get out get out get out

קידבו

New member
get out get out get out

חח, צפיתי כרגע בפרק 6x14 older and far away בהכנה לMOO (פרויקט מבורך, כל הכבוד) ולא יכולתי שלא לכתוב את זה. ממש פרק יפה, אבל אני לא מבין למה אתם שונאים את דון? לכם לא היו בעיות אם הייתם מגלים שכל הקיום שלכם הוא לא אמיתי ואתם סתם יצור שכל המטרה שלו היא להרוס את העולם (בערך)?

הממ

שאלה מצויינת...אני פשוט לא סובלת את הדמות...י-ו-ת-ר מידי רגשי נחיתות...נכון היא לא אמיתית בלה בלה בלה מפתח בלה בלה בלה אבל בעיקרון אחרי עונה חמישית אין שום תכלית להשאיר את דון...הרי היא לא מילאה ש-ו-ם תפקיד חשוב (לפי מה שאני זוכרת...תקנו אותי אם אני טועה) בעונה שישית-שביעית חוץ מאולי בצ'וזן שהיא בהתה בזאנדר בצד הולך מכות עם הטורוק האן ואז נזכרה שאפשר להוריד את הווילון הזה...חוצמיזה...לא ראיתי שום סיבה שהיא תישאר בסדרה אחרי עונה חמישית... לא יודעת...יש קטעים שאני מרחמת ואולי אפילו מרגישה הזדהות איתה...אבל בעיקרון היא פשוט טינאייג'רית מעצבנת שבאה להסתבך בצרות כל הזמן... אני אישית גם לא אוהבת את הצורה שמישל משחקת אותה...לא ראיתי אותה משחקת במקומות אחרים (וגם לא ממש בוער לי לרוץ לראות אותה...) אבל לפי מה שאני ראיתי...כישרון במשחק (ושירה...) אין לה...

קידבו

New member
מסתכן ביתד ללב

(אז אל תגידו לבאפי), אולי היה עדיף יותר שבמקום שבאפי תקפוץ ותמות, דון הייתה זאת שקופצת? כמו שאמרת, אין שום סיבה (מצטער דון מתוקה אבל אין) לזה שדון נמצאת שם. היא לא עושה כלום! אנדרו עשה יותר ממנה. בשתי העונות האחרונות. לא היו לה שום תובנות כלשהו, היא לא עשתה מחקר מדהים, כלום. סתם עמדה באמצע הדרך ניסתה למשוך תשומת לב. אחרי הכול, מה היה עוצר את המימדים מלדמם אחד לתוך השני? מות המפתח. אז באפי הקריבה את עצמה, הוריי. יפיי. מה עשית בזה? חזרת בחזרה, עם תסביך מטורף של "הייתי בגן עדן ועכשיו חזרתי לגיהנום", ויש לך הרבה מה לעשות ואחות משוגעת שאוהבת להסתבך. טכנית, לפי ההלכה היהודית היה אסור לה להקריב את עצמה כדי להציל את דון. יש שו"ת (שאלות ותשובות) מפורש בקשר לתרומת איברים וכזה והוחלט ללא ספק שכאשר התרומה תסכן את התורם אסור (!!) לו לתרום. עניין של (אני מתרגם מהמקור בארמית) "במה הדם שלו אדום יותר מהדם שלך?", וזה אומנם נאמר על תרומת איברים אבל זה מלמד על עוד מקרים כולל זה של דון ובאפי. בקיצור, באפי עשתה מעשה אדיוטי. i rest my case.

MoGanC

New member
מסכים על המשפט הראשון

תמיד חלמתי לשנות את הסוף של עונה 5 בזה שדון מתה,ואז כל הזכרונות של הסקוביז חוזרים למה שהם היו וכולם לא ממש מבינים מה הם עושים שם,כי הם לא זוכרים את דון או שום דבר שקשור אליה יותר,והם פשוט הולכים,כאילו כלום לא קרה...

rotem m

New member
וואי זה במת היה יכול להיות גאוני..

איך אני רואה את זאנדר עם ההערות השנונות שלו.. מן.. הממ מישו יודע איך הגענו לכאן...?! טוב.. יאלל הבואו נלך לאכול פיצה.. וואי זה פשוט היה יכול לחסוך לי את העצב שבתחילת עונה שישית...- כמו שמישו כבר אמר.. הפרק שבאפי יוצאת מהקבר...לבד..

קידבו

New member
ושכחתי (מבטל את ה i rest my case)

אם באפי לא הייתה מתה וחוזרת, לא הייתה ממש סיבה לעונה השביעית- כלומר הראשון לא היה יכול להתחזק כי אחרי הכול מה שגרם לראשון לחזור היה זה שהקוטלת חזרה מהמתים. אם ככה אז היו עושים עלילה יותר טובה לעונה השביעית ואולי סיום יותר מספק. לא יודע מה אתכם אבל העונה השביעית לא עושה לי את זה. אני לא מוצא אותה טובה כמו חלק מהעונות האחרות, החמישית נגיד.

