GPS ו-Wi Fi

castroman

New member
קוקי הויכוח הזה מיותר לחלוטין

SHED בטוח שהכל טוב ויפה ומושלם בעולם הפאלם, ושהPPC מסורבל ומסובך, וכל יתרון של הPPC הוא בעצם הופך לבלתי יעיל ולא חשוב בעיניו (ראה את התגובה שלו על הוידאו). כמו שאני אומר ימים יגידו מי צדק, ואנחנו לאט לאט רואים שהPPC הולך וניהיה המתקדם יותר והשולט יותר, שלפאלם יש מספר מועט מאוד של מכשירים תומכים בWIFI, ואל תזכיר את המכשירים של סוני כי הם נדירים מאוד - לעומת זאת ברוב הPPCים שיוצאים היום יש לרוב WIFI גם לפשוטים ביותר, כנ"ל לגבי BT, זכרון מורחב, בקרוב גם מסכים איכותיים וגדולים יותר.

2cookie

New member
הוא מושלם בשבילו לפחות../images/Emo13.gif

ולדעתי כשהפוקט יסתדר מבחינת הסוללה (תא דלק..) לא יהיו גבולות ליכולות שלו, פרט אולי לזיכרון (שגם זה יפתר עם זיכרון על הולוגרמות, כוננים אופטיים ממוזערים יותר ובכלל כוננים קשיחים קטנים.)

shed

New member
קסטרו, אל תכניס לי מילים לפה

לא אמרתי שהכל מושלם ויפה בעולם הפאלם, ויש לי לא מעט טענות כלפי palmone וגם כלפי palmsource. (במאמר מוסגר אני יכול להגיד שהעליתי לא מעט מהטענות הנ"ל מול אנשי palmsource כאשר נפגשתי איתם לפני כחודשיים). כל מה שאני כותב נאמר בגוף ראשון. הווה אומר: לי לא חשוב לראות וידאו על מסך ארבע אינץ' ברזולוציה נמוכה. אם לקוקי זה חשוב - אדרבה שיראה ויהנה. רק שלא יגיד שאי אפשר לראות בפאלם. לי חשוב ביצועים, יעילות, גיבוי ושחזור בלחיצת כפתור, יציבות, וכלים. נושא wifi מובנה במכשיר אינו קשור למערכת הפעלה. אין הגבלה של מע' הפעלה שמונע מימוש wifi או bt. אנחנו ראינו את המכשירים של HP שמשתמשים בצ'יפ המשולב של TI - מה שאומר ש-TI, כנראה, לא מוכרים את הצ'יפ הזה לפאלם. פאלם העדיפו ללכת עם אינטרסיל (שאגב נמצאת יותר שנים בתחום והצ'יפ שלה טוב יותר בכמה רמות). סוני משתמשים בצ'יפ אחר. אין שום מניעה לממש התקן עם wifi, bt וגם gsm שמריץ פאלם OS. טרחתי לציין במפורש מה אפשר או אי אפשר לעשות היום עם פאלם OS. מה שבטוח הוא, שעם אותה חומרה, פאלם OS עושה יותר מאשר win ce/WM. למה? כי היא בנויה טוב יותר עבור התקנים מהסוג הזה. נקודה. 64MB ram זה אינסוף עבור מכשיר מבוסס פאלם. לעומת זאת זו רמת כניסה של מכשיר מבוסס WM. חשבת פעם למה? אז קל מאוד להגיד שהפוקטים החדשים מצויידים ביותר זכרון - יש לזה סיבה: כדי לפצות ולהסתיר את מערומי מע' ההפעלה שמתנהלת לפי עקרונות המתאימים למחשב שולחני ולא להתקן דל אמצעים. יש לי עשרות תוכנות מותקנות על הפאלם, לעבודה ומשחקים - כולם, ללא יוצא מן הכלל נמצאים על הזכרון המובנה. אני נותן כל הזמן את הדוגמא של warfare: ששוקל 500K בפאלם וכמה מגות עבור הפוקט. אם זה לא בזבוז אז מה כן? יכול להיות שלך ולאחרים לא אכפת לשפוך ביטים ודולרים על השומן של WM. לי כן. לכן, עבור אותו כסף, אני מקבל מענה טוב יותר לצרכים שלי עם פאלם. ועל זה אי אפשר להתווכח. נכון, השרשורים האלה יצאו מהאף, אני הגבתי לעומרי על הודעה מלאת שמועות וחסרת עובדות. זה הכל.

