fucking hell.

thebaby

New member
אישית,../images/Emo101.gif

אני לא מאמין באסונות כלליים. היום אמרה שהיא בכתה כשהיא ראתה טלויזיה ודיברו על זה... אמרתי לה שיש שישה מיליארד איש בעולם וזה לא כזה נורא. אז היא אמרה שאני אומר את זה רק כי אין שם אף אחד שאני מכיר, היא צודקת. זה בדיוק העניין. אין שם אף אחד שאני מכיר, אני מרגיש צבוע אם אני אומר שזה מזיז לי... היא רגישה, היא מתחילה לחשוב איזה מסכנים הם וזה... אבל לדעתי זה פשוט כי היא מדמיינת את זה על עצמה, מה היא הייתה עושה וכאלה...

Me 4eVer

New member
אבל גם אז,../images/Emo34.gif

אכפת לך מהדברים האלה כשהם מתקשרים אלייך.. כשהם מכניסים אותך לפרופרציות..

Gizmo16

New member
נדבי...../images/Emo28.gif

בעיקרון אני הייתי הכי מסכימה איתך ובאמת הכי מסכימה איתך... הקטע הוא שהפעם מה שקרה- לא ממש היה אכפת לי... ואז ראיתי את כל הנרות שחברי הפורום שמו... ובאמת שמתי, כי לפעמים אני מתעצלת לכתוב מזל טוב- שזה חראי מצדי- אבל הודעת עצב אני אפפעם לא שוכחת... ואז השרשור גרם לי לחשוב... ואמרתי- בנאדם, אני לא חושבת על זה... 24,000. אני רואה את חברה שלי שאבא שלה נהרג בתאונת דרכים, איך החיים שלה היו שבורים, איך אמא שלה- הבנאדם הכי אנרגטי וחייכני בעולם, באמת הכי, הפכה לצל של אדם. לאדם ריק, חלול. איך זה השפיע על חברה שלי... וזה משפחה אחת שאיבדה בנאדם אחד. תחשוב על שתיים כאלה. תחשוב על שלוש. על 10
בלתי נתפס. תחשוב על 24,000. זה בלתי נתפס. באמת. אולי בגלל זה האדישות. כי זה קשה לעכל, לקלוט. אלפי ילדים שאיבדו את אמא שלהם. שיחזרו כל יום הבייתה מבית ספר ולא ימצאו מי שיבשל להם. לא ימצאו את אמא שלהם מחייכת להם, שואלת איך היה היום שלהם. אלפים. לא שניים, או עשרים. והשרשור הזה הוא מה שגרם לי לחשוב על כל זה. באמת, אני לא אומרת את זה סתם כמו שאני לא אומרת כלום סתם... בקיצור- אני לא מנסה להטיף או משהו כזה, אני רק אומרת שגם אם יכולים כולם להגיב (ואני לא אומרת שזה קורה) ולא להרגיש באמת, אולי כל פעם אחד יתפוס, את גודל הטרגדיה, וזה שווה את זה. זה חשוב לפתח את הרגש הזה, גם אם זה צץ מתוך התגובה המותנית של כל השאר.

Me 4eVer

New member
דווקא להגיב לשרשור-../images/Emo34.gif

נראה לי הכי פחות חשוב.. אני אף פעם לא מתחברת לשרשור של נרות... זה נראה לי די מטופש. אני גם בד"כ לא מגיבה אליהם.. כשמדברים על זה, כמו שבמקרה התפתח פה, או אפילו סתם חושבים עם עצמכם, נראה לי הרבה יותר משמעותי וחשוב.

thebaby

New member
זאת אחת הסיבות שאני../images/Emo101.gif

לא מאמין בסרטי שואה או ביום השואה או בטקסי זיכרון וכמעט תמיד מבריז מדברים כאלה כשאני יכול. תמיד זה נראה נורא אגוצנטרי, אבל דווקא בדברים האלה אני מכריח את עצמי לחשוב. כי שוב, לזה יש לי קשר. האנשים האלה(החיילים במקרה הזה) מתו בשבילי ורק בשבילי, כדי שאני אחיה... בכל מקרה, אני חושב על הדברים האלה על בסיס יומי... ולא צריך טקס שיזכיר לי לחשוב. גם תמיד אני מרגיש נורא מזויף וצבוע כשמקריאים איזה קטע נורא עמק שכתב איזה משתמט בן ארבעים על גבעה אחרי שכל החברים שלו מתו.(לא הייתה כאן שום אמירה חברתית שלא תבינו לא נכון. גם לא דיברתי על מישהו ספציפי.) אנשים לא מסוגלים לחשוב לבד אז הם צריכים שיעשו את זה בשבילם. ישות קיבוצית. מחסור ב"אני". או ששוב, זו רק הראיה הדפוקה הקיצונית והמתבגרת שלי. לפעמים, אני לא רוצה לחשוב שבאיזשהו שלב אני "אתבגר" ואבין שטעיתי, אחרי הכל, אני סתם אהיה אידיוט כמו כולם שהישות שבתה אותו בקסמיה.

