gibson או fender ?

Yoni16

New member
שני דברים שונים לגמרי...

לשאול אם אתה אוהב גיבסון או פנדר זה בערך כמו לשאול אם אתה אוהב ג`אז או הארד-רוק. גיבסון היא גיטרה שנשמעת הכי טוב על דיסטורשןופנדר נשמעת הכי טוב על צליל נקי - זה המהות שלה, בגלל שיש לרוב הפנדרים 3 פיקאפים סינגלים. בכל מקרה, אני מעדיף גיבסון, בעיקר בגלל שאפשר לנגן עליה הרבה יותר סגנונות מאשר על פנדר. לדוגמה, צליל נקי של גיבסון יישמע הרבה יותר טוב מצליל עם דיסטורשן של פנדר.

Meddle

New member
CLEAN?

תשאל מאלמשטין, ואן היילן, SRV, ג`ימי הנדריקס, אריק קלפטון, באדי גאי, בוני רייט, ג`ימי וואן, ריצ`י קוזן, ריצ`י סמבורה, אריק ג`ונסון ועוד המון רבים וטובים מה הם חושבים על פנדר ודסטורשן... סינגלים נותנים סאונד מאד מטוחד לדרייב לולדשיסטורשן....זה עניין של טעם.... פנדר יותר להחזיק אפקטים כמו כל גיטרה אחרת. ההבדלים בין סטראט ללס-פול הם עצומים אבל ההבדל בין ההאמבאקרים לסינגלים הוא הכי זניח. ודרך אגב, המון ג`אזיסטים מנגנים על לס פול... CLEAN... אז לפני שאתה מתחיל לפתוח את הפה ולענות למישהו כדאי שתדע על מה אתה מדבר קודם.

Meddle

New member
מטוחד=מיוחד, פנדר יותר=פנדר יודעת

אני עייף... שקט!

Yoni16

New member
תירגע

אח שלי אין לי כוונה לריב איתך אבל ההבדל בין האמבקר וסינגל הוא הבדל עצום. לא יודע מה איתך, אבל לי אישית הרבה יותר נעים לאוזן לשמוע גיבסון על דיסטורשן מאשר הצליל החד והלא אחיד של פנדר על דיסטורשן. וחוצמזה, כמו שאמרתי, גם גיבסון טובה מאוד על נקי, אבל בחיים לא תגיע לרמה של פנדר.

Yoni16

New member
אפקטים...

איך שהם מנגנים זה עם אפקטים על גבי אפקטים. תשמע על אותו מגבר, אחד לאחד, לס פול מול סטרטוקאסטר, ותבין את ההבדל. חוצמזה, זה שכל האנשים שאמרת מקודם - מנגנים על פנדר, זה לא אומר בהכרח שהגיטרה טובה יותר או פחות. הם פשוט מפרסמים אותה ומקבלים כסף על זה שהם מנגנים עליה (ע``ע ג`ון פטרוצ`י ומיוזיק-מן).

wiz

New member
דבר ראשון

מה זה בדיוק דיסטורשן??? זה גם אפקט... ודבר שני, אני לא יודע עם ניגנת בכלל על מיוזיק-מן, ועל הדגם של ג`ון בפרט, שאתה יכול להגיד שהגיטרות לא טובות ושהוא מפרסם אותן בשביל כסף... תאמין לי שהוא לא היה עושה כזה דבר, כי בכל זאת הוא צריך להוציא ממנה את הסאונד שלו, ושהיא תהיה נוחה בשבילו. וחוצמזה, אני מסכים עם Meddle. ללס-פול יש באמת סאונד נקי מדהים, והיא בכלל לא ``הגיטרה`` לדיסטורשן. היא נשמעת טוב עם דיסטורשן, אבל יש לה סאונד מטורף בלי.

Meddle

New member
תיקון טעות קטן...

