Gay professionals- who is out?

ro99

New member
בקשר ל-paragraph האחרון שלך

(איך אומרים את זה בעברית?) סוג הטיפול שאת מתארת יוצא מראיית עולם מסויימת וגם לו יש מקום. יש במקביל לכך גם מטפלים שפונים במיוחד לקהילה. הפרקטיקה הראשית שלי פתוחה לכולם. אם יום אחד אחליט מסיבה זו או אחרת להתמקד בקהילה, אז זה יהיה סיפור אחר. אבל מה? מה אם יש כאלו שיפריע להם שאני ביסקסואלית ולא לסבית (היו דברים מעולם, כפי שאולי יצא לך לשים לב...
)? האירגון המקצועי של מטפלים "ורודים" באנגליה, למשל, דורש מהמטפלים קבלה מוחלטת של להט"ב ולא בהכרח שיהיו גם הם כאלו.

itay82

New member
פסקה...

היי... סוף סוף, אני יודע מילה בעברית שמישהו אחר שכח. איזה כיף! ואני חשבתי שהעברית כבר באמת התאיידה לי מהראש.

michal molcho

New member
פסקה....../images/Emo8.gif

לא אחפש במופגן מטפלת מהקהילה, כן סביר יותר שאחפש מטפלת ולא מטפל. הגישה הפמיניסטית לא מחייבת שהמטפל/ת יהיו מהקהילה, הגישה הפמניסטית מדברת על ביטול ההירארכיה. מה לעשות שבטיפול יש מאזן כוחות מסויים שיש מטפלים/ות שטורחים להעצים אותו. אני חושבת שבגישה הטיפולית הסטנדרטית יש המון אלמנטים שבאים להגן על המטפל ומוצגים באיצטלה של טובת המטופל. אפילו יונג עלה על זה שלפעמים מי שתקוע בקשר בין המטפל למטופל הוא בעצם המטפל (בעצם, למה "אפילו"?), ומה אז? שוב, אני לא אומרת שאת, או כל מטפל, צריכים לצאת מהארון. אני כן בהחלט ובנחרצות טוענת שמטפל יכול להיות מחוץ לארון גם אם הוא לא מתמקד בקהילה. ההחלטה, כמו גם מערכת השיקולים הנלווים לה, היא מאד אישית.

ro99

New member
ווו ווו ווו! Stop right there!

מה זה "הגישה הטיפולית הסטנדרטית"? משהו אמר יונג? פסיכואנליזה is not the only fruit - זה יותר fringe אם כבר. העולם זז קדימה מאז. אם תפשפשי בהודעות קודמות שלי אז תמצאי את דעתי על שיטות אלו (או אולי בעצם עדיף שלא...). כך שמה שאת אומרת לא רלבנטי לשיטות הטיפול השולטות (והמוכחות כיעילות בצורה מדעית) הנהוגות כיום - אין הירארכיה ואין בטיח. אבל יש אנשים שמעדיפים מטפלים מוצהרים גיי פרנדלי.

michal molcho

New member
לא מדברת על פסיכואנליזה בכלל

חוסר האיזון הוא מתבקש. יש מישהו שצריך עזרה והוא בא למישהו שאמור לתת אותה - כלומר, מישהו שיש לו יותר ידע (ידע = כוח). המטופל אמור לשפוך ולחשוף את כל עולמו (חשיפה = להראות חולשה) ובעוד שהמטפל לא חושף כלום. חוסר האיזון מובנה בסיטואציה - בלי קשר לשיטה (הסוציולוגית שבי מרימה את ראשה). כך שלפחות בעיני השאלה היא לא האם יש חוסר איזון, אלא האם המטפל עושה משהו כדי להקטין את חוסר האיזון, ומה? ועכשיו ממש הגיע הזמן לישון...

ro99

New member
זה מה שיש

גם כשאתה בא לרופא הוא מן הסתם יודע יותר ממך... יש בכל מקצוע מטפלים טובים ומטפלים רעים. הטובים יודעים לא לנצל את עמדת הכוח מבלי לחשוף את עצמם ולצמצם את יעילות העזרה שלהם. משחקי הכוח לא קשורים בחשיפה, אלא בניצול שלה. יש דרכים לגיטימיות לעבור על כך מבלי compromising את היעילות שלך כמטפל. יש אנשים שנמשכים למקצועות כאלו בגלל (אשליית) עמדת הכוח שזה נותן לך. אבל אשליית הכוח באה גם מצד המטופל, תוך התעלמות מוחלטת מהאנושיות של המטפל ומהחששות הטבעיים והרגשת חוסר האונים (לפעמים) שזה מביא איתו (אצל המטפל). מה, אנחנו רובוטים? המטפלים שמשחקים משחקי כוח עם המטופל או שסובלים בצורה מוגזמת מחששות וכו' ומנסים להסוות זאת, או שהם פשוט גרועים וחסרי אמפתיה לבני אנוש. יש ויש...

Nirvana0

New member
וואלה,

איזו אחוות אוחצ'ות מסתובבת כאן
תגידו, התגובה שלי הייתה כ-ל כ-ך דרמטית מסתבר הא
ידעתי, שאפשר לסמוך עליכם
ורו, את מ-ת-ה
(האמת כתבתי תגובה ארוכה יותר, אבל משום מה היא נמחקה, אנסה לשחזרה כשאגמור מה שיש לי ביד.)

michal molcho

New member
אהמ אהמ

בלי להעליב... דווקא התגובה של רו לתגובה שלך הייתה החלק הדרמטי...

ro99

New member
והיא יודעת איפה אני גרה ../images/Emo5.gif

Goodbye cruel world

Nirvana0

New member
אההה אהההה ומוטב

שהיא תתחיל לרוץ
אבל אין לה סיכוי נגדי, כי אני אתלטית מחוננת.