Gizmo16

New member
תקשיב,../images/Emo28.gif

זה באמת מאוד יפה שאתה כל יום כל יום חושב על יום הזיכרון ועל יום השואה, אבל אנשים אחרים... לא פחות טובים ולא יותר טובים ממך... לא חושבים על זה כי- ככה הם. ואז באמת הם צריכים את היום הזה בשנה שיזכיר להם, יום בשנה של לחשוב על זה באופן מרוכז ולהקדיש לזה את היום- ללכת לעוד טקס ועוד טקס ולראות עוד סרטים בטלויזיה... אם אתה חושב על זה 365 פעמים, באמת זה מיותר להקדיש לזה עוד יום שלם... אבל אני נניח באמת לוקחת את יום הזיכרון למשל מאוד ברצינות כי לא יוצא לי המון לחשוב על הדברים האלה בד"כ (מי כאן האגוצנטרי האמיתי..), אז אני כאילו מפצה על זה ביום אחד בשנה..

thebaby

New member
לא הייתי אומר 365...../images/Emo101.gif

אבל זה עולה לי לראש לעיתים דיי קרובות. יש לי מעורבות משפחתית גדולה בשני הדברים פשוט...:-X

Me 4eVer

New member
בדיוק...../images/Emo34.gif

אני בד"כ לא מבריזה מדברים כאלה, מכבוד למשמעות של היום בשביל אחרים... אבל אני לא חושבת שהנוכחות או אי הנוכחות שלי בטקס מסויים זה מה שישנה. אני גם לא חושבת שזה עוזר במשהו כשבן אדם נזכר פתאום ביום השואה שהיה פעם גטו. הדבר היחיד שאני חושבת שהיום הזה מועיל בו זה הגברת המודעות לדברים כאלה..

thebaby

New member
זה יוצר מאין תחושה../images/Emo101.gif

של אחריות חברתית(שעוד לא החלטתי אם מזויפת או לא.) לאחרים. שזה לכשעצמו רע, כי ברגע שאתה אחראי על אחרים אתה כבר לא חיי רק בשביל עצמך. אבל זה שלב כזה של התבגרות(=ג'יפה). איכככככככככככככככככככככככככככככככככככככככככככככככככככככ... אני לא אתבגר
אותי אתם לא תשברו. פיטר פן. אני עוד אעוף, אתם תראו. (מה שעצוב שלפני כמה שבועות הבנתי שאני לעולם לא אעוף. זה לא עצוב שזה קרה רק עכשיו... זה עצוב שזה קרה.)

Gizmo16

New member
אבל ההגבה עצמה,../images/Emo28.gif

היא שמסבה את תשומת הלב אל השרשור, גורמת לאנשים לראות אותו, גורמת לו לקפוץ, וגורמת לאנשים להרהר... אני מקווה... ככה זה קרה אצלי. מן הסתם ל
הזה אין הרבה משמעות, מלבד העובדה שאלפי אנשים מתו בלי שהייתה להם בחירה בדבר, בלי שהספיקו למצות את החיים שלהם ולהיפרד, והמעט שאפשר לעשות- מעבר להקדשת מחשבה שזה גם חשוב מאוד- זה לכתוב
... לקחת את הדקה שתיים האלה, כמו לעמוד דקה דומיה..

thebaby

New member
אני לא מסכים שהם לא מיצו.../images/Emo101.gif

לחיים אין תמצית. אין מה למצות, סתם איזה משהו שמגדלים אותנו להאמין בו. אין שום תמצית ושום דבר. הם מתו, הם לא חיו עוד. זהו. מי אנחנו שנשפוט את חייהם אם היו טובים או רעים או מספיקים או לא מספיקים
אני יודע שאני אישית, לא הכרתי אף אחד מהם ובטוח לא חייתי את חייהם בשביל לומר משהו על החיים שלהם. לא תקיפה, נקודה למחשבה

