Gay professionals- who is out?

gabcake

New member
Gay professionals- who is out?

I've been debating with this question for a long time..As a helping frofessional in human services, should I be out to my clients or not. There are all the theories of boundaries and being a blank slate that people project on etc. I came across this book that I put in the link, that advocates for social workers treachers and other professionals to be out. It examines reasons for not being out, and suggests it comes from internalized homophobia, or fear. I don't expext anyone here to read the whole book..but I wonder what people's opinions are. The book was editted by Teresa Decrescenzo whi is a social worker.​

eig

New member
דיעה אישית,

אני ובעלי זה שנים מחוץ לארון ומעולם לא חשבנו להסתיר את המידע הזה במקומות מסויימים. מאז ימי הצבא בישרלא, ובכל מקום עבודה שלא יהיה. וגם כאן היום בקנדה כאשר מסביבינו הרבה הגדול מעדיף להישאר בארון במקומות העבודה אנחנו מתנגדים לגישה הזו בכל תוקף. השמועות אומרות שבחברות פיננסים ומשפט זה אכן יכול להזיק לקידום. שנינו לא נומצאים בתחומים האלה אז קשה לי לדבר בגוף ראשון. דיעתי האישית היא שאנחנו חייבים בתקופה של שינויים, ואם אנחנו הומואים לסביות ושות', אז זה מה יש ועם זה צריך לחיות ויהיה ההשלכות שיהיו זה חלק מההתמודדות. אני לא בעד להתחבא בשביל שום שיקול כלכלי תעסוקתי. אני חושב שהתועלת שצומחת מהנראות שאנחנו תורמים לה שווה פי כמה וכמה מהפסד אישי כזה או אחר שיגרם כתוצאה מכך, אם בכלל. אני מקווה שכל באי הפורום הזה אכן סיימו לשחק מחבואים בגיל 6.

ro99

New member
יש הבדל

אני וגבקייק נמצאות בשטח עם מעין מילכוד 22: ייעוץ דורש ממך לא לשגר יותר מדי סממנים אישיים. אנחנו שם בשביל לפתח את הקליינטים ולעזור להם ליישם את עצמם. כל פרט שיתן לנו זהות מסויימת עלול לקחת זהות מהקליינט (למשל, ע"י כך שזה יעצור אותו/ה מלדבר על נושא מסויים, או שיגרום לו כן לדבר על נושאים מסויימים בדרך מסויימת מפני שישער שזה מה שמצפים ממנו, בעוד האמת אחרת). וכאן הבעייה בשבילנו: זה עומד בקונפליקט עם הראייה שלך, למשל (שאני מסכימה איתה במאה אחוז), של להיות אתה בכל מצב ונותן לך סטגימה לא רצוייה של ארוניסט. אין פה שם משחקי מחבואים, אלא דרישה מקצועית של דיסקרטיות שכוללת בתוכה כל מיני סממנים אישיים אחרים. לכן אני לא רואה בכך קונפליקט. בחרנו במקצועות הספציפים שלנו בכדי לעזור לאחרים. זה לא הדבר היחיד שאנחנו "מעלימות" - זה פשוט תופעת לוואי של משהו יותר גדול. אם אנחנו עומדות על כך שכן נדגיש את הנטייה המינית שלנו (רק את זה? איפה הגבול אז? אולי יש עוד דברים שנחליט להוציא מהארון?) על חשבון היכולת שלנו לעזור לסבל של אנשים, האם אנחנו לא פוגעות באפקטיביות שלנו? זה כמו רופא שעושה דבר מתוך פרינציפים שהוא מודע שזה יכול להזיק לחולים שלו. אני חושבת שמה שחשוב לעשות פה זה לשים את זה במקום הנכון ולראות את זה כמו שזה במציאות: לא מחבואים בארון אלא דרישה מקצועית שנוגעת בעוד שטחים ולא ספציפית רק לזה. אולי אצל עובדים סוציאלים זה לא כל כך דרמטי, אבל אצל פסיכולוג זה יכול להיות בעל השפעות מרחיקות לכת. הרי, בסופו של דבר, it's not about us... לי יש את ה-escape clause שחלק מהעבודה שלי (אבל לא הכל) קשור ישירות ל-LGBT, כך שזאת אפילו דרישה מקצועית. אבל בשאר, אני חסרת זהות וזה כולל את עובדת היותי ביסקסואלית. והערה אחרונה: כל אחד יוצא מהארון בזמן הנכון לו/לה ובמקום הנכון לו/לה. בעולם אידיאלי כולנו היינו יוצאים מהארון ללא בעיות, אבל לכל אחד/ת יש את המשקעים שלו/שלה ואת הסיבות שלו/שלה. חשוב לכבד את זה.

