ESPN מדווח שמיאמי מחפשים טרייד על שאקיל

  • פותח הנושא Itai7
  • פורסם בתאריך

Itai7

New member
ESPN מדווח שמיאמי מחפשים טרייד על שאקיל

העלו לאוויר את שון מריון ומרקוס בנקס ועוד כמה שחקנים בתמורה.
 

o f r o n

New member
שיהיה להם בהצלחה

קשה לי להאמין שמישהו יסכים לקחת על עצמו את חוזה העתק של שאקיל, אולי אייזיה בעצם.
 
WTF??

שון מריון? שילכו על קובי. שאקיל לא שווה כלום מבחינת כדורסל, ולא משנה מה מספרים. נשאר שם איש גדול שמסוגל לשחק שני רבעים טובים, ולהפסיד את המשחק ברבע האחרון. וכמובן שהבונוס זה 20 מליון שהוא תוקע בגג השכר. אף מנג'ר שפוי בדעתו לא יקח אותו. מה שמשאיר רק את אייזיה, ולניקס אין משהו טוב לתת בתמורה.
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
לפעמים צריך להסתכל מעבר למספרים...

שאק בפיניקס זה כח שיווקי עצום, רק תחשבו כמה עיניין זה יכניס בקבוצה הזאת. מעבר לכך... יש לו עוד שנתיים בחוזה ובשנתיים האלה הוא ישחק בערך 60 משחקים לעונה וסביר להניח שהוא לא יהיה גרוע מידי כי לראשונה בחייו הוא לא יעלה בחמישיה אלה יהפוך למחליף של אמרה שאמור לעלות ולתת 10 נק' ו-7 ריב' ואת זה הוא יעשה בקלות. נכון להיום שאק הוא כנראה השחקן המנוסה ביותר בליגה והנסיון הזה זה בדיוק מה שחסר לפיניקס בשביל להעפיל לגמר. בעוד שנתיים הסאנס בכל מקרה יצטרכו להתחיל בניה מחודשה ומה יותר פשוט מלהתחיל את הבניה הזאת עם 20 מליון דולר פנויים? אמנם לתת את מריון זה מחיר קצת גדול במצבו הנוכחי של שאק אבל צריך לזכור שמריון לא מסתיר את אי שביעות רצונו בקבוצה ולכן עדיף להם להיפטר ממנו עכשיו לפני שהוא הופך לשחקן חופשי ועוזב בכל מקרה. לדעתי האישית. מהלך מעולה של פיניקס.
 

o f r o n

New member
לא מסכים

שאקיל בעונה שעברה נתן 40 משחקים ועומד על ממוצע קריירה של 60 משחקים בעונה (לפחות לפי מה שקראתי מאחד הגולשים פה), במצבו הפיזי ובגיל שלו קרוב לוודאי שהוא לא ייתן יותר מ-50 משחקים בעונה הבאה. דבר שני, פיניקס משחקת RUN&GUN בעוד הסגנון של שאקיל הוא יותר לכיוון WALK&EAT, אני מתקשה לחשוב על שחקן אחר בליגה שמתאים פחות לפיניקס מאשר שאקיל. זה נכון שמריון לא מרוצה ושהחוזה שלו עומד להיסתיים אבל אם פיניקס כבר מפרקת את הקבוצה שיש לה עכשיו היא צריכה לעשות את זה עבור בנייה לעתיד כדי לא להיתקע עוד שנה וחצי כמו מיאמי בלי קבוצה, בלי בנייה ובלי עתיד.
 

The WizardMan

New member
../images/Emo45.gif אני בטוח שיש הרבה קבוצות בליגה שיתנו

הרבה יותר עבור המטריקס (שאקיל הוא לא הרבה כיום ...) , אולי אפילו כשרונות עם פוטנציאל זו אופציה. אבל כיום פיניקס היא קונטנדרית , ומעבר של שאקיל יבטל את זה לדעתי .. גם סטטיסטית הוא חלש יותר וגם סגנון המשחק שלו פשוט לא מתאים. למרות שעדיין מצחיק אותי לחשוב על שילוב בינו לבין נאש ... :) אגב , אני חושב שטרייד כזה יהפוך את מיאמי לקבוצה טובה , וייד + מריון נשמע לי כמו שילוב מצויין.
 