קידבו

New member
חחח באפי לא יהודייה

שרה מישל גלר כן, אבל באפי לא. סתם, אני דתי אז קישרתי את זה להלכה היהודית לכיף וכדי לאשש את טענתי שהקרבתה של באפי הייתה דבילית ומיותרת.

Taladora

New member
כן, אבל..

זה עולם של שדים ודברים על טבעיים, קח בחשבון את זה. החוקים אחרים, ואין הרבה מקום לדת. אני מאמינה שהדבר הנכון היה שבאפי תקפוץ. בתור קוטלת ובתור אחות. חוץ מזה שאם זה לא היה קורה לא היה את עונה 6, שלטעמי היא אחת הטובות ביותר. ואז גם הקטע של האחות היה סתם גימיק טיפשי כזה של עונה. אני מוצאת את דון מעצבנת לא כי היא דון, אלא כי היא טינאייג'רית לפי הנוסחה פחות או יותר. לדון עצמה היו כמה הברקות, וקטעים שאני מאוד אוהבת (אנשובי!!1) אני גם לא מסכימה עם זה שאנדרו עשה יותר. הייתי משאירה את דון אפילו רק בשביל שתהיה לה את השיחה עם זנדר בעונה 7.

קידבו

New member
למה בדיוק אין מקום לדת?

אחרי הכול מהם הדברים שמרתיעים ערפדים? צלב ומים קדושים, שני חפצים בעלי משמעות דתית ברורה. (זה רק מראה שערפדים זה המצאה של נוצרים כדי להגדיל את השימוש בקמעות מסוג זה ואמונה בנצרות). העונה השישית אומנם עונה טובה, אבל לפי דעתי הקטעים הטובים שלה הם בפרקים האחרונים שהיו יכולים לקרות גם בלי המוות של באפי. (המוות השני, לא כשירו בה) הדברים הכי זכורים מדון בעונה הזאת זה את הget out (פעם שניה שלה), הפרק המוזיקלי, הקלפטומניה שלה, והעובדה שכמו שאמרת היא פשוט טינאייג'רית מעצבנת. נראה לי היא ראתה יותר מדי טלוויזיה על טינאייג'ריות מעצבנות והחליטה לחקות את כל הדרכים המקובלות להשגת תשומת לב. מי יודע, אולי אובדן אחות היה גורר עוד פרקים מעולים כמו אחרי שג'ויס מתה. i touched the fire and it freezes me

Taladora

New member
נכון במקור זה היה קשור לדת

אבל אני חושבת שבבאפי יש את זה, כי זה פשוט זה. ערפדים הורגים עם יתד ומרתיעים אותם עם מים קדושים וצלב. הם גם ככה לא הולכים ממש לפי איך שזה צריך להיות, הם ממציאים שם הרבה דברים וכאלה. שזה דווקא נחמד. אני לא יודעת מאיפה זה בא במקור, כל הקטע של הצלב והמים הקדושים. בקיצור, אני לא מרגישה שהתכנית אי פעם נגעה באמת בנושא דת. אני גם לא חושבת שהיא רוצה או צריכה. אני זוכרת את דון בעונה השישית בתור ילדה שאף אחד לא ממש שם עליה. היא הייתה ממש מסכנה בעונה השישית, אני מבינה איך היא התדרדרה לקלפטומניה ודברים כאלה. אני גם זוכרת אותה בסצינה עם טארה, גם בזאת שהיא עוזבת וגם אחר כך. במיוזיקל דווקא מאוד אהבתי אותה. אני עדיין מרגישה שלהרוג אותה אחרי עונה אחת, כשהיא עוד אפילו לא ממש אמיתית בעינינו, זה גימיק. ואחד זול.

resputin

New member
באפי עשתה את הכל כמהלך אגואיסטי.