2cookie

New member
../images/Emo26.gif

"מה שבטוח הוא, שעם אותה חומרה, פאלם OS עושה יותר מאשר win ce/WM. למה? כי היא בנויה טוב יותר עבור התקנים מהסוג הזה. נקודה. " אני מסכים, אבל בסך הכל WM עושה יותר מפאלם OS, וגם על זה אי אפשר להתווכח.

castroman

New member
כמה דברים...

בקשר לWIFI\BT לא אמרתי שזה לא אפשרי, אמרתי שפשוט לא רואים את זה בפאלם, תקח את הPPC הכי פשוטים (Ipaq 1940 לדוגמא) ותראה שהוא לפחות מצויד בBT, וכך את הפאלם הכי פשוט ותראה שהוא מצויד במערכת ישנה יותר, במסך עם רזולוציה נמוכה יותר וממש אבל ממש לא נדבר על התקני אלחוט, העובדות מראות שבPPC הכניסה של WIFI\BT למכשירים היא רחבה בהרבה מאשר בפאלם - ואני לא מדבר על האיכות אני מדבר על הזמינות. בקשר לזכרון - קח לדוגמא את WORLDMATE - בPPC היא גדושה הרבה יותר בגרפיקה וכו' לעומת פאלם בו היא נראת פשוטה בהרבה - והתוצאה היא בכמות הזכרון, בעוד שהבWM שמים דגש על גרפיקה וצבעוניות לעומת הפאלם הישן עם המראה הפשוט יותר - אותך אולי זה לא קונה, אבל לאחרים זה משפיע.

shed

New member
--> קסטרו

1. אני לא מדבר על התקנים, אני מדבר על הבדלים בין מערכות הפעלה. 2. לא ראיתי את worldmate על פוקט, אבל warfare נראה בדיוק אותו דבר (וכך גם apache vs. hind) ועדיין בפאלם הוא שוקל בערך עשירית ממשקלו בפוקט. ההבדלים בחתימת זכרון לא נובעים מצבעוניות או גרפיקה עתירה אלא מהצורך לנהל שומנים. אם נכתוב תוכנית הכי פשוטה שרק מדפיסה למסך hello world אני מבטיח לך שבפאלם היא תשקול הרבה פחות מהמקבילה בפוקט. 3. הפאלם שלי לא פחות צבעוני מכל פוקט. 4. אין כאן נכון או לא נכון. הצרכים שלי כמשתמש שונים לחלוטין ממה שאתה ו/או קוקי צריכים. כך יש מי שמכשיר מבוסס פאלם מתאים לו, ויש מי שמכשיר מבוסס WM מתאים לו. אצלי קישוריות, שרידות ומקלדת מובנית הם גורמים מכריעים. אני מניח שאצלך זה שונה. אני תמיד ממליץ ללכת ולהתנסות באופן אישי לפני קנייה, בין אם זה בחנות ובין אם אצל חברים. ביננו: התחרות הזו רק דוחפת את כל השוק קדימה והמרוויחים הגדולים הם אנחנו. אלמלא WM הפאלמים היו עדיין תקועים עם רזולוציה 160X160. התחרות מכריחה את כולם להשתפר, וכך יוצא שאנחנו מקבלים יותר בפחות כסף.

איך אני אוהב את הויכוחים האלו...

סתם בשביל לחזק את מה שהשד אומר לגבי ניצול זכרון: יש לי (נכון לכתיבת שורות אלו) על גבי 64MB של הזכרון הפנימי של הפאלם: 92 תוכנות, 10 בסיסי נתונים של HandBase, כמה מאות אנשי קשר וארועים. בין התוכנות גם דברים "כבדים" כמו Warfare Inc, Amazing World, 6th Gear, MicroQuad, SAIS, HellFire, VolleyBalley ועוד. ומה שהכי כייף: עדיין יש לי 26% (13.8 מגה) פנויים !!!!! שוב, כל זה בלי להתייחס למה שמותקן על כרטיס ההרחבה.

mikeoreli

New member
עוד פעם? (תגובה לכולם)

