Follow Up - מעקב

flygirl

New member
../images/Emo31.gifבמילה אחת א-כ-ז-ב-ה

העיתנות בימינו מחפשת אך ורק "כותרות" ודרכים להוסיף שמן על המדורה וזה לא מספיק שהחברה בימינו מלאה בחורים ומתיחות בתוך עצמה אלא גם העיתונות תורמת במקום ללבן את העינינים החברתיים.. מלחמת אחים הולכת כאן ...איך אנו רוצים להלחם בערבים אם אנחנו עדיין רבים מבפנים???!! לפי דעתי,הבנתי מהמקרה והאנשים אותו כונן שהוזנק מהבית עשה את מיטב מאמציו ויכולתו המקצועית בכדי להגיע ולעזור לילד במהרה!! אין להאשים את מד"א ובמיוחד לו את הכונן הוא זה שמשקיע מזמנו --בהתנדבות!!

amitp

New member
זוית ראיה אחרת

בלי להתייחס לנקודה של הבאת הילד לנה"ז, שהיתה כמובן שלא במקום, אני רוצה להתייחס לנקודת ההאשמות. אני לא חושב שההאשמות מכוונות אל אותו נהג מתנדב. נכון - הוא עשה בדיוק את כל מה שהוא יכול היה לעשות וצריך לקבל צל"ש על ההתנדבות. אני לא חושב שמישהו מחפש להאשים אותו. האשמות הציבור מכוונות אל המערכת שהתכנון שלה מביא למצב שבו בלי הפעלת אותו מתנדב היא אינה מסוגלת לתת מענה למקרים רבים - כגון זה. אל הילד הזה היה צריך להגיע נט"ן ולא נהג מתנדב. התשובה היא ברורה - נכון, אבל לא היה נט"ן זמין, עשינו את כל מה שיכולנו בגדר הנסיבות! נכון - אבל בדיוק על זה הציבור מתרעם, על זה שהגענו למצב שבו לא היה לנו נט"ן זמין! אמי עבדה תקופה מסויימת כנציגת קידום מכירות של שח"ל. באותה תקופה ניהלנו די הרבה "דיונים" על זמינות הנט"נים של שח"ל לעומת מד"א, והבנתי כי חולים רבים חותמים על מנוי שח"ל לאו דווקא בגלל שרותי ה-Tele-medicine המתקדמים שהחברה מציעה אלא כדי להיות בטוחים שאם וכאשר יצטרכו - יגיע אליהם נט"ן בלי שיצטרכו לחכות לנט"ן מד"א. מה שמביא אותי לשאלה - מד"א (מבחינה הסטורית) בנוי כארגון התנדבותי, שמסתמך על מתנדבים לטובת חלק עיקרי של פעילותו (ללא מתנדבי נוער, למשל, כל האמבולנסים הרגילים בשעות הצהרים והערב נשארים מחוסרי צוות) - השאלה היא האם ארגון הצלה לאומי, מתקדם, במדינה מערבית מפותחת יכול להתקיים כך? או שאולי מתכונת עדיפה היא ארגון המסתמך על עובדים כאשר המתנדבים מהווים תוספת? אני מבקש מראש לא לקטול אותי - מדובר _רק_ על חומר למחשבה...

sbenzvi

New member
ועל נושא זה בדיוק יש קורס שלם -EMS

בשנה ב´ של רפואת חירום.במבחן הסיכום תוכלו כמובן להציע את מערכת ה- EMS המושלמת לדעתכם.... פרטים בהמשך.... ודרך אגב, כמה פעמים מגיע נט"ן של מד"א כשלשח"ל או נטל"י אין ניידת פנויה?

urizv

New member
לא רואה סיבה לקטילה

בכל מדינה מתוקנת שרותי חרום בנויים על עובדים, רק אצלינו לא. בנוסף לפי מייטב ידיעתי שרותי החרום בחו"ל מבוססים על פרמדיקים ולא חובשים. ובעניין הכתבה אפילו אם היתה בעיה ומד"א לא היתה בסדר (אף על פי שלפי הנתונים האבא לא הה בסדר). מה עם כל אותם עשרות מקרים באותו היום שבו האמבולסים הגיעו בזמן והצילו חיי אדם. ובאמת היכן דובר מד"א שיסביר שבגלל הקיצוצים הורידו אמבולנסים? ושהנהג שהגיע הוא מתנדב שבא מהבית?

paradan

New member
תוספת של כמה מעלות../images/Emo8.gif

לגבי הכתבה - היא נמצאת בתהליכי סריקה (פשוט יש איזה בעיה קטנה אבל נתגבר עליה בהקדם). קצת תמוהה בעיני העובדה שאנשים חותמים על מנוי לשח"ל בשביל לקבל שירותי נט"ן לכשיצטרכו. עד היום אנו נתקלים בהרבה אנשים שלא יודעים מה זה נט"ן (חולי נפש נותנים שמות לאמבולנסים...) או מה זה פאראמדיק (פרה מה?!). כשתראה את הכתבה תראה שיש בה לא מעט ביקורת גם לגבי אותו כונן... אני באותה דעה לגבי מד"א כארגון. יש תקלה בבסיס הקיומי של הארגון. מד"א הוא אגודת צלב אדום לאומית (מוגדר כך ע"י חוק מדינה), וככזה עליו להיות מבוסס על מתנדבים. מה שלא אומר שעליו להיות הארגון העיקרי שנותן מענה לתושבי המדינה בכל מקרה חירום, וכך הוא אכן הדבר ברוב מוחלט של 178 אגודות הצלב האדום ברחבי העולם. מד"א לא אמור להיות ארגון EMS לאומי בלעדי, נקודה. השילוב של עובדים מתנדבים בארגון הוא מאוד בעייתי ומתקיימות המון מלחמות מיותרות, מה גם שלדעתי הדבר הזה גם מונע שיפור של הארגון ומתן מענה טוב יותר לציבור. תחשבו מי מנהל את מד"א ברמות הגבוהות (מעל מנהל אזור), מי יושב בוועד פועל? במועצת מד"א? בוועדות מד"א השונות? אנשים שלא ראו אמבולנס 20 שנה אם בכלל... דני

למעלה