לא היה אכפת לה איך ומה דון תרמה, לא היה אכפת לה שדון לא באמת אחותה אלא מפתח מיסטי שנוצר מהדם שלה כתצורת אדם ובעינייה זה לא ממש היה עניין של הקרבה עצמית - זה היה סיכום. זה היה הסוף שלה, המוות המיוחל, המתנה שלה. המתת. כמו שאמרה הקוטלת הראשונה, המוות הוא המתנה של כל קוטלת, השקט המיוחל, החוסר בצורך התמידי להתגונן ולהלחם, להיות החזקה שכולם נתמכים בה. באפי עשתה את שלה, תרמה את חלקה (אפילו יותר מחלקה, היא המשיכה להלחם גם אחרי שיצאה משושלת הקוטלות כשבעצם זה היה התפקיד של קנדרה ושל פיית' להלחם). היא לא חשבה מה יבוא אח"כ, למעשה, לא היה אכפת לה כבר - וזו גם לא טעות בחישוב\בעיה שלה שהיא הוחזרה לחיים, אי אפשר לומר שהיא הייתה מאושרת מהעובדה שזה קרה. באפי, לשם שינוי, הפסיקה להיות זו שכולם סומכים עליה, זו שנטל העולם נמצא על גבה. נמאס לה, כל מה שהיא רצתה זה שהכל יגמר וזו הייתה המתנה שלה לדואן (חיים) בדיוק כמו המתנה לעצמה (מוות). דרך אגב, מיותר היה להוסיף את הפסקה של היהדות, היות והיא ממש לא רלוונטית, לא לסדרה ולא לבאפיוורס. ההלכה היהודית לא יכלה להיות פחות קשורה. ואם אינני טועה, אביה של שמ"ג הוא יהודי, לא אימה -לכן היא לא נחשבת ליהודיה. וגם תרומת האיברים, היות ובאפי, בבאפיוורס, שונה מיתר האנשים ואכן דמה "אדום יותר". (אומנם לא מדואן כי הן מאותו הדם, אך תפקידן שונה) הסדרה ככולה, אם כבר בנושא דת עסקנן, לא מדברת על הדת כהיותה דת, פעמים רבות ג'וס אמר (ופרקים הוכיחו) שאומנם הסדרה בנויה על נקודות דתיות ומיסטיות כאחד, אך זה פירוש לחיי היום-יום שלנו תחת מיתוסים ופואנטות ציוריות ומודגשות. הסדרה אופפת דת ומיסטיקה, אך מדברת ברובה על לבטים וקשיים\נקודות מפנה אנושיות ולא דתיות למהדרין. ונקודה אחרונה שאולי לא תהיה קשורה ממש, אבל עדיין אומר אותה, לגבי הצלבים\מים קדושים\מגני דוד\ערפדים יהודים וכו' - למה ערפדים, גם אם מבוססים על דמויות לא נוצריות, מפחדים ממוטיבים נוצריים? היות ובעקרון זה לא באמת הצלב או המים הקדושים שמפחידים אותם (במקור, לא בסדרה), אלא העקרון הדתי שמאחוריהם, הקודש, הטוהר, ה"כח" הטוב. המים המקודשים; סמל לחיים והמוטיב הדתי של הקדושה והצלב; העץ שמסמל את האדמה, התחיה והסמל כמוטיב דתי חזק. למה דווקא מים קדושים וצלב, בניגוד למגן דוד ו...תפילין או ווטעבר? כי זה מיתוס נוצרי ולא יהודי, בודהיסטי, מוסלמי או אחר.

קידבו

New member
גם אני אוהב את הדמות של דון

כמו שכתבתי, לא מבין למה יש ששונאים אותה. בכל מקרה אבל אני חושב שהתפקיד שלה היה צריך להסתיים בסוף העונה החמישית וזהו. אם לא מתה אז שהייתה טסה לאבא שלהן או משהו.

OMRICH

New member
אין מקום לדת..

כשווילו הייתה ערפדית כבייכול היא פחדה מהצלב נכון? אז או שג'וס לא חשב שהוא כתב את הפרק או שאין מקום לדת..

קידבו

New member
לא הבנתי למה אתה מתכוון

וב. וואלה, ווילו יהודיה, למה שתפחד מצלב? חח

OMRICH

New member
אוקיי..

הם טענו שערפדים נוצריים הם אלו שמפחדים מצלבים... זה איזשהו סמל נגד שדים או משהו כזה.. ווילו לא נוצרייה והתווכחנו על מקום לדת בסדרה.. אז ג'וס לא התעמק בנושא של הדת...

קידבו

New member
אוקיי בסדר

רק נראה לי שלא הבהרתי שזה שאני דיברתי כאן על דת שהיה אסור לה להתאבד מבחינה הלכתית זה היה סתם לכיף. לא באתי להגיד שצריך להתייחס יותר לדת בסדרה ודברים כאלה, רק הבאתי סימוכין מההלכה לזה שאני חושב שהיה אסור לה למות. סתם ציינתי את זה, זה אומנם נכון אבל ציינתי את זה סתם כתוספת. ואולי לא להרוג את דון אחרי עונה אחת, אבל יכלתם אולי למצוא דרך אחרת לסגור את השער שלא יכלול להרוג את באפי. תראו את זאת באנג'ל בפרק 3x20 כשקונור חזר והיה קרע בין מימדי, באה, זרקה משהו, ונסגר, וזה היה קרע בין מימדים, לא שער שיותר קל לסגור. בקיצור, המוות של באפי היה מיותר, ודון גם לא הייתה צריכה למות. בכלל, כמה פעמים באפי עוד יכולה למות? מספיק היא מתה פעם אחת (וראינו מה יצא מזה, קוטלת שהפכה לרוצחת (עדיין אני מת על פיית' אבל הבנתם את הרעיון)), להרוג אותה עוד פעם?!

למעלה