EBAY ומכס

• פותח הנושא kowa
  • פורסם בתאריך

kowa

New member
תודה רבה לכל העונים והעונות. כנראה שנשלם מכס

trilliane

Well-known member
מנהל
הצהרות של 100% כמו "כל" או "תמיד" קל לסתור, די בדוגמה אחת...

ואני מכירה יותר מאחת, גם לגבי סלולרי, גם לגבי דברים אחרים. אולי חוסר תשומת לב, אולי סיבות אחרות... אבל זה קורה.
&nbsp
מניסיוני יש קשר לגודל, כי אני מזמינה הרבה חבילות בגדים. חלקן לא עוברות $75 ולכן כמובן לא מחויבות; אבל כשהן עברו את הרף תמיד תמיד שילמתי מסים, למעט אחת ויחידה שהגיעה בחבילה קטנה מהרגיל. גם בדיקה מדגמית פעמים רבות מבוססת על תשומת לב (בדיוק כמו הבודקים הביטחוניים, שבודקים יותר את מי שנראה להם חשוד) וכשהחבילה גדולה ו/או כבדה, יש יותר סיבה לבדוק.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם לדייק דווקא לא "מכס" – מע"מ ומס קנייה... יהיה מה שיהיה.

kowa

New member
EBAY ומכס

שלום
אני יודע שלא כל חבילה עוברת דרך המכס.
חלק מהחבילות, למרות שמחיר המוצר מעל 75$, עוברות ישר ללקוח בלי שום מס.
השאלה שלי היא, מה סוג המשלוח ומהו הזמן בשנה (או כל פרמטר אחר שתחשבו עליו) שבהם הסיכוי לקבל את המשלוח ללא מכס הכי גבוה.

תודה רבה מראש

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני הסיכוי לכך תלוי בעיקר בתשומת הלב, כלומר בנפח ובמשקל

כל החבילות האחרונות שקיבלתי בשנה האחרונה (בעיקר בגדים, נשלחו באריזות קרטון גדולות) ועברו $75 חויבו במס בלי יוצא מן הכלל למעט אחת, שהייתה קטנה יחסית (גם בגדים, אבל שלחו בקרטון קטן). כולן נשלחו בדואר רשום, אבל גם בלי מס' מעקב לא ראיתי שזה משנה. לא שמתי לב לתלות בזמן בשנה. אני מעריכה שחבילות גדולות מושכות תשומת לב ולכן הן נבדקות, ולקטנות סיכוי טוב יותר לחמוק.
&nbsp
מה בתכנון שלך להזמין?

kowa

New member
פלאפון. אמור להיות קטן יחסית. באיזור 500$-400$

trilliane

Well-known member
מנהל
יש סיכוי מסוים, אם כי ספציפית על סלולרים הם קצת יותר חמים

הייתה תקופה לפני שנתיים-שלוש שבדקו בקפדנות ולא היה סיכוי לחמוק מתשלומי מסים על סלולרי (וזה הרבה, 34.6%) אבל הבנתי שהם קצת נרגעו מאז. עם זאת אין לדעת, וכדאי לשקלל את המסים בחישוב הכדאיות; לכל היותר תהיה הפתעה נעימה.

kowa

New member
אז השאלה, מה עושים כדי שלא יחשדו שבחבילה יש סלולארי?

איזה סוג משלוח לבחור למשל? הכי פשוט אני מניח... גם ככה יש אחריות של אי-ביי על החבילה כך שאין סיכון מבחינתי.
אם אני מבקש מהשולח לא לרשום על החבילה סכום? לא לשקר חס וחלילה, פשוט לא לרשום סכום ולא לרשום מה יש שם. זה מקטין את הסיכוי שיבדקו את החבילה או לא?
ד"א, האם המכס מעבירים חבילות בשיקוף?

trilliane

Well-known member
מנהל
כלום. לפי החוק חייבת להיות הצהרת תכולה (CN22) ע"ג החבילה

וזו אחריות שלך בתור היבואן. אי רישום סכום לא יקטין סיכוי לבדיקה אלא להפך, סביר להניח שיבדקו מה יש בפנים, ישקפו (כן, הם עושים זאת לא פעם) או יפתחו ויעריכו בעצמם (לאו דווקא לטובתך). אם יחשדו בך שניסית לרמות יכולים גם להטיל עליך כפל מס כקנס, שלא לדבר על עיכוב במכס, שליחת טפסים ושחרור מייגע. באמת שווה לך להסתבך?
&nbsp
בפורום השכן מישהו שאל לפני כמה ימים על יבוא סלולרי ואם יש דרך להתחמק ממס (לא ממש...) וציטטתי לו את החלקים הרלוונטיים ממדריך רשות המסים:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/66/181214291
&nbsp
בשורה התחתונה: אם יחליטו לבדוק או לחייב במס זו בחירה שלהם ואין לך שליטה על כך. כפי שהבהרתי, שקלל את המס בחישובים שלך ולכל היותר תופתע לטובה.

kowa

New member
להתחמק ממס זה קצת מוגזם, הכיוון יותר לעזור להם לא לשים לב...

trilliane

Well-known member
מנהל
כמו ליצור הסחת דעת בשנייה שהחבילה שלך עוברת בשיקוף?

הרצון שלך (ולא רק שלך...) ברור, אבל כפי שכבר כתבתי לך, זה לא בידיים שלך.

kowa

New member
כן! חשבתי על משהו

אני אכנס לקבוצת הפייסבוק של עובדי המכס,
אחמם אותם על זה שתנאי השכר שלהם גרועים,
הם יתחילו שביתה (שאני אדע את תאריך ההתחלה שלה כי אני אניע את המהלך),
אזמין 25 טלפונים בזמן השביתה,
Mission completed!

שאלה של חוסר ידע: אם נדרש לשלם מכס על חבילה..............

איך משלמים את המכס ואיפה מקבלים את החבילה?
&nbsp
תודה מראש

trilliane

Well-known member
מנהל
אם היא נשלחת בדואר רגיל, לפקיד בסניף הדואר

אבי לב50

New member
יש לי רק הצעה אחת בשבילך:

תבקש מהמוכר שירשום על טופס ה-CN22 את המחיר האמיתי של הקניה.
כי אם החבילה תיתפס ויתברר שהמוכר רשם מחיר נמוך ולא אמיתי, מה שרובם עושים כביכול כדי לסייע לקונים, פה זה יפעל הפוך, ויאשימו אותך הקונה בתרמית ולא את המוכר, ויש גם סיכון להחרמת הפריט.
כפי שכבר ציינו לעיל אתה היבואן ואתה האחראי לרישום המדוייק.
ועדיין אין זה אומר שתשלם את המיסים גם אם המחיר יהיה גבוה מ-$75.
זה רק עניין של מזל אם תיפול במדגם או לא.
&nbsp

twrpit

New member
חבל שתחווי על בשרך כבר מהקנייה הראשונה...

החברה הפרטית שעושה את התהליך עבור המכס עובדת חזק-חזק בכדי לתפוס כמה שיותר כי כך תרוויח יותר ויותר.
זה כבר לא עובדי רשות המיסים שעושים מה בא להם - התחום הופרט!

למעלה