כנראה משעמם לכם מאוד שאתם מתווכחים בפעם ה... (אני כבר הפסקתי לספור) על מה יותר טוב. אני חשבתי שכבר הגענו להסכמה שכל אחד מרוצה מהמכשיר שלו והמכשיר מספק לו את התשובות הכי טובות (טוב שלי לא, כי יש לי מכשיר מיושן ולכן אני הולך לקנות מכשיר חדש). כמו ששד כתב, התחרות בין מערכות ההפעלה וייצרני המכשירים הביאו לתחרות גדולה שהביאה רק טוב לצרכנים כמונו. בלי התחרות מצד הפוקט פיסי, פאלם הייתה נשארת עם מסכים בהבחנה נמוכה ומעבדים איטיים, היום אנשי פאלם הרבה יותר שמחים עם מכשירי הT שלהם שנוצרו בעקבות הצלחת הפוקט פיסי. מצד הפאלם, אם הם לא היו מצליחים, מיקרוסופט לא הייתה נכנסת לתחום ונכון להיום, כל הצגים היו נשארים בהבחנה של 240X320 שהיום נחשבת לנמוכה ביותר. אכן הארכיטקטורה של פאלם יותר מצאימה למכשירים ניידים שכן הזיכרון הוא רכיב מאוד יקר וכך גם חוזק המאבדים. המתכנתים של פאלם חזרו לימי קדם בהם התחשבו בתצורת מחשב נמוכה ולראיה הם הצליחו להפעיל תוכנות מסובכות על מכשירים חלשים. מצד שני, 95% מהאנשים בעולם אוהבים שהדברים ייראו עם יותר גרפיקה ויותר מולטימדיה (לראיה, אפשר לראות שתמיד בסרטי המד"ב כל המחשבים מראים מולטימדיה מתוחכמת וכמה שפחות טקסט). בדברים הללו הפוקט פיסי תמיד היה יותר מתקדם ויותר חזק ולכן גם מערכת ההפעלה נראית הרבה יותר גראפית וצבעונית ומלאה חיים והרבה יותר יפה מול ממשק פשוט של הפאלם. לגבי גודל הקבצים, כבר דנו בזה זמן והראיתי בזמנו השוואה של תוכנות שפועלות (בגרסאות שונות כמובן) גם על פאלם וגם על פוקט פיסי, כאשר הגדלים בתוכנות הוא שווה או שלעיתים הוא פחות בפאלם או פחות בפוקט פיסי. מה שכן וחייבים להגיד את זה, שוק הפוקט פיסי נוגס בחוזקה בשוק הפאלם. היום נמכרים יותר מכשירי פוקט פיסי מאשר מכשירי פאלם וכן יצרנים חזקים כמו סוני נעלמו משוק הפאלם וכן כבר יותר משנה לא יצא אף מכשיר עילית חדש מחברת Palmone כאשר קיימים כבר מעבדים חדשים ומערכת הפעלה חדשה למכשירים אלו. הצפי שלי הוא שהשוק בסופו של דבר יגיע ל50% פאלם ו50% פוקט, אלא אם כן חברות הפאלם ימשיכו לעשות טעויות ואז מכשירי הפאלם ייעלמו. אחת הטעויות הן שרק לפני שנה הם שחררו את מכשירי הTT3 וכל אנשי פאלם היו נפעמים וכל העיתונים פרסמו שסוף כל סוף פאלם ייצרה מכשיר שהאנשים רוצים. חבל שלקח להם הרבה זמן לקלוט מה הלקוחות רוצים כאשר הפוקט פיסי כבר הציע תכונות דומות כמה שנים לפני. טעות נוספת של פאלם הייתה לגבי מולטי טאסקינג. מה לעשות, רוב האנשים אוהבים לעבוד עם כמה תוכנות בו זמנית. רק לאחר זמן מה הם אפשרו שמתכנתים יוכלו לדמות מולטי טאסקינג ושמעתי שעם מערכת ההפעלה החדשה של פאלם שתתמוך במולטי טאסקינג מלא כמו בפוקט פיסי יש להם הרבה בעיות. שלא תחשבו אחרת, אני לא חושב שפוקט פיסי הוא כליל השלמות וזה מה שהיה צריך להיות, אלא שחברת מיקרוסופט מתכננת את צעדיה השיווקיים, הכלכליים והטנולוגיים בצורה פשוט פנטאסטית בכל קנה מידה. למעשה מיקרוסופט, למרות מערכות פחות טובות מצליחה לשלוט בשווקים משום שהיא יודעת מה הלקוחות רוצים ומוכרת להם את החוויה. כל החברות שעמדו בדרכה של מיקרוסופט עפו מהשוק בגלל שלא קראו את השוק נכון ועשו טעויות. מכשירי הT של פאלם, הקפיצו אותה חזרה, אך אם הם לא ישווקו את הT4 כמה שיותר מהר, הם שוב יאבדו הרבה אנשים. היום כאשר הWIFI תופס תאוצה רבה, יש לפאלם רק מכשיר אחד, הTC שמציע אפשרות זו באופן מובנה ואולי עוד כמה מכשירים של סוני שממש לא פופולאריים בשוק בגלל עלותם הגבוהה. המכשיר היחיד שתומך בWIFI SDIO הוא הזייר 71, מכשיר מיושן שכבר קיים לו תחליף בשוק. אם פאלם, לא תצא מייד עם סדרת מכשירים אשר רובם יתמוך בWIFI או BT או שניהם, היא פשוט תעוף מהשוק. לסיכום, אני ממש לא דואג להתפתחות הפוקט פיסי כי כפי שניתן לראות מיקרוסופט לא נחלה בינתיים שום תבוסה בשום שוק שבו החליטה להשקיעה את עצמה. הפוקט פיסי רק יתפתח ויתפתח. לגבי פאלם, היא מראה את אותם הסימנים כמו שחברות אחרות שנכשלו הראו בתחרות מול מיקרוסופט - איחורים, קריאה לא נכונה של השוק ושיווק פחות טוב. אני מקווה מאוד שפאלם תתעשת ותחזיר כמה מכות בחזרה כדי שלא תתרסק ושלפחות תישאר עם 50% מהשוק, כי תחרות תמיד תהיה טובה לנו.

