Fender או Cort?

malachia

New member
Fender או Cort?

שלום לכולם, אני לא מבין הרבה בגיטרות ואני רוצה לקנות חשמלית, אני מנגן כל מיני סגנונות ולפי מה שדברתי עם מוכר אחד הגעתי למסקנה שאני רוצה Fender STRATOCASTER מצאתי אחת יד שניה עם ארבעה פיקאפים של סקוויר (לא תוצרת USA) ב1250. מוכר בחנות אחרת המליץ לי דווקא לקנות גיטרה של CORT הוא אמר לי שבמחיר הזה אני יכול להשיג CORT יד ראשונה עם חמישה פיקאפים גשר צף ונעילת מיתרים, הוא אמר לי גם שההבדל בין הגיטרות הוא בעיקר בשם (כלומר שהפנדר עולה יותר כי היא מותג אבל הקורט גם מאוד איכותית), רציתי לשאול מה דעתכם? אני מבקש שרק מי שמבין יענה, אני הולך להוציא פה כסף...

קלפטון1

New member
אז ככה...

מספר הפיק-אפים הוא איננו רלוונטי,יש כאלה עם אחד,שתיים,שלוש ואפילו חמש ויותר. זה נכון שמשלמים על מותג יותר,אז סקוייר, שהיא חברת בת של פנדר תעלה יותר רק בגלל השם ולאו דווקא בגלל האיכות. קורט מצד שני,חברה מוכרה וידועה במחירה הסברים לעמות יופי של איכות. ומצטער להודיע לך ההבדל בין שתי הגיטרות הוא הרבה יותר מן השם,דווקא השם פה לא משחק תפקיד כמו ששאר הדברים כן משחקים. סאונד,סוג עץ,גימור,בנייה,גשר ועוד מספר דברים. איזה גיטרה תתאים לך,רק אתה תצליח לענות על זה,לך תנגן על הגיטרות בחנות הקרובה לביתך,ומקסימום לשתי חנויות במידה והם לא מחזקים גם קורט וגם סקוייר,תשמע,תרגיש,תחווה, תתרשם ואז תקנה. יש עוד המון חברות בשוק מלבד שני אלה,גם במחירים הזולים.

terje

New member
אני אענה לך בקצרה,

המותג פנדר הוכיח את עצמו כאמין בהמון מקרים , ולכן הוא מותג, משהו שנותן לך תשואה בטוחה בעבור הכסף שלך, ובדר"כ מדובר על המוצרים האמריקאיים. ופה זה מסתכם, כמעט כל פנדר שהיא לא אמריקאית לא שווה המילה "פנדר"...(למעט מספר דגמים יפניים). ובעיקרון, לך על מה שנשמע לך יותר טוב, ומרגיש לך יותר טוב - עזוב רגע את השמות בצד לך לפי האוזן.

CaFFee84

New member
קורט או פנדר....

קודם כל, כמו שנאמר כאן יש באמת הבדלים בסוג העץ , הגימור, וכו.. למספר הפיקאפים יש משמעות לדעתי, ואפילו לסוג היצרן. הסיבה היא פשוטה מאוד, כל פיקאפ מאפשר נגינה במצב מסויים, וכל פיקאפ שיש לך בגיטרה, נותן לך את האפשרות הזאת... מניסיון אני יודע שהקורט היא אחלה גיטרה, סאונד מצויין, נעילת מיתרים וכל הפיצ'רים האלה בהחלט עושים טוב. פנדר גם אחלה גיטרה, ומעבר לאימרה שפעם שמעתי בנוסח של: "כל גיטריסט חייב שיהיה לו פנדר סטרט", אני חושב שהקורט עדיפה במקרה זה, גם מבחינת המחיר.

grassus

New member
דעתי

אם אתה עומד להוציא 2000-3000 שקל אז עדיף לך קורט אם יותר אז לך על פנדר

bazmaster

New member
לגבי הקורט...

בטווח מחירים הזה אני מניח שאתה מדבר על הקורט X6... אני יכול להגיד לך שהגיטריסט שלי קנה אחת לא מזמן יד ראשונה..והוא מאוד מרוצה ממנה. יש לה סאונד מאוד נעים, מאוד נוחה...איכותית, ונותנת אחלה תמורה בשביל המחיר שלה...

MilkShack

New member
אני לא הייתי קונה סקוויר

במיוחד לא כשיש קורט בכף השנייה של המאזניים... במצב הזה לך על קורט, בכללי הייתי מציע לחכות קצת ולקנות סטראט אמריקאית הסטנדרט שעכשיו בדיוק במבצע של 5000...

oneman2

New member
מאוד הגיוני

להמליץ למישהו ששוקל לקנות סקוואיר ב-1,000 לקנות אמריקאית ב-5,500.

MilkShack

New member
זאת ההמלצה האישית שלי, חוץ ממה

שהמלצתי לו לפי מה שהוא כתב. אל תשחק אותה ראש קטן =P

oneman2

New member
זה לא ראש קטן

להמליץ למישהו על גיטרה שעולה פי 5 מהתקציב שלו (ככל הנראה, לפי זה שהוא שוקל לקנות סקוואיר) זה לא ממש הגיוני. יכול להיות כמובן שהוא מוכן להוציא *הרבה* יותר ולא ציין את זה, ובמקרה הזה אתה צודק.

MilkShack

New member
לפי מה שהוא תיאר המלצתי על קורט.

זה שהוספתי את זה שהסטראט במבצע וצריך לנצל את זה לא אומר שלא הקשבתי למה שהוא כתב או שנתתי לו עצה שהיא בשמיים.

גילי162

New member
קורט

כמו כל חברת חיקוי למיניה יכולה להשמע טוב ויכולה להיות זבל גם מבחינה טכנית . דבר נוסף זה שגיטרה נראית אותו דבר כמו אחרת לא אומר שהצליל שלה דומה. יש אנשים שאוהבים פנדר ויש כאלה שלא, זה דיי תלוי באופי , לכן תנגן תשמע ואם תאהב תקנה . אני אישית לא ממליץ לך ללכת על קורט . והדגמים הישנים של פנדר (גם לא אמריקאיות) יכולות להשמע כמו אלוהים . ואני מדבר מניסיון (יש לי אחת כזאת בבית ). אבל כמו שאמרתי קודם אסור להנעל על חברה מסויימת רק בגלל שלג'ימי הנדריקס יש אותה כל בן אדם מעדיף משהו אחר . אז שמע אותה זה הכי טוב בהצלחה !

b l a c k d o g

New member
אחי לפי דעתי קורט

גם אני הייתי בהטלבתות הזות או פנדר סטראט מקסיקאית או קורט M600 ובסוך הלכתי עם הקורט והרבה יותר אהבתי אותה סאונד יותר טוב לי היתה גם יותר נוחה עשויה מחומרים טובים בקיצור אחלה גיטרה למחיר הזה אני ממליץ!

למעלה