E-ONE או ברונטו ?

E-ONE או ברונטו ?

מה דעתכם ? איזה מנוף יעיל יותר .הברונטו או ה E -ONE . לנו באיגוד יש את שני המנופים ויש לי דעה אותה אכתוב לאחר שאשמע את דעתכם.

fireman

New member
E-one <-> Bronto Skylift

השוואה מעניינת שאני חושב שאפילו תגרור לא מעט נקודות ראיה שונות של אנשי כבאות.... לכל אחד מהכלים יש את יתרונותיו וחסרונותיו....אפשר למנות אותם אחד אחד אבל נתקשה להגיע להחלטה מי מבין השניים טוב יותר....(אבל בסוף נחליט) ההשוואה שלי תיעשה בין מנוף ברונטו 42 מטר HDT לעומת סולם הידראולי E-one 30 מטר הנמצא בשרותי הכבאות בארץ. E-one רכב סולם המשולב ברכב כיבוי בפני עצמו בגלל המצאות מיכל מים אינטגרלי בקיבולת של 3000 ליטרים בדומה לרכב סער ומיכל קצף בקיבולת של 300 ליטרים, כמו כן מצוייד הרכב במשאבה המיועדת לאספקת מים ביציאות 3 צול ולקווי מים או לאספקת מים לסל ולתותח המצוי בקצה הסולם. רכב זה הוא רכב גדול מידות רחב וארוך מאוד, דבר שפוגע בכושר התמרון שלו בכבישים ומגביל את הכניסה שלו לרחובות צרים, מה גם שמרכב הרכב בנוי מאוד נמוך ומדרכות גבוהות עלולות להוות סיכון לרכב עצמו.... ברכב תיבת הילוכים אוטומטית דבר מאוד נוח בעיקר ברכבי כיבוי ומפיק האצה מהירה ממצב של עמידה. לסולם יתרון ברור שהוא אפשרות של התניידות חופשית ל דבי הסולם עצמו שהוא מאוד רחב ומאסיבי ויכול בנוסף לכך לתפקד כגשר מעבר משום שלסולם הנ"ל יש כושר עמידה במצב מקביל לרצפה גם כאשר הוא פתוח לכל אורכו. בחלקו האחורי של הסולם מתוקנת מצלמה המסייעת בנסיעה לאחור באמצעות מסך טלויזיה המותקן בתוך הקבינה.....הרכב כבד רחב ו"יושב" טוב על הכביש, יש לו אחלה צופרים
שאפשר לשמוע מ2 ק"מ רכב מאוד מפואר ומרשים. Bronto מנוף גבהים המגיע לגובה מקסימלי של 42 מטרים המורכב על שלדת מרצדס 2638, המנוף משוכלל מאוד דו-מפרקי המבוקר מחשב שלא מאפשר ביצוע פעולות העלולות לסכן את המנוף או את המשתמשים בו, המנוף בעל נגישות גבוהה כולל מערכת הובלת מים אל הסל שעליו מותקן תותח מים, גלגלון ושטורצים להתחברות עם זרנוקים....הרכב קצר וצר, נוח מאוד בתמרונים ברחובות צרים, מערכת ייצוב אוטומטית המאפשרת הפעלת המנוף גם בסמטאות צרות שאין בהן דיי מקום בשביל לפרוס מייצבים, הרכב בעל גיר חצי אוטומטי, אין בו מיכל מים וקצף מה שהופך אותו לקל ומהיר, למנוף מערכת גיבוי חשמלית המקפלת את המנוף באופן אוטומטי לגמרי במקרה של תקלה במשאבת שמן הראשית של המנוף, המנוף מבוקר מחשב הנותן חיווי על גובה פתיחת המנוף, התרחקות מהמרכז ונתונים נוספים, על גוף המנוף מותקן סולם. עד כאן נתונים בכלליות....ועכשיו להשוואה.... רכבי עבודה בגובה בשרותי הכבאות עד להגעת רכבי הE-one לא היו כוללים משאבת מים אינטגרלית ומיכל מים וקצף מה שהופך את התוספות האלו בE-one למותרות וכתוספת מאוד חשובה שתשפיע על הבחירה מי מבין השניים טוב יותר. רכב הברונטו לעומתו הוא נטול מיכל מין וקצף ולכן גם לא מצוייד במשאבה אך כמו הE-one הוא מצוייד בכניסות מים להזנה מרכב חיצוני אך הדבר מותנה בברונטו בהמצאות הידרנט או רכב אחר. מנוף הברונטו הוא קומפקטי יותר ונוח לתימרונים מאשר הE-one הגדול והמסורבל והוא מתאים יותר לערים צפופות בעלות לחצי תנועה רבים וסמטאות צרות.... עכשיו לגבי הסולם עצמו....