Follow Up - מעקב

paradan

New member
WELCOME ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo39.gif

אני מפנה אותך לתגובתה של עינבל למטה בשרשור. ומה זה ה-
?! ברוכה הבאה שופ נשתמע

paradan

New member
../images/Emo18.gifביקורת בוטה. חובה לקרוא../images/Emo70.gif

היום פורסמה כתבה באחד העיתונים (ידיעות או מעריב, לא מצאתי קישור. סורי) על אב שמתלונן על כך שהביא את בנו אחרי שנפגע מרכב, ונפצע קשה, לתחנת מד"א בעיר והיא היתה נעולה. עוד הוא טוען כי חיכה חצי שעה כשבנו הפצוע אנוש שוכב על הדשא בכניסה לתחנה. כאילו זה לא מספיק,עוד לטענתו, הרופאים בביה"ח סורוקה אמרו לו כי ההדרדרות במצבו של בנו נבעה מהעיכוב בהגעת מד"א ופינויו לביה"ח. פגיעת רכב בהולך רגל (ועוד ילד במיוחד), ועצם זה שהאב הביאו לתחנה ממקום התאונה תוך טילטולו של הילד - זה הכל עניין שולי! זה שנהג מתנדב, כונן עם אמבולנס בביתו, הגיע לתחנה תוך תשע דקות מקבלת הקריאה במוקד, ועוד הספיק לעבור ולחכות במקום התאונה עצמה (בגלל הזעקת עזרה לקויה) - זה הכל שולי! ואל תגידו לי "תשמע, תראה, אפשר להבין אותו, לנוכח הנסיבות, מה אם הבן שלך..." זה פשוט ביזיון! ב י ז י ו ן! ז נ ו ת! ש ע ר ו ר י ה! מדינה מערבית בשנות האלפיים ואנשים עדיין מתנהגים כמו ב... אין מודעות בקרב האוכלוסיה הרחבה בעניין עקרונות בסיסיים בעזרה ראשונה (כמו לא להזיז פצוע)... אין ולו טיפת פירגון או הערכה לצוותי חירום (ושהמשדר ההוא לא יטעה אתכם, תודה אעלק)... מה שלא נעשה, עובדים ומתנדבים, סלטות ולולאות בשביל לרצות ולעזור ולהציל תמיד יבוא מישהו ויגיד... התגובות של דובר מד"א פשוט מ...צחיקות. צריך מיד להעמיד במקום אנשים, לדייק בעובדות והכי חשוב להשתמש בהזדמנות להעברת מסר חינוכי! אני פשוט כל כך כועס אני לא יכול להמשיך לכתוב. אווף
דני

paradan

New member
זהו נרגעתי, הנה המשך(בוטה לא פחות)

ועוד שכחתי לציין: את התגמול הכספי הביזיוני שמקבלים בתור משכורת (אעלק משכורת, ועוד עם תוספת השלמת הכנסה), את השעות והמשמרות המטורפות שבהן עובדים, את הכוננות שמחזיקים מסביב לשעון, את הקללות שמקבלים (גם אחרי שמגיעים דקה אחרי למקום), את הרכבים שלא רק שלא מפנים את הדרך לאמבולנס עם סירנות אלא גם תופסים טרמפ על חשבונו או (יותר מרגיז) פשוט נוסעים יותר מהר לפניו, את הנזק לחיי משפחה ולפעמים ללימודים, את הכאבי גב, ולמרות כל זאת (ועוד הרבה) עדיין האנשים ממשיכים במלאכה, יומם וליל, נלחמים, מפסידים ומנצחים, ממשיכים לספוג ולכאוב, להיפצע ולהיהרג - אבל אף פעם לא מפסיקים ולא חדלים.
דני

paradan

New member
ועוד תוספת קטנטנה (עדיין בוטה)

