Eternal Sunshine OTSM - Region 1

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
Eternal Sunshine OTSM - Region 1

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Region 1
"How happy is the blameless Vestal's lot! / The world forgetting, by the world forgot / Eternal sunshine of the spotless mind! / Each pray'r accepted, and each wish resign'd"​
התלבטתי הרבה זמן איך לפתוח את הביקורת הזו. לכאורה זו אמנם הודעה פשוטה אחת בפורום אבל בהודעה הזו אני רוצה ומתכנן להעביר כל כך הרבה, בלי לשכוח שום פרט או תיאור שחשוב לי לציין אותו. אז איך לפתוח? בתיאור של המפגש הראשון שלי עם הסרט? רק אני והמחשב באמצע משמרת לילה משעממת במיוחד... אולי כדאי לספר דווקא על הצפייה השניה, בקולנוע, אחריה בכיתי במשך 45 דקות רצופות. או שבעצם מה שהכי יעניין אתכם זו הצפיה השלישית בסרט, גם היא בקולנוע ואחרי שהסרט "התיישב" עלי טוב במשך כמה ימים והיה נוח יותר לעיכול. בעצם אולי כדאי שאני אזנח את הרעיון של לספר על "הפעם הראשונה" - זה הרי נעשה כבר כל כך הרבה פעמים. עדיף לי פשוט לספר לכם שאני אמנם אוהב מאוד סרטים, אבל זה לא קורה הרבה שסרט מצליח להיכנס לי ישר ללב ולמעוך אותו באגרסיביות מטלטלת. אז עם מה כדאי לפתוח את הביקורת? אני פשוט ארשום הכל... מה היתה האפשרות הראשונה בכלל? אוף... הזיכרון הזה. ידידי, כמות הסופרלטיבים והמחמאות שאני יכול לשפוך עכשיו על הסרט הזה יכולה למלא בקלות מספר עמודי פורום ממוצעים שלנו, אז אני אשתדל לתת לכם את ה-Highlights בלבד, אבל בטון משכנע
. זהו סרטו החמישי של צ'ארלי קאופמן, בין התסריטאים היחידים כיום שממיינים סרטים על פיהם. מאז פרץ למסך הגדול עם Being John Malkovich הביא לנו גם את "המין האנושי", "אדפטיישן" ו-"וידויים של מוח מסוכן". בכל אחד מהסרטים שלו בולט איזשהו גימיק, אפקט מיוחדות ויזואלי וקיצוני שבדר"כ מפלג את הקהל לשני פלגים - אחד של הצופים המכתירים אותו כגאון הקולנוע החדש, והשני של אלו שמרגישים שזה "יותר מדיי" בשבילם ויוצאים החוצה באמצע הסרט. כך או כך, אי אפשר להתעלם ממנו. ב"שמש נצחית" חובר צ'ארלי קאופמן בשנית למישל גונדרי, הבמאי הצרפתי איתו יצר את "המין האנושי" ושעד אז עבד בעיקר על קליפים של ביורק ועל סרטים צרפתיים ואלמותיים. ג'ים קארי הוא ג'ואל בריש, בחור סגור מופנם ורגיש שמחפש אהבה בחיים כי הוא יודע שהיא תביא לו את האושר לו הוא כל כך משתוקק. ממש כמו הדמויות שבדר"כ משחקת קייט וינסלט. קייט וינסלט היא קלמנטיין קרוצ'ינסקי, בחורה מופרעת וקיצונית למדי שהולכת אחר כל החשקים שלה, אגרסיבית במידה, אימפולסיבית וגם קצת נוירוטית, וכפי שהיא היטיבה לנסח זאת בסרט - "I'm just a fucked up girl who is looking for my own peace of mind". ממש כמו הדמויות שבדר"כ משחק ג'ים קארי. ג'ואל וקלמנטיין נפרדים לאחר שנתיים של זוגיות, וכשג'ואל מנסה להתפייס הוא מגלה שקלמנטיין מחקה אותו מזכרונה באמצעות מרפאה מיוחדת בשם "לאקונה" שמבצעת את