Everything's Eventual / סטיבן קינג

Arana

Well-known member
מנהל
Everything's Eventual / סטיבן קינג

538 עמ', New English Library. בראש עמוד תוכן העניינים מספר קינג איך קבע את הסדר בו יופיעו 14 הסיפורים בקובץ: הוא לקח חפיסת קלפים (כולל הג'וקר), והסדר האקראי בו נשלפו הקלפים הפך לסדר הסיפורים. הסיפורים מלווים בכמה מילים לפני/אחרי, דבר שאני אישית אוהבת במיוחד אצל קינג. Autopsy Room Four פעם הפחד התת-מודע היה להיחשב כמת ולהיקבר חי. ברוח המאה ה-21, הפחד העדכני הוא להיחשב כמת ולהגיע לניתוח שלאחר המוות... The Man in the Black Suit אירוע ילדות מזעזע מסופר מפיו של איש זקן. דימיון פעיל מדי של ילד בעיירה קטנה ב-1914 או חוויה אמיתית? All That You Love Will Be Carried Away אלפי, סוכן-נוסע עייף ושחוק, מאזין לסופה מתקרבת בחדר מוטל זול בערב חשוך, עם אקדח ומחברת בה הוא מתעד כתובות על קירות שירותים ציבוריים בהם נתקל בדרכו. סיפור נוגה ונוגע ללב, הדמות של אלפי בנויה היטב ומעוררת הזדהות, והליריות שהוא מוצא בכתובות השירותים ממש גרמה לי לצביטה קטנה. The Death of Jack Hamilton סיפור גסיסתו הארוכה והמענה של ג'ק המילטון, מחבורתו של ג'ון דילינג'ר בימי הגנגסטרים העליזים. יש תיעוד היסטורי לכך, מסתבר, אבל בוודאי לא כה צבעוני כמו של קינג. In The Deathroom במדינה דיקטטורית אי-שם בדרום אמריקה מוצא את עצמו פלטשר, אזרח אמריקני, עומד לפני חקירה בחדר שהוא יודע שאין סיכוי שייצא ממנו חי. מצמרר. The Little Sisters of Eluria סיפור שהופיע בקובץ "אגדות" בעריכת רוברט סילברברג. רולנד האקדוחן שלפני תחילת סדרת "המגדל האפל" מגיע לעיירה קטנה שנראה כאילו כל תושביה נעלמו באורח מסתורי. לאחר שהותקף הוא מתעורר בבית מרפא המנוהל על ידי "האחיות הקטנות" והרופאים המזמרים שלהן, וביניהן האחות ג'נה היפהפיה, העונדת את הפעמונים האפלים על השביס שלה. כמכורה של "המגדל האפל" שמחתי לגלוש בחזרה ל-midworld, עולמו של רולנד, לשפה המיוחדת שקינג שומר עבור הסדרה הזו ולקסם האפל שמלווה אותה. Everything's Eventual לדינק ארנשאו יש הטבות מפליגות ממקום העבודה שלו: בית פרטי ומרוהט משלו, כל סרט, ספר או דיסק חדש שהוא רוצה, אפילו לפני שיצאו לחנויות, בגדים חדשים, כל סוג מזון שירצה, וגם דמי כיס שבועיים לבזבוזים. זה, כמו שדינק מגדיר זאת, eventual. מושלם מדי? בדיוק. לדינק יש כישרון מיוחד, ששווה כל הוצאה למעסיקים שלו כדי לעודד את דינק להשתמש בו. גם דינק בעצמו לא יודע עד כמה הכישרון הזה מיוחד. L.T.'s Theory of Pets קינג מצהיר שזהו הסיפור שהוא תמיד בוחר כשהוא מתבקש להקריא אחד מסיפוריו. סיפורם של .L.T, אשתו לולו, וחיות המחמד שנתנו במתנה זה לזו. The Road Virus Heads North סיפור אימה קלאסי, מסוגנן, מצמרר כמו שצריך. סופר של ספרי אימה קונה ציור משונה במכירת-חצר. הציור, אם לא צפיתם מראש, משתנה, והדמות שבו - איש צעיר עם חיוך זדוני במכונית מבריקה - נוסע בעקבות הסופר. Lunch at the Gotham Cafe לפעמים דברים קורים בלי סיבה. איזו סיבה יש לכך שהמלצר שלך בבית הקפה המהודר יתחיל לפתע להשתגע ולהשתולל עם סכין שלופה? כפי שקינג מעיד בעצמו, העיקר בסיפור הזה הוא לאו דווקא המלצר, אלא מערכת היחסים בין דמויות המספר ואשתו, והאופן בו משקעים של טינה צפים ועולים אפילו בסיטואציות רצחניות כמו אלה שאליהן קינג משליך את הדמויות שלו. That Feeling, You Can Only Say What It Is In French דז'ה-וו הוא - לפחות בעבורי - תחושה שיש בה המון מסתוריות ואף נגיעה קלה של אימה. הסיפור הזה לוקח את תחושת האימה של הדז'ה-וו קצת יותר הלאה, ומאופיין בתחושה סהרורית, מנותקת, בעלת איכות של חלום מבולבל. 1408 מי שקרא את On Writing זוכר בוודאי את קטע הסיפור שקינג הציג שם כדוגמה לאופן בו משכתבים טיוטות. שמחתי לראות כאן את הסיפור במלואו (קינג מודה שלא התכוון תחילה לכתוב את כולו, אבל הוא מצא חן בעיניו). בכל מלון יש חדר אחד לפחות עם היסטוריית-דמים. במלון "דולפין" יש חדר אחד רדוף באמת. כשקראתי את הסיפור יכולתי להרגיש את הקירות לוחצים עליי מכל הצדדים, ממש כמו שקורה למייק אנסלין, שמנסה להעביר שם לילה כדי להוכיח שהחדר אינו רדוף. Riding the Bullet אלן פארקר נקרא במהירות הביתה מהאוניברסיטה לאחר שאמו אושפזה בבית החולים. בדרך הוא תופס טרמפ שייאלץ אותו לעשות את הבחירה הנוראה ביותר של חייו... אבל הסיפור לא נגמר כאן. באמת שהייתי רוצה להרחיב, אבל חבל לקלקל את רגעי המתח. זה לא סיפור אימה "טהור", קינג מתמודד עם גסיסתה של אמו (שעליה הוא מספר גם ב-On Writing), ולאחר פתיחה שכזו קשה לא לחפש את הסופר עצמו בדמותו של המספר אלן. Lucky Quarter דימיון או פנטזיה הזויה - חדרנית קשת-יום במלון בלאס ווגאס מוצאת במעטפת הטיפים שלה מטבע שאמור להיות מביא מזל. סיפור קצר יחסית, אבל עמוס בתחושה מטרידה מאוד.

