GD150 ת"א ירושלים

gilwe

New member
GD150 ת"א ירושלים

אתמול בלילה, נסיעה מת"א לירושלים ובחזרה. נסע מעולה, לא מתחמם, קשה קצת בעליות נסעתי על טורים נמוכים, בחזור נסע כמו חיה. באופן כללי אפשרי בהחלט אם כי לא באופן קבוע, וזהירות מרובה לא לאמץ את המנוע בעליות...

טוב לדעת..

ואני אתמול נסעתי את ה60 קמ"ש שלי ולפעמיים 70 קמ"ש בכביש מספר2 חיפה תל אביב כדי לעשות הרצה לדיוק קלסיק. איך שעברתי בכביש הראשי גי'סר אל זרקא שמעתי לפתע "בום" אחד גדול בהתחלה נבהלתי חשבתי שזה מהקטנוע ותוך כדי נסיעה אני מתחיל לקלוט שזה לא היה רכב... ובטח מישהו יורה...וזה היה באחד הבתים שקרובים לכביש לא בדיוק שמתי לב מאיזה בית נשמעה היריה--שמתי לב לכביש...ונתתי גז שמתי 90 קמ"ש מבלי לדפוק חשבון לאף אחד..ובטח שלא להרצה של הקטנוע.כנ"ל המכוניות שנסענו איתי בכביש עכשיו אני קורא בחדשות שיש שם מריבת חמולות וירו בגב למישהו. פעם אחרונה שאני עובר בכביש הזה!! אני זוכר גם באניטפדה השנייה של הפרעות בשנת 2001 מישהו מהכפר הזה זרק אבן מגשר ופגע ישירות במכונית ישראלית והנהג נפטר--באותם מהומות היו 13 הרוגים ערבים בצפון והרוג יהודי אחד ,אותו נהג שנפגע מאותה אבן.הפוגע נעצר. נשבע לך זה כפר של מטורפים ,יש שם מלא נקמות דם ורציחות בין חמולות. כביש 2 מחוץ לתחום שלי.

אז מה יש לך להגיד על הסאן יאנג דיוק קלסיק שלך

מרוצה ממנו ?איך הוא בנסיעות ביכלל ? איזה צבע יש לך ? ואם שחור תוכל לישלוח תמונה לפורום ? אני רוצה ליראות איך הוא ניראה עם צבע שחור? וביכלל תן עליו קצת מידע אישי מורחב...תודה מראש...

אהוד א1

New member
כביש 2 באמת צריך להיות מחוץ לתחום שלך.

לרכב במהירות 60-70 קמ"ש על כביש החוף זה לא פחות מסוכן מלעבור ליד אותו כבר ערבי.אולי אפילו יותר. מתעקש לסיים מהר את ההרצה? רכב בדרכים צדדיו,פחות מהירות ופחות עמוסות.

בבוקר אין בכלל תנועה

בבוקר כמעט אין תנועה בכביש 2 וכן רכבתי בדרכים צדדיות,עקבתי אחרי הפס הצהוב וזה מאוד מסוכן לעלות עליו מה שעשיתי ובנס לא החלקתי. התנועה שם מתחילה משעה2 בצהריים. הדיוק הוא בצבע כסף ולא שחור לבנתיים הוא חדש אצלי משהו קצת יותר משבועיים האמת היא שקיבלתי עליו המלצות טובות ולא רציתי לקנות VS בגלל שזה נראה יותר גדול ולי איןהרבה ניסיון ברכיבה על קטנוע ,לא נגעתי באופנוע/קטנוע כבר יותר משלוש שנים,עכשיו הכל חוזר אלי. נטפל בו..נרכב עליו תקופה ורק אז נוכל להשוות.

אהוד א1

New member
כשאין תנועה המהירות עולה.

דווקא אז מסוכן לך יותר לרכב שם. עקבת אחרי הפס הצהוב? לא רעיון טוב.זה מאפשר למכוניות לעקוף אותך בתור הנתיב שלך. ההבדל בגודל בין ה-VS לדיוק זניח,לא מצליח להבין את החשש שלך.