סלים וארזה

New member
מנהל
לא מסכים לגבי ה-20 מיליון הפנויים קודם כל פיניקס הרבה מעל תקרת השכר, כך ש-20 מיליון לא יתנו שום אופציה להבאת שחקנים טובים. דבר שני החוזה של מריון בסך כ-17M$ היה יורד או בסיום השנה הזו או בסיום השנה הבאה, כך שתקיעה לשנה נוספת עם חוזה שאקילי של 20M$ הוא בעייתי. אם מריון עוזב, האם קבוצה אחרת תיתן לו 17M$ לעונה כמו החוזה הנוכחי שלו? מסופק אנוכי. פשוט פיניקס הבינה שהפלייאוף הוא משחק יותר איטי, כבד וחופר ממה שפיניקס יכולה לשחק. שנה שעברה הם אכלו אותה מול הספרס וגולדן סייט אכלה אותה מול יוטה. פיניקס יודעת שזה או שינוי רציני עכשיו או בניה מחדש עוד שנה-שנתיים.
 

o f r o n

New member
לא הבנתי את המשפט האחרון שלך

איך בדיוק השינוי של מריון תמורת שאקיל ימנע את הצורך בבניה מחדש עוד שנה-שנתיים? עוד שנתיים נאש יהיה בן 35, בל בן 34 והיל בן 64 ככה שבכל מקרה פיניקס עומדת בפני בניה מחדש, השאלה היא אם אתה מנצל עכשיו את מריון כדי להביא כמה צעירים מבטיחים או אם אתה מסתפק בשחקן מבוגר שהוא פרון אינג'ורי רציני וקרוב לוודאי לא יביא לך אליפות. אישית אני חושב שפיניקס עושה טעות מרה, ההבאה של שאקיל לא רק דוחה את הבניה מחדש אלא גם כופה על הקבוצה לשנות את סגנון המשחק שלה ובכך לוותר על היתרונות הכי משמעותיים של נאש. לפי דעתי פיניקס בטרייד הזה מוציאה את עצמה מהמירוץ לאליפות ומבטיחה לעצמה קבוצה בינונית עוד שנתיים.
 

סלים וארזה

New member
מנהל
הסבר למשפט שלי האם פיניקס תתחיל את הליך הבניה כבר מעכשיו או שתנסה לבצע שינוי כדי לדחות את הליך הבניה לעוד שנה/שנתיים? הבאתו של שאקיל אומרת שפיניקס תנסה לגוון משהו אצלה ולא להפוך להיות סוג של ניו ג'רזי שמדשדשת סביב עצמה.
 

tristan79

New member
לא יודע אם זה מהלך מעולה של פיניקס

אבל זה בהחלט הימור שיכול להשתלם. הסאנס הם קבוצה של עכשיו או לחדול - בגלל הגילאים של נאש, בל ועכשיו גם היל בכל מקרה יש להם עוד שנתיים שלוש ואז צריכה להעשות שם הערכות מחדש (כנראה סביב סטודמאייר וברבוסה היחסית צעירים). שון מריון גם מתמרמר לאחרונה בפיניקס וגם נמצא בגיל הביניים הזה שכנראה משאיר אותו מחוץ לאבני הבניין לתוכניות לטווח הארוך מאוד של הסאנס. עם כל הכבוד להחתמה של היל בקיץ, אני עדיין לא רואה את פיניקס עם הסגל הנוכחי הולכים כל הדרך לטבעת - דאלאס, סן אנטוניו ועכשיו גם ניו אורלינס והלייקרס הם משוכות גבוהות וזה רק כדי להגיע לגמר. אין ספק ששאקיל אחרי שיאו, אבל הוא עדיין יכול לתת בסביבות ה 50 משחקים לעונה. אם 20 מהמשחקים האלו יהיו בפלייאוף, והוא יגיע לשם מפוקס ועם הרצון להוכיח שהוא עדיין "הדיזל", אז אוניל הוא עדיין נכס שיכול להפוך קבוצה טובה למועמדת לאליפות. מבחינתי זו השאלה העיקרית בטרייד הזה - האם שאקיל עובר לסאנס כי נמאס לו מריילי וממיאמי והוא מחפש מקום פחות לח להעביר בו את השנתיים וחצי האחרונות של החוזה שלו, או האם הוא באמת רוצה להצליח גם בפיניקס. אם החלק השני הוא הנכון, ואם דאנטוני יצליח לשלב אותו בסגנון המשחק של פיניקס (שבוודאי ישתנה בעקבות הטרייד הזה), אז פיניקס הופכת להיות איום משמעותי על התואר. ואם לא, אז פיניקס עושה בנייה מחדש ב 2010...
 