ושכחתי משהו מאוד חשוב: להזכיר רק שהרבה מאנשי מד"א הם מתנדבים (איתם, אגב, אני נמנה), נוער ומבוגרים, שלא רק תורמים שעות, לילות וימים ומשתתפים בנטל ובעומס הרב אלא גם מממנים חלק נכבד מפעילותם מכיסם הפרטי ועל חשבון משפחתם, עבודתם, לימודיהם... לא מעלה לכם את הסעיף (אנדרסטיטמנט השנה)! למות על המדינה הזאת (כולל תרתי משמע)... דני

paradan

New member
עוד משהו. (מצטער לא יכול להירגע)

לפני זמן מה פורסמה כתבה ב -EMS MAGAZINE על מד"א שחוברה ע"י עמיתינו הפאראמדיקים האמריקאים. אני חייב לציין שבכתבה בודדת זאת, כחמישה דפים קטנים במגזין, יש יותר פירגון ואהדה לאנשי מד"א ועבודתם מאשר מה שראיתי ושמעתי, וכנראה שאני אפילו לא אגזים אם אומר - יותר ממה שהיה בכל תולדות המדינה!!! סתם עוד נק´ למחשבה. והנה קישור לכתבה המדוברת שלכם דני

חשבתי...

כאן מדינת ישראל, גם רופאים מקבלים יחס זבל. לא להתרגש יותר מידי...

orend123

New member
../images/Emo18.gifדני אתה צודק

דני אתה צודק במאה אחוז א. אני בעד תשדירי שירות בטלוויזיה כמו לדוגמא: רואים תאונה ואיש יוצא מאוטו ליד וקול קריין מכריז קודם CALL 101 ופרטים (נחמד לא? המצאתי הרגע) ב. זו היתה ממש טיפשות להביא את הילד עד לתחנה, ולמה באמת היא היתה נעולה? אולי זו היתה תחנת הזנקה או תחנה של ישוב קטן שאין לה תקן לעבוד כל הזמן? ג. אתה צודק, 19 ש"ח לשעה זה לא משכורת.. זה דמי כיס לקנות סנדוויץ´. אם המורים יכולים לשבות ולקבל את מה שהם רוצים גם אנחנו יכולים לשבות! נראה את הממשלה המכובדת שלנו מתפתלת כשכוננים לא יגיעו לפיגועים, כשלא יהיה איך לפנות פצועי פיגועים ות.ד ואפילו את המקרים ה"קטנים" של האנשים שימותו מהתקף לב כי לא היה איך להביא אותם לבית החולים". אני דיי בטוח שהפגה תעזור. אורן

orend123

New member
ועוד

( הפגה= הפגנה) דני אתה צודק גם בקשר להתנדבות. למכבי האש ולמשטרה העירייה משלמת על הביטוח, הסעות, מדים ועוד ועוד. למה אנחנו צריכים לשלם על כל זה? אורן

sbenzvi

New member
אז ככה...