gabcake

New member
:another reason

I once had a therapist that I assume was gay (my gaydar sensed it
), and I feel like if she had told me she was gay, it would have ben so helpful! It was many years ago, at a time where i could use some role models.. So I think, that if self disclosure is therapeutic and it is about the client and not baout you, it is ok.​

ro99

New member
But what if she hadn't been?

Would that have ruined it for you? Gaydars can get it wrong. And what if she had been but hadn't confronted it yet? How would that have affected you? And what about the other clients who weren't gay? I assume you weren't her only client?...

ro99

New member
אין לי זמן לקרוא את הספר

קראתי את מה שאפשר היה לקרוא, ז"א את ההקדמה. יש שם הרבה על מהות הארון וכו' אבל לא בצורה שרלוונטית לדעתי לעניין. זה לא משנה את איך שאני רואה את זה. לי אישית נראה שה"ארון" פה נמצא ב-collective assumptions של החברה מסביבנו ושלהציג את ה"שחרור מהארון המקצועי" כמחוייבות של בעלי המקצוע האלו מסווה את זה. תני לי להסביר את עצמי. אם המקצוע שלנו דורש מאיתנו למחוק את האינדיבידואליות שלנו, אז (אם תרשי לי לצטט אמרה ידועה) how dare you assume that I am straight? אם החברה היתה פתוחה, אז למה שלא ישערו שמשהו שלא מסגיר פרטים אישיים יכול להיות כל אחד מהאפשרויות הומו/לסבית/בי/טרנס/סטרייט? כאן מוקד הסוגיה לדעתי, לא באם מטפלים אינדיבידואלים (ולא סטרייטים) מחליטים לשים על עצמם זרקור שיכול להזיק ליעילות שלהם לעזור לאנשים בכלל. וכן, יציאה מהארון פומבית בהקשר כזה אולי כן תשנה דיעה או שתיים, אבל באותו זמן תגרע מיכולתינו לשרת את כולם ע"י הפחתה של גמישות הזהות שלנו לגבי הקליינט. הדגש פה במקום הלא נכון. מדובר פה גם במציאות אמריקאית שבה יש הדים פוליטים והומופוביה רשמית ומעוגנת בחוק שמונעת מאנשים לצאת מהארון באשר הם. בארצות אחרות המציאות שונה והמניעים להסגרה/אי-הסגרה אחרים לגמרי.

gabcake

New member
thanks

This is so true, i agree. THis dicussion is really helpful! I also agree that everyone should come out or not whenever they are ready and when it feels safe. I would never judge anyone for not coming out, or put pressure so they can "serve the community's needs" or anything of the dort. I agree with the distinction of the USA fromm other countries, very ibsightful! thanks.​