thebaby

New member
לא יודע אם זה חשוב../images/Emo101.gif

לפתח את הרגש הזה, לא באמת החלטתי בקשר לזה עם עצמי ולכן אני אל אגיב בקשר לזה. אני מסכים איתך שזה בלתי נתפס. זה מספר גדול, אבל כמו שאמרת, שאבא של חברה שלך נהרג בתאונת דרכים. למה זה אל הופיע בכל החדשות בעולם
. כל אדם הוא עולם ומלואו והוא משפיע על אינספור אנשים, גם במותו. המחשבה היא שכמה שיש יותר אנשים האירוע הוא יותר גדול ולכן הוא משפיע על יותר אנשים, נניח. אנחנו בני האדם, זה הכל הכמות. אבל נניח שזה מוצדק... זה באמת מגיע ליותר אנשים בגלל שמעורבים בזה יותר, עדין, מי שזה לא מגיע אליו, אין טעם להרגיש רע. רוצה לשמוע משהו יותר גרוע
ההודעה שלך גרמה לי לחשוב על זה שבטח הושמדו משפחות שלמות, אז זה באמת לא נורא... כי אין את הילד שיחזור לבית בלי אמא. אין אמא. אין כלום. זה אמנם נשמע נורא, אבל האמת היא שזה לא. הוא חיי, הוא מת. אף אחד לא מתאבל כי כל המשפחה נהרגה. זהו, נגמר. אין מה להרגיש רע בגללם. או לפחות ככה אני רואה את זה... קצת קשה להעביר חלק מהמחשבות למילים. אולי אני סתם פגום. לפעמים, באמת שאני לא יודע. נדב

Gizmo16

New member
תקשיב, זה ממש לא ככה..../images/Emo28.gif

נניח, אני זוכרת באסון התאומים כשדיברנו על זה בכיתה ואמרו "אלף אנשים נהרגו!!" נניח, אני לא זוכרת את המספר המדויק. ואני הייתי כזה "פאק, 1000... זה סתם, כלום, 1000 מתוך איזה חצי מליארד שיש בארה"ב סה"כ... לנו נהרגו 6 מליון מתוך איזה 10 מליון! זה אובדן. ויחד עם זאת- העולם מתייחס לזה אותו דבר"... ברור שכולם מיד סקלו אותי והבנתי שדברים כאלה אומרים רק בפורום שבו בד"כ לא סוקלים אלא כל אחד בא עם דיעה וכולם משתפים אחד את השני.. אבל כשסקלו אותי אמרו, כמו שאתה אומר, שזה לא משנה כמה מתוך כמה, זה מספרים יבשים, והרי כל אדם הוא עולם ומלואו... אז אולי את זה פרסמו כי באמת היו אנשים מכל מיני ארצות, וכי זה יכול לקרות גם בארצות אחרות, אבל אולי באמת פרסמו את זה כי זה המון אנשים. יחד עם זאת- נראה לי שגם על אבא של חברה שלי היה כתוב בעיתון.. ואגב- אני יכולה לחשוב על המון המון המון משפחות שאם הן נכחדות, כל המשפחה המורחבת אפילו, יהיה מאד מאוד מאוד כואב לי. אבל זה לא שאני חושבת שאתה בנאדם נוראי או משהו, ושאתה אומר דברים גרועים. גם לי יש תקופות כאלה של "פאק, אז נהרגו אלפי אנשים שאני לא מכירה- מצדי זה בכלל לא קרה"... ויש גם תקופות אחרות..

thebaby

New member
זה לא תקופה ../images/Emo6.gif../images/Emo101.gif

תמיד הייתי ציני. לא עד כדי ככה... אבל תמיד הייתה לי ראיה צינית וקרה על העולם. זה פשוט יותר קיצוני בגלל ההורמונים. לא חושב שזה ישתנה אי פעם... זה כבר משהו אחר, פשוט החיים שלהם שווים יותר(אסון התאומים) מהחיים שלך או שלי, הם אמריקאים. החיים שלהם שווים יותר מכל אלף או מיליון איש מכל מדינה אחרת. ציניות. אבל זוהי באמת הגישה העולמית, אבל אין מה לעשות ככה זה כשאתה אימפריה. כמו שאמרתי, זה הגודל שקובע, במקרה הזה, גודל הכוח. אני פשוט משתדל למנות כאב בהשפעה אישית, לא מתיימר להבין אחרים ומספרים ענקיים. הם מתו. זהו, בתור מדינה, שלחנו עזרה... כי בתור מדינה יש משהוש אנחנו יכולים לעשות. בתור פרטים, אין כלום. אין טעם ליצור לעצמנו כאב בכח. ככה אני רואה את זה.

Gizmo16

New member
שמעתי...../images/Emo28.gif

רק רוצה שתדע... לא כועסת... לא מרגישה מותקפת... פשוט שמעתי. אמרת דברים חכמים. חלק הסבתי לתשומת לבי, חלק יסתובבו קצת בראש.. חלק אולי פחות. שמחה שכולנו דיברנו על זה.

thebaby

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo101.gif

גם את לא הזקת לדיון בעצמך
בובה

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gifאני ממש נהנת לקרוא את

הדיון הזה!
נאמ, אני בעיקרון אם אני לא מרגישה שזה חשוב לא שמה נרות או לא מגיעה לטקסים, עדיף להיות כנה עם עצמך מאשר להיות צבוע. אני לא מזלזלת באנשים שכן משנה להם ולכן פותחים/כותבים בשרשורים כאלה בצורה קבועה, כי זה משהו שנוגע וחשוב להם.

למעלה