Full Stack Developer ועוד שאלה

Full Stack Developer ועוד שאלה

שתי שאלות ברשותכם
1. Full Stack Developer - לא הצלחתי להבין בדיוק מה זה אומר. הכוונה למישהו מתמחה משכבת הDB למטה ועד הUI למעלה? אם במשרה שלי היום אני בונה אתר WEB בC#, ואני מתעסקת קצת בSQL (רוב הקוד הוא CODE-FIRST אז אין הרבה כתיבת SQL), ואני עושה גם את הClient side וגם Server side, זה נקרא Full Stack Developer בשביל הקורות חיים? כשכתוב במשרת דרושים Full Stack - מה הם מצפים ממני, ומה אני יכולה לצפות מהתפקיד?
* לא יודעת אם זה קשור אבל כרגע אין לי ניסיון בSaaS

2. עד כמה מתייחסים לציונים של התואר (ציור סופי וציוני קורסים ספציפיים) אחרי שיש כבר שנות ניסיון בתחום?

1. אני חושב שכן

ככל שאתה מכירה יותר תחומים אתה יותר full stack.
אם אתה יודע להתעסק גם עם ההקמה של השרתים וגם מבין קצת בסקיוריטי שלהם ועוד אתה יותר full stac.

choo

Active member
אם זה לא כולל שליטה ב-javascript וסביבתה ל-UI - לא נחשב כיום

&nbsp
המינימום זה היכולת לכתוב UI שהוא cross-platform תוך שימוש ב-javascript, jquery ועוד כמה ספריות נפוצות בתחום.

user32

Well-known member
מנהל
JQuery? צ'ו תתעדכן

כבר לא משתמשים בזה כמעט. מה שנדרש בדרך כלל זה פיתוח קליינט ריספונסיבי ועתיר ביצועים וזה דורש הכרה טובה של JS, ושימוש בספריות והבנה של נושאים כמו הזרקת תלויות, טריקים של OOP בJS, שימוש בclosure, עבודה עם מנועי templates, מניפולציות DOM, וצריך להכיר גם ניהול זיכרון ואבטחה, ולהכיר את הפיצ'רים של הדפדפנים השונים בעיקר בHTML5 וCSS3.
אני עכשיו עובד על פרוייקט מעניין בWebGL (ליתר דיוק עם Three JS) בתלת מימד. מלבד העובדה שזה מרתק, נאלצתי להשלים פערי ידע במתמטיקה שלא חשבתי שאי פעם אצטרך. זה אמנם לא בקטגוריה של תכנות UI-קליינט קלאסי אבל אם מסתכלים על המכלול של הפרוייקט שהוא מסכים רגילים שחלקם משלבים בתוכם canvas עם תלת מימד זה דווקא כן משהו שהיית מצפה ממתכנת קליינט טוב עם תואר במדעי המחשב להתמודד איתו.
לשמחתי עברו הימים שתכנות UI היה משהו שמתאים לילדים.

על עצמי לספר ידעתי

אני יודעת לפתח קליינט די טוב - אבל לצערי עדיין לא ממש רספונסיבי (אני יודעת להתעסק עם @MEDIA בCSS אבל עדיין לא התנסיתי בBOOTSTRAPS למשל)
ביצועים של JS - אין לי הרבה ניסיון,
טריקים של OOP בJS - יש לי ניסיון
CLOSURE - לא יודעת מה זה
עבודה עם מנועי TEMPLATES - אם אתה מתכוון לעבודה עם ספריות כמו KNOCKOUT או ANGULAR ודומיהן - אז כן, יש לי ניסיון עם ספריה אחת כזו
מניפולציות DOM - לא יודעת מה הכוונה
ניהול זיכרון ואבטחה - לא ממש (בצד קליינט)
CANVAS - מעט, עבדתי עם ספריה בשם JCANVAS בעבר ואני לא זוכרת הרבה ממנה
&nbsp
בשורה התחתונה - מתי אני יכולה להגדיר את עצמי כFULL STACK בקורות חיים /בלינקדאין? האם באמת כל החברות מחפשות ידע בכל הנ"ל? אם אני הולכת לראיון למשרה של FULL STACK באמת יבחנו אותי על כל הדברים האלו? מן הסתם לא הכל הכרחי בכל החברות

user32

Well-known member
מנהל
אין איזה חוק

יש מתכנתי full stack שבקושי יודעים ג'אווהסקריפט כי הם כתבו באיזה פרימוורק כמו JSF או המקבילה שלו בדוט נט (לא מעודכן כל כך שם) ויש כאלה שיודעים קליינט מאוד לעומק.
מהתיאור שלך נראה שעבדת עם הספריות הפופולאריות בJS וכנראה מכירה את רוב הפרקטיקה אבל בראיונות ישאלו דברים כמו מה ההבדל בין פונקציה שמוגדרת כthis.foo = function לבין function foo וזאת רק דוגמא. או איך משתמשים בprotoype או השיטות השונות לאיטרציה על properties וכו' וכו'. גם שחרור זיכרון הוא חשוב, למשל האזנות לevents. באנגולר ישאלו נגיד איך ממומש הרינדור של המשתנים (צריכה להכיר את לולאת הריצה של אנגולר וכו'). לא שאני יודע את כל הדברים האלה, אני לא ממש מגדיר את עצמי כאחד שיודע קליינט כמו שצריך.
אגב, נתקלתי במתכנתי JS שסתם לא מכירים את הטרמינולוגיה. למשל מניפולציית DOM וכנראה גם closure זה משהו שאת כותבת מדי יום בעבודה רק פשוט לא מכירה את זה במושג הזה.

