faster then ligth

sagima

New member
faster then ligth

שמעתי על איזה ניסוי (לא משהו חדש), שבו קודדו מידע על גבי פוטונים ואז שלחו אותם לאורך החדר במהירות שעולה על מהירות האור . למשהו יש מידע על הניסוי הזה? או שהוא יכול להסביר את הניסוי, ואת איך הוא מתישב עם תורת היחסות.

its moi

New member
זה מה שנקרא

"טלפורטציה". אגב, למרות שהמידע עבר במהירות גדולה ממהירות האור (מיד)- כדי לקרוא אותו צריך להעביר גם מידע קלאסי, במהירות רגילה. אני לא יודע את הפרטים אבל מייצרים זוג פוטונים מצומדים (=ספין משותף ידוע, אך ספין של כל אחד בנפרד- לא ) ע"י מעבר בגביש לא לינארי. (תופעה שכשלעצמה מכונה SHG או Second Harmonic Generation ) הנה קישור. אבל דרוש קצת ידע קודם. המילים שהשתמשתי כדי למצוא Quantum Teleportation Alice Bob (Alice ו- Bob הן דמויות מפתח באינפורמציה קוונטית... תמיד הם שולחים מידע אחד לשני, או מנסים לפרוץ קודים..)

אמִיר

New member
הוא לא.

שואל אותה. כמו שits moi אמר המידע לא עובר מעל מהירות האור, ולכן אין בעיה

the YOOK

New member
ואם אכן לא עובר מידע,

אז בעצם לא עובר כלום. המידע עובר במהירות נמוכה או שווה למהירות האור, וחוץ מזה לא עובר כלום (לא חלקיק ולא נעל).

its moi

New member
לא מדוייק

המידע כן עובר מהר יותר ממהירות האור. אבל כדי "לקרוא" צריך בנוסף גם מידע קלאסי. ואכן, זה לא מתיישב עם תורת היחסות. תורת היחסות ותורת הקוונטים לא מתיישבות זו עם זו.

אמִיר

New member
הנקודה היא

שאי אפשר להעביר מידע מעל למהירות האור. נדמה לי שאם זה יקרה, לא רק שתהיה בעייה עם תורת היחסות, אלא יצוצו כל מיני פרדוקסים של מסע בזמן וכאלה.

its moi

New member
מהירות האור אינה חסם

למעבר מידע בתורת הקוונטים. לפי תורת הקוונטים סוגי מידע מסויימים עוברים מיד- בלי תלות בכלל במרחק. למעשה בתורת הקוונטים לא יאמרו שהמידע "עבר" בכלל, אלא שיש 2 פנים לאותה תופעה. אחת מתבטאת כאן ואחת שם.

אמִיר

New member
נכון,

אני לא מתווכח עם זה. אני רק אומר שלפי מה שאני יודע, אי אפשר לנצל את העברת המידע הזו כדי להעביר מידע קלאסי. ואם הייתה אפשרות תיאורטית כזו, היו צצים כל מיני פרדוקסים. נדמה לי.

לא נכון.

גם תורת הקוונטים לא מאפשרת להעביר מידע מעל למהירות האור. היא כן מאפשרת קורלציה בין אירועים מופרדים במרחב אשר קשה להבין אותה מבחינה פילוסופית מבלי להניח שקיימת "תקשורת" מסוג כלשהו בינהם. אבל פורמלית, שום מידע לא עבר פה.

avinamal

New member
שייח צודק, וזה חלק מה-FBE בפיסיקה

Frequetly Believed Errors הרבה "דברים"[1] יכולים לזוז יותר מהר מהאור. הרבה "ארועים" קשורים יכולים להתרחש בו זמנית ממש[2]. מה שלא ניתן לעשות כרגע ע"פ הידוע לנו, לא ניתן תיאורטית ולא כיוון שאין בידינו הטכנולוגיה, הוא להעביר מידע מהר יותר ממהירות האור. [1] גלים מהווים דוגמה נפוצה. [2] ואין צורך במכניקת הקוונטים לשם כך. מה שעושים עם entangelment אפשר לבצע גם עם יוני דואר.

the YOOK

New member
הערה-

האירועים ש"קשורים זה לזה" קשורים זה לזה רק מסיבות של סימטריה. זה כמו ליצור גל כדורי בנקודה מסויימת, ולמדוד במרחקים שווים מהמרכז בנקודות שונות ולהגיד שבין כולם עובר מידע ביותר ממהירות האור. אין כאן שום העברת מידע, ושום קשר למהירות. המצב הוא כך רק בגלל הסימטריה בין הנקודות. ניתן כך להסביר את פרדוקס EPR, אך זה יוביל להבנה שמלכתחילה המצב של האלקטרון היה כך, ולא רק אחרי המדידה, ולפיכך תורת הקוונטים אינה שלמה (נדמה לי שאינשטיין עצמו אמר כך..). בכל מקרה אי- שויון בל מראה לנו שלא תיתכן תיאוריה קוונטית עם משתנים חבויים (עוד לא ראיתי את פיתוח אי- השוויון, אך אני סומך עליו לעת עתה בהנחה כי תורת הקוונטים נכונה).

avinamal

New member
תווכח בנכונותו אם רק תצייר אותו

בדיאגרמות וואן (לא הוכחה אבל מבהיר את לב העניין). כל מה שהוא אומר הוא שאם A,B,C תת-קבוצות של קבוצה X אזי מתקיים:
|A ∩ B*| + |B ∩ C*| ≥ |A ∩ C*|​
כאשר * מציין משלים ו || מציין "מספר איברים" (ולעקשנים - עוצמה). תכל'ס לא קשור לקוונטים, משהו די בסיסי במתמטיקה.

its moi

New member
שייח צודק? תלוי בפרשנות

נכון: לא "עבר" שום מידע. אי אפשר לצותת למידע בדרך, אי אפשר לחסום אותו- אבל הקריסה מתבצעת בו"ז בכל היקום, לכן ה"מידע" כבר שם- ברגע שאני ביצעתי החלטה למדוד "כאן". הבאסה האמיתית היא שאין איך לקרוא את המידע בלי לשלוח גם מידע קלאסי. אבל סקרנת אותי: בטלפורטציה ד"ר A יכולה לבקש מהלבורנט שלה לשלוח ל-B את התכונות של אטום שלם, שהם אינסוף ביטים, (פלוס מינוס אחד) ע"י שליחת 2 ביטים קלאסיים. כלומר הקיו-יונה תסדר את האטום של B בדיוק כפי ש-A רצתה. (נכון אף אחד לא ידע מהן אותן תכונות). איך עושים את זה עם יונה קלאסית?

avinamal

New member
השימוש שראיתי שנעשה בצימוד קוונטי

(ומשתמע מדבריך שלא זו היתה כוונתך) הוא כדי לאמר דבר כזה: שלנו שני פוטונים מצומדים מאיזה מקור. מדדתי אצלי את הספין של פוטון אחד וכעת אני יודע מיידית את הספין של הפוטון שלך. את ה"טריק" הזה, שאינו העברת מידע כלל, ניתן לבצע עם יוני דואר במקום פוטונים. לגבי שאלתך, לצערי אינני יכול להתייחס כיוון שאין לי מושג על מה אתה מדבר.

למעלה