gmdss

gady24

New member
gmdss

לבעלי תעודות רדיו טלפון ישנות שצריכים לעבור מבחן בע"פ שכולל גם את החומר הישן ,למה אף אחד לא פונה לבגץ בענין נגד מינהל הספנות ומשרד התקשורת ?

araviv

New member
החומר שונה ,הטכולוגיה חדשה ו......

הבטיחות חשובה ולכן הבחינה קשה ודורשת לימוד ,לא מזיק פעם בתקופה של 30 שנים להתעדכן בנעשה בעולמנו. אז באם לא דורשים התעדכנות בהפעלת הספינה לפחות הצעתי לך להנות מהבחינה.

משעמם לך בחיים

אני הייתי בעל תעודה ישנה (מלפני 25 שנה) וחויבתי רק בבחינה בע"פ לצורך קבלת רשיון SRC ישראלי (GMDSS ליכטות לטוח קצר) 90% מהחומר חדש ושונה. רוב השאלות הן על NAVTEX ן- DSC. בתערוכה ימית באנגליה נפגשתי עם נציג הרשות לרישוי קשר ימי (היה להם שם דוכן) והמצב זהה. זה שבודקים אותך שוב אם אתה יודע להוציא מברק מצוקה זה עוד לא עילה לבג"צ (אם אינך יודע זה גרוע ביותר). ידידי, השינוי הוא בינלאומי הגש בג"ץ בזבז כסף ןתיזרק שם מכל המדרגות.

רק השבוע עברתי את הבחינה

הבחינה לא היתה על חומר "ישן" אלא התמקדה אך ורק בידע בתפעול NAVTEX ובנוהל הוצאת שידורים שונים במכשיר ה-DSC . יש לי רשיון מפעיל תחנת רדיו משנת 1988 ולא ראיתי שום טרדה במעבר על הנהלים הנכונים בהפעלת תחנת אלחוט. הטרוניה היחידה שיכולה להיות למישהו היא על גובה האגרה שדורש משהת"ק מהנבחנים. בקיצור במקום להתעסק בבג"צים ושטויות, שב קצת עם ספר ותתעדכן בנושאים שברבות הימים עשויים גם להציל חייך או חיי אחרים.

מטש

New member
ויש גם דעה שונה - זה כן מיותר

זה שלא פונים לבג"ץ, זה בגלל שאין שום גוף בארץ שמתמודד עם הרשויות בנושאים המעניינים את היאכטונרים, או מישהו שמוכן להשקיע זמן וכסף בכזה מאבק. זה מותיר בידי מספ"ן ומשרד התקשורת שטח נרחב להחליט חד צדדית מה טוב ומה בטוח ליאכטונרים. בעיקרון איני רואה צורך לחייב אותנו בדברים שלא מחוייבים ע"י IMO. אישית אין לי שום דבר נגד בטיחות ונגד טכנולוגיות חדשות, ובוודאי לא נגד מספ"ן, אבל לטעמי זה דבר שכל סקיפר יכול וצריך ללמוד לבד (וכמובן, במידה שהוא רוצה, ללכת לקורס). אבל בחינות מחייבות? לדעתי מיותר לחלוטין. כשם שלא מחייבים מבחן נהיגה לרכב מנועי כאשר הטכנולוגיה משתנה (ויש המון דברים באוטו שלא היו כשעברתי טסט, ולמדתי על פלאגים ופלטינות) כך גם איני רואה סיבה לעבור קורס כדי להפעיל GMDSS. קנית מכשור חדש? עליך החובה ללמוד איך להפעיל אותו. חוקים חדשים ממילא עליך ללמוד בלי קשר למבחנים. ועוד, לגבי טכנולוגיה : חלק מהכף במפרשים הוא הניתוק מכל זה. לא מוכרחים להיצמד לטכנולוגיה חדשה וגם לא בטוח שזה תמיד יותר בטיחותי. אבל זה לדיון נפרד.

