קישור לידיעה מתוך miamiherald.com
כאן אני חושב שהדיווח הראשון הגיע מ-miamiherald ולא מ-ESPN . המקורות במיאמי טוענים שהמקורבים של שאק ידעו על המו"מ להעברתו עוד בטרם פורסם בכלי התקשורת. מיאמי יקבלו את ה-17.1 מיליון דולר של מריון, אבל למריון יש אפשרות לצאת מהחוזה שלו בתום העונה הנוכחית, וככל הנראה הוא יעשה זאת. מלבד האפשרות שמיאמי תקבל גם את בחירת הדראפט של פינינקס לדראפט הקרוב (בחירה שהגיע בטרייד מאטלנטה) , קיימת אפשרות שלא להחתים את מריון על חוזה חדש, מה שנשמע לי מאוד הגיוני בהתחשב בכך שהקבוצה לא ממש צריכה שחקן כמוהו, ובמקום ללכת על כמה שחקני אול-סטאר שעשויים לצאת לשוק השחקנים החופשי, כמו למשל ברון דייויס וגילברט ארינס. צריכים לקחת בחשבון את זה שלא בטוח אם השחקנים הללו אכן יצאו לשוק השחקנים, אבל אני לא חושב בכל מקרה שזה יפגע במיאמי, משום שבסופו של דבר תהיה להם האפשרות להחתים את מריון ולהשלים את החמישיה עם 2 בחירות סיבוב ראשון בדראפט, או לא להחתים את מריון (ושוב, זה מה שנראה לי הכי הגיוני לעשות) ולהסתמך על הדראפט (אולי מייקל ביסלי ורוי היבארט ? ) ועל המחשבה שוויד יקח עליו את הקבוצה, בתקווה שהשחקנים האחרים שוב יתעלו ויעשו את העבודה. אם אכן הטרייד הזה יעבור, וזה עדיין לא סופי, אני מקווה לראות את ההיט מתחשבים גם בוויד ומעבירים אותו לשיקאגו, ומעולם לא הייתי רציני יותר. וויד אוהב את שיקאגו, תהיה לו ההזדמנות לקבל יותר קרדיט, שכן לדעתי הוא אחד השחקנים הכי לא מוערכים בליגה. הוא יהיה כוכב שיחזיר את הקבוצה לימיה הגדולים, ביחד עם טאלנט בלתי מבוטל. מי יודע, אולי גם ריילי יקח על עצמו אחריות ויתפטר מההיט, ולאחר מכן יעשה אף הוא את הדרך הקצרה לשיקאגו. כן, אני יודע, זה רחוק מהמציאות, אבל בתור אוהד של הקאבס (ותומך של הברס), אני מקווה לראות את וויד חוזר הביתה, ובכך גם נותן לי סיבה להפסיק לאהוד את ההיט. על הנייר לשיקאגו יש מספיק טאלנט כדי לעשות טרייד כזה, ולמען האמת, ההיט יוכלו לבנות את עצמם מחדש עם בחירה של אריק גורדן או דריק רוז, וכמובן השחקנים המוכשרים שהם יקבלו מהבולס (תומאס ? גורדון ? דנג ? ) , ובלי השכר של שאק, אולי גם להשיג שחקן או שניים ברמה מהשוק החופשי. התחלתי את התגובה עם שאקיל, ואסיים אותה איתו. בתור אוהד שרוף של שאקיל, קשה לי לראות את הצורה שבה מתייחסים אליו. יכול להיות שזה רק אני רואה את זה, אבל מדובר באחד השחקנים הטובים ביותר בתפקידו שראה המשחק. הוא לקח את ההיט ועשה מהם אימפריה, וכבר ראינו שזה לא דבר קל לעשות את זה כשיש לך יריבות פוטנציאליות בגמר ה-NBA כמו סן אנטוניו "הדיינסטי של המערב", פיניקס "הפאנדמנטל בסקטבול" ודאלאס "עונת קריירה לכולם", תשאלו את קובי הוא יספר לכם. חבל שככה מתייחסים לאחד השחקנים הנחמדים שראינו, מסוג השחקנים שבזכותו נכנסו אל הליגה, ובגללו גם נשארנו. סתם דעה שחשבתי לשתף.