Nirvana0

New member
טוב אני לא הכי מפוקסת בשעות האלה של

הלילה, במיוחד לאחר עומס מכל הבא ליד, אבל אנסה לכתוב משפטים בהירים ונהירים. אמרתי למטה, שהנושא טעון וכבד ואני אסביר את עמדתי בנושא מנקודת מבטי. יש קונפליקט מתמיד בין הרצוי למצוי. מההיבט הזה, אני מאוד מסכימה איתך אייג, שהרצוי הוא לצאת מהר ככל האפשר מהארון המעיק והמחניק. והוא הופך לכזה ככל שאתה מתקדם בחיים - כוונתי גם בגיל. החיים בארון קשים, אבל יש גם המצוי או המציאות שבה אתה חי וצריך להתאים את עצמך אליה ולא משנה עד כמה היא קשה, אשר מאלצת "התנזרות" או בלשון אחר "להתארנסט" מכורח הנסיבות, שיפורטו דלעיל: ראשית, כפי שתיארה רו (והיא תיכף תחלוק עליי
), על כף המאזניים עומדת הפרופסיה שלך שמאלצת אותך לנהוג בכל מה שאישי ופרטי לך בדיסקרטיות מוחלטת (כמובן שיהיו דברים שמלכתחילה לא תרצה לשתף, כי זה לא צריך לעניין אף אחד), במילים אחרות להתארנסט מרצון ומנגד הרצון להיות מה שאתה כפי שאתה, ללא מסכות ואו עמידה על המשמר למניעת פליטות פה מיותרות. אני לא פסיכולוגית, אבל בתחום עבודתי, אני ממלאת תפקידים שונים (כך שאני מחליפה כובעים רבים ביום עבודה אחד), שמביאים אותי, כן, להבין את גבקייק ורו! דפוסי הפעולה אינם צריכים להטות ולהשפיע על מי שעומד מנגד (במיוחד אם הינך נתפס כמנהיג, מוביל ובעל השפעה). בשונה משתי האחרונות, ובשל אסכולות רבות ומנוגדות, יש גריסה דווקא בעד השיתוף כדי לאפשר התקרבות, פתיחות והיפתחות שיובילו לעזרה המיוחלת (ולא שאני מסכימה עימה לחלוטין, יש לי את הסייגים שלי). אבל ואבל גדול פה, בסביבה הומופובית, סגורה והנשענת על סטראוטיפים מהמאה ה-12, לא האוריינטציה המינית היא שעמדה על הפרק כשחבו אותם הוגי דיעות בדברם על השיתוף והפתיחות. וכשאני מדברת על הסביבה, אני מכוונת לחברה הרחבה בארץ היהודית והערבית כאחד, שלא יטעו אתכם כי בנקודה זו יש שוני, בפירוש לא. שנית, בכובעים עצמאיים יותר שלי, אני מחוץ לארון אבל לחוג מאוד מצומצם, זאת מפאת הומופוביה מיותרת, אשר אם לא תחליש מכוחי האדמיניסטרטיבי והיכולת להנהיג את הספינה, תעלה לי לצערי במשרתי ובהכפשת שמי לשווא. וכאן, אני חלוקה איתך אייג (ויכול להיות שאני טועה), כתבת שזה מה יש וצריך להתמודד, מסכימה להתמודד אבל עם נבערים וראייה חשוכה קשה להתמודד, זה כמו להכות ברוח עד שתש כוחך - אז מה הטעם ומה החוכמה? כתבת עוד "אני לא בעד להתחבא בשביל שום שיקול כלכלי תעסוקתי." גם פה אני חלוקה עליך, לא נראה לי ששר האוצר יעמוד לימיני בשעות מצוקה כלכלית, ואף לא הגבורה והתעוזה בליבי לא יביאו פת לחם אל פי, ושוב אני מסייגת אולי היני טועה, ובזמן אחר דווקא כן הייתי מרימה את שלט המפכה האישי (יש טיימינג לכל דבר) אבל לא כעת. ונקודה אחרונה, המשפט האחרון של אייג, היכה בי קשות. כן, גם לי נשבר לשחק מחבואים מסתבר, ולכן בתקופה האחרונה אני מוצאת את עצמי יוצאת מהארון (אם כי עדיין בזהירות) ליותר ויותר אנשים, ולמי שיש תהיות קטנות בלב, אני לא משאירה ספק בלב עם ההתכווננות לחשיפה, וזה לא עושה לי טוב האמת. מכירה את הקלישאה שאומרת, שהיציאה מהארון משחררת - לא כן, בשבילי לצערי. אבל זה רק מבלבול יוצרות. ודרך אגב, אני מכירה הרבה חברים שנמצאים במדינות אירופאיות, שפועלים היטב להסתיר את זהותם המינית, כדי לא לאבד מקומות עבודה, ולא זה לא מנחם אותי כלל. ולמי שהגיע עד לפה מגיעה מדליה וכתר :) מתנצלת על האורך ומקווה שיצא קוהרנטי, הולכת לישון למי יש בכלל כוח לשוב ולקרוא את הכל :))))