דני, אתה צודק, אבל הבעיה מתחילה במודעות. אין מודעות בקרב האוכלוסיה לנושא העזרה הראשונה ומיהם ומהם אנשי מגן דוד אדום. פראמדיק - זה משהו שהרבה מאד אנשים לא שמעו עליו ולא יודעים מהו. אח זה ברור, רופא זה ברור, אך מהו לעזאזל פראמדיק? ואיך זה שאין רופא? מה אין לכם בתחנה רופא?
אלף ואחד מקרים שמגיעים למגן דוד אדום והיו צריכים ללכת לקופ"ח, פשוט משום שחושבים שאנו במד"א נתפור, נדביק, נחסן, ניתן הפניה לבית-חולים. הרבה מזה נובע מכך שפעם, לפני מספר שנים קטן, היה רופא בתחנה שהיה מעניק הפניות, בודק, מטפל - מה שהיום עושים במוקדים של קופ"ח. לך היום תסביר למישהו, שאין לך אפילו פלסטר.... אפילו בקרב משפחתי הקרובה אני רואה את הבורות - בן-דוד שלי לפני זמן מה פתח את הראש בבית (ללא איבוד הכרה וכדומה). לא היה שם אפילו מה להדביק. באו אלי הביתה ושאלו לאן ללכת - למד"א? אמרתי להם שלמד"א אין מה לעשות איתו, ששם אפילו לא יבצעו הדבקה או מתן טטנוס ולמרות שהפציעה הייתה מאד שטחית, לאחר ניקוי בסליין, אמרתי שאם ירגיש בחילות, יקיא או שינוי בהרגשתו הכללית שיפנה אז למיון. מכיוון שהיו מעט היסטרים ורצו להבדק החליטו בכל זאת לפנות לחדר המיון, ששיחרר אותם במהרה (מכיוון שאין מה לעשות - הפצע שטחי מאד וכבר נקי....). הפתרון: צריך לצאת במסע יחצ"נות - שאנשים יכירו את המספר 101 - שידעו מה למסור בטלפון, שידעו שאנו לא מטפלים בעצירות (ורק מפנים), שיבינו למה כן מזמינים אמבולנס (ובעיקר למה לא) ושאין רופאים בתחנות, שיסבירו מיהו ומהו פראמדיק, שיסבירו שאין מזיזים פצוע מתאונת דרכים. פראמדיק זה משהו כמו התואר שלנו "רפואת חירום" אף אחד לא יודע מה זה.... לך תסביר שזה פראמדיק עם תואר ראשון (למרות שבסך הכל זה מעבר לזה....בכל אופן לא סתם תואר ראשון רגיל, בכל אופן זה מקנה איזהשהו מימד של פרספקטיבה והבנה עמוקה יותר, שיקול דעת וידע [או לפחות כך אנו רוצים להאמין] - אף אם זה לא בא לידי ביטוי בסמכות או משכורת....). ואחרי כל ההסבר הזה לך תסביר מה זה פראמדיק ("אה... אז אתה חובש?! אח?! אז ד"ר תקשיב...."). הכל מתחיל ונגמר במודעות הציבור לשירותי רפואה דחופה (ועל כך דני, קורס שלם ב- EMS השנה....)
, מספר החירום. ובאשר להפגנה/שביתה
- כן, ממש - אני רואה את זה: "מד"א בשביתה - יפעלו במתכונת חירום בלבד" - שזה בעצם אומר - עבוןדה כרגיל (אולי ללא העברות....). אף אחד מאיתנו לא מסוגל לדעת שבגללו שהוא/היא היה איננו מישהו לא קיבל עזרה, להשאיר פצועים בפיגוע (חס-וחלילה) ללא מענה. אז נכון, שלא מעריכים, נכון שתמיד יש טענות, תלונות, צעקות והאשמות ושאפילו אין החזרי נסיעות.... אבל כנראה שזה פשוט בדם שלנו... לסיכום - להעלות את מודעות הציבור, מסע של יחצ"נות.... זה הפתרון היחיד. חבל להתעצבן (למרות שזה באמת לפעמים ממש מרגיז שמאשימים אותנו על לא עוול בכפינו... ). אכן, זה נשמע ממש רע "תחנת מד"א הייתה סגורה" לאנשים שלא מבינים... או כשאומרים שלקח לצוותי מד"א זמן רב להגיע (כמו שנאמר על המקרה בו נפטר תינוק שנפל עליו טלוויזיה - זה יוצא כאילו אנו אשמים שהטלוויזיה נפלה עליו. ולמען האמת, סביר מאד להניח, שאם היו מגיעים אפילו 5 דקות קודם לכן זה לא היה עוזר) ומכאן (אנשים שלא מבינים...) מתחיל ונגמר הכל.
"רפואה היא המקצוע היחיד הפועל במרץ לעשות את עצמו ללא נחוץ..."