2cookie

New member
2. ר' סניילז

העובדה היא שרוב המשחקים בפאלם פחות גרפיים ויפים. למשל: א. כשאני וגל השווינו את snails שלי היה מרחק שנות אור הרבה יותר מושקע ויפה. ב. כשביקשתי לראות מרוץ מכוניות נורמלי עודד הראה לי אחד ויניב התלהב מהרזולוציה של התמונה ברקע... הסברתי להם שזו תמונה וגם בפוקט יכלו לשים כזו, המירוץ אצלי נערך בתוך עולם תלת מימדי לחלוטין שמשתנה בהתאם למיקום המכונית ולא סתם זז ימינה ושמאלה! אגב, GTS לא נחשב כי גם בו המכונית זזה לצדדים בלבד ויש תמונה ברקע, רק הגרפיקה היא תלת מימדית. במירוץ שלי בפוקט התלת מימד נובע ממנוע המשחק....

shed

New member
---> תיקון קל

אל תשווה בין snails פאלם ולפוקט כי אני לא חושב שהם יצאו מאותו בית תוכנה. תשווה בין שתי תוכנות שיצאו מאותו בית תוכנה, עם אותה פונ' ואותה גרפיקה, אני מבטיח לך שתוכנה עבור פוקט תשקול יותר. הדיון הזה די מיצה את עצמו, אני מסכים עם מה שמיקו כתב כמעט מילה במילה: מיקרוסופט לא תעלם מהשוק הזה, והיא הוכיחה בעבר שגם כאשר יש פתרונות טכניים טובים יותר היא מצליחה לבסס נתח שוק לא מבוטל (או להשתלט עליו לגמרי). לאורך כל דרכה, מיקרוסופט ידעה למכור את החלום (לפעמים גם להמציא אותו), לשווק ולנתח את השוק בצורה שרק ביל גייטס יודע. באופן אישי הייתי בשתי הרצאות שונות שלו ולדעתי מדובר בגאון בכל קנה מידה. אני גם מסכים עם זה ש-palmone צריכה להתאפס על עצמה ולגדיל את מגוון והיצע המכשירים. מבחינתי האידיאל היה שפאלם תייצר רק מע' הפעלה ותשאיר לאחרים לייצר ולפתח את המכשירים עצמם. קשה לי להאמין שזה יקרה, במיוחד לנוכח המתחרה. בכל מקרה, האידיאל מבחינתנו הוא שוק של 50 50 מבחינת מע' הפעלה, ומפולג יותר מבחינת התקנים וחומרות.