לפי ESPN(טלויזיה)

שאקיל ייצא לבדיקות רפואיות בפיניקס ביום יומיים הקרובים ואם אין איזשהי פציעה מגבילה לטווח ארוך הטרייד יאושר למריון יש אופציה לצאת מהחוזה כבר בסוף השנה ולפי מקורבים הוא בהחלט רוצה לעשות זו(מצוטט שאמר הגיע הזמן להתקדם) שאקיל בהחלט יכול להיות הערך המוסף בפליאוף(לא פוסל מדי פעם גם חמישייה כבדה יחד עם אמרה) שתהיה תלויה הרבה יותר בהגנה של היל ובמהירות של ברבוסה - אבל כל עוד סטיבי יחזיק מעמד יהיה בסדר לטווח הארוך אני בהחלט חושב שזה טרייד טוב לסאנס בטח ובטח שמסתכלים על הפוטנציאל השיווקי העצום שיתווסף לפלח שוק הקטן (והבעלים משווע לכסף-זו הסיבה היחידה שקורט תומאס לדוגמא לא המשיך השנה ועבר תמורת בחירות זניחות בדראפט) לא אתפלא אם הסאנס חוגגים אליפות השנה (במצב הרגיל בכל מקרה אין להם סיכוי)
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
בדיוק נכנסתי לכתוב על זה.

ע"פ הדיווחים הטרייד הזה דיי סופי. ושאק אכן בדרך לפיניקס. אותי הרבה יותר מעניין מה זה אומר לגבי מיאמי והשילוב של מריון עם וויד.
 
ושוב אני שואל, WTF???????????????????

קר השתגע. שאקיל יביא אליפות? NO WAY IN HELL. הסאנס גם יאבדו את השחקן היחיד ששומר בפנים. שאקיל יתן 30-40 משחקים בעונה לא כולל פלייאוף. מתוכם 5 טובים. אני פשוט לא מצליח להבין את ההגיון של הסאנס מאחורי הטרייד.
 