השירות הנ"ל לכל דורש עם מזומנים. הזיכרונות שלה, כך נראה, היו כואבים מדיי והיא רצתה להשאיר הכל מאחוריה ולהמשיך בחיים נטולי כאב. ממש "blameless Vestal". את הכעס שמעורר בו הצעד האימפולסיבי של קלמנטיין מנתב ג'ואל לאותו מקום, ומבקש לעבור את התהליך בעצמו. אך נראה שהמכונה המשוכללת יכולה אמנם להסיר את הזיכרון, אבל לא את הרגש שנלווה אליו. בזמן תהליך מחיקת הזיכרון שלו חווה ג'ואל את כל הזיכרונות מחדש וכשהזכרונות המאושרים מגיעים ומציפים אותו הוא מגלה מחדש את ערכם. רוב הסרט מתרחש בתוך ראשו של ג'ואל כשהוא בזמן תהליך מחיקת הזיכרון, וכאן בדיוק טמון הגימיק של הסרט שצ'ארלי אוהב כל כך. תיאור הזיכרון של ג'ואל הוא אמנות קולנועית צרופה שגם בצפיה רביעית וחמישית עדיין לא ירדתי לכל פרטיה. ממש כמו המוח האנושי, קופץ הסרט מזכרון לזיכרון, זז אחורה, קדימה, מתבלבל, רץ מהר, נעלם, מופיע בשנית ומתערבב אחד בשני, לכאורה ללא כל הקשר נראה לעין. אבל הקשר קיים. לא רק זה, אלא שבאמצעותו בעצם נחשפת לפנינו כל מערכת היחסים של ג'ואל וקלמנטיין. צריך רק לזכור שמה שאנחנו רואים על המסך הוא חד צדדי. אלו הזכרונות של ג'ואל בלבד ולכן כשרואים את קלמנטיין, זו בעצם לא היא אלא הדמות שלה כפי שהיא חקוקה ומתנהגת בתודעתו של ג'ואל. כנ"ל לגבי שאר הדמויות. זה משהו שקצת קשה להתרגל אליו בהתחלה, בהחלט לא מיינסטרים ואני מכיר לא מעט צופים שהמסע הארוך בזיכרון של ג'ואל מאוד עייף ובלבל אותם. הסרט הזה זועק לצפיה שניה לפחות כדי לסגור את כל הקצוות הפתוחים שיישארו לאחר הפעם הראשונה. הסיור במוחו של ג'ואל משופע באפקטים ויזואליים וקוליים. אל תיבהלו אם תראו פתאום ליפ-סינק או תשמעו את הסאונד מזמזם באופן מוזר. זו בדיוק הכוונה. אבל זה לא רק זה. תשכחו מג'ים קארי כפי שהכרתם אותו. קארי נותן את ההופעה הטובה ביותר שלו אי פעם בסרט קולנוע בתור ג'ואל המופנם, ולא מעט פעמים בסרט הוא מצליח ממש לרגש. כן כן, ג'ים קארי - לרגש. וזה קסום. נוגסת ממש מאחוריו קייט וינסלט שמביאה אל המסך קלמנטיין מטורפת ומצחיקה שאני מכיר אחדים מחבריי שהיו שמחים לצאת איתה לדייט. גם שאר הקאסט נותן הופעה משובחת - קריסטן דאנסט, מארק רופאלו וטום וילקינסון. היחיד שמפשל קצת הוא אלייז'ה ווד (פרודו למתקשים) שמוכיח שללא הפרצוף הסובל שלו הוא שחקן די בוסרי. גם הפסקול של הסרט משובח, עם הקאבר הנפלא של בק ל- Change your heart שחוזר בו די הרבה ושאר הנעימות שמחברות את הצופה חזק יותר לתוך העלילה. הסרט הזה הוא הכל. והוא הכל בלי להתכוון להיות שום דבר. הוא אחד הסרטים המרגשים היותר שראיתי בחיי - והוא לא מנסה להיות מרגש. הוא אחד הסרטים הרומנטיים שתראו אי פעם בקולנוע - והוא לא מנסה להיות רומנטי. הוא מצחיק, הוא אמיתי והוא יודע להעביר את הכאב דרך המסך באופן מושלם. למי שיצליח להתחבר אליו, לא תוכלו להימנע מלהעלות בדמיונכם סצינות מחייכם בזמן הצפיה בו. ואז אולי יפרצו הדמעות.... כמו שקרה לי. אחד הסרטים הטובים ביותר שראיתי בחיי.
ו.... יאללה, לביקורת ה-DVD