2cookie

New member
שים לב למצב יצרני החומרה אגב

לפאלם סורס יש רק אחד, פאלם ONE. למייקרוסופט יש אינסוף: HP, מיטאק, אייסר, DELL, טושיבה, NEC\פאקארד בל, מוטורולה בקרוב ובטח עוד כמה ששכחתי.... שים לב במיוחד לאייסר- היה להם רשיון לפאלם OS והם ויתרו עליו לטובת WM. אז למה זה קורה? אני די בטוח שהרשיון למערכת המייקרוסופטית לא יכול להיות זול יותר, וכשכל החברות האלו קנו את שלהן PALM OS היתה השולטת בשוק, האם האנליסטים בתאגידי הענק האלו רואים משהו שאנחנו לא?

2cookie

New member
אייסוס ופוג'יצו סימנס../images/Emo3.gif

ועוד משהו. אני שומע הרבה פאלמיסטים
מתהללים בהתאמה הטובה של פאלם OS על סמארטפונים. אם כך, למה סוני לא ייצרה סמארטפון מבוסס פאלם OS ובחרה בסימביאן? תוכל לתרץ זאת על ידי כך שתגיד שהחלק הארי בייצור מכשירי הPXXX היה שייך לחטיבה האירופאית של SE, הלא היא אריקסון. אבל למעשה, הגלגלת במכשיר וחריץ הMS DUO מרמזים לנו שלסוני כן היה חלק בתכנון הP800 והP900. אם כך, למה סוני- שיודעת היטב להתעסק עם PALM OS לא בחרה במערכת הזו למכשיר משולב?

shed

New member
--> את זה תשאל את סוני

אבל קח בחשבון שאני חושב שפאלם טובה יותר מ-WM לסמארטפון. אני לא מכיר את סימביאן מספיק (ומעולם לא למדתי אותה) כך שקשה לי להעריך את ביצועיה מול פאלם. אני מניח שהיא טובה יותר, ולו רק בגלל העבודה שבפאלם מבצעים עכשיו שיפורים והתאמות.

shed

New member
--> עלית בדיוק על הנקודה

שבגללה אני חושב שהשוק לא יתייצב על 50 50 בין מע' הפעלה. לא בגלל ש-WM טובה יותר אלא בגלל שמיקרוסופט חזקה מספיק כדי לעשות שיווק אגרסיבי של מע' ההפעלה שלה. מאיפה אתה יודע שהרשיון למע' מיקרוסופט לא זול יותר? ניסית פעם לקנות אותו? למיקרוסופט יש אורך נשימה לוגיסטי גדול פי מליון מאשר פאלם. היא למעשה, יכולה לחלק רשיונות חינם עד 2020, ורק אז לגבות עליהם כסף. מבחינתה מדובר בהשקעה בשיווק. זה הרי גם מה שיקרה עם מנוע החיפוש שלהם: הוא ישולב חינם במע' ההפעלה. לא חסרות דוגמאות בשווקים שונים לכוח של חברה או מונופול. מוטורולה מספיק חזקה כדי להורות לכל המפיצים של המוצרים שלה לא למכור מוצרים של מתחרים - וכך הם משריינים לעצמם רשת הפצה (והיא עשתה את זה בדצמבר האחרון). כש-network applience התחילה למכור אף אחד לא התייחס אליה. כאשר הם התקרבו לרף מכירות של מליארד דולר בשנה הם הפכו להיות גורם מאיים על חברות גדולות כמו IBM. ל-IBM היה ברור שאסור לה לתת למתחרה לגדול והיא הורידה כפפות. לא פעם היא מכרה את המוצר שלה במחיר הפסד, רק כדי למנוע מהמתחרה שלה רווחים. לוגיסטית זה המהלך הכי נכון שמפלצת כזו יכולה, וצריכה לעשות. אני לא מכיר את מדיניות הרשיונות של מיקרוסופט בתחום. כמו שאמרתי, נפגשתי רק עם אנשי פאלם ובין השאר דסקסנו את נושא העברית בגרפיטי. אני רק יכול להגיד לך שאני אהיה מאוד מופתע אם הרשיון של WM יקר יותר מאשר של פאלם.

2cookie

New member
מה שאתה אומר די מדאיג אותי עכשיו

ייתכן שחלק מהאפשרות של DELL לייצר מכשירים במחירים כל כך נמוכים הוא עניין הרשיון של המערכת, מדאיג לחשוב מה יקרה אם פאלם באמת תיפול.

