fight or flight

fight or flight ../images/Emo122.gif../images/Emo40.gif

לפי ויקיפידיה: "תגובת "הילחם או ברח" (באנגלית: Fight or Flight) היא מונח מתחום הפיזיולוגיה והפסיכולוגיה המציין תבנית של שינויים גופניים, כחלק ממנגנון הישרדותי-אבולוציוני, אשר מכין את בן-האדם או את בעל-החיים להתמודד פיזית עם איום או סכנה מיידית." הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שכאשר ניצבת בפנינו סכנה,דילמה או סיטואציה קשה-עלינו לבחור האם לברוח או להלחם ולהתמודד. מה דעתכם על הרעיון הזה בהקשר של התמודדויות עם החיים

nms24

New member
תמיד עדיף להילחם

אבל לא תמיד יש כוחות נפש בשביל זה, אם אנחנו נמצאים במצב שקשה להתמודד איתו לפעמים מעדיפים פשוט לברוח על ידי חוסר התמודדות אם אותו המצב.

לנושנוש

New member
לצערי זה לא כל נכך פשוט...

ליפעמים לא משנה מה שנבחר, גופינו ימשיך להיות באוטומט על מצב "Fight or Flight" שזה יותר מוכר בעברית כמצב סטרס. כאשר שני חומרים כימיים מתרבים בגוף עקב סטרס ממושך נהייה חשופים לשלל מחלות. מאוד נפוץ בחברה מערבית בת ימינו. אנשים תמיד מרגישים שהם לא מספיק וחייבים לעשות עוד משהו בכל דקה.

זה מתקשר לעניין ה"להשיג כמה שיותר"

אנחנו חברה מאוד הישגנית, שכל הזמן רק רוצה להתקדם ולהתקדם ואלה שנשארים מאחור-לרוב גם נתקעים שם ולכן גם אם יש רק עיכוב קטן הוא גדל וגדל.

2 הסנט שלי בעניין ../images/Emo13.gif

אני חושבת שאנחנו "מתוכנתים" כך שנפעל על ידי התמודדות עם החיים וכאשר המנגנון הזה נדפק בדרך זו או אחרת, על ידינו או על ידי אחרים-ההתמודדות כבר לא קיימת ונותרת ההדחקה. אני בנאדם של התמודדויות, לא אוהבת להדחיק, לא אוהבת לא לחשוב על זה, לא אוהבת להגיע לגשר ולעבור איתו-מעדיפה כאן ועכשיו להתמודד עם הדברים ולא לדחות.

שירשולי

New member
אני מעדיפה להיחלם אבל זה לא תמיד פשוט....

לפעמים איין לנו כח לזה,ואנחנו מעדיפים לוותר, נכון שזה לא אידיאל ,אבל לפעמים הגוף בוגד בנו,וזה מה יש... אלא אם כן אנחנו חזקים ונילחמים.

DikaOn3

New member
שכחת עוד משהו FEAR

כחלק מהתגובה גם קיימת האופציה FEAR אשר לא מוזכרת לרוב. בפועל מדובר על אנשים שבסיטואציות החיים פשוט קופאים ולא נוקטים פעולה (גם לברוח זו פעולה). ואני? אני מעדיף flight. יותר בטוח מבחינה אבולוצינונית. אם נלחם על הדברים סופנו שלא יהיה לנו כוח בשביל הדברים עליהם נלחמנו. עדיף תמיד לסגת ולחפש מטרה פחות מסכנת ומסוכנת.

Norma Jean

New member
אני לרוב בורחת תלוי מה אבל...

בדיוק עכשיו יש לי מצב קשה בעבודה שאני לא יודעת להתמודד איתו כי אני מאוד רגישה ואני מקווה שיהיה אפשר לפתור את זה אם לא אולי אני אצטרך לעזוב או שיעזיבו אותי ואני לא רוצה כי טוב לי פה בסך הכל...הלוואי והייתי בן אדם יותר חזק...

למעלה