Soak

New member
ואחרי כל זה..... ה-DVD

אז ככה: הסרט הזה הופק ע"י חברה פרטית בשם Focus Features שסרטיה מופצים ע"י יוניברסל. בארץ ההפצה היא ע"י סרטי שני בקולנועי לב, אם כי גלובוס רכשו את זכויות ההפצה מסרטי שני והסרט הוקרן גם בקולנועי גלובוס השונים ברחבי הארץ. לגבי DVD - צפו לגירסה מקומית של הד ארצי. ה-DVD אותו אני סוקר הוא של זון 1. איכות תמונה
מצויינת. התפעלתי מאוד מהצבעוניות של הסרט, כל כך בולט ומרענן לעומת הגירסה הכהה והדהויה שראיתי בקולנוע. פירוט הצבעים נראה נפלא, וכך גם החדות, אם כי בחלקים מסויימים התמונה מעט רכה. זו לא העברה מושלמת אבל היא בהחלט שימחה לעומת מה שראיתי בקולנוע. ה-AR המקורי הוא 1.85:1 ויש גם גירסה ב-FS למי שמעוניין. איכות סאונד טובה, אפילו טובה מאוד. הסרט מגיע עם 3 פסי קול (לא כולל הקומנטרי), אחד ב-DTS, אחד ב-DD5.1 והשלישי בצרפתית. אני האזנתי רק ל-DTS והוא בהחלט עושה את עבודתו נאמנה. הדיאלוגים ברורים ולא נרשמו קטעים צורמים או שהיו יכולים להיעשות אחרת. הרמקולים האחוריים משמיעים את קולם לעיתים, במיוחד בזמן האפקטים בתוך הראש של גו'אל. בשאר הזמן הם די דוממים. תוספות סט תוספות סטנדרטי למדי שקצת אכזב. - הקומנטרי עם הבמאי מישל גונדרי הצרפתי והתסריטאי צ'ארלי קאופמן קצת העיק, בעיקר בגלל המבטא הצרפתי הכבד של הבמאי, שעושה את רוב הדיבורים. היו בו הרבה שתיקות, אבל גם לא מעט פרטים אינפורמטיביים, בעיקר על העיצוב הויזואלי של הסרט. - A look inside ESOTSM הוא סרטון Making of בן 10 דקות שהיה קצת ממוסחר אבל היו בו ראיונות חביבים עם השחקנים והבמאי. שום דבר מפיל. - A conversation with Jim Carrey and Michel Gondry זה סרטון שמנגן 15 דקות ובו בעיקר מפטפט ג'ים קארי (הפעם הישן והמופרע) על עשיית הסרט ואנקדוטות שונות בהפקה ומדי פעם הבמאי מסכים איתו. תוספת חביבה! - Deleted scenes שמנגנות 7 דקות ומיותרות אחת-אחת. טוב שחתכו. - Music video "light & day" - קליפ חביב שמקרין הרבה קטעים מהסרט ובהם במקום שפתי השחקנים מופיעות השפתיים השרות של הזמר. מצחיק! - Lacuna infomercial - פרסומת טלוויזיה פיקטיבית של המעבדה מוחקת הזכרונות, עם הפניה לאתר האינטרנט (האמיתי לגמרי!) שלהם. חביב. היו חסרים לי מאוד טריילרים. חבל מאוד שלא כללו לפחות אחד של הסרט (אם כי יש לציין שיש לא מעט טריילרים לסרטים אחרים של Focus Features שמנגנים לפני שהתפריט עולה) סיכום
אזעקת חוסר אובייקטיביות!!!
הסרט הזה, בעיני, קרוב למושלמות. הוא מכיל את כל מה שאני אוהב בקולנוע והסיבה שבגללה אני אוהב כל כך סרטים, והוא נוגע בי בצורה בלתי רגילה. נמצא אצלי ברשימת הכבוד של 5 הסרטים האהובים ביותר. פשוט יצירת מופת. אני ממליץ בחום לכל אחד ואחד לתת לו לפחות צ'אנס אחד. היי, מקסימום אם לא תאהבו נדע לאיזה מהפלגים של צ'ארלי קאופמן אתם משתייכים!
ציונים: סרט: 10 תמונה: 9 סאונד: 8.5 תוספות: 7.5 סה"כ: 9