לפאלם סורס יש רק אחד ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

ומה עם Acceca, Alphasmart, Fossil, Garmin, Foundertech, GSPda, HuneTec, Keyocera, Ienovo, PerComm, Samsung, Sony, Symbol, Tapwave קודם כל, להגיד שהמכשיר הכי מתוחכם של פאלם1 אין לו יכולות כאלו ואחרות, זה כמו להגיד שהמכשיר הכי מתוחכם של Toshiba הוא מוגבל. כמו במכשירים מבוססי WM, כך גם בפאלם. יש יצרנים שונים ודגמים שונים ובמקום להדבק ל T3 כדוגמא לדגם המתוחכם ביותר המריץ PalmOS, כדאי שתבדקו מה מציעים UX50, TH55, Zodiac2, iQue3600 וכו'. זה שלא מביאים אותם לארץ לא אומר שהם לא עובדים. שיטת השיווק של מיקרוסופט שונה מהשיטות של חברות כמעט בכל תחום. בעוד שחברות רגילות מחפשות נישה של נתח שוק שאין לו מענה ומפתחות מוצר שיתאים לו, מיקרוסופט מחפשת נתח שוק גדול וענק ומפתחת מוצר שהצרכנים באותו השוק יעדיפו. כך עשתה עם מערכות הפעלה, תוכנות, XBOX, ובעצם הכל. הדגש במוצרי מיקרוסופט הוא יותר על ידידותיות למשתמש ותאימות לתוכנות אחרות ופחות על ביצועים. אין למיקרוסופט בעיה ליצור לעצמה סטנדרטים כך שכולם ירצו להתאים להם כדי להיות פופולריים יותר. לעומת זאת, פאלם נוסדה כדי לתת מענה ל-"לקחת את המחשב ביד". עד לפני שנים לא עניין את פאלם כל מה שקשור למולטימדיה. רק כשהם ראו שזה מה שגורם לאנשים לקנות מכשירים, התחילו לתמוך גם בזה. העתיד באמת לא נראה וורוד מבחינת פאלם. הם צריכים לתת מענה גם למי שרוצה צעצועים צבעוניים עם קולות נחמדים, וגם מענה למי שחשובה לו יעילות וחסכון במשאבים. בסוף מיקרוסופט ידרסו גם את פאלם. בינתיים, לדעתי, אין מה להשוות וכל מה שפוקט יודע לעשות גם פאלם יודע, ויותר טוב. תנסה לראות סרטים או לשחק משחקים על Zodiac או לכתוב טקסט עם Dana. כל אחד בוחר את המכשיר שמתאים לו. 2 היתרונות היחידים של פוקט על פאלם, כרגע, הם התמיכה באופיס בעברית ומפות הניווט בארץ. חוץ מזה, פאלם שולט.

