משלוח של סלולארי מחו"ל

niceguy33

New member
משלוח של סלולארי מחו"ל

אני אשהה תקופה בסין ורציתי לדעת, אם אני שולח להורים שלי מתנה סלולארי, נאמר בשווי 500 דולר.
ואני פותח את המכשיר מהקופסא ומפעיל אותו ושולח בתוך האריזה רק את המכשיר מטען וסוללה והכל, אך אני שולח אותו בדואר ומסמן "מתנה",
האם במקרה כזה אצטרך גם כן לשלם מע"מ ומכס? האם אהיה מחוייב לצרף את הקבלה של זה? אם אצרף קבלה "נמוכה"?
יודע שהבדיקה במכס היא אקראית, אך אם "תיתפס" החבילה, מה התשלום שבו אהיה חייב?
חשוב לציין, שמדובר ביחידה אחת או שתיים מתנה להוריי. לא במשלוח מסחרי וכדומה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הפורום לא מיועד לסייע בעבירות על החוק.

נסה לחפש בין הפורומים האחרים, יתון ויש אחד למטרה זו.

רפול27

New member
המס הוא 37% במקרה של חשד להברחה המס יהיה כפול ואף החרמה

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן כן, %34.6 מס. מתנות אינן פטורות ממסי יבוא (אחרת...)

מתנות ופריטים משומשים
פריטים שנשלחו כמתנה ללא תמורה כספית מצד הנמען או פריטים משומשים, יחויבו במס כאמור לעיל בהתאם לערך המשלוח, על פי מחיר מוצהר/המצוין בחשבונית ובתוספת עלויות נוספות. למען הסר ספק, המכס רשאי לבדוק את הערך המוצהר ובמקרים שונים, לפסול את הערך המוצהר ולקבוע ערך חלופי כמפורט בחלק 2.5. לנוהל הערכת טובין ביבוא אישי.

אחריות היבואן על הצהרת תכולת החבילה
  1. על פי סעיף 39(ב) לפקודת המכס, המתייחס לייבוא באמצעות הדואר, די בכך שהטובין אינם תואמים את הפרטים הכתובים בהצהרת הייבוא או בתווית של חבילת הדואר כדי שניתן יהיה לתופסם, גם אם ההצהרה הכוזבת נמסרה ללא ידיעת הנמען.
  2. במקרה של הצהרה כוזבת, רשות המסים רשאית לחלט את הטובין או להטיל קנס על היבואן (מזמין החבילה) בגובה כפל המסים בנוסף לתשלום מסי יבוא כתנאי לקבלת הטובין.
  3. יודגש, כי מזמין החבילה הוא שאחראי על תוכן ההצהרה כלפי המכס. אשר על כן מומלץ, במיוחד למי שרוכש טובין באמצעות האינטרנט, לוודא עם ספק הטובין כי ההצהרה על גבי החבילה תואמת את הטובין המצויים בחבילה וכן, את נכונות הפרטים המופיעים לגבי עסקת הרכישה, לרבות מחיר הטובין.

https://taxes.gov.il/CUSTOMS/PERSONALIMPORT/Pages/yebueshe_guide.aspx

למעלה