חחיקו

New member
ביקורת מדהימה

לסרט שנשמע מדהים לא פחות. אני מודה - לא ראיתי. אבל עכשיו אני רוצה לראות. ואני מודה - אחרי ההודעה הראשונה שלך על הסרט, הפרטים הטכניים פחות מעניינים. NO OFFENCE ... ביקורות מדהימה ! ורק בשביל להבהיר עוד קצת את החשיכה - הוספתי את הצילום מסך הזה.
שבת שלום שחר

D i l D o

New member
וואו! ביקורת מדהימה!

ראיתי את הסרט פעם אחת, אני באמת חייב לראות אותו שוב - הוא מצויין. תודה:)

Boone

New member
גדול ביקורת מעולה, תודה

האמת שלקולנוע לא רציתי ללכת, כי היה נראה לי כמו סתם עוד סרט, אבל עכשיו אחרי הביקורת הנפלאה, אני מאוד סקרן לראות את הסרט.

bs315

New member
אחלה ביקורת... ../images/Emo45.gif

...לאחד הסרטים הכי טובים שיצאו השנה. ומתוך התוספות שיצא לי לבדוק - אכן הסצנות המחוקות מיותרות לחלוטין. חבל. ציפיתי לכמה הארות סטייל דוני-דארקו.

עטלפוני

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo45.gif ביקורת משובחת

תודה רבה! נהנתי מאוד לקרוא, גם את הקטעים "הטכנים", ושכנעת אותי לצפות בו. תזמון משעשע היה לך, בדיוק אתמול אמא שלי ראתה את הסרט, ולא נהנתה... והנה אתה - יום אחרי - משבח ומהלל אותו! זה משעשע איך שסרט אחד יכול לגעת למישהו כ"כ עמוק, ולמישהו אחר להיות זניח וחסר חשיבות. נראה איזה צד אני אקח - את הצד של זו שנתנה לי חיים, או את הצד של זה שנתן לי חום.

מיצי007

New member
תהיתי מתי כבר תכתוב ביקורת

על הסרט הזה
ואני פשוט יכולה להגיד על כל הביקורת הזאת מילה אחת-וואו. גם אני ראיתי את הסרט לאחרונה ומאוד התלהבתי והתחברתי אליו,אני גם כנראה אקנה אותו-ברגע שסיימתי את הצפייה הראשונה שלי בו אמרתי שאני חייבת לקנות אותו וזה לא קורה הרבה. כל הכבוד על הביקורת מאור
ממש נהניתי לקרוא,כל מה שאמרת על הסרט נכון

RBA

New member
ואו. סרט שאקנה על עיוור.ריגשת בטרוף

תודה

zender

New member
סרט בכי../images/Emo7.gif...בדיוק כמו שאני אוהב

תודה על הביקורת קראתי רק את ההתחלה,אני לא רוצה להרוס לעצמי את ה-FUN אבל ניכר מהביקורת שהסרט ריגש אותך מאוד ואני מקווה שכך גם יהיה אצלי תודה מאור

bobby6killer

New member
וואו,יופי של ביקורת

לדעתי זה אחד הסרטים שקיבלתי עליו הכי הרבה דעות טובות מאנשים מאז שהוא יצא בארץ. שווה קניה

yanivek

New member
לזה אני קורא השקעה!!!

באמת תודה על ביקורת מדהימה! אני אראה את זה השבוע..

BIacKnight

New member
'WOW מאור ../images/Emo51.gif על הביקורת ../images/Emo45.gif

שכנעת אותי "בסיעור מוחות" המעולה הזה.

kinglir28

New member
תודה על ביקורת מושקעת אבל

לצערי עדיין לא ראיתי את הסרט . בהחלט עשית לי חשק... אז אולי עכשיו תתפנה לענות לי על השאלה על מר-קו למטה ??

דון גל

New member
וואו, איזה ביקורת מושקעת...

מרגישים שהסרט הזה "נגע" בך. אני גם עדיין לא ראיתי אותו, אבל מתכוון לעשות את זה בקרוב (אהם אהם.) תודה על הביקורת חבר! הוספתי אותה למאמרים!
הדון.

למעלה