קישור לידיעה מתוך miamiherald.com

כאן אני חושב שהדיווח הראשון הגיע מ-miamiherald ולא מ-ESPN . המקורות במיאמי טוענים שהמקורבים של שאק ידעו על המו"מ להעברתו עוד בטרם פורסם בכלי התקשורת. מיאמי יקבלו את ה-17.1 מיליון דולר של מריון, אבל למריון יש אפשרות לצאת מהחוזה שלו בתום העונה הנוכחית, וככל הנראה הוא יעשה זאת. מלבד האפשרות שמיאמי תקבל גם את בחירת הדראפט של פינינקס לדראפט הקרוב (בחירה שהגיע בטרייד מאטלנטה) , קיימת אפשרות שלא להחתים את מריון על חוזה חדש, מה שנשמע לי מאוד הגיוני בהתחשב בכך שהקבוצה לא ממש צריכה שחקן כמוהו, ובמקום ללכת על כמה שחקני אול-סטאר שעשויים לצאת לשוק השחקנים החופשי, כמו למשל ברון דייויס וגילברט ארינס. צריכים לקחת בחשבון את זה שלא בטוח אם השחקנים הללו אכן יצאו לשוק השחקנים, אבל אני לא חושב בכל מקרה שזה יפגע במיאמי, משום שבסופו של דבר תהיה להם האפשרות להחתים את מריון ולהשלים את החמישיה עם 2 בחירות סיבוב ראשון בדראפט, או לא להחתים את מריון (ושוב, זה מה שנראה לי הכי הגיוני לעשות) ולהסתמך על הדראפט (אולי מייקל ביסלי ורוי היבארט ? ) ועל המחשבה שוויד יקח עליו את הקבוצה, בתקווה שהשחקנים האחרים שוב יתעלו ויעשו את העבודה. אם אכן הטרייד הזה יעבור, וזה עדיין לא סופי, אני מקווה לראות את ההיט מתחשבים גם בוויד ומעבירים אותו לשיקאגו, ומעולם לא הייתי רציני יותר. וויד אוהב את שיקאגו, תהיה לו ההזדמנות לקבל יותר קרדיט, שכן לדעתי הוא אחד השחקנים הכי לא מוערכים בליגה. הוא יהיה כוכב שיחזיר את הקבוצה לימיה הגדולים, ביחד עם טאלנט בלתי מבוטל. מי יודע, אולי גם ריילי יקח על עצמו אחריות ויתפטר מההיט, ולאחר מכן יעשה אף הוא את הדרך הקצרה לשיקאגו. כן, אני יודע, זה רחוק מהמציאות, אבל בתור אוהד של הקאבס (ותומך של הברס), אני מקווה לראות את וויד חוזר הביתה, ובכך גם נותן לי סיבה להפסיק לאהוד את ההיט. על הנייר לשיקאגו יש מספיק טאלנט כדי לעשות טרייד כזה, ולמען האמת, ההיט יוכלו לבנות את עצמם מחדש עם בחירה של אריק גורדן או דריק רוז, וכמובן השחקנים המוכשרים שהם יקבלו מהבולס (תומאס ? גורדון ? דנג ? ) , ובלי השכר של שאק, אולי גם להשיג שחקן או שניים ברמה מהשוק החופשי. התחלתי את התגובה עם שאקיל, ואסיים אותה איתו. בתור אוהד שרוף של שאקיל, קשה לי לראות את הצורה שבה מתייחסים אליו. יכול להיות שזה רק אני רואה את זה, אבל מדובר באחד השחקנים הטובים ביותר בתפקידו שראה המשחק. הוא לקח את ההיט ועשה מהם אימפריה, וכבר ראינו שזה לא דבר קל לעשות את זה כשיש לך יריבות פוטנציאליות בגמר ה-NBA כמו סן אנטוניו "הדיינסטי של המערב", פיניקס "הפאנדמנטל בסקטבול" ודאלאס "עונת קריירה לכולם", תשאלו את קובי הוא יספר לכם. חבל שככה מתייחסים לאחד השחקנים הנחמדים שראינו, מסוג השחקנים שבזכותו נכנסו אל הליגה, ובגללו גם נשארנו. סתם דעה שחשבתי לשתף.
 
אוי ואבוי!

ד'אנטוני השתגע?! קודם כל, בואו נסתכל על זה בצורה הכי פשוטה - מריון כיום יותר טוב משאק. משמע - פיניקס מפסידה, מיאמי מרוויחה. עכשיו, אם נסתכל לעומק, נראה שכשמתחשבים בסגנון המשחק של שתי הקבוצות, ההפסד רק יותר גדול - פיניקס הקבוצה המהירה ביותר והיא מקבלת כנראה את השחקן האיטי בליגה. אני דווקא כן חושב ששאק עדין בין 10 הסנטרים הטובים בNBA, אבל זה שם אותו הרבה מאחורי אמארה, ונכון שצריך מחליף ראוי לאמארה, אבל לא על חשבון מריון. המארג של פיניקס בנוי בצורה כמעט מושלמת, לפחות לסגנון המשחק שלה, מה שהיא צריכה זה איזה סטופר הגנתי כמו קמבי או בן וואלאס. יש לה את סקינר, שהוא עדיף על שאקיל במובן הזה (כי מן הסתם זה לא ריאלי לקבל את קמבי או וואלאס כמחליפים לסטודמאייר). גם במצב הנוכחי, לצערי, פיניקס כנראה לא שווה אליפות. אבל הצעד הזה לא מקרב אותה לשם. אבל, אתם יודעים מה? נחכה ונראה.
 

