ENT 407 - The forge
מעולה!

כדי להבהיר (ללא ספוילרים. כמעט)

תקופת דיפס-וויאג'ר במס"ב היתה שיא של עידן-הזהב במד"ב העולמי, ולמרות ששתי הסדרות היו מוצלחות כל אחת בדרכה, הן נשענו על מוטיבים שנשתלו בעיקר בתקופת הדור הבא. אל תבין אותי לא נכון, אני חולה על דיפס ואני מאוד אוהב ויאג'ר. העניין הוא שהן לא *חידשו* הרבה מבחינת היסודות שעולם הטרק נשען עליהם (וויאג'ר בעיקר יצרה בעיות בדמותם של מסעות בזמן, אינסוף מעבורות והרבה יותר מידי זמן הולודק). העונה הרביעית של אנטרפרייז - אחרי שכל הקצוות הפתוחים נסגרו - בינתיים, ואני מאוד זהיר בעניין הזה כי היתה בדיוק אותה תחושה בתחילת הסדרה לפני שהיא איבדה כיוון, עושה רושם שהיא מיבאת מחדש עקרונות טרקיים שנשכחו מאז מהדרה המקורית אפילו. וזה מאוד חיובי בעיני. פרק 7 במיוחד הוא לדעתי אחד הפרקים החשובים ביותר בכל הסטורית הטרק. היחסים בין הוולקנים לבני אדם מזכירים לי מאוד את היחסים עם Q בדור הבא וקצת בוויאג'ר.

[TNT]

New member
אני אגיד לך מה לדעתי היה חשוב בDS9

חוץ מהעובדה שהיא פשוט היתה סדרה מעולה. היה אפשר ללמוד שם הרבה על הפדרציה, מצד אחד לראות באמת כמה שהם שחורי שלום ויפי נפש שם בעתיד אבל מצד שני ראינו גם את המצדדים האפלים של הפדרציה מה שממש מצא חן בעיני. היה אפשר לראות שבהתחלת הסדרה הפדרציה באמת היתה תמימה למשל העובדה שהדפאינט היא ספינת הקרב היחידה וגם היצור של נפסק אחרי שוהסר איום הבורג. וככל שהמתיחות באיזור עולה רואים איך הפדרציה שוחרת השלום גם יודעת לעשות דברים מלוכלכים כדיי לשמור על עצמה, ושגם בפדרציה יש שחיטות מסוימת. ובקשר לוויאג'ר... באמת לא היה שם שום דבר חדש

Bajoran Priest

New member
אני חושב שחלל עמוק כן חידשה.

אמנם יש עוד סדרת מד"ב שדומה לה(אהמ..אהממ..), אבל לא בסטאר-טרק, והאספקט של העולם הזה שהיא יצרה לא חזר על עצמו באף סדרת טרק אחרת, בינתיים. אם אנטרפרייז תלך בדרכה- אני אהיה הראשון שאשמח
צמי, חכה חכה, אתה עוד תקרא את הכתבה שלי ביום מן הימים.

Broken Bow

New member
ירידה קטנה ברייטינג

הנתונים הראשוניים על הרייטינג מראים על ירידה קטנה לעומת הפרק של שבוע שעבר - ירידה של 2 עשיריות האחוז ל-1.9/3, אבל עדיין מעל הרייטינג של פתיחת העונה. החדשות היותר טובות הן שהפרק בשבוע שעבר שמר על הקהל משבוע קודם לכן והשיג 3.39 מליון צופים בנתונים הסופיים

אחמס1

New member
שאלה בקשר לHDTV

זה רק אצלי, או שכל כמה שניות יש מעין הפסקה מעצבנת כזאת (כאילו התמונה נתקעת, ואחר כך ממשיכה)? זה היה ככה כמעט בכל הפרקים העונה, אבל גרסת הורדה אחרת - VCD עובדת לי טוב.

AKIRA972

New member
שאלה לכולם-בפרק שמנו לב שהוולקני...

זה שהיה במדבר - (לא זוכר איך קוראים לו) - לא ידע מאיפה ארצ'ר וטפול עד שהוא עולה על זה שארצ'ר שיקר לו והיא מספרת לו שטפל אמא שלה ואז הוא מחבר 1+1 ומבין שארצ'ר הוא זה שאחראי לתקרית פיז'ם. אבללל הוא לא שם לב לדבר הכי ברור - ארצ'ר עם כובע של NX-01 כל הפרק - הספינה הראשונה של סטאר פליט(עם יכולת WARP 5) !!!! כמה טיפש אפשר להיות כדיי לא להבין שזה הקפטן של הספינה היחידה של כדור הארץ שיצאה לחקור עולמות..... בנוסף שניהם עם מדים!!!!!!!!!!! ודרגות!!!!!!! ופאטצים של אנטרפרייז.... נראה לי כמו ניטפיקינג עד ש.... פרשנות שלי: הוולקני הזה היה יותר מדיי במדבר ואין לו מושג איך ספינה של הפדרציה נראית-איך הסימנים המזהים שלה נראים- ואין לו מושג בשפת בני אדם כדי להבין כיתוב וכך הוא לא מבין מה הוא רואה-מדיי סטארפליט. למישהו יש פרשנות אחרת? זאת נראית לי הכי הגיונית - תחשבו על זה! אם הייתם דתיים קיצוניים כמו הסריינים האלה-רק מהצד שלנו נגיד דתיים -האם הייתם יודעים איך מדים של וולקנים נראים או בכלל לזהות דרגות שלהם וכיתוב......תחשבו על זה...

n i v1

New member
תגובתי על הפרק

כדי להבין כמה הסדרה הזו טובה- כדי להבין למה הסדרה הזו חשובה- כדי להבין דברים שעד עכשיו יכולנו רק לדבר עליהם כבדיעבד, שני דברים יש לי לומר לכם: עונה 4, מני קוטו. אי אפשר לומר ששלוש העונות הראשונות הכינו אותנו למה שקורה בעונה 4. שום דבר, אף פרק, שום כלום, זיפ. אני חושב שמה שמני קוטו עושה לאנטרפרייז הוא חשוב מעין כמוהו. אני חושב שמעולם מעולם מעולם, לא דאגו ללמד את הצופים דברים כה חשובים על ההתפתחות הוולקנית. מעולם לא למדנו איך היו היחסים בהתחלה ומה קרה שהם הפכו לחמים כל כך. מעולם לא גילינו את מקור היוהרה הוולקנית כמו בסדרה הזו. מעולם לא קרה שקפטן התבגר לנו מול העיניים כמו שקרה כאן

למעלה