fight or flight

fight or flight ../images/Emo160.gif../images/Emo11.gif

כשאתם ניצבים בפני התמודדות מסוימת- מה גורם לכם להילחם ולא לברוח מההתמודדות עם הבעיה
ובמה בכלל תורמת הבריחה לדעתכם

שאלה טובה

אני חושבת שמה שדוחף אותי קדימה, זה שאני רוצה להראות לעצמי שאני יכולה לנצח ולא לוותר לבעיות וכמובן להוכיח לאנשים שלא מאמינים בי, שאני כן יכולה. וגם כמובן, הייתי במקום שאני לא מוכנה לחזור אליו, אני לא רואה בזה אפילו אחת מהאפשרויות. ובריחה לא תורמת הרבה... תלוי גם ממה, יש דברים שאני לא רואה טעם להתמודד איתם בכוח, ויודעת שהזמן יעשה את שלו.

EdisonGirl

New member
נמנמ

בד"כ הרצון שלי- אם מדובר במשהו חשוב, אני אלחם עד להצלחה (או עד לכישלון מוחלט). יש בי מן אמונה בסיסית שאני מסוגלת לכל, כך שעד שלא ניסיתי להתמודד בכל דרך אפשרית, אני לא אכריז על כישלון. הבריחה.. ממ.. אני חושבת שהבריחה היא הפיתרון האולטימטיבי להתמודדות עם דברים שאיננו רוצים, מראש. דברים שאנחנו יודעים שחבל להוציא עליהם אנרגיות. אני חושבת שהתועלת בבריחה היא בכך שהיא ממקדת את האנרגיות שלנו בדברים החשובים לנו.

אני חושבת ש...

או נראה לי ש...בכל אדם טמון הרצון הטבעי לנסות ולהוכיח לעצמו, קודם כל, שהוא מסוגל להצליח..ואם אפשר אז להצליח בגדול לכן האינסטיקס הבסיסי הוא להלחם (ובכל הכוח) הבחירה לברוח ולא להתמודד עם הבעיה, לצערי, היא ניסיון העבר..לפחות אצלי..שאני מגיעה לסיטואציות דומות שכבר התמודדתי איתם בעבר ואני יודעת שאין שום סיכוי, או שהתוצאה לא תלויה בי או "בלחימה" או שנכוותי בעבר
אני מוותרת... במקרה כזה, הבריחה תורמת לניצול "אנרגיות" וכוחות להתמודדות עם דברים אחרים שווים יותר.

למעלה