המלצתי: תקראי פרקים נבחרים מהספרים הרלוונטיים (JS, אנגולר, HTML5, וכו') ותסגרי את הפער. זה לא יקח הרבה זמן.

תודה רבה.

אם הבנתי נכון -
בשורה תחתונה - בקו"ח / לינקדאין אני יכולה להגדיר את עצמי כFULL STACK,
אם אני רוצה משרה שקרובה למה שאני עושה היום - רצוי שאני אחפש משרות FULL STACK,
ובמקביל לקראת חיפוש עבודה כדאי לי לסגור פינות בעזרת חומר רלוונטי (יש המלצות לחומרים טובים באינטרנט, ולא בספר?).

zaske

New member
אין מצב שאת לא יודעת מה זה closure

אפילו בור ועם הארץ כמוני בנושאי javascript יודע את זה אחרי 3 חודשים של עבודה לא רציפה ב javascript.
את כנראה קוראת לזה בטעות למבדא או עושה שימוש לא נכון במושג למבדא לתאר גם closure

rj111

New member
לא הייתי מספיד את jQuery כל כך מהר

אני חושב ש-jQuery היא ספריית ה-JS הכי פופולרית.

soarci

New member
והיא גם תשאר הכי פופאלרית בזמן הקרוב..

גם מי שעובד עם אנגולר יודע שהוא נאלץ לעטוף הרבה קוד jquery ב directives בגלל שיש כל כך הרבה תוכן שכתוב מעל jquery ולא מותאם ישירות ל angular.

זה בהחלט כולל

HTML, CSS וכמובן גם JS, JQUERY ועוד ספריה אחת די פופולרית (ועוד כמה ספריות קטנות ולא נחשבות).

אילן די

New member
בכל תחום - Full Stack אומר משהו אחר

ב- SQL Server למשל, זה אומר שאתה מומחה בכל ה- Stack:
SQL Engine
SQL Server Analysis Services
SQL Server Integration Services
SQL Server Reporting Services
ויש הרבה שכוללים בסטאק הזה גם את Sharepoint.

תני את דרישות המשרה ויהיה אפשר לומר לך למה הכוונה.

בינתיים הכוונה היא ל WEB

למרות שיש לי ניסיון גם עם WINFORM וקצת WPF אבל זה בטח לא משהו שהולך כיום יותר מדי...

HTML, CSS, JS, JQUERY

ועוד ספריה אחת מסויימת בJS מבין הספריות הפופולריות / די פופולריות בשנים האחרונות.
(לא מעוניינת שיזהו אותי אז אני משתדלת לפרט כמה שפחות)
וגם קצת RAZOR כי הSERVER הוא בC#.

user32

Well-known member
מנהל
במיזם החדש שלי מצאתי שימוש חדש לfull stack

לא עוד מתכנת שיודע ווב, קליינט סרבר. בעולם הIOT צריך לדעת:
מידול תלת מימדי
אלקטרוניקה ברמה בסיסית
תכנות real time וembedded ברמה בסיסית (C על מעבד Atmega יספיק)
לינוקס - רמת משתמש
פיתון/nodeJS וC++
JS ותכנות קליינט. אישית מעדיף את הstack של MEAN אולי בלי האקספרס
וכמובן תכנות אנדרואיד וiOS כי צריך אפליקציה שתפעיל את כל הנ"ל

איפה מוצאים כאלה? בעיקר אנשים סקרנים שאוהבים להמציא דברים. נסו בפורום המייקרס הקרוב לביתכם.

למה צריך מישהו כזה? כי כשיש בעיה צריך להסתכל על מכלול הדברים. יש בעיה שנפתרה ע"י הוספת שבב קטן של דולר וחצי, יש בעיות שנפתרו כשהוצאנו את הפונקציונליות מהלוח של הRT ללוח של הלינוקס (שהוא הרבה יותר חזק), יש בעיות שנפתרו ברמת האפליקצית מובייל שמתחברת למכשיר, יש דברים שעשינו בקליינט, בסרבר, בלוח, באלקטרוניקה, הכל תלוי בצורך. כשמישהו מסתכל על המוצר רק דרך העולם שלו זה פוגע בחווייה.

הבעיה היא שקשה למצוא אנשים שבאמת יודעים הכל לעומק

ככל שאתה מתנסה ביותר תחומים יש יותר סיכוי שכל תחום תדע בצורה שטחית יותר, במקום לדעת תחום אחד או שניים ממש לעומק.

למעלה