GD150 ת"א ירושלים

אם הרכב תקין, והרדיאטור נקי

ובכלל כל מערכת הקירור תקינה לא תידרש לעשות כן. אבל אם כן יקרה מצב של פקק ומערכת הקירור לא מתפקדת טוב אני בהחלט אשאף להישאר בהילוך ראשון ולנסוע רק בו כמה שרק ניתן כדי שהסל"ד לא יהיה על סרק (וכן, עם קצת ראיה מרחבית ותכנון נסיעה נכון גם בפקק אפשר לעשות את זה- ואם אי אפשר וצריך לעמוד בצד אז עומדים בצד).

yohaim2

New member
שוב,אני לא מבין במכונאות

פשוט אני מנסה לעבוד לפי ההיגיון שלי. אם אתה אומר,בטח אתה צודק.

יש קצת בעיות עם התיאוריה שלך...

ככל שהסל"ד גבוה יותר, בנוסף לסירקולציה מוגברת המנוע גם מייצר הרבה יותר חום בפרק זמן נתון. אתה מייצר יותר חום, בשביל להיות יעיל יותר בקירורו ?
האם אינך מבחין באבסורד? מעבר לכך, אתה מתעלם מהעובדה שהרדיאטור הרבה יותר "יעיל" כשהרכב (כל רכב) בתנועה וזורם דרכו אוויר "טרי". ההבדל בקירור הנוזל שברדיאטור הוא עצום (במושגי טווח טמפרטורת העבודה של מנוע). אין לי מושג מה קורה באוטובוסים ולא בטוח שיש לך מושג. האם יכול להיות שאתה לא מודע לכלל התמונה וממהר להסיק מסקנות ? בכל מקרה, עניין האוטובוסים (או היותך ילד DT
) לא קשור לעניין הנדון וקיבלת לכך הסברים לאורך השרשור (לחוסר הרלוונטיות).

תראה, כל מה שאני כותב כאן הוא מנסיון.

לא מתוך ניחושים. נכון שבאוטובוסים המצב קצת שונה מעצם העובדה שהרדיאטור לא נמצא בחזית הרכב ולכן קצב ואופן זרימת האוויר אליו אינו אופטימלי. מנוע בסל"ד גבוה מייצר יותר חום כאשר מופעל עליו עומס בו בזמן, כלומר בעליה. מנוע בסל"ד גבוה אינו מייצר יותר חום כאשר לא מופעל עליו עומס בו בזמן, כלומר בירידה. זו ממילא לא הנקודה כאן- הנקודה היא, וזו הנקודה הקריטית ביותר, וכתבתי את זה כבר כמה פעמים כאן, סל"ד גבוה מייצר סחרור מהיר במערכת הקירור, וזו הדרך היחידה למנוע רתיחת נוזל הקירור והמנוע, ונזקים במנוע!.

זה שכתבת את זה מספר פעמים...

לא הופך את זה לנכון.
רק מדגיש את טעותך. אתה רושם שכל מה שאתה כותב כאן הוא מניסיון, ואני בספק אם הנסיון שלך באוטובוסים (שאין לפקפק בו) רלוונטי לנושא הקטנועים, או רכבים פרטיים וזאת נכתב מאחר ואיני מכיר את האוטובוסים ומערכות הקירור שלהם אבל עם שאר סוגי הרכבים יצא לי להתרועע... אופנועי כביש ברובם לא אוהבים נסיעה עירונית, בטח לא אם תשאר איתם בראשון כל הזמן, גם אם מערכת הקירור שלהם תקינה לחלוטין. זה נכון במיוחד בימים חמים, כמובן. לעומת זאת, יציאה לכביש מהיר, על 220 קמ"ש לאורך זמן, תפיל את מד הטמפרטורה לרצפה. זה הניסיון שלי. ניסיון עם רכב 4 גלגלי שמאופיין במערכת קירור שקשה לה לקרר את המנוע גם כשהיא תקינה לחלוטין, (מעין מקרה קצה שמאפיין את הבעיה) הגיב הפוך לחלוטין כאשר ניסיתי ליישם את התיאוריה שאתה מציג (והניסוי נערך בעקבות טענה דומה לשלך... שהופרכה) זה קצת מתנגש עם התיאוריה שלך... אבל לא רק זה. סל"ד גבוה יותר
יותר בעירות ביחידת זמן
יותר חום מופק, ללא קשר לעומס.... יש לך על מה לחשוב.

