללחיצה נוחה עם כפפות\ידיים רטובות\בוץ. עברית מלאה.
&nbsp
עלה 1600 ש"ח דרך זאפ...
&nbsp
אני עובד עם ותכנות oruxmaps' two nav'ועמוד ענן...את כל המפות קניתי\הורדתי לכרטיס הזיכרון, ובא לציון גואל...גם מנווט מעולה ומהר, וגם עוקב אחרי מסלולים בצורה מאוד ברורה בשמש.
&nbsp
&nbsp

למעלה