Finaly I have a qustion!!

האפור

New member
Finaly I have a qustion!!

בטקס "קריאה לשומרי המגדל" חוזר על עצמו מספר מעמים הביטוי The formless fire" עכשיו "האש חסרת הצורה" היא בעצם מה שנקראו על-ידי היהודים "רוח האלוהים"? ואיך הגעתי לזה- זהו הפנטרגמטרון (מילה בעלת 5 אותיות) י.ה.ש.ו.ה, לפחות באחת מהצורות שלו, ה-י' מייצגת נשיות רוחנית ו-ה'(1) גבריות רוחנית כשה-ו' מסמלת נשיות פיזית וה-ה' גבריות פיזית. והש' מסמלת איחוד, מסמלת את רוח האלוהים שמאחדת (זאתי מבראשית שמרחפת מעל המים:)) ואיך זה קשור לביטוי The formless fire- ש' מותאמת ליסוד האש (לפי ההתאמות של שיטה כלשהי לעץ החיים) ש'-שרפה-אש. ומכאן הגעתי למסקנה שאולי הכוונה היא לאותו דבר?

האפור

New member
מישהו..

מכיר בכלל מקור שמסביר על הטקסטים עצמם ומאיפה הם באו?

Monsieur D

New member
אני מצאתי התאמה אחרת של האותיות

מ- liber 777 . כיוון שברוב המקרים OPENING BY WATCHTOWERS בא להחליף את SIRP, שזהו טקס שמזמן את חמשת היסודות (רוח, אש, אוויר,מים ואדמה), הרעדת שם העוצמה בא למשוך את ההשפעות של היסודות. the formless fire- אני מניח שבגלל שלאש אין צורה מוגדרת, הכוונה היא לכל מה שהאש מייצגת. אני חושב שהכוונה כאן ללהט ולהתרגשות שחוצה את כל היקום. הטקס גם בא לפתוח את המקדש או את מקום העבודה לעבודה מאגית, לכן ההתלהבות של המאג חשובה לא פחות - מוטיב של אש. ש' מותאמת לאש לא בגלל עץ החיים אלא מהחלוקה מספר יצירה.

האפור

New member
אכן יותר הגיוני..

אני בעצם התאמתי את הש' לשרפה בהתאמה שלא מתאימה לכאן.. למרות שעדיין יכול להיות הגיון כלשהו כי הרי לא מדובר פה באלוהים אלא ב"רוח (של) האלוהים" ואולי רוח האלוהים היא אש שהיא חסרת צורה. אני אמשיך לחפש אחר טקסטים שמסבירים את הטקסטים בטקס.

למעלה