Flight from Israel to Switzerland with an LSA

alichtman

New member
Flight from Israel to Switzerland with an LSA

Yesterday, Friday 5.9.2014 at 14:17, the wheels of our 340kg (empty weight) Light Sport Aircraft gently touched Israeli ground again, in Haifa international airport, 33 minutes ahead of the carefully planned schedule. With it - a wonderful flying adventure came to it's safe end. This year's European flight adventure was rich with experiences, emotions, lesson-learned and expanded our flying horizon in many aspects. It again proved that it's not the size that matters, but the will, the plan and the execution. The link below shows the complete flight track. In 8 days, we flew 6840 kilometers in 39 flying hours. Our route was via 6 countries and 11 airfields and airports, and in places where almost no Israeli planes fly. The flight was in various and challenging weather conditions, over open sea, and across the Alps. We were probably the first Israeli plane to ever land in the mountain airport of Gstaad in a narrow but beautiful valley in Switzerland. We met helpful, friendly and warm friends and pilots along our way in all the countries we flew through. We are thankful to all those that helped us, as it's the people that matter, not just the machine..

Arik Lichtman & Rafi Boneh

Photos will follow shortly.

http://map.small-world.co.il/Map.aspx?SessionID=70e20499-91bc-4337-8a1d-4e51bd4ff7ff

רמי בר1

New member
הצילום מעל השפיצים שבאלפים,זה צילום מנצח.

כל הכבוד על האומץ,גם הרבה ים וגם אלפים, זו הצבת אתגר רציני לרוטאקס שלנו,שבינתיים עומד בו יפה.....
אני מבקש להזכיר לך שלרובנו אין "אינגליש פרופשנסי" , כך שאתה יכול לכתוב בעברית....

alichtman

New member
אנגלית

רמי. מכיוון שאני כותב גם לחברים והטייסים האירופאים שעזרו ועקבו/דאגו, ומנסה לכסות את כולם בטקסט אחד - אין לי ברירה אלא באנגלית. אריק

רמי בר1

New member
אתה השותף של רפי בונה שעשה איתו את עוקף ישראל לפני היציאה

לחו'ל? אני צריך לחבר את הפנים לשם.

alichtman

New member
הצוות

רמי. אכן. אגב, גם טיסת עוקף ישראל של אז היתה שלב בפתיחת המעטפת לקראת הטיסות לחו"ל. אריק

רמי בר1

New member
בדר'כ מסדרים את זה לאז'מ בלבד.אבל אתה יכול

גם לנסות. מתקשרים לשירות המטאורולוגי האירופאי,מודיעים על תאריך וזמן חציית האלפים,ומבקשים מז'א נקי. ללא ענן,וללא רוח.
באזמים זה עובד.

alichtman

New member
שמים נטולי ענן מעל האלפים

זה לא בא בחינם. זה עלה לנו בזה שיום לפני כן, בדרך הלוך - שרר בהרים מז"א של מיסטרל שגרם לנו טלטולים רציניים, ומהירות קרקעית עלובה למרות קפיצות שמביאות קרוב ל-RED LINE SPEED. הרמה והמיסטרל האופייני לה הם מה "שניקו את השמים".
בתור דואים - מיסטרל הוא מז"א מעניין שגורם לתופעת גלים בהרים, שעליה אנחנו מטפסים לגבהים של מעל 20 אלף רגל (כך בדיוק היה כשדאיתי באיזור הזה חודשיים לפני כן). בתוך מטוס ממונע זה הרבה פחות מצחיק.

חצינו את האלפים פעמיים באפריל ומה שתארת לא עבד עבורינו.

חבל, סתם שילמנו.
בפעם הבאה, אתקשר לרמי ואליך לפרוטקציה.

alichtman

New member
תקרת שיוט

אחת מההכנות שביצענו לפני הטיסה הזו היתה בדיקת הביצועים של המטוס בגובה. הנה התוצאות (יום רגיל בישראל (חם אבל לא מדי):
בעקרון. בגובה 12 המטוס עדיין טיפס עם מהירות (בטיפוס) 86 מי"ש ו-200 רגל לדקה. אני מניח שאפשר היה להמשיך עוד קצת. ניתן לרכוש LSA עם מנוע רוטקס טורבו (רוטקס 914) ואז התקרה היא 30 אלף רגל פלוס. מטוס כזה הקיף את העולם וגם חלף מעל האוורסט.

אריק

למעלה