FX או AX, זאת השאלה!

tzukon

New member
FX או AX, זאת השאלה!

אני מתכוון לרכוש מנוע 46 לטיסן שלי, לפי מה שידעתי עד כה FX הוא יותר טוב בגלל המיסבים אבל משהו אמר לי שהו הבין אחרת אתם יכולים להסביר לי למה FX יותר טוב (אני לא בטוח בזה אבל זאת הדעה הרווחת לא?) תודה רבה

מ ע י ן א

New member
AX או LA?

הAX, הוא בעצם הגירסא החדשה של הFX. ופרט לאגזוז דיי מכוער- המנוע ככול הנראה טוב יותר מקודמו. בינהם, הייתי הולך על החדש- ולו רק כיוון שימיו של הFX תמו. וחלקי החילוף יאזלו לבסוף.... בהצלחה. מנוע מצויין!
*הLA, הם גירסאות מנועים בעלי מיסבי החלקה. (ובין היתר זולים יותר) לעומת סדרת הFX (והAX 46) שהם בעלי מיסביים כדוריים. למנועי הFX- הספק גבוה יותר.

SaRgE

New member
AX וFX הם אותו דבר מלבד האגזוז..

בAX הוא מרובע כדי למנוע תזוזה שלו.

ValaZ

New member
אתה טועה...

אם כך אתה טוען שזהו האגזוז שמוסיף לAX את הכוח שלו לעומת הFX? יש לך אחד מהמנועים הנ"ל? ואם כן איזה מהם? אני אענה עכשיו על השאלה: הAX הוא שיפור של הFX, עבר הפחתת משקל קלה,מחזיק בית הסיכה דק, בית הסיכה מפלסטיק ובמקומות שבFX היה משקל בלי סיבה בAX אין. בנוסף הוא שופר מבחינת הדיוק של החלקים (בOS שיפרו את שיטת היציקה או משהו כזה ממה שהבנתי) וזה הוסיף לו כוח. בסך הכל מנוע מעולה וחזק מאוד, מומלץ.

ValaZ

New member
אז מה? לא נראה לי שיש מישהו

שירגיש בהבדל. זה אגב עוד סעיף להפחתת המשקל.

TIKO3

New member
ולהפחתת עלויות הייצור ../images/Emo31.gif

מדי מספר שנים החבר'ה של OS מגלים שהמנועים שלהם יקרים לעומת המתחרים, והם עושים מה שנקרא בתעשייה "תרגיל בהפחתת עלויות". כך למשל הם עברו מציפוי כרום יקר לציפוי ניקל זול (ואינני מתייחס לטיב - יכול להיות ששניהם טובים, וזה ויכוח אחר), כאשר החליפה סדרת ה-FX את סדרת ה-SF. גם המעבר לסדרה החדשה שלהם עכשיו כולל מעבר מששה לארבעה ברגים, מבית סיכה מתכתי לפלסטי וכדומה, הוא תרגיל בהפחתת עלויות הייצור. ושוב - אינני מתייחס לטיב, אלא לעובדה הברורה שהייצור הופך זול יותר. ההצטיינות האמיתית של OS היא בהצלחתם למכור לנו את השינויים כשיפורים טכנולוגיים, ולהסתיר את העובדה שהם נעשו כדי לחסוך בעלות הייצור ולאפשר ל-OS להתחרות בשוק ההופך קשה מיום ליום. מתברר שהעניין מצליח להם - כי ככל הנראה בתחום במנועים הבינוניים (מנועי 40 עד 55 הם יותר מ-90 אחוז מהשוק) הם מצליחים לשרוד ולשגשג מול TT ו-ASP. יצרנים שניסו לאמת את התיאוריה לפיה אנשים מוכנים לשלם יותר תמורת איכות, כמעט נעלמו מן השוק. והדגמה הטובה ביותר היא ENYA שאיכות המנועים שלה הייתה מליגה אחרת, אבל הם הפכו היום למין בסכנת הכחדה, פעם היו להם יותר מ-30 סוגי מנועים, היום מוצעים כחמישה בלבד - וגם אלה לא מהסוג שעליו התבסס המוניטין של ENYA: מנועים עם שרוולי אלומיניום מצופה בכרום AAC - השילוב היקר ביותר, אבל הטוב ביותר, כיוון שהשרוול (סליב) מתפשט בחום בדיוק כמו הבוכנה מאלומיניום. אבל מי מוכן לשלם היום 250 דולר למנוע 45CX או 320 דולר למנוע 60XL עם משאבת גיר??? לא אנחנו וכנראה שגם של שאר הטיסנאים בעולם; וזו הסיבה שהמנועים האלה נכחדו.

tr54

New member
fx 46 כבר לא מיוצר.

