Eleanor of Aquitaine

טרסיוס

New member
Eleanor of Aquitaine ../images/Emo47.gif

אלינור הנ"ל, אשתו של המלך הנרי השני ואמו של ריצ'רד לב הארי - מה שמה בעברית?

חייםלוי

Member
מנהל
זה נובע מזה שבקטלוג העברי מורידים

כל ו ו-י מיותרים. הכל נכתב בכתיב חסר וזה נכנס, כנראה, לדם.

בדיוק תרגמתי עכשיו

את "אריה בחורף" החדש של "הולמרק" (סרט נפלא, אל תחמיצו!) ובדקתי. אלינור מאקוויטן.

Boojie

New member
אני סקרנית: לפי איזה מקור?

כי בכל המקורות שראיתי עד היום כתוב "אקוויטניה", ואני תוהה אם זו מין מוסכמה כזאת של כתיבה שגויה שסתם השתמרה מכוח ההרגל.

חייםלוי

Member
מנהל
בדקתי עכשיו באנציקלופדיה העברית ושם

כתוב אקויטניה. מסתבר שלא רק בקטלוג העברי מקצצים בוווים מיותרים.

Boojie

New member
זהו, נראה לי מוזר,

כי למשל Britain הוגים באנגלית בריטיין או בריטן, אבל בעברית קוראים לה בריטניה, כך שלא בהכרח הכתיב הנכון בעברית הוא תעתיק השם, ובאמת ראיתי הרבה יותר פעמים אקוויטניה מאשר אקוויטן (שלמעשה, לא ראיתי מעולם).

נֵץ

New member
בנושא הזה,

הגם שאף פעם לא בדקתי את זה לעומק, ואף על-פי שמעולם לא למדתי לטינית, נדמה לי שרוב שמות הארצות בעברית באות ממנה (מהלטינית). זה נכון לפחות באנגליה (Anglia) וגרמניה (Germania). אם זה נכון, נותרה רק הבעיה למצוא כיצד קוראים ל-Aquitaine בלטינית. אולי מישהו פה למד פעם לטינית (אלדד?)

Eldad S

New member
../images/Emo13.gif גם אם למדתי

לטינית, וזה נכון, אז לא נתקלתי דווקא באקוויטניה בטקסטים שראיתי. אבל יש כאן, לדעתי, ישן לעומת חדש, "גרסה ישנה" לעומת "גרסה חדשה": פעם כתבו על "הפלישה לנורמנדיה", כפי שנהגו בארץ לקרוא לאותו חבל ארץ בצרפת כשנכתבו הספרים על ה-D Day. היום, אם מישהו נוסע לשם, הוא יספר שהוא נוסע לנורמאנדי (לא לנורמנדיה). נראה לי שהמקומות ה"ישנים", או, יותר נכון, ה"כתיבים" הישנים יהיו עם הצורה "-ניה" בסוף (כמו המקום האגדי "נארניה"), בעוד אותם מקומות שיתייחסו אליהם בתקופה הנוכחית יזכו בעברית לשם שבו קוראים להם המקומיים. מה דעתך? מה דעתכם?

Eldad S

New member
הפלא ופלא:

שימו לב לשם המלון הבא: Hotel Leonor de Aquitania מה שגורם לי לחשוב, שאם נקרא למקום "אקוויטניה", אז "אלינור" צריכה להיות "לאונורה", או "לאונור" (ולא אלינור).

קרמיט524

New member
מאולפננו בבורדו ...

(אשר באקויטניה), אני מתכבדת לדווח לכם, שבצרפתית מבטאים "אַקיִטֵן", ולכן אני הייתי הולכת על אקויטניה, בו"ו אחת. זה בעיני התרגום המדויק ביותר ל-qu, שגם הוא מבוטא כמעט תמיד כ- "ק", ולא כ- "קוו". אגב, צירוף מקרים משובב נפש, לקרוא על השאלה הזאת בעודי נמצאת במחוז הנ"ל... A bientot, mes cheres amies

Eldad S

New member
A bientot

Mais tu n'es pas la, vraiment?
אם כך, אני כן בעד אקוויטניה, כי בו"ו אחת זה לא יתאים בכל מקרה - ו"ו אחת משמשת בדרך כלל כאם קריאה או ל-אוֹ או ל-אוּ.

טרודי

New member
אז למה לא אקיטניה?

או אקיטן? הרי לא מבטאים את זה kwee, ושני וו'ין מסמלים w.

chinabird

New member
שני ו"וים מסמנים W.

אני דווקא בעד אקוִוי (wi). כבר נתקלתי בצורה הזאת יותר מפעם אחת, והתעתיק לא נראה לי שגוי (הרי אי-אפשר לצפות לשמור על כללי ההגייה בתעתיק). ובעניין ה-W דנו לפני זמן לא רב, ורק יום-יומיים אחר-כך הבנתי עד כמה מסובכים שלא לצורך הכללים האלה. שני ו"וים באמצע מלה יכולים להיות W ויכולים להיות ווֹ או ווּ, שני ו"וים בתחילת מלה כנ"ל ויכולים להיות גם וְוַ וכדומה, שלא לדבר על כך ששני ו"וים בתחילת מלה בכלל צריכים להפוך לשלושה, אלא אם נחליט שמסמנים W בו"ו אחת בלבד, מה שמעורר בעיות חדשות. אולי כדאי להכריז על מהפכה: כמו ש-G יכול להיות ג' וכמו שדג' יכול להיות ז', מעתה יסומן צליל W ב-ו'. חבל שלא חשבו על זה קודם.

קרמיט524

New member
Mais si

Je suis Vachement la...​
ענייני עבודה, אבוי... אחזור ביום ראשון, בעזרת השם.

למעלה