הבעיה של הישראלים

זה שאין להם סבלנות... וגם שלא אכפת להם... לא אכפת להם שיש עוד אנשים... זה ככה בבנק זה ככה בדואר וזה ככה גם במד"א... אנשים מצפים שעל הציפורן הקטנה ברגל יגיע רופא ויטפל בהם בזמן שהרופא צריך לבצע החייאה או כל פעולה מצילת חיים טיפה יותר חשובה.... הם רוצים את הכי טוב עכשיו
... לאנשים באמת אין מודעות להזעיק 101... כשסבא שלי חטף CVA לפני 8 שנים אמא שלי וסבתא שלי ישבו מולו למעלה מ-20 דקות ולא ידעו מה הן עושות עם עצמן... רגע... ומה אם למתנדבים שהם הכוח העיקרי של מד"א לא בא עכשיו לטפל בך? ומה אם הם לא יכולים??? אנשים צריכים להבין שזה לא מובן מאליו... שיש עובדים שמקבלים משכורות זעומות ואין להם יום או לילה או חיים נורמאליים והעבודה שלהם היא חינם ושיש מתנדבים ביניהם המון
בני נוער שמשקיעים מזמנם ומרצם על חשבון הרבה דברים אחרים כדי לטפל באותה ציפורן... אני אסכם בבעיות העיקריות שיש לאנשים 1. חוסר סבלנות. 2. אגואיזם. 3. אנשים בטוחים שיש מרפאות בתחנות מד"א 4. אנשים נכנסים ללחץ ולא זוכרים שצריך להזעיק 101 5. לאנשים פשוט לא אכפת!

liron rotlain

New member
דני............/images/Emo4.gif

אתה צודק בנוגע לזה....אבל..........לא צריך להתעצבן!!!! זה לא חדש לך.... אל תיקח ללב...משנה שאנחנו יודעים שעשינו כל שביכולתינו! לירון

paradan

New member
הבהרה

במיוחד לאפריים ולירון. (רק לידיעת הקוראים אנחנו מאותה תחנה) אגב, אפריים פוליטיקאי כתמיד... אני פה לא יוצא כנגד המשפחה חס ושלום וגם לא כל כך כנגד מד"א אלא כנגד משהו אחר - האטימות והאדישות של החברה בישראל ועל כך שמדינה מפקירה את אזרחיה למות ברחובות ואף בבתים שלהם. המקרה הספציפי הינו אמצעי להדגשת והדגמת העניין. לשרותי הבריאות במדינה (ואני לא מתכוון רק למד"א) יש הרבה לאן לשאוף ולהשתפר...

טומי*

New member
אולי עשר שנים אחרי ש......../images/Emo12.gif

סגרו את תחנת הע.ר. במ.ד.א. תל אביב,ואולי כבר יותר,עדיין מגעים אנשים גם ביום וגם בלילה לע.ר. שלא קיימת.שנים רבות שאין כבר במ.ד.א. שר"ל שרות רופא לילה הכוונה, עדיין אנשים מתקשרים ורוצים להזמין רופא. לא יודע כמה מכם/ן יודעים שלנט"ן של מ.ד.א. בתחילת דרכו בסביבות 1976 אם אינני טועה בקשר לשנה אז שמו של הנט"ן היה שח"ל יענו שרות חולי לב. בשנות השמונים אולי ב 1982 שינו את השם לנט"ן. עד היום עשרים שנה אחרי אנשים מתקשרים ומבקשים להזמין שח"ל. לדעתי הכל ענין של הסברה לקויה או אי הסברה בכלל וחינוך כמו בכל דבר אחר בחיינו החינוך הלקוי גורם לתאונות עם חמישה הרוגים וכו´.... טומי

orend123

New member
בחיפה עדיין יש מרפאה...

אצלנו בתחנה עוד יש מרפאה מצויידת לאנשים שכן מגיעים לתחנה (יש הרבה בתי עסק ליד) לפעמים יש רופא שמספר לסבתא שהביאה את הנכד הקטן שזה בסה"כ שפעת ולא אנטרקס... אורן

sbenzvi

New member
מרפאה או חדר טיפולים?