WorldCenter

New member
אין ממצב ששאק יהיה מחליף

הם יעלו בחמישיה עם אמארה בPF ושאק כסנטר, עכשיו זה נשמע טוב יותר שיש לך את הקון הקדמי הטוב בעולם וזה נותןתחרות לקו הקדמי של הלייקרס.
 
חמישיה מפחידה

גם בהגנה וגם בהתקפה הבעיה היחידה היא כמה שאק יוכל לשחק לא רואה איך הוא יסחוב את העונה הרגילה בחמישיה. כמה דקות איכותיות הוא יכול לתרום? אבל כשהוא ונאש וגרנט היל ביחד, יהיה כיף לראות אותם. שאק יחזור להטביע בצרורות בשביל ללכת עד הסוף, קשה היה לי לראות אותם עושים את זה עם מריון. לא יודע, יש איזה משהו עם השחקן הזה שמקרין על הקבוצה כולה. זאת ההרגשה שלי לפחות לגביו. עם שאק על המגרש יהיה משחק אטי ומחושב, טחינת היריבות מתחת לסל. כשהוא יישב, הם ירוצו. כמו סן אנטוניו, שמשלבת משחק מהיר עם משחק עומד.
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
תגובתי המורחבת וטרייד המתבשל

נתחיל מזה שאין ויכוח לגבי העדיפות של מרין על שאק ועל כך שפיניקס יכולים לקבל עליו יותר. מריון לא מרוצה בפיניקס וככל הנראה מתכוון להשתמש באופציה שלו להשתחרר מהחוזה בסוף העונה וכשמועד ההעברות האחרון מתקרב בצעדיי ענק בפיניקס רצו להיפטר ממריון בידיעה שאם הם לא עושים זאת עכשיו, בסוף העונה הם אוכלים אותה וכנראה שההצעות האחרות שמונחות על השולחן לא מספיק מגרות את דאנטוני והחבר'ה. ואגב לפי השמועות מריון גם לא מתכוון להישאר במיאמי וכנראה שהאינטרס של מיאמי בעניין הוא להיפטר מהחוזה הענק של שאק ולנסות לפנות מקום בתקרת השכר לעונה הבאה. שאקיל יגיע לפיניקס בידיעה ברורה לכל המעורבים שהוא הופך להיות שחקן שישי שיעלה מהספסל במקום אמרה. מה שאומר שהוא כנראה ישחק בסביבות ה-20 דקות למשחק שיפחיתו משמעותית את העומס שיש עליו ולכן כנראה שגם יקטינו את הסיכוי שהוא יפצע ויפסיד חצי עונה. כפי שכבר ציינתי למעט דאנקן אין שחקן בליגה עם ניסיון פלייאוף כמו של שאק ולדעתי איפה שאמרה יפשל כשחקן צעיר, שאק יכפה עליו בזכות הנסיון המאוד גדול שלו. כמו כוכבים רבים אחרים בעבר גם שאק צריך משהו שידליק אותו מחדש ואני מניח שההבנה שיש לו סיכוי לעוד אליפות זה בדיוק מה שהוא צריך בשביל לחמם מנועים שוב ולהחזיר לעצמו את ההתלהבות שתבוא לידי ביטוי בעיקר בפלייאוף. מעבר לכך...תחשבו כמה נקודות הטנק הזה יכול להשיג ממסירות של שחקן כמו נאש. כפי שכבר ציינתי (2) שאק זקן אבל הוא עדיין אחד מהכוחות השיווקיים הגדולים בליגה, אם לא הגדול שבהם ואין ספק שפיניקס הולכים לדפוק עליו קופה. והערה אחרונה... אמרה הוא סנטר נמוך יחסית וניתן גם להציב אותו בעמדה 4, הרכב של אמרה+שאק ביחד הוא אמנם איטי אבל מצד שני מי יהיה מספיק טיפש בשביל להיכנס לסל כשהם אורבים לו שם??
 
למעלה