shnashit

New member
הנושא האהוב עליי../images/Emo8.gif../images/Emo41.gif

במיוחד בשעה זו של נדודי שינה.. לדעתי זהו אחד מהאוספים הפחות מוצלחים שלו. יש בו כמה סיפורים טובים, אבל השאר די בינוניים. אהבתי מאוד את Everything's Eventual ואת L.T.'s Theory Of Pets, אבל חוץ משני אלה לא התלהבתי במיוחד משאר הסיפורים. בעצם אהבתי מאוד את The Little Sisters of Eluria אבל אותו קראתי לפני שנתיים בערך, כשהוא יצא באוסף סיפורי פנטזיה של סופרים שונים, כך שזה לא היה חידוש עבורי. אני עדיין מחכה בקוצר רוח ל-Dark Tower 5. עד אז אני מנסה להדביק את הפער בספרים ששאר העולם קורא - כרגע "כפרה", שאני מאוד נהנית ממנו. עוד שבוע וחצי נגמרים לי המבחנים ואז יש לי חודש שלם של בטלה וקריאת ספרים. אם מישהו בכל זאת רוצה לקרוא סיפור קצר מדהים של קינג, הוא מוזמן לקרוא את The Long Walk, שאם אני לא טועה, נמצא באוסף The Backman Books שלו. זהו סיפור על מרתון קצת שונה ממה שאנו מכירים, בו אסור למשתתפים לעצור בכלל עד לקו הסיום, כאשר עונש כבד מצפה למי שמעז לעצור...

ויפי

New member
מצטרפת להמלצה

על The Long Walk - אחד מהטובים. וספר בסגנון מעט שונה, אף הוא של King הוא Insomnia שלדעתי מהווה את אחד הספרים הטובים ביותר שלו.

Arana

Well-known member
מנהל
את The Long Walk

קראתי תוך כרסום עצבני של השפתיים שלי (אני לא כוססת ציפורניים) והתהפכות עצבנית במיטה מכיוון שפשוט לא יכולתי לשבת/לשכב בשקט בזמן שקראתי את זה. מתיחת העצבים הכי אינטנסיבית שהיתה לי אי-פעם. Insomnia היה נחמד וכתוב יפה, אבל כמו ב"דברים שצריך" לא הרגשתי שהסוף היה מספיק "פיצוצי". כלומר - הספר ארוך מאוד, והעלילה נבנית ונבנית, אבל נגמרת אולי לא בקול ענות חלושה, אך בהחלט לא בעוצמה שהייתי מצפה לה. זה עדיין ספר נחמד, ומה שאהבתי בו במיוחד היו התיאורים של האופן בו ראלף (אם אני זוכרת נכון את שם הגיבור) מתחיל לראות הילות לאחר חוסר השינה שלו. מעורר חשק לנסות לבדוק אם זה נכון...

