אין שם מנהל פורום או משהו?
שיוכל לעשות סדר ולהרגיע את הרוחות, להפסיק את ההשתוללות? אני אגיד לך את האמת, אני מבינה את אותם אנשים. לא מצדיקה לעג ושנאה, אבל מבינה מאיפה זה נובע. זה מאוד דומה לאלו שנפגעו מאהבה, ועכשיו אומרים שאין כזה דבר אהבה אמיתית ומי שמאמין שיש הוא טיפש. האנשים שם מצאו קהילה שחשבו שתרגיש כמו משפחה. מקום שבו יאהבו אותם, יקשיבו להם, יעריכו אותם, לא ישקרו להם. הרגשת האחדות הזאת זה משהו מאוד ממכר, גורם לאנשים להתרפק עליה, ולשייך לה תכונות שלא תמיד נכון לשייך לה. במקרה הזה, שברו לאותם אנשים את כל מה שהם האמינו בו: שישי להם מקום בטוח לחלוטין להיות בו. אז מה הפלא שהם מכוונים את הכיוון שלהם למה שבגד בהם ואיכזב אותם? אני לא יודעת כרגע איך להתייחס ליושי (כי הכל יכול להיות, החל מזה שהיא גם חלק מאלו שרומו, דרך חולת נפש שדימינה הכל ועד לרמאית שחיפשה כסף קל) אז אני פשוט אוציא אותה מהמשוואה כרגע. האנשים שהאמינו לכל זה (כולל את, אני וכל שאר הפורום) אשמים ולא אשמים בכל מה שקרה. מצד אחד, אנחנו אשמים כי האמנו יותר מדי מהר למשהו שלכל אדם מן החוץ היה מדליק נורה אדומה. לקחנו כמובן מאליו שאירוע כזה גרנדיוזי ויקר יכול להתקיים, שחברות שונות יממנו אירוע פרטי שתכלס לא יהיה להם רווח של ממש ממנו. שלהקה(ות) תארגן אירוע שיעלה לה ביוקר (כספית) רק בשביל המעריצים שלה. ואנחנו לא אשמים כי לא הייתה לנו סיבה של ממש להאמין שישקרו לנו כך, במקום שהאמנו שאנשים בו ישרים וחלק מהעולם "שלנו". כי קשה לחשוד באדם שמספר שהוא דיבר אישית עם אנשים מהלהקה, ומצייר עולם כל כך אמיתי למראה, וכל זה בעוד שאנחנו מכירים את האופי הידידותי והמיוחד של הלהקה. האירוע הזה הזכיר לי שוב מה שלמדתי בחיי: להיזהר לא להיגרר להערצה עיוורת ולאמונה שלמה באנשים שלמעשה אין לי מושג מי הם. לקחת בערבון מוגבל כל אהבה והערכה שיש לי אל אנשים מסוימים, כי אין לי מושג איך ארגיש לגביהם מחר. כל מושג האשלון, עם כל הכבוד למה שהוא מייצג, יכול להיות מסוכן, כי אנשים יכולים לקחת את זה רחוק מדי, כמו במקרה הנ"ל. עם כל האהבה ל30 (ויש הרבה ממנה), הם לא יהפכו לחלק עיקרי בחיי, כמו שהם הפכו בשביל חלק מהאנשים ברשמי. כמו שאמרתי, אני בהחלט לא מצדיקה את הלעג לאותם אנשים שמחשיבים עצמם לחלק מהמשפחה של 30, אבל אני לא חושבת שזה בסדר שהגדרת הזהות של בן אדם תהיה "מעריץ של 30" (או כל להקה אחרת), או חלק מהמשפחה המורחבת של להקה.