English Quiz - It's 20% after all

Pearle River

New member
English Quiz - It's 20% after all

היה חמוד מה שפתחתם לפני כמה ימים. אם בא לכם תשתתפו... אני אתן כמה מילים, אתם תתנו כמה מילים. מי שמכיר את המילה, מוזמן לפרשה. מה שמצחיק, שאני פשוט אפס באנגלית אבל בשביל הכיף ;) * ואל תבדקו במילון ותפרשו, אין לכם פה על מי להשתחצן חח * והנה מספר מילים מורכבות שאני יודע (משום מה): 1 - Flabbergasting 2 - To decipher 3 - artificial ensimination 4 - he gulped the coffe he has just fixed המילה השנייה כמובן :] 5 - vertex מספיק להפעם ...

johngalt2

New member
תשובות

1. מבלבל, מתמיה (בצורה מוגזמת) 2. כפי שחופשיה ומיוחדת אמרה - לפענח 3. הפריה מלאכותית 4. גמע 5. הממ... זה מישור, לא? או פאה? איזשהו מונח מתמטי שקשור למרחב.

Pearle River

New member
תותח !

פיי ... איזה מלך. אתה מביא 150/150 אם אתה ככה יודע :) רק בשביל הדיוקים: 1. זה יותר בכיוון חיובי > מהמם, מדהים. 2. אכן. 3. אכן. 4. אכן, אפשר להוסיף: גמע בשקיקה (ככה אני אוהב את זה לפחות). 5. דיי מדהים שידעת את זה ... זאת באמת מילה קשה (כמדמוני, המורה לאנגלית שלי לא ידעה). vertex זה שיא, פסגה. במשמעות הגיאומטרית של המילה - הכוונה לקדקוד צורות גיאומטריות, בסגנון apex. וכל הכבוד, באמת יפה.

johngalt2

New member
לגבי flabbergast -

זה לא ממש נכון. לפי המילון: Flabbergast is used as a more colorful equivalent of astound, astonish, or amaze: “The aldermen... were... flabbergasted; they were speechless from bewilderment” (Benjamin Disraeli).

Pearle River

New member
למה לא?

הדוגמא שניתנה במילון שלך ביטאה רק חלק מהשימושים של הפועל (ADJ במקרה שהבאתי לעיל). המשפט שהבאת דווקא מסביר מצויין: Flabbergast is used as a more colorful equivalent of astound, astonish, or amaze astound, astonish, amaze... לפי ה-Babylon, כדי שנוכל לסכם: 1. to overwhelm with shock, surprise, or wonder dumbfound 2. amaze, astonish, astound אוקי, גם אתה צדקת.

johngalt2

New member
../images/Emo9.gif תודה...

עם אנגלית אף פעם לא הייתה לי בעיה... הלוואי שכל שאר הדברים היו הולכים לי בכזאת קלות.

johngalt2

New member
בדקתי עכשיו לגבי vertex

זה קודקוד או פינה, בגדול, אבל יש לזה מיליון משמעויות...

Pearle River

New member
אממ מותר להקפיץ? זה עבר עמוד פשוט..

אולי תשרשר לכאן מחדש ... אם תרצה.

johngalt2

New member
לא הצלחתי להקפיץ...

אבל what the hell, עוד מילים: 1. Buoyancy 2. Hirsuite 3. Amalgamate

Pearle River

New member
אממ בקשר ל-3 :

זה לא לשלב/ לאחד כל מיני דברים? לגבי האחרות, אין לי שמץ.

Pearle River

New member
another 5 terms:

1 - aptitude חרשו עליה בבחינות, עכשיו כולם יודעים אותה :( 2 - heretic 3 - rigid 4 - harvester 5 - gale

johngalt2

New member
תשובות

1. התאמה למשהו, יכולת לבצע משהו 2. כופר 3. קשיח 4. קוצר (זה מ- C&C, כולם מכירים את זה...) 5. לא יודע...

דווקא את aptitude אני לא מכיר

הבבילון כן. gale - זלעפה\תזזית harvester - קוצר rigid - צפיד heretic - מינות נראה לי שאפשר לשלב ככה למידת עברית ואנגלית בחידון אחד.

Pearle River

New member
רגע חח זה בבילון או אתה? :)

יפה יפה ... ושימ ולב ל-Aptitude - הייתה בבחינת אמי"ר האחרונה (במקרה ראיתי ששוטטתי בפורום). במקרה אני מכיר אותה. פירושה הוא (תשובה למטה למי שרוצה) ... ... ... ... ... . ... ... ... ... . ... ... ... ... . ... ... ... ... Aptitude - natural ability or propensity. TALENT, gift, flair, bent, skill, knack, facility, ability, capability, potential, capacity, faculty, genius. ובעברית: כושר, כישרון.

למעלה