arandiera

New member
אחת ההמלצות המפתות שיצא לי לקרוא

עשית לי חשק רב אבל זה לא משנה, אני לא קוראת קינגים באנגלית מהסיבה הפשוטה שאני לא באמת מבינה כל מילה והדבר האחרון שאני רוצה זה לעצור באמצע המתח ולבדוק באוקספורד... ככה שאם בטעות הספר תורגם או שאת מכירה אוסף סיפורים קצרים שלו שכן תורגם אני אשמח. עד עכשיו קראתי רק את הספרים הארוכים שלו (רזה היה הכי קצר). מאז העמדה אני קצת ספקטית לגביו, הוא חודר את הורידים ומצמרר לי את הנפש, מותיר אותי אכולה מבפנים, אני נסחפת עם העלילה שלו עד כדי כך שהמחשבות מתעוותות לי, מוצאת את עצמי רואה דברים באור עכור, סטיבני משהו ולפעמים אפילו יש קול קטן בתוכי ששואל למה זה טוב ומתחנן שאקח לידיים איזה מארקס או ספר שירה ואקרא מילים שנעים איתם במקום... ועוד משהו, בזמנו באחד הספרים העבים (אני חושבת שדברים שצריך או הצד האפל) פגשתי את הצירוף "פרקוה וו", הוא הסביר את המושג כמעין דז'ה וו של דז'ה וו או משהו חריג אחר. לא מצאתי את המילה בשום מילון. הוא המציא עוד מילים?

Fell

New member
לא נראה לי שהוא המציא את זה.

אני זוכרת את המושג מ'מלכוד 22'.

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo13.gif

אני חושבת שפרט ל"עונות מתחלפות" (שמכיל 4 נובלות) לא תורגמו אסופות שלו לעברית, והשפה היא לא ממש בעייתית - גם אני לא מבינה ממש כל מילה ומילה, אבל אלא אם כן זו מילה מאוד מהותית במשפט, אפשר להבין הכל ברמה סבירה. פרט לכך, אם לא תתקלי במילים חדשות בזמן קריאה, היאך תשפרי את השליטה באנגלית?! האוסף הטוב ביותר של סיפורים קצרים, לדעתי, הוא Mightmares and Dreamscapes - סיפורים משובחים ביותר. לגבי מילים שקינג "המציא" - יש כאלה בעיקר בסדרת "המגדל האפל", שמתרחשת ביקום מקביל ובו שפה משלו. כדי להתנצל, למשל, אומרים I cry your pardon (או בקיצור cry your pardon). מילה אחרת שאהבתי היא sai, שמשמשת (עד כמה שהבנתי) תחליף ל"אדוני"/"גבירתי" או פשוט פניית כבוד כלשהי. הדמויות בסדרה משתמשות די הרבה בצירוף "thankee-sai" (במקום "thank you" או "thanks"). אני לא בטוחה אם הוא המציא זאת לבד או שהמקור משפה אחרת, אבל זה עדיין ביטוי מאוד חמוד. ב"בית שחור" הוא השתמש במילה "משטורר" (צירוף של "משטרה" ו"שוטר", במקור - copiceman, ותודה ל-GuyK שבדק עבורי). כך שיש כאלה הברקות מפעם לפעם, אבל כמובן שאני לא זוכרת בע"פ את כולן. אמליץ לך, כמו שאני ממליצה לכל הסקפטים, לקרוא את "עיני הדרקון" (אולי אני צריכה לכתוב עליו מאמר ופשוט להפנות את כולם לשם...
). זהו ספר קצר יחסית ובנוי בתבנית של אגדה קלאסית (ממלכה בנוסח אירופה הקדומה, מלך זקן, שני נסיכים, קוסם רשע וכדומה), אבל עם "טוויסט" קינגי. מה שאהבתי מאוד בספר, פרט לסיפור הקולח עצמו, הוא ההומור השנון, שלא מהסס גם ללגלג על הדמויות ("מלך ללא יורשים גורם תחושת עצבנות אצל כולם, בייחוד אם המלך הוא בן חמישים ומקריח", עמ' 10; "אני רק אומר לכם שרולנד לא היה המלך הפיקח ביותר שהיה בדליין מעולם (...) כאשר העמיק לחשוב היה אפו מתמלא ונסתם", עמ' 24). כמעט ואין זוועה בספר הזה, אבל יש מתח וקסם. לדעתי זהו הספר הטוב ביותר של קינג פרט ל"מגדל האפל". אגב, פלאג מ"העמדה" מופיע גם כאן.

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo12.gif

יום ההולדת שלי עבר כבר... (אבל אחי התחתן בשבוע שעבר. איך ידעת?
)

Rivendell

New member
לא על זה......... ../images/Emo3.gif

מה, לגלות? לא עדיף לתת לך למצוא לבד?

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo9.gif

עליתי לגמר... איזה כיף! (מותר לשאול מי בחר?)

Rivendell

New member
צוות השופטים ../images/Emo6.gif

ועכשיו זה לשיפוט הקהל. בהצלחה!!

Mנטה

New member
thankee sai

נשמע לי כמו מבטא אנגלי במיוחד, משהו אולי מהצפון או אפילו סקוטלנד-אירלנד.

arandiera

New member
"עין הדרקון"?

ספר ירוק דק יחסית עם ציור של דרקון על העטיפה? אם כן קראתי ואהבתי

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif

ספר מופלא! אני שמחה שאהבת.

למעלה