טורים נמוכים זה לא טוב.

כשהטורים נמוכים התחממות המנוע מואצת. על מנת לשמור על טמפרטורת מנוע סבירה יש לנסוע בטורים גבוהים (ברמת העיקרון יש לנסוע בהילוך נמוך ובסל"ד גבוה ברכב בו יש שליטה בהילוכים).

For Martha

New member
מה מה?!

תסביר לי שוב את ההשגה שלך.. טורים (סל"ד) גבוהים = מנוע קר?!
זה הולך להיות קיץ ילדי DT...

ילד DT?

אתה לא מתבייש? קודם כל נסה לברר מי העומד מולך, מאיפה הוא מגיע ומה נסיונו. רק אז שחרר לחלל הפורום הערות ביניים כאלה, בסדר?

רמי97

New member
מעכיר אווירות ...אתה צודק לגבי מה שאמרת..

היום נסעתי בטיילת בתל אביב במשך 15 דקות בטורים נמוכים, הטמפרטורה עלתה לחצי...ושחזרתי בכביש מהיר לאשדוד הטמפרטורה ירדה ממש למטה... כל הכבוד על הידע. .גרנד דינק 150 ...רמי

yohaim2

New member
לא מבין כלום במכונאות,

אבל תחשוב בהיגיון: כשאתה נוסע נסיעה מהירה,האוויר יותר קר בגלל הרוח,נכון? כך המנוע מתחמם פחות(אפילו שזה לא קירור אוויר). גם כשאני נוסע בתוך העיר,חום המנוע עולה. תמיד בכביש מהיר הוא יותר נמוך. תקנו אותי אם אני טועה.

אז בוא קבל הפתעה קטנה:

חלק מהאוטובוסים שנשרפים בעליות לירושלים, נשרפים בדיוק בקטע שבו נגמרת העליה ומתחילה ירידה.... ולמה? כי נהגים רשלנים חושבים "אהה...נגמרה העליה, יאללה נשחרר מהילוך שני (ששולב לצורך עליה בהילוך נמוך) לרביעי/חמישי וניתן לאוטובוס לנסוע"; ואז מה קורה? נכון מאוד- ההילוך עולה, המהירות עולה, אבל הסל"ד יורד!. ומה קורה כשהסל"ד יורד? ניחשת נכון! מהירות הסיחרור של נוזל הקירור יורדת, הקירור נעשה פחות יעיל, וזה נגמר בהתחממות אדירה ומאוד מהירה (זה ענין של שניות עד שמנוע מתחמם מהרגע שהסל"ד צונח פתאום). אמנם זה פורום קטנועים, אבל מה לעשות, אני גם רוכב על אחד, אבל גם נוהג על אוטובוסים, ולכן כל הדוגמאות מהתחום

זה לא קשור.

את הודעתי הראשונה כאן בשרשור כתבתי כדי להסביר לפותח השרשור שבמנועים, באופן כללי, סל"ד נמוך הם לא בהכרח דבר טוב כמו שחושבים. ואגב, גם בקטנועים (ווריאטור) בעליות קשות אפשר בהחלט להרפות מהמצערת המהירות תרד, ההילוך ירד גם, ואז אפשר עם קצת רגש על המצערת להשאיר את הקטנוע בסל"ד גבוה. זה פשוט דורש קצת יותר סבלנות, ולא תמיד יש צורך בזה.

אהוד א1

New member
אתה לגמרי לא מבין איך עובד וואריאטור.

אני מציא לך בחום לקרוא את המאמר בנושא בקישורים לפני שאתה ממשיך ומסתבך כאן.

אהוד א1

New member
שאלה/חומר למחשבה:

אתה תקוע בפקק תנועה באיילון במכונית ידנית.צהרים,קיץ,חם.הפקק ארוך ולא רואים את סופו. לפי התאוריה שלך אתה תחזיק את המנוע כל הזמן בסל"ד גבוה.(מצמד לחוץ,גז מאוד לחוץ,מדי פעם מתקדמים מטר-שניים בעקבות הפחית שלפניך). כך באמת אתה נוהג לעשות?

למעלה