כי גם בפ"ת יש חדר טיפולים - שמכיל בעיקר חומרי חבישה. אבל נניח שמישהו נכנס בכוחות עצמו לתחנה ומתלונן על קוצר נשימה או משהו אחר - אז ייקחו אותו לחדר טיפולים ויתנו טיפול ראשוני ואז יפנו. זה במקרים רבים מאד מצחיק כי הולכים לניידת להביא את התרופות (אין בחדר הטיפולים). אם מדובר על מקרה של התקף אסטמה חריף - אז בוודאי שגם הרופא יצטרף לפראמדיק...

The_VIP

New member
בחיפה יש חדר טיפולים...

זה נקרא מרפאה אך זה יותר חדר טיפולים...אין שם צוות קבוע אלא אם יש מישהו בתחנה הוא בא לטפל (כלחומר אט"ן נט"ן או לבן...)

paradan

New member
ומי אשם בזה...

כמו שקורה משום מה הרבה במד"א ישנם בעלי תפקידים (המקבלים המון תוספות והטבות מהמערכת ומהווים עול עצום עליה) שאפילו לא מתקרבים לביצוע נעות של עבודתם. דובר מד"א לדוגמה...פאראמדיק סופרוויזרים...

inbale

New member
האם אנחנו אדישים קצת?

כשאני קוראת את התגובות לדני אני תוהה האם השחיקה או האדישות מדברות כאן. אני דווקא מאוד מזדהה עם כל מילה שדני כתב. ראשית אני חושבת שזה צריך להיות ברור לכל אחד בלי קשר לתיפקוד שלו במצב לחץ שאסור להזיז פצוע מתאונה נקודה. משהו נורא בסיסי שאנשים צריכים להבין. שוכב לפניכם פצוע - תתקשרו 101. מעבר לזה - כתבות בעיתנות כמו שפורסמו הן אילו שיוצרות תדמית גרועה בעיני הציבור. כשאנחנו מגיעים לאירוע ומתסכלים עלינו לא רואים את האנשים שעובדים שבתות חגים ערבים לילות וכו..ומצילים חיי אדם אלא את אילו שלא פינו את הילד כי לא היו בתחנה. חבל. כאן נכנס דובר מד"א לתמונה - זה בדיוק התפקיד שלו. יופי שהוא אמר לעיתונות שאמבולנס הגיע תוך 9 דקות - למה הוא לא ציין את הסיבה שלא היה אמבולנס בתחנה? או שאולי היה זה נהג מתנדב שהוזנק מביתו והגיע לילד? אנחנו לא צריכים שיגידו לנו כל יום תודה שאתם מצילים אנשים אבל מגיע איזשהו כבוד בסיסי למקצוע שלנו ואני לא חושבת שאנחנו מקבלים אותו.

paradan

New member
מעקב - Follow up

ביום שישי האחרון התפרסמה כתבה בעיתון מקומי על המקרה האמור לעיל. הכתבה נותנת משמעות חדשה למושג תקשורת עויינת ועד כמה הסיקור לא הוגן ולא מדוייק. פשוט עשו שם לינץ´ למד"א! עכשיו זה כבר לא חצי שעה אלא שעתיים עד שהוא הגיע לבי"ח. ולא רק זה, נכתב שם "(האב)...בדרך הוא איבד דופק וביקשתי מהמטפל להרדים אותו...". אגב, הכותר בעמוד הראשי הייתה "חיינו הפקר". אני פשוט מזועזע מעמקי ליבי דני

sweetbaby

New member
איזה גועל נפש!!! ../images/Emo123.gif

ברצוני לציין כי זהו הדבר הכי פחות צפוי שיכולתי לתאר לעצמי שיכול לקרות אצלינו בארץ!!! העיתונות משמיצה את מד"א במקום להיות אסירת תודה לכל העובדים והמתנדבים שמשקיעים שעות בהתנדבותם באירגון זה ובעבודתם,כאשר מטרתם היחידה היא להציל חיי אדם!!! ההשמצות אינן צודקות ומוצדקות!!!!

למעלה