הAX מחליף אותו. מנוע מצוין- מניסיון. הספק גבוה והרבה כח, והאגזוז המכוער שלו למרות כיעורו משתיק מאוד את המנוע.(אני דווקא אוהב מנועים צרחנים אבל המנוע הזה שקט במיוחד) אני מאוד ממליץ למרות שהוא יקר - שווה את ההשקעה.

לב ד

New member
אתה מציג תמונה חד צדדית מאוד

יש הרבה שעדיין מוכנים לשלם תמורת איכות,למעשה יש הרבה שמצטערים שאו אס הוזילו את המנועים וטוענים שהם רק מידרדרים מסדרת האף אס אר... ועוד עובדה,וואי אס,ג'ט סאיטו רוסי ואמ וי וי אס (שנמכר יותר יקר מאו אס בארה"ב) כולם מסתדרים לא רע בכלל...

bs68

New member
הרשה לי ../images/Emo62.gif על כך מזוית אחרת

"התרגיל" בהפחתת עלויות אינו תרגיל. הוא חלק מתרבות האיכות וההתיעלות העיסקית הנהוגה בכל העולם. מצער אולי להכיר בכך אך אין מפעל בעולם שמתקיים כיום רק לצורך ההנאה ויצירת המופת . ניתן לחלוק על כך בנושאי אומנות או כל מיני למבורגיני למיניהן אך ככלל מי שמייצר "המוני" מתקיים מתהליך התייעלות זה. בראש וראשונה הוא בא על מנת להראות ריווחיות על מנת שבעלי המניות יראו רווחים ולא יזרקו את המנייה לפח. מאידך, מוצר חדש היוצא לשוק מכיל כמות לא קטנה של נושאים לא סגורים (באגים בעגת התכנתים) אשר הושארו במוצר בבחינת "מספיק טוב". במהלך ההתייעלות הנ"ל פותרים חלק מבאגים אלו, חלקם לא נפתר אלא מוחלף ואף ככל שכמויות הייצור עולות המיכון משתפר וכמות המוצרים התקולים יורדת ובעצם האיכות עולה. לעיניין כמות הברגים (6 ל4 ), לפני 20-30 שנה כלי התיב"ם והאנליזה היו הרבה פחות נפוצים ובעלי יכולות פחותות בהרבה כך שהתכנון התבסס בעיקר על חישובים מקורבים ו"כללי אצבע". ככל שכלי האנליזה והתיב"ם השתכללו ניתן כיום להריץ סימולציות שלמות של חוזק, חום , שריפה, והתעייפות חומר במנוע ולבצע אופטימיזציה לביצועים. אני מניח שאף הגאומטריה של הבוכנה וראש המנוע התעדכנו פנימית לעיתים אף במידות שאינך יכול למדוד ללא מערכת XYZ מתאימה וכל זאת על מנת לשפר ביצועים ולהפחית את "עודף התכן" מהמוצר. נקודה נוספת הינה אורך חיים, בעבר, היה נהוג שמוצרים טכנולוגיים מתוכננים לתת שרות על פני עשרות שנים, אני עוד זוכר מנערותי אנשים שאמרו "יש לי מכונת כביסה א.א.ג. כבר 20 שנה בלי אף תקלה" כיום הדבר שונה , עם התקדמות והתייעלות טכנולוגיות הייצור אורך חיי מוצר התכווץ לכדי 5-7 שנים, שלא להזכיר מחשבים וחומרה ששם בכלל המוצר כבר ישן בשערי מפעל. התקצרות החיים הזו היא בסופו של דבר לטובת כולם, לנו כלקוחות המחיר יורד, אנחנו מאוד נהנים להתחדש אחת לחמש שנים לערך במוצר חדש אף שהישן תקין, ואם נשווה זאת לעבר, שילמנו הרבה עבור מוצר שהיה over designed והחזיק עשרות שנים מעמד, ואילו עתה אנו משלמים הרבה פחות על מוצר שהוא optimized" ויחזיק 5 שנים, במהלך 25 שנה נתחדש 5 פעמים , נקבל מוצרים מותאמים יותר ליעודם,במחיר זול יותר והם יחזיקו בדיוק 5 שנים ללא תקלות. מצד היצרנים זה מעולה , כי במקום למכור לך מנוע אחד כל 25 שנה הם העלו את הייצור שלהם פי חמש , העלות השולית ירדה וכך למרות הורדת המחיר לצרכן הרווחיות עלתה.

זה לא מדויק

האגזוז אולי מרובע מבחוץ אבל עגול מבפנים וזה לא מונע שום תזוזה הוא מתפקד כמו האגזוז של הFX אבל לפי מה שהבנתי מפחית קצת את רעש המנוע

למעלה