fund raising מה דעתכם?

dekelsagi

New member
fund raising מה דעתכם?

הנוהג הקנדי לגיוס כספים לכל מטרה נפוץ ומוכר לכולכם אני מניח. השנה בני התקבל לקבוצת כדורגל חדשה והודיעו לנו שהם מתכננים לצאת לטורנירים רבים שאחד מהם ב לאס וגאס. העלות עצומה ולכן הם יגייסו כספים. לי זה נשמע כך: "נמאס לי מהטויוטה ואני מגייס כסף לרכוש לקסוס אנא תירמו בנדיבות". איך אתם רואים את הנוהג הזה?

PuffDragon

New member
קבוצת כדורגל לילדים, בלאס ואגס, נשמע לי הגזמה פרועה.

drz400e

New member
אני שומע נימה של קינאה בהודעה שלך

תן לילד לחיות. מה רע בלאס וגאס? מה אתה כזה שיפוטי? זונות וקוקאין, זה הבעיה שלך?

אדון שגיא, הילד חי רק פעם אחת, ונסיעות לטורנירים יחשלו אותו

ויעשו אותו עצמאי ובעל בטחון עצמי. טורנירים במקומות רחוקים מרחיבים את אופקיו של הילד.
עשית ילדים? תשקיע בגידולם וחינוכם. לא כל ההורים יכולים לשלם? כולם מתגייסים לרחוץ מכוניות ולגייס את הכסף בשביל אלה שלא יכולים.
מה רע אם במקום להבריק את האוטו בתשלום תיתן לחבורת הילדים לצחצח לך אותו כנגד תרומה? עושים את זה כדי לגייס כסף למועדוני ויכוחים, לחוג דרמה בתיכון, וגם לקבוצות ספורט.

בתיכון של הילדים שלי הילדים נהגו לאפות ולמכור עוגיות כדי לגייס כסף לנסיעות למינהן.

dekelsagi

New member
אני פשוט חשבתי שזה מוגזם

2500 דולאר לעונה. 5000 לשנה במדינה שכדורגל אינו ספורט עם עתיד הגזמה פרוע לדעתי. ולמה לבקש מאחרים לממן את ה ספורט של ילדינו? . משאיר טעם רע.

SupermanZW

Well-known member
הילד חי רק פעם אחת, למה לא לשלוח אותו לכל טורניר אפשרי, יעלה

כמה שיעלה, למה לא לשלוח אותו ל7 חוגים שונים כדי לנסות לפתח לו כישורים גם בדברים שלא מעניינים אותו, למה לא לקנות לו אופני מירוץ בגיל 10 וטויוטה לקסוס חדשה בגיל 16, למה לא לפתוח לו קונדיטוריה שבה יעסיק את כל ילדי השכונה וימכור עוגיות במחיר של קונדיטוריה. אני בטוח שיש עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן, אבל האם לתירוץ "הילד חי רק פעם אחת" אין גבולות? האם ניתן להצדיק הוצאה של כל סכום ללא תלות בתועלת שתביא ההוצאה?

dannyk27

New member
איך אתה בכלל יכול להשוות

בין מותרות לבין משהו שאליו רשמתה את בינך בהתנדבות?
אבל אולי עצה לכל ההורים. דעו לכם שהמחיר של החוג שרשמתם את ילדכם, אינו מחיר סופי. למשל בתי המנגנת בתזמורת בית הספר יצא לקונצרטת לא מתוכנן על גבול ארה"ב - קנדה. לא חובה לשלם ולצאת, אבל באמת?

dekelsagi

New member
אמת בפירסום

כשרשמנו אותו שילמנו 580 לעונה. אחרי מבחני הקבלה הודיעו לנו על ההוצאות הצפויות.

מה זה גיוס כספים? ממי? מההורים?

זה חובה?
ומי שלא ישלם הילד לא יסע עם הקבוצה לווגאס?
&nbsp
מה קרה, אי אפשר כבר לשחק כדורגל בחצר של בית הספר?
&nbsp
לפחות תגיד תודה שסוחטים ממך כסף על טיול לווגאס, בישראל סוחטים כסף על טיול לאושוויץ.

dekelsagi

New member
ההורים שהרבה מהם בעלי יכולת...

מגייסים כספים מאחרים. אירועי התרמה . הגרלות לסל מקאות אלכוהוליים , איסוף בקבוקים בשכונות העיר , ערב בינגו ועוד השד יודע מה. לי זה צורם. אני יודע שזה מקובל בקנדה אבל קשה לי עם העניין.

בקבוקים גם אתה יכול לאסוף

או שתירשם לחוג כדורגל של מסכנים ואז תוציא להם את העיניים עם טיול לקלגרי.

SupermanZW

Well-known member
הכל תלוי, חשב יחס עלות תועלת

אם הבן שלך הוא כשרון נדיר בכדורגל מהסוג שיהפוך לשחקן מבוקש בקבוצות צמרת עם משכורות של מיליונים כדאי לך להשקיע בזה $5000 דולר לטורניר בוגאס ואפילו יותר. אם הוא שחקן מהבינוניים בקבוצה שלו חבל על הכסף, הוא ירד לטמיון.

הנוהג אינו חשוב, רק השערת יחס העלות תועלת (זו השערה כי אינך יכול להתנבא, אך הנחות מושכלות אתה יכול לעשות).

TearGarden

New member
נתקלתי בזה גם בגן

אפילו ב-day care של הילדה (גילאי שנה עד שלוש!). הם עשו fund raising כדי לקנות עוד צעצועים לגן. כאילו שההון עתק שאנחנו גם ככה משלמים לגן לא מספיק...

dannyk27

New member
יש מין ההבדל

אכן התשלומים לגן ילדים הם גבוהים ואין ממש צדק לתשלומים נוספים, אבל גם אין בד"כ בגנים תוכניות העשרה.
זה שונה קצת עבור חוגים שהם משהו בגדר ההתנדבות, אם רוצים העשרה לילדים, בכל מקום זה כרוך בתשלום.

בבקשה, לא האמנת לי כשאמרתי לך שמניטובה זה גן עדן

ובוונקובר תאכלו קש ועוד ישחטו אתכם על זה במחיר.

TearGarden

New member
אני לא מודאגת

אספתי את הזהב שמתגלגל שם ברחובות ואת הכסף שגדל על העצים ועברתי לוונקובר מרופדת

למעלה