eig

New member
כו ולא,

תראי, אם מסיבות מקצועיות מטפל לא אמור לחשוף פרטים אישיים על חייו (אם זה אכן היה כך בעולם המציאותי זה היה חוסך לי הרבה כסף בתקופה שהייתי משלם לפסיכולוגית על מנת לשמוע את כל סיופוריה האישיים :) בכל אופן, זה לא קשור לארון וזהות מינית. הריי את לא אמור לחשוף שום פרט. אם היית אומרת אני מספרת על הכל פרט לזה כי אולי זה ירתיע את המטופלים שלי זה כבר עניין אחר. העניין הוא, אם בפגישות מקצועיות, כנסים וכו עם קולגות עדיין שומרים על הארון? זה כבר הופך את זה להאם את בארון במקום העבודה. ול:Nirvana0, לא זה לא קל. אז מה? זה חשוב! הרבה התאמצו לפנינו וחלקם נפגעו קשות ולא פעם מתו בשבל הומופביה על מנת שאנחנו נוכל לחיות בבטחה מחוץ לארון. עכשיו זה התפקיד שלנו לנראות על מנת שהדור הבא שלנו, יוכלו לחיות כילדים למשפחות חד -מיניות באותו ביטחון. החיים זה לא פיקניק אני משוכנע שאמרו לך את זה יותר מפעם. אבל עושים מה שצריך.

ro99

New member
אין חשיפה רק עם קליינטים

אפילו ברשימות של אנשי מקצוע באירגון הפסיכולוגים שאליו אני שייכת רשומים בבירור כל העיסוקים שלי, שכפי שכבר אמרתי הם בשטח LGBT מוצהר. רשימות אלו פתוחות רק לפסיכולוגים ואנשי מקצוע אחרים, אבל קליינט עם קצת דמיון צריך רק לשים את שמי בגוגל...
אז פנים אל פנים אני חסרת פרטים, אבל באותו הזמן בהחלט לא מסתירה. [ודרך אגב, איג, מה הקריטריון שלך לבחירת פסיכולוג/ית? אני כל פעם שומעת ממך זוועה אחרת. בעולם הגדול קיימים דברים כמו אתיקה מקצועית שאם לא מקפידים עליה אז גמרנו. בקרוב (עוד 100 שנה?) בישראל...] ותרשה לי רק להוסיף (לא אאוטינג, נירוונה!) שאתה באמת לא מכיר את הנסיבות של נירוונה, ונראה לי גם שאתה לא מסוגל לדמיין אותן. לדרוש (או אפילו לרמוז) שהיא צריכה להקריב את עצמה למען טובת הכלל זה ממש לא במקום. היא עושה את זה כבר מעל ומעבר. (תרגעי, לא אמרתי כלום!) אצל כל אחד ואחת מאיתנו הארון ומחוץ לו הם דבר אחר לגמרי. מן הסתם קנדה (או אפילו הסביבה בה אתה גדלת בישראל - שלא ידוע לי עליה שום כלום, אבל אני משערת שהיא לא שונה בצורה קיצונית ממה שמוכר לרובנו פה) רחוק עולמות רבים ממה שהיא חייה. (די! אל תרביצי לי!)

itay82

New member
ושוב פעם אני מגיע מאוחר מדי

אחרי שכולם כתבו הכל כמעט. היו לי כבר כמה דיונים כאלה עם כל מיני אנשים וכל פעם הייתי בצד אחר. לפעמים מגן על הזכות של אנשים מסויימים להישאר בארון, ולפעמים מעודד את היציאה ממנו. העניין הוא שאפילו לפני שאנחנו נכנסים לרבדים האישיים להישאר בארון זו זכות בדיוק כמו לצאת ממנו. יש המון המון דברים שאני לא יודע על רוב הקולגות שלי, והנטייה המינית היא רק חלק מזה. השאלות עולות ברגע שמגיעים לשלבי היכרות יותר אינטימיים. אבל באמת... עם כמה אנשים באמת מגיעים לכזו רמה של היכרות? וכמו שאני לא מציג את עצמי עם המשפט "אני איתי ואני אוהב דגים" אני גם לא מרחיק ל"אני איתי ואני הומו". וזה עוד לפני שאלות כגון: כמה מקום העבודה שלך יכול להרשות את זה? עד כמה שווה לעצמך להקריב את כל מה שאתה עושה בשביל שתוכל לדבר עם אנשים שאתה לא תמיד כל כך מחבב על החיים הפרטיים שלך? אני יודע, לדוגמא, שבפרוייקט שאני עובד עליו עכשיו במקרה הכי טוב מישהו ירביץ לי אם אני אחשוף את זהותי המינית, וזה בלי לדבר על זה שהפרוייקט יילך לעזאזל. לכן הרחיקו מהפרוייקט את אחד העובדים היותר קאמפיים במשרד. מצד אחד זה הרגיז את רובנו, מצד שני זה חלק מ"בחירת העובדים לפרוייקט". בהקשרים האלה אני תמיד מנסה לחשוב אם היציאה מהארון באמת חשובה לכל מקרה, או שהיא סתם מלחמה בתחנות רוח במקרים מסויימים?

