Feliz Ano Novo!

giba70

New member
טל, מה יהיה?

אתה עוד לא יודע לכתוב ñ? שילוב של Alt ו-0241 במספרים מימין.

gitta

New member
שנה טובה עם מזג ברזילאי

מידידתי מאיזה, באמצעות המסר הבא שפרסמה והרשתה לי להעתיק לכאן. ושנה טובה גם ממני, בערבית: "כל עאם ואנתם בח'יר".
===========
============
===========
שנה טובה ומבורכת maysabel ו 18:39 | 31/12/04 השקיעה האחרונה של השנה הייתה כל כך מדהימה כי היופי שלה נבע גם ממני. הענקתי לה את היופי, הבטתי דרך עיניים של יופי. העננים אווריריים,לבנים טהורים צויירו בעדינות ככנפי מלאכים, חיבקו את מעוף הציפורים באהבה עצומה. ישבתי על סלע לרגלי הים והחלטתי שאני עושה טכס שלי לכבוד השקיעה האחרונה. יחפה, כשרגליי על אבן קרה, ולעתים על חול חמים מהשמש החמימה של היום, השמעתי את כל שיריי אחד אחד ורקדתי שירי בוסה נובה בסמבה. עוברים ושבים מסתכלים, דייגים מחייכים אליי ואני פשוט מה שאני. ללא בושה עשיתי מה שרציתי לעשות וזה היה כיףףף ומשמח כל כך. בשירים המרגשים נשכבתי על החולות ודמעותיי השקו אותם באמונה שיכולות הן להפריח חיים בשממה. ועורב אחד חג מעליי אחה"צ. אני אומרת לו-זהו! סוף שנה! אני משליכה הכל! אתה יכול ללכת לדרכך,אני בסדר :) סמוך לשקיעה כרעתי ברך, השמעתי המנון לשמש, אבה מאריה ובכיאנה 5 אחרי השקיעה סרנטה דו אדאוס,AMAR... ואז קמתי על רגליי, נכנסתי לים צרחתי את כל נשמתי, בירכתי לשלום כל מה שאיני רוצה שיכנס איתי לשנה החדשה. הפניתי את גבי והלכתי, אבל... הבנתי שאי אפשר להשליך את מה שהינו חלק ממך אבל כל השאר כן. אני קלה, נכנסת לשנה החדשה. הלב פתוח ובזאת מברכת אתכם... שנה שתיכנסו אליה בקלילות, ללא מטען חורג, כמו שהינכם, מנצנצים את הניצוץ האלוהי שהוא המהות שלכם. זאת ברכתי לכם השקיעה הייתה בדיוק בשעה 16:47 ADEUS ANO VELHO FELIZ ANO NOVO

באכיאנה 5

סמבה, בוסה-נובה ואווה-מריה אני מניחה שמוכרים לכולם, אבל הבאכיאנה דורשת הסבר. וילה לובוס, מגדולי המלחינים הברזילאים לדורותיהם, הלחין סדרת יצירות שנקראת "באכיאנאס ברזיליירס". מדובר במוזיקה קלאסית הנשענת על סגנונו של באך, עם השפעות של המוזיקה הברזילאית העממית. אני לא זוכרת מה זאת בדיוק הבאכיאנה החמישית, אבל בעקרון כל באכיאנה משקפת סגנון מוזיקלי ברזילאי אחר, אך כאמור - כולן כתובות בתבניות המוזיקליות של באך. תוצאה איכותית ומעניינת ושווה מאוד להקשיב לה! אפשר לזהות באופן מאוד ברור את ההשפעה של וילה לובוס על אנטוניו קרלוס ז'ובין. אאל"ט, הוא הראשון שהכניס למוזיקה הברזילאית "שילובים" של מוזיקה מערבית, ובכך כמעט קבע את האופי שלה המוזיקה הזאת עד היום - שמתבססת בעיקר על שילובים של סגנונות ברזילאים עממיים והשפעות חיצוניות (ג'אז, רוק, רגאיי וכיו"ב).
ג'יבה - הערות? תוספות? תיקונים?

giba70

New member
../images/Emo45.gif אין לי הרבה להוסיף

אני לא מכיר כל כך את המלחינים האחרים שפעלו במקביל לוילה-לובוס, אבל הוא בהחלט המוכר מכולם. "באכיאנאס" - שילוב של באך ובאהיאנאס, כלומר גם השם מעיד על השילוב בין התרבות האירופית והתרבות האפרו-ברזילאית.

okidoki

New member
בשפה הדנית

godt nytar מעל האת a צריך להיות עיגול קטן כמו הילה של מלאך...

renjintso

New member
新年快乐

במנדרינית (ראים את הסימניות?) Xin nian kuai le ושנה טובה לכולן

למעלה