doronig1

New member
מסכים ב100 אחוז

אני דווקא משווה את הקורס החדש לקורס שנהג רכב יצטרך לעבור כיוון שהוסיפו במכוניות חלונות חשמל נעילה מרכזית ורדיו דיסק צ'נגר. למעשה אם יש להם הזדמנות לגבות כסף ,והרבה כסף ,ואין כוח מאוחד שמתנגד לגזל הזה אז נמשיך לקבל כל כמה שנים המצאות שונות ומשונות לגבי הרשיונות משיט וגם לגבי הכושר שייט לספינות. דורון

מטש - זה נכון חלקית ביותר

ישנה קבוצת שייטים שגדלה על יסודות נכונים והם לא מפסיקים ללמוד בעצמם ללא קשר לדרישות הפורמליות. סביר שרוב עמיתיך לשייט או לתחרויות באים משטיכים לחבורה זו. עבור אלו רוב הבחינות הן בגדר "תשלום מס" למשדי הממשלה. אלו בין אם ניבחנו או לא שולטים בחידושים ושייט בכלל בכמה דרגות מעל רמת הבחינות. לעומתם יש קבוצות של חובבים או חובבים למחצה, חלקם יודע "משהו" ואחרים אם לא מכריכים אותם לא יתעדכנו לעולם. בולטת במיוחד קבוצה לא קטנה של אנשים שבפועל הם "מהללים את בורותם" (מה שאיני יודע אינו קיים), זאת תופעה שקיימת בהרבה תחומים בארץ וגם בקרב חובבי ים. עכשו עמוד נא במקום האחראים על הבטיחות ונסה לקבוע מי שייך לתרבות הלמידה והחקר ומי לתרבות מהללי הבורות ואיך לקבוע תקנות עבור הקבוצות השונות. רשיונות כמו SRC ן- LRC לא הומצאו אצלנו באנגליה ה-RYA מלמד את הקורס ל-SRC יותר מכל קורס אחר. גם הם כבר (לא כבעבר) מבדילים בין אלו שצמחו בתוך תרבות ימית לאלי שהם ה-SUNDAY SEAMEN . תציע אולי לקובעי המדיניות שיטה אמריקאית שכל איש אחראי לעצמו, אז במיקרה של איזה אירוע חריג מעניין איך תגיב העיתונות והציבור? לצערינו, אנו חברה מכורה מחד לעודף חוקים ומאידך נוהגת לזלזל בהם. הזילזול הוא גם בחוקי הטבע, אבל כמשהו קורה ניזעקים כולם מדוע לא היה חוק כזה או אחר. עד שלא יושם דגש על חינוך נכון והקפדה על חוקים כאזרחות נכונה(ולא מפחד השלטונות) אי אפשר יהיה לוותר על המצב הקיים.

gady24

New member
gmdss

אם האנגלים הם הדוגמא אז כדאי להמשיך אותה עד הסוף.לידיעתך קיים קורס חדיומי של ה-rya אשר בסיומו אתה מקבל תעודה רישמית של gmdss .אולי תוכל להסביר כאן למה אצלנו העסק כל כך מורכב ומסובך?

עניין של גודל ושיטה

אנחנו מדברים על מדינה של עשרות אלפי יכטות, ישנו שם אירגון שמסמיך ומפקח על נושא הקשר מדינגי ועד אוניות סשם OFCOM (מצ"ב האתר). כל הלימוד מאוגד ע"י RYA עם עשרות בתי ספר. התוצאה שני האירגונים קובעים תאריך ומקום ומסימים זאת ביום. אני עבדתי בביה"ס אורט ימי באשדוד (כמרכז ימאות) שהיה הראשון בארץ ללמד לרשיון זה. חוץ מתלמידים הוסמכו שם גם מבוגרים שהיתי זקוק להם כאנשי צוות. מי ששלט באנגלית והיה לו רקע ימי התכוננן למבחן בין 5 ל- 8 שעות. כלומר זה זהה לזמן שמקצים באנגליה. אורך הזמן בארץ לוקח זמן ביגלל אי שליטה מספיקה במושגי הים באנגלית של חלק מהתלמידים. לא די שליטה בסיסית בשפה צריכים גם לשלוט ב"שפת המיקצוע". תודה על השאלה ומקוה שהבהרתי את עצמי.