fireman

New member
קירור מנועים, סירקולציה וסל"דים

קודם כל אני אצהיר קבל עם ועדה שמלבד רשיון נהיגה עד 500 סמ"ק ואולי 10 שעות רכיבה (במהלך שיעורי נהיגה) אין לי שמץ ירוק באופנועים. אבל אני כן נוהג על רכב כבד. התחממות מנוע ומנגד קירור המנוע משתנה בתוך מגוון פרמטרים. לצורך ההמחשה ניקח נסיעה בעליה תמיד אלא אם אציין אחרת. למשאית כבדה יש בסביבות 12 מהלכים. אם אני אקח את משאית X אסע איתה בעליה מסויימת כשיש עליה X טונות של מטען ואני אסע בהילוך שלישי התחממות המנוע תהיה גדולה יותר מאשר אם אני אסע בהילוך שני. למה? הרי המנוע בהילך שני עובד בסל"ד גבוה יותר. נכון מאוד, המנוע עובד בסל"ד גבוה יותר אך המאמץ של המנוע לצורך השקעת כוח מסויים שיוקצה להנעת המשאית הוא קטן יותר ומנגד יותר סיבובי מנוע מגבירים את קצב עבודת משאבת המים במנוע ומגבירים את קצב סיבוב המאווררים ברדיאטור. בסופו של דבר המנוע מחובר לתיבת הילוכים שהיא זו שאחראית על העברת הכוח מהמנוע אל הצירים המניעים, התיבה מתרגמת את הסל"ד של המנוע לסל"ד מסויים בדריישפט. אפשר להמחיש את זה עם הרמת משקולות....יותר קל להרים משקולת של 1 ק"ג מאשר משקולת של 2 ק"ג בהרמה של 2 ק"ג ידרש פי 2 כוח מאשר להרמה של משקולת של 1 ק"ג גם אם שתי ההרמות נעשות באותו הקצב ומכאן גם יותר קלוריות ישרפו ותזיעו יותר מהר. לגבי אופנועים?....לא יודע, לא מבין בזה

For Martha

New member
אתה עדיין ממשיך בטעויות?

אוטובוסים לא קשורים לכאן ... והאמת? שגם לא אופנועים. אם אני לא טועה ואני מניח שאני לא, בהנחה והמנוע תקין ומערכת הקירור תקינה והכל כמו שצריך כן? כשהסל"ד עולה החום שמופק הוא גבוה יותר נכון? הסירקולציה של המים עולה ככל שהחום עולה (ככל שהסל"ד עולה יותר נכון...), ז"א שהכל מתאים את עצמו לתנאי החום, ככל שהחום עולה כך הקירור יהיה יעיל יותר לחום הספציפי שמופק ,לא? בכ"א, אני לא מכונאי דגול והאמת? שגם לא מתיימר להיות כזה. הבעיה שלך נובעת מזה שאינך יודע להגיד שטעית או פשוט לעזוב את הנושא ולתת לו להעלם.. כולי תקווה שאכן תפנים את מה שרשום כאן, ושבאמת תקרא קצת על מערכת הווריאטור ותבין שהתאוריה שלך לא מתאימה לקטנועים (ואני לא מניח שהיא מתאימה לכל כלי רכב אלא רק לאוטובוסים
).

באדי

New member
באוטובוסים מהירות הנסיעה אינה משפיעה כלל

על יעילות מער' הקירור - הרדיאטור מאחור ומאוורר ע"י מניפה המונעת ע"י המנוע.

באדי

New member
בגדול כן

אני מכיר שתי אופציות להנעת המניפה : רצועה הידראולית בשתי האופציות, קיים קלאצ' חשמלי, המפעיל את את המניפה לסירוגין בהתאם לצורך. בכל האופציות, המניפה מספקת הרבה יותר אויר מהנדרש בכל סל"ד\עומס. עוד נקודה למחשבה : בממוצע, כל הרדיאטורים הסטנדרטיים, מתוכננים כך שהפרש הטמפ' בין הכניסה, והיציאה יהיה 10-15 מע' צלז'.

אהוד א1

New member
ואיך זה מסתדר עם הילוך חמישי במכוניות?

ואיך זה מסתדר עם אופנועי הרלי דיווידסון שעובדים על סל"ד נמוך ומקוררים על ידי אוויר בלבד?

במנועי קירור אוויר הדבר לא רלוונטי.

במנועים מקוררי נוזל, העיקרון מאוד פשוט: סל"ד גבוה= סיחרור הנוזל במערכת הקירור במהירות גבוהה יותר, ובכך השגת יעילות מקסימלית של המערכת. ולראיה: בימים חמים מאוד בעונת הקיץ, תוכל לראות אוטובוסים רבים שעולים לירושלים מתחממים מאוד, זה לא דבר חדש; מה עושים? אלה שנתקעים כבר באמצע העליה- עומדים בצד, מרימים מכסה מנוע, ובהילוך סרק מעלים סל"ד ל- 1500-1700 בערך למשך דקות ארוכות על מנת להוריד את טמפרטורת המנוע. אלה שמצליחים להגיע כבר ממש לכניסה לירושלים, ונכנסים לפקק- אז מגיעה הבעיה והם נתקעים, כי בפקק המהירות נעצרת, הסל"ד יורד והטמפרטורה עולה... שורה תחתונה: במנועים מקוררי נוזל: א. רצוי מאוד לשמור על רדיאטור במצב נקי ככל שניתן. ב. עליות ממושכות רצוי לבצע בהילוך נמוך (באופן יחסי, כן?) ובסל"ד גבוה תוך לחיצה חלקית בלבד על דוושת הדלק. ג. למלא אך ורק נוזל קירור ייעודי, ולא מי-עדן/נביעות/עין גדי או סתם מים מהברז.

For Martha

New member
טוב ההסבר אלברט,

סירקולציה חזקה יותר?.. שאלה לי אלייך, כשמדברים על קטנוע עם ווריאטור,איך אפשר לשמור על סל"ד גבוה במהירות נמוכה? האר את עיניי בבקשה..

אם היית מתעסק בעיקר ולא בתפל,

היית אולי יכול להצליח לקרוא משפט מאוד חשוב בהודעתי הראשונה בשרשור זה (רמז- הוא נמצא בסוגריים שם בהודעה) אבל, כנראה שילד ה DT כאן זה לא אני. וגם כנראה.... טוב לא משנה, אני אוותר על תגובות לא ראויות.

למעלה