Gherson Guitars

No Face No Name

New member
Gherson Guitars

לפני כמה שבועות הופיעה פתאום גיטרה בס בחדר המוזיקה שלנו בקיבוץ. הגיטרה היא חיקוי של ג'ז בס, היא ישנה מאוד ועל ההדסטוק כתוב Gherson (מצורפת תמונה). אחרי חיפוש קצר בגוגל, למדתי דבר או שניים על השם הנ"ל - זו חברה איטלקית שהייתה מייצרת גיטרות מאוד מוזרות, אבל בעיקר חיקויים של גיטרות מפורסמות בשנות ה-70 המאוחרות ובשנות ה-80 המוקדמות. הגיטרה הזו הותירה עליי רושם מעולה - נוחה בטירוף, נשמעת מצוין ובכלל נראית מדהים (כמו כל ג'ז בס). עם-זאת, יש לה בעיה קלה באלקטרוניקה, אבל לא משהו רציני. השאלה שלי היא האם יש פה חבר'ה שמכירים קצת יותר מקרוב את הגיטרות של Gherson? הגיטרות האלה נחשבות למשהו טוב או שזו עוד סתם חברת חיקויים כמו סקוויר ו-SX? תודה רבה. יובל.

No Face No Name

New member
עוד תמונה

התמונות צולמו בעזרת פלאפון, אז האיכות לא בשמיים אבל מספיקה כדי שתראו במה מדובר.

yehuda kotton

New member
רואים השתקפות...

...שלך כיסוי פיקאפ. ממה שאני זוכר מהגיטרות האלה כשהיו חדשות הן היו די עלובות. גיטרות חיקוי ברמה נמוכה. החיקוים הזולים של לפני 25-30 שנה היו לרוב ברמה יותר נמוכה באופן יחסי לזולות של היום (סקווויר וכדומה). אז מספיק היה שהגיטרה איכשהו דומה בצורה למקור ונדיר שהיה אפשר להשיג אקשן טוב, פיל טוב, וסאונד טוב. אבל אם הכלי הזה טוב בשבילך אז נהדר.

No Face No Name

New member
כן, שמתי לב להשתקפות...

תראה, בעיקרון אין לי שום דבר נגד חיקויים כל עוד הם עושים את העבודה, ומלבד הגיטרה הזאת, יש לי גם בס של SX שהיא באמת פחות טובה, אבל איכשהו מחזיקה. ה-Gherson עשתה עליי רושם טוב מאוד ובגלל זה חקרתי עליה קצת. תודה!

יש לי ג'רסון....חיקוי של לס פול

נוחה, יפה ונשמעת מצויין.....בת בערך 20-25 שנה....

../images/Emo121.gifגיטרות מעולות

לחבר שלי יש לס פול שלהם שהיתה של אבא שלו, היא די צריכה סטאפ של כמה אלפי שקלים אחרי שהיא נדפקה בקיר אבל הוא אמר שהיא מעולה...

למעלה