מאיר ריבא

New member
לימודי GMDSS לבעלי רשיון קודם

הקורס שנמשך בערך 24 שעות לימוד מתאים בהחלט לאלו שאין להם רקע קודם וצריכים ללמוד את כל המושגים הבסיסיים. אי לא רואה שום סיבה (פרט לרצון לגבות כסף תמורת הקורס) שבעלי הרשיונות ה"ישנים" לא יזכו לאותו טיפול כמו באנגליה - כלומר קורס הסבה של 8 שעות שבסיומו מקבלים תעודת SRC. אולי אני טועה אבל נדמה לי שהתעודה של ההסבה באנגליה נתנת על סמך הערכה של המדריך בלי בחינה! עשיתי את הקורס בארץ ורובו חזר על דברים ישנים - תוספת חידושי ה-DSC נטו אכן לא לקחו יותר ממספר שעות לימוד בודדות. דרך אגב - (שוב למיטב ידיעתי בלבד): אפשר להבחן בע"פ ללא קורס. אמנם צריך לארגן ציוד לבחינה ולבוא בקבוצה על מנת שהבוחן לא "יבזבז" זמנו על נבחן יחיד.

עשיתה משהו מוגזם

הסבת רשיון ב-24 שעות זה שוד לאור יום. אדם נורמלי זקוק ל 60 עג 90 דקות נטו להיתעדכנות על החומר העיוני ובין 120 עד 180 דקות תירגול על סימולטור. ההבדל בינינו לבין אנגליה זה הסימולטורים שבמסגרת RYA יש בכל מקום, לא בעיה לארגן קבוצות להשתלמות ומבחן. נושא האמון שם בין המועדונים המאוגדים ב-RYA ןהרשויות הוא גבוהה ביותר, לכן רוב ההסמכות נעשות ע"י אנשי מועדון או ביה"ס לשייט. אצלנו עדין לא היגענו לאמון זה.

מאיר ריבא

New member
הגזמות ואפשרויות

בוודאי שעשיתי משהו מוגזם - זאת בדיוק הטענה! כשחיפשתי פתרון - האופציה החידה שעמדה לפני במסגרת של בתי הספר הייתה קורס מלא כפי שהוא מוצע למי שחדש בנושא (או לחילופין ללמוד לבד, למצוא ציוד זמין לבחינה ולמצוא עוד "קורבנות" שמתאים להם להבחן איתי ביחד). בדיוק לכך אני מכוון - בתי הספר צריכים להציע קורס השלמה/הסבה קצר לבעלי הרשיונות הישנים.

cobi1

New member
קורס מקוצר

אנחנו (אלחוט ים) מארגנים קורס יומי מקוצר לבעלי תעודות ישנות שצריכים להבחן בע"פ הקורס יארוך 6 שעות במסגרתו נעביר סקירה מקוצרת על כל החומר הנדרש בהנחה שהמשתתפים כבר מכירים או ילמדו את החומר בעצמם, כמו כן נקדיש כ שלוש שעות לתרגול סימולטור של DSC ,NAVTEX ,EPIRB, וSART, באם זה מספיק או לא זה כבר תלוי ביכולת האישית של כל אחד, יש כאלה שכבר מכירים את החומר וזה יספיק להם ויש כאלה שיצטרכו ללמוד עוד מספר שעות בבית להגיע לרמת הידע הנידרש לעבור את הבחינה.(יש בעלי תעודות ישנות שלמדו בקורס של 30 שעות ויותר ונכשלו בבחינה בע"פ)

למעלה