Nirvana0

New member
שמתי ../images/Emo23.gif האמת

והיא לא הצליחה להפתיע אפילו

eig

New member
הכללות ומקרים פרטיים

אני נתתי את דיעתי על הנושא באופן כללי. הצגתי את האידיאל מבחינתי. וישר כולם תופקים אותי, נירוונה והנסיבות, נירוונה והנסיבות... לא התייחסתי לנירוונה באופן ספציפי, לא מכיר אותם, לא אותה ולא את הנסיבות (נירוונה הכל עם חיוך)... אידיאלי אינו יכול לענות על 100% מהמיקרים לעולם, הוא רק הרעיון המוביל שיש לשאוף אליו. ברור שלפעמים ובנסיבות מסויימות (נירוונה והנסיבות) זה לא תמיד אפשרי. DHA! רו, בקשר לבחירת פסיכולוג. השיקולים השתנו כל פעם מחדש בהתאם לנסיבות, והחיים הפגישו אותי עם כל מניי אנשים. אף פעם לא נתתי עודף משקל לאנשי המקצוע, פשוט החלטתי לשמוע מה יש להם לומר ומה מתוך זה בא לי גם לקחת הבייתה. לא פעם השארתי אצלם לא רק את הכסף אלא גם עיצות. בכל אופן אני עם טיפולים סיימתי לפני שנים.

Nirvana0

New member
דיייייייי באמת איג

העלתה על דל שפתיי
מה אתה אומר? שאני אשנה את היוזר שלי ל... נירוונה והנסיבות
. ווויייי איזו תווית הדבקתם לי, אם לא הייתי מספיק חזקה - עוד הייתי מאמינה לכם, וחייה את ימיי ברוח הנדכאים והכל בגלל הנסיבות :))) תגיד מה אתה חוזר בך ככה רק בגלל לחץ קבוצתי של אוחצ'ות בפעולה? נו בטח שהתייחסת אליי, לפחות כך נראה מהפנייה אל הנמענת (Nirvana0). ואפילו אמרת לי שיש כאלה שנרצחו בגלל הומופוביה מיותרת (לא שחשבתי באמת שאתה מוכן להקריב אותי ככה סתם לקראת פסח, ד"א אני עדיין לא השתחררתי מהעבדות - מי יושיעני?:) ושהגיע הזמן לנראות ואז מה אם זה לא קל וקורים דברים רעים הדרך - לא נורא, כי זה חשוב! (ככה זה ברוח החיוכים) האמת, אני חושבת שאתה צודק מאוד דווקא. אבל באולימפוס שבו אני חיה, מאותתים לי שעוד לא הבשילה השעה למהפכות בנושא הזה בפרט, ומי שמתעסק בנושא הזה נתפס כמי שחייו חיי לוקסוס ואין לו בעיות קיומיות אחרות בכלל, ואו נתפס כמי שמסית את הדיון הציבורי המהותי לדברים "שוליים", וזה לא מוסיף קולות בעד לאג'נדה האישית שלך אלא יוצר אנטי מלכתחילה. כעם המוגדר במדינתו סכנה דמוגרפית ושאר מרעין ביישין, על השולחן באג'נדה הציבורית-פוליטית עומדים נושאים בוערים יותר כמו: הפקעת קרקעות, זכויות אזרח שוות, עוני, אבטלה... שבקלות מטאטאים את הנושא הזה משולחן הדיונים כי לא הגיעה השעה ולא החוסן המנטלי של עם מדוכא לעסוק בכאלו נושאים. והאמן לי שעוד לא נידונו נושאים, קלים יותר כמו, מגורים מחוץ לחיק המשפחה לרווקים/ות, אימהות חד-הוריות, היריון מחוץ לנישואים ועוד כהנה וכהנה. אז אלו הנסיבות, ככה על קצה המזלג (זה גם חלק מחוב שאני חייבת לתגובה בשרשור למיכל, שאז נמחקה בטעות).

eig

New member
לא את התחלת את השרשור בכלל

איך שוב את יוצאת מנקודת הנחה שהתייחסתי אליך באופן אישי, כאשר את השירשור התחיל מישהו אחר והגבתי לנושא הספר שהוצג פה. ספר מאמר לא בדיוק זוכר מה זה היה. אגב, כולם יודעים מי את ומהן הנסיבות או רק רו? או אני רוצה להבין אם יש דברים שאני אמור לדעת, כי אין לי מושג מי את, מה משלח ידך, איפה בפלנטה את חיה וכו וכו.

ro99

New member
כן, בטח... ../images/Emo6.gif

כולנו נפגשים איתה כל שישישבת ורק אתה לא מוזמן.
זה בסדר, רק אני מכירה את נירוונה אישית. את שאר הפרטים אשאיר לנירוונה להשלים, אחרת חס ושלום אפלוט משהו שהיא לא סיפרה פה ואבד עלי הכלח. (היא טוענת יותר למעלה בשירשור שהיא מסוגלת בהבל פיה בלבד לכסח לי את הצורה, אבל תרשה לי לחלוק על כך...)

Nirvana0

New member
אל תאמין לה, איג

אנחנו נפגשים כל שישיבת לנגב חומוס בנמל ביפו
כן כן גם מיכל :)

למעלה