לא התכוונתי שעל לס פול עדיף לבי דסטורשיין אבל לכל מטבע יש שתי פנים... בקשר להודעה שלו שהם מקבלים כסף על פרסום אז סתם לידע כללי, כשהם קנו את הגיטרות בהתחלה שלא היה קטע של פרסום... לפני כמה עשורים זה בכלל לא היה קיים. הרבה מהם התחילו עם גיטרה כזו או אחרת כי זה מה שהיה או שזה מה שהם יכולו להרשות לעצמם (אתה יודע שסלאש התחיל לנגון עם מוקינג-בירד של BC RICH?)

wiz

New member
עזוב, אני כבר מזמן

לא יודע למה התכוונתי ולמה לא... בתכלס, לס-פול זאת גיטרה אלוהית, אני מת עליה, וגם פנדר זאת אחלה גיטרה. ויש כל מיני אמנים מכאן ומכאן שגורמים לי להתאהב בגיטרות האלה כל פעם מחדש... ובקשר לגיטריסטים ולחוזים עם חברות... כל אחד מתחיל מציוד שלו, ואם הוא מספיק טוב, וחברה בוחרת לאמץ אותו - אז סבבה לו (ומאוד...). יש לי וידאו של ג`ון פטרוצ`י, כשהוא עוד ניגן במרתף עם דרים תיאטר הצעירה... והוא ניגן בכלל על LTD, שזה חברת בת של ESP... והוא הוציא ממנה צלילים מטורפים. אני חושב שהכי חשוב זה לקבל סאונד טוב, ולא משנה אם הגיטרה שלך מיוצרת אפילו בעזה... העיקר הצליל.

SLASH.forum

New member
אין הכי טוב בגיטרות

אוקיי חלאס לריב כלם צודקים כל גיטרה והסגנון שלה.. פנדר סטראטוקאסטר היא הגיטרה האולטימטיבית לגראנג` ופאנקרוק (יענו אקורדים בדיסטורשן) ובקלין יש לה סאונד ייחודי(משהו קשיח כזה במיתרים העליונים) והיא יותר גיטרה לאפקטים(אפקטים ריברביים בעיקר) הגיבסון לס פול זו גיטרה שנועדה לג`אז בלוז ויש לה סאונד מטורף אבל הדבר הכי טוב שאפשר לעשות עם לס פול זה לשים לה דיסטורשן ולעשות סולואים עם הפיקאפ למעלה (ראה ערך SLASH) ובכלל אין גיטרה יותר טובה לרוק כבד (ואני מדבר על רוק כבד טהור כמו סקורפיונס-שדווקא מנגנים עם פנדר גאנז אנ רוזס ואיירוסמיט)יש לה צליל מטריף ועצבני לגיבסון יש גם גיטרות מטאל... אקספלורר ו-V שמטאליקה ניגנו עם כאלה ועוד כמה מטאליסטים אימצו את הגיבסונים האלה.. אלה מקבילות לסאונד של האיבנז ושל הג`קסון V וההבדל הוא לא גדול אלה גיטרות שמיועדות לדיסטורשן וחלקן מגיעות כבר עם אוברדרייב בילט אין. הפחות מפורסמת של גיבסון היא הSG שבד``כ משמשת לרוק עדין או לכלמיני דיסטורשנים עדינים והיא דיי דו שימושית כי היא מתאימה לכל הסגנונות. הגיטרה המועדפת עליי- גיבסון לס פול.

KamikazA

New member
זאת שאלה יותר מידי כללית

אי אפשר לישאול כזאת שאלה כללי...אתה צריך להיתכוון לדגמים מסויימים... למשל אין מה להשוות בין פנדר סטרטוקאסטר מקסיקנית לגיבסון לס פאול קוסטום או אין מה להשוות בין גיבסון אס ג`י ספיישל לפנדר מוסטנג תן דגמים מסויימים להשוואה מסויימים

wiz

New member
אני חושב

שגיבסון, בעיקר את הלס-פול (ולא אפיפון). פנדר ירדה ברמה, והיום הכלים שלהם ממש לא משהו. כלים ישנים שלהם (אפילו כאלה משנות ה-80), נשמעים יותר טוב מהחדשים... הם סתם התמסחרו, והם רוצים יותר מדי כסף על כלים באיכות בסיסית.

Meddle

New member
זה קרוה בסוף לכולם... אבל מי קונה

חדש בימינו? וינטאג` זה הדבר!

wiz

New member
תלווה לי

איזה 6000 דולר, ואז אני אקנה לעצמי איזה פנדר משנות ה-60...

Meddle

New member
6000 $? הגזמת אחי, או

שעובדים עלייך.... המחירים הם בסביבות ה13,000-17,000 ש``ח

למעלה