garbage collection

....

במקרה הכללי יש צורך לפתור את המשוואה:
ax = b (mod m)​
בשביל למצא:
b/a mod m​
אבל כאשר m הוא ראשוני ולפעמים אפילו ל-m לא ראשוני ניתן להשתמש באלגוריתם הבא: נסמן
b(0) = b ; a(0) = [m/b(0)]​
כאשר [x] מיצג את הערך השלם העליון (ceiling function) ואז יש לחשב:
b(1) = a(0)*b(0) mod m​
ולהמשיך בדרך זו עד שמגיעים ל-
b(n) = 1​
(לפעמים כאשר m לא ראשוני מגיעים ל-0 במקום ל-1 ואז השיטה לא תעבוד). ואז נקבל שהערך המבוקש הוא:
a*b(0)*b(1)*...*b(n-1)​

1ca1

New member
הפונקציות האלה הן פונקציות הפוכות

אחת מהתכונות של פונקציות הפוכות זה שהם סימטריות ביחס לישר y=x כמו כן הן מבטלות אחת את השניה למשל
e^(ln2)=2 sqrt(2^2)=2 אבל שים לב למשהו מיוחד בשורש, השורש הוא מוגדר רק למספרים אי-שליליים מאחר שהפונקציה f(x)=x^2 אינה חח"ע לכל x אלא חח"ע רק עבור x>=0 או x<=0​

Doctor Evil

New member
מציאת וורטקס

שכחתי את הנוסחא למציאת נקודות מינימום ומקסימום. מישהו זוכר? תודה.

walrusss

New member
עזרה במד"ח

נתונה הצבת עזר והפתרון הסופי אבל משום מה אני לא מצליח להגיע אליו כל עזרה תתקבל בברכה.

שאלה שטותית...

אני פה עוש עבודה ואני לא זוכר ממש את הנוסחא של הסטיית תקן עזרה פליז..

the man is back

New member
הדרכה בתורת המספרים

מישהו כאן יכול להציע לי אתר טוב שבו מוסברים עקרונות ההוכחה של תורת המספרים (לא צורות מודולריות ועקומות אליפטיות או משהו כזה! אלא שיטות שבהם התעסקו פרמה, אוילר, גולדבך ואחרים)

דחוף רבותיי, שלום ושבת שלום

הוfח כי למשוואה
2x^5+x^3+x+3=0​
יש פתרון יחיד בתחום
[-1,0]​
אוקיי אז הבנתי שהנגזרת חיובית ועולה ומה הלאה?

mamluka

New member
שלום אני צריך הוכחה

אני צריך עזרה עם להוכיח בעזרת 10 ה אקסיומות של מספרים ממשיים שעם קיים X<Y ששניהם שייכים למספרים ממשיים קיים Z שגם הוא שייך למספרים כך ש X<Z<Y תודה זה קשור לתורת המספרים ולאלגברה

שאלה בבקשה עזרה

אוף אני פתאום לא מצליח את הבעיות האלה! פעם הצלחתי! בכלאופן הנה דרך איזו נקודה על הפרבולה y = -x² + 2x צריך להעביר משיק כדי ששטח הטרפז הנוצר עלידי המשיק והישקים x=0 x=1 y=0 יהיה מנימלי? אוף ניסיתי למצוא משוואת משיק וכל מיני ואוף לא הצלחתי ניסיתי לקרוא לנקודה a ולעשות לפי זה אבל זה לא עבד לי בבקשה פתרון מפורט תודה תודה תודה

ShadowFlash

New member
../images/Emo26.gif

אתה בטוח שרשמתה את התרגיל נכון..????? f(x)'=10x^4+3x^2+1 10x^4+3x^2+1=0 **x^2=t** 10t^2+3t^2+1=0 ושניסיתי לפתור את המשוואה הריבועית קיבלתי אין פתרון.... אז משהו לא מסתדר לי.....

נודה לך אם להבא תשרשר ../images/Emo107.gif

את השאלה לשירשור היומי. לגבי השאלה : כדי להוכיח ששני הקווים האלה חוצים זה את זה, נוכיח שהמרובע CDM1M2 הוא מקבילית. נחבר את AD ואת M1M3 . הקטע M1M3 הוא קטע-אמצעים במשולש ADE . נסה להסביר על-סמך משפט קטע אמצעים מדוע מכאן נובע ש M1M3 שווה ל CM2 ומקביל לו, ובזה הוכחנו את מה שנדרש.

Dragon103

New member
זה בטח ממשיך מכאן...

9sinacos^2b+15sinbcos^2a=0 9tan(a)cos(b)+15tan(b)cos(a)=0 2/3*[tan(a)/tan(b)]=-cos(a)/cos(b)​

למעלה