Nirvana0

New member
אני שותפה

לתהייה האחרונה שלך. מה שאני לא אוהבת בלשון המעטה (לפחות פה בארץ) זה התבחבשות, המרגיזה פלאים לא פעם, בחיים הפרטיים שלך אחרי הידיעה, אם החלטת לשתף.

itay82

New member
אם את מדברת

על ארץישראל (כי גם לי אין מושג איפה את... בייחוד לאחר כמה חודשים טובים של חופש מהפורום) אז אני לא חושב שזה עניין של רק היציאה מהארון. שם מעבר לים ברגע שאת משתפת מישהו שפרט מחייך האישיים תמיד לוקחים את זה כסימן לכך שאת מפקידה אותם בידיו הענוגות. (And sorry for the badly gendered language)

Nirvana0

New member
קלעת ב-ו-ל כדרכך

כן, בארץ הקוייידש היני, הלא היא ארץ זבת חלב ונחילי דבורים.

Nirvana0

New member
זה נושא טעון...

אני לא לגמרי מסכימה עימך אייג! זה מאוד סובייקטיבי העניין הזה, מה עוד שהוא תלוי סביבה, תרבות, סוג עבודה/פרופסיה, קהל יעד ושאר ירקות בעצם לא ירקות, כי זה נושא כ-ב-ד מאוד. אין לי זמן לפתח עכשיו, למרות שיש לי לא מעט תהיות, שאלות והתקפות לב בנושא. אחזור מאוחר יותר לכתוב.

michal molcho

New member
ארון ושאר ירקות

אני חושבת, איג, שלעשות הכללות זה דבר מאד לא הוגן. אני לא מכירה את הנסיבות של נירוונה, ואני גם חושבת שזה לחלוטין לא רלבנטי. כל אחד יוצא מהארון בזמן שנכון לו, ומי אנחנו שנשפוט? גם לולא הנסיבות של נירוונה שעולות מההודעה של רו, אם היא לא מרגישה שנכון לה/בטוח לה להחשף - אז כן, היא צריכה להשאר בארון. כל שאני יכולה להגיד זה שלמזלי אני לא נמצאת במצב הזה, ושאין ספק שחיי הרבה יותר פשוטים. מכאן ועד לטעון שחיים בארון הם לא נכונים באופן אבסולוטי או שגויים אידאולוגית הדרך ארוכה מאד. אני רק יכולה לאחל לנירוונה שנסיבות חייה יאפשרו לה באיזשהו שלב לחיות את חייה באופן חפשי. לשפוט אותה בוודאי לא יסייע, כי אז מה הרווחנו? היא חייה בסביבה, שלפחות לדעתה, שופטת אותה, ואז היא באה לכאן וגם כאן שופטים אותה? לא יודעת, לא נשמע לי רעיון טוב. באשר למטפלים - שוב, זה עניין מאד אינדיבידואלי. כשאני בחרתי/אבחר מטפלת הלכתי/אלך למישהי שבאה מהגישה הפמיניסטית ושמראש שמה את ההגדרות ואת ההירארכיה הטיפולית מחוץ למשחק, ושתשתף בחייה כשאר זה מקדם את הטיפול (אני חסידה מאד גדולה של מודלינג). אני חושבת שלהביא דוגמאות אישיות - בעיקר כאלה שמראות שהמטפל/ת הם בני אדם, יכול מאד לקדם את הטיפול ולהגביר את האמון בו.

למעלה