'for all' מול 'for any'.

iMeTaVDR

New member
'for all' מול 'for any'.

שלום,

אני מחפש דרך לתרגם את הצירופים הנ"ל לעברית, כך שניתן יהיה להבחין בין השניים מבחינה תחבירית. ההקשר הוא מתמטי.

אשמח לעזרה בנושא.

iMeTaVDR

New member
תודה!

אם כי הלוואי שהייתי יכול לתרגם את 'for any' באופן כזה שלא יופיע 'כל' בכלל.

פרקשיקה

New member
דוגמה אולי תעזור למצוא פתרון ללא 'כל' כלשהו

לא שאני מבינה במתמטיקה..

iMeTaVDR

New member
אוקיי

[URL]http://english.stackexchange.com/questions/141518/what-is-the-difference-between-any-and-all[/URL]

בקישור הנ"ל נשאלה שאלה דומה לשלי. אפשר אולי להסתכל על התשובה הראשונה, ולנסות לתרגם את הדוגמאות שניתנות בה. אני רק חושש שהתרגום יהיה תלוי יותר מדי בהקשר, כלומר שאם נתרגם משפט עם "any" לעברית, ואז נתרגם חזרה לאנגלית, יכול להיות שיהיו אפשרויות לתרגום שאינן כוללות את "any".

פרקשיקה

New member
בתרגום חופשי

הינה ניסיון מאוד לא מדעי:
Any people taller than Joe are taller than Mick.
כל מי שגבוה מג'ו גבוה ממיק. / כל האנשים הגבוהים מג'ו גבוהים ממיק.

All people taller than Joe are taller than Mick.
כל האנשים הגבוהים מג'ו גבוהים ממיק.

If any people are taller than Joe, Paul is.
אם ישנם אנשים גבוהים מג'ו, הרי זה פול. / אם ישנם אנשים כלשהם הגבוהים מג'ו, פול גבוה ממנו.

If all people are taller than Joe, Paul is.
אם כל האנשים גבוהים מג'ו, פול גבוה ממנו.

Joe isn’t taller than all of the people.
ג'ו אינו גבוה מכל האנשים.

Joe isn’t taller than any of the people.
ג'ו אינו גבוה מאף אחד מן האנשים.

אגב, בפיתוח תוכנה אני דווקא כן מבינה, ולדעתי הבוס צודק שצריך לכתוב any במקרה הזה, מפני שמה שמופיע בשדות השונים הוא הקריטריונים לחיפוש, ולא כותרת לתוכן הרשימה. אם לא בוחרים לקוח, החיפוש יחזיר רשומות לכל לקוח שהוא (any) , ולא לכל הלקוחות (לא יכולה להיות רשומה ששייכת לכל הלקוחות).
HTH

היי ! חפש באנגלית כמה משפטים מכל סוג ואחר כך חפש את

המקבילה העברית של המשפטים האלה.
דווקא לאוזן שלי נשמע ששני המונחים צריכים להיות מתורגמים ל"לכל".

iMeTaVDR

New member
אז זהו,

החיפוש שלי באינטרנט העלה שלשני הצירופים לרוב יש אותה משמעות באנגלית, אך לפעמים לא. כמו כן, עושה רושם שבמתמטיקה זה לא "עניין" להבדיל בין הצירופים, רק יש לשים לב למשמעות באנגלית. כלומר שכשאתה בא לקרוא את הפסוק x∀, אתה יכול להשתמש בכל אחד מהצירופים הנ"ל וזה לא משנה באיזה.

יש איזו גישה בפילוסופיה של המתמטיקה שאני מתעניין בה שגורסת שיש להבדיל בין 'for any' ו-'for all', וגיליתי שבעברית קשה (לי) להבחין ביניהם.

אבל אני ממש לא רואה את ההבדל.

נניח שיש לי קבוצת ערכים עבור X.
for any אומר שאיזה X שאני לא אבחר מתוך הקבוצה, יקרה כך וכך.
for all אומר שכל האיקסים של הקבוצה מקיימים את המשפט.

זה לא בדיוק אותו דבר ?

iMeTaVDR

New member
זה עניין עדין

[URL]http://english.stackexchange.com/questions/184322/what-is-the-difference-between-any-or-every[/URL]

בקישור הנ"ל מנסים לעמוד על ההבדלים הסמנטיים בין 'every' (שקול ל-'all'(?)) לבין 'any'.

נניח שיש טענת 'for all' במתמטיקה שאתה רוצה להוכיח. נדיר(?) שהוכחה של טענות כאלה, במיוחד שהן נוגעות למספר אין סופי של איברים או תנאים וכו', תכלול בדיקה של כל איבר או תנאי - האם הטענה מתקיימת עבורו (במקרה האין סופי - זה כנראה לא אפשרי, אלא אם כן אתה סוג של אלוהים). בדרך כלל יש איזו הפשטה שבעזרתה אתה יכול "לדבר" על הרבה או אינסוף איברים או תנאים בעזרתה. אבל במקרה כזה, לא עדיף להשתמש ב-'for any', כי הרי אתה לא בודק עבור כל איבר או תנאי?

...אני לא נכנס יותר מדי לפרטים כי הגישה שאני מתעניין בה היא לא פופולרית ואני ירוק ולא מנוסה. אבל עושה רושם שהבחנה סמנטית בין all ו-any היא חלק מהעניין.

למעלה