../images/Emo207.gif חטפ"ש - אופנוע כבבבבד! הגיגי משקל עודף
ידיים למעלה אנחנו טסים לאיראן, כי זה חטיפת שרשור. כולכם בני ארובה של החזית המאוחדת של יהודה. עכשיו אפשר להוריד ידיים, הגענו, איראן זה כאן. אפשר לדבר לעניין, לפני שסוגרים לנו את האינטרנט. אז לעניין, עבר כאן איזה צחוק על רוכב הרלי זקן המלין על משקלו המועט של הונדה חדשה, 200 קילו, מול ההרלי הישן והטוב שלו שבזכות משקל כפול יושב טוב יותר על הכביש. אחרי שצחקתי עם כולם, התחלתי לחשוב, זה עבר לי מהר, אבל הספקתי להריץ כמה תסריטים בראש. והשאלה היא - האם לאופנוע כבד יותר יש רק חסרונות, או שמא יש דברים בגו והמאסה מוסיפה ליציבות, לאחיזה ולבטיחות? והרי הכבישים אינם מסלול מרוצים, לא חלקים ויפים כמו האספלט המקצועי שם, אופנוע שמשקלו נמוך תמיד יקפץ קצת יותר על המתלים, מאשר אופנוע זהה עם משקל כפול, אם כל הנתונים האחרים זהים. האם אני טועה? החסרונות הברורים הם בתאוצה, בלימה ושינויי כיוון מהירים, כי ברור לחלוטין שצריך להשקיע יותר כח כדי לשנות מצבי צבירה של משקולת כזאת. אם נתחשב שמאוצי רבע מייל הם לא חובה ועדיין תאוצה של אופנועים מסוג זה סבירה יחסית לכל צורך הגיוני ומול רוב הפחיות, אז אפשר להתעלם מחסרון זה. בבלימה זה נראה פחות טוב, אין שום מצב שבעולם שאופנוע כבד משקל כזה יבלום קצר, מצד שני, הפרעות קטנות בבלימה, מהמורות למיניהן, נבלעות טוב יותר. סיכוי לנעילת הגלגלים עולה או יורד? קשה לי לומר, לדעתי יורד, כל עוד הכביש אוחז. אפילו להשתלט על הבהמה בהחלקה, כל עוד זה בקו ישר, אולי יהיה קל יותר, המאסה תשאף להתמיד בתנועה קווית, בתקווה שזו תהיה עם גלגל קדמי קדימה. בשינויי כיוון מהירים, כמובן יש חסרון, האם החסרון הזה מסכן אותנו יותר בגלל שאנו עלולים לא להצליח לחמור ממכשול פתאומי או אולי דווקא זה יתרון כי אז אנחנו פחות מפתיעים את הפחיונרים ופחות צפויים לדריסה קלילה מכח ההפתעה? בפניות גם יש קצת בעיה, אם אני לא טועה, כאן כבר העניין מורכב יותר ואני לא יודע כמה בדיוק משפיע המשקל העודף על האחיזה, לטוב או לרע. תחושת בטן אומרת שזה יפריע, בגלל כח צנטריפוגלי שינסה להעיף משקולת גדולה חזק יותר, מצד שני, נדרשת מהירות גבוהה יותר כדי להעיף אותנו עכשיו, לא? אז אחרי שסיימתם לצחוק על העדר המושגים הפיזיקאליי ועל ההנחות השגויות (אולי) שלי, הייתי רוצה לשמוע מה יש לחכמי הפורום לומר בעניין.