mikeoreli

New member
מדובר במחשבי כף יד

הדוגמאות שהבאת (למעט סוני שלמעשה החליטה לצאת מהשוק המערבי) לא מתעסקות עם מחשבי כף יד. אלו מכשירים אשר פועלים תחת מערכת ההפעלה של פאלם אבל אלו לא נחשבים כמחשבי כף יד או כPDA (סייען דיגיטלי אישי). הפורום הזה וכן הפורום של פאלם מתעסקים במחשבי הכף יד עם מ"ה של מיקרוסופט או פאלם, ומה לעשות, לאחר קנייתה של וייזור ע"י פאלם ויציאתה של סוני מהשוק המערבי (שנוגע לנו היות ורובנו לא מבינים שפות כמו סינית ויפנית וכו...) נשארה רק פאלם כייצרנית מחשבי כף יד המבוססים על פאלם הנוגעים לנו בישראל (אלא אם כן אתה עובד זר שכן רוצה מחשב כף יד דובר סינית, מה שלא ממש נראה לי
). עוד דבר, כאשר פאלם ייצרה את הפאלמפיילוט היא לא רצתה לייצר מחשב שניתן לשאת אותו ביד. את זה ניסתה אפל ונכשלה בגדול כמו שרק היא יודעת להיכשל עם מוצרים מבטיחים. פאלם היה ארגונית משוכללת. כתוצאה מכך שרוב השוק רוצה מכשיר עם יותר מולטימדיה ויותר פונקציות של מחשב כמו עבודה עם אקסל וכו.., הפאלם הפך למעשה להיות מחשב כף יד. עכשיו, זה לא שיש כאלו שרוצים יותר ביצועים וכאלו שרוצים יותר מולטימדיה, המולטימדיה צריכה משאבים וביצועים גבוהים והיא למעשה זו שדוחפת לפיתוח של מעבדים יותר חזקים וזכרונות יותר גדולים. ההחלטה היא שלך האם להשתמש בה להרצת סרט, משחק עתיר גרפיקה ומוזיקה או להריץ עליו אלגוריתם מסובך, תוכנה כבדה, או מאגר מידע גדול. לגבי הייתרונות שכתבת על הפאלם אתה צודק חלקית. כמו שאמרתי, ואני ממשיך לאמר, כל אחד בוחר את המכשיר שלו לפי מה שהוא צריך. אם אתה צריך לדוגמא גם BT וגם WIFI ואתה רוצה למשל מכשיר של פאלם אז אתה בבעיה ובעיה זו או דומה, יכולה לגמור חברה כמו פאלם. הם צריכים לדעתי לנהוג כמו HP בנושא, כלומר ליצור מגוון רחב של מכשירים מהפשוט שבפוקט פיסי זה משהו כמו הT3 (מה לעשות? התקדמנו) עד למפלצת כמו הHP 4700 שאמור לצאת בקרוב. זה מה שגרם ל HP לגדול ולהיות המובילים למרות שיש להם הרבה מכשירים יקרים. משום שזה ויכוח סרק שנעשה בפעם המי יודע כמה, ועם כל הכבוד לך, לא נראה לי שתצליח לשכנע אותי לעבור לפאלם (למרות שאיך שראיתי את הT3 מאוד רציתי, אך איך שראיתי את הממשק ברחתי כי הרגשתי שזה לא בשבילי) ואני לא מנסה לשכנע אותך לקנות פוקט פיסי (מה אני פראייר? לנסות לשכנע מישהו לקנות מוצר כשלא אני מוכר אותו ולא רואה ממנו שום רווח?), לדעתי כדאי לסיים ולהמשיך הלאה... (בכל אופן זו דעתי, אבל מה אני מבין
)

2cookie

New member
עכבר יקר../images/Emo3.gif

בוא נתחיל: סמסונג\קיוסרה\לנובו- סמארטפונים. פאלם OS נמצאת אצלם בשימוש בדיוק כמו שסימביאן יכלה להיות, הם לא מתרכזים במחשבי כף יד. זודיאק- מחשב נישה, שהוא מכונת משחקים בעיקרו. פוסיל- שעון
אלפאסמארט- הדנה הוא תחליף זול ללפטופ. גארמין- שוב, העדיפות היא בראש ובראשונה על מכשיר FPS. סימבול וכל שאר השמות המוזרים לא ניתנים להשוואה מול תאגידים כמו אייסר או פוג'יצו-סימנס, שהן החברות הפחות ידועות שמייצרות PPC....

בוא נמשיך

סמסונג\קיוסרה\לנובו- סמארטפונים שעל כל אחד מהם ניתן להריץ כל תוכנה שנכתבה עבור פאלם וניתן להריצה גם על פאלמים רגילים. זודיאק- מחשב נישה, שהוא מכונת משחקים בעיקרו אבל אפשר להריץ עליו כל תוכנה שנכתבה עבור פאלם וניתן להריצה גם על פאלמים רגילים. גארמין- שוב, העדיפות היא בראש ובראשונה על מכשיר GPS אבל בכל זאת אפשר להריץ עליו כל תוכנה שנכתבה עבור פאלם וניתן להריצה גם על פאלמים רגילים. סימבול מייצרים מכשירים תעשיתיים כגון קוראי ברקוד וכו' בלי לפגוע ביכולת שלהם להריץ כל תוכנה שנכתבה עבור פאלם וניתן להריצה גם על פאלמים רגילים. האם יש איזשהו מכשיר נישה למשחקים, מכשיר תעשייתי, תחליף זול ללפטופ, שעון, קורא ברקודים וכו' המבוסס WM? אתה יכול לנחש למה אין? וכשאתה אומר "כל שאר השמות" אחרי שכבר הזכרת את סוני, סמסונג, גרמין וקיוסרה. מה נשאר בעצם?

למעלה