היות והE-one הוא סולם בפני עצמו הוא עולה בכמה וכמה מידות על הסולם שמורכב על הברונטו, הסולם של הE-one גדול ורחב ומשרה ביטחון בתנועה עליו, יש לו מעקות גבוהים הוא מאסיבי מאוד ומאפשר תנועה של כמה אנשים עליו בו זמנית ויאפשר חילוץ המוני מהיר יותר של לכודים מקומה בטווח ההגעה שלו, לעומתו הברונטו מצוייד בסולם צד שלא יכול לתת מענה לחילוץ המוני מקומה גבוהה משום שהוא צר מאוד והתנועה עליו מפחידה מאוד לא מעט כבאים כך שאני לא רוצה לחשוב על אזרחים שלכודים בתוך בניין וחילוץ באמצעות הסל אורכת זמן רב ויקר במקרה של שריפה מה גם כאשר הברונטו פתוח במצב שבו המפרק העליון נוטה כלפי מטה יש צורך לטפס על הסולם לכיוון מעלה ואז להסתובב ולרדת למטה....מעבר מסוכן מאוד ולא בטוח. מה גם שעל גבי הסולם של הברונטו אין אפשרות לנייד אלונקה. מידות ומשקלים....היות והE-one רחב מאוד ומצוייד במיכל מים מרכז הכובד שלו נמוך יחסית בהשוואה לברונטו שמרכז הכובד שלו הוא המנוף עצמו, בצירוף לרכב גבוה יותר כאשר הוא מקופל, צר יותר ומרכז כובד גבוה מערער את יציבותו של הברונטו בסיבובים ופניות חדות....מקרה מצער בארץ עם הברונטו כבר נראה בבאר שבע כאשר סיבוב מהיר הסתיים בהתהפכות של המנוף. בקרה, הברונטו המבוקר מחשב הוא אמין מאוד בכל הקשור בהפעלה בטוחה, המחשב הנעזר במיקרוסנסורים יכול לתת חיווי על מצב הסולם והמערכות הקשורות בו ולתת נתונים מדוייקים על הסטטוס של המנוף עצמו, מה גם שהוא לא מאפשר למפעיל לעשות טעויות העלולות לגרום למנוף או למפעיל והמשתמשים נזק או סכנה, בתחתית הסל מותקנת מסגרת ברזל המחוברת למיקרוסנסורים ולמחשב המתריעה על פגיעה של תחתי הסל או נגיעה של הסל בקיר של מבנה או חפץ אחר ומפסיקה את פעולת המנוף כאשר אותה מסגרת זזה כתוצאה מנגיעה של גוף או חפץ. סולם הE-one הוא ידני לא מבוקר מחשב ולא מונע מהמפעיל לבצע טעויות חסרון משמעותי לדעתי. מערכת מייצבים, הברונטו מצוייד במערכת ייצוב אוטומטית המעמידה את הרכב על ה"בומים" באופן אוטומטי לגמרי וללא התערבות אדם, הכל בלחיצת כפתור אחת לעומת הE-one שמצריך הצבה ידנית וכיוון ידני הנעזר בפלס, דבר שלוקח יותר זמן מהברונטו....אך לעומת זאת רוחב פריסת המייצבים של הE-one נמוך יותר מרוחב הפריסה של הברונטו. הובלת צוות, הE-one כולל תא צוות גדול המאפשר ניוד של עד 6 כבאים ונהג למקום האירוע בחלק מהסולמות לעומת נהג ו2 כבאים ברוב מנופי הברונטו. העליתי כאן כמה פרמטירים להשוואה בין שני הכלים....ניתן לראות שבחלק מהפרמטרים הE-one מנצח ובחלקן הברונטו מנצח בעיקר בתחום הגובה של המנוף.... לדעתי בתחרות הזו ניצח הברונטו למרות כל חסרונותיו הלא מעטים לעומת הE-one שמשופע בייתרונות לעומת הברונטו....למסקנה הזו הגעתי ע"י נקודה אחת עיקרית.... אם יש לך לכוב בקומה עשירית, לא משנה כמה הE-one מצוייד רחב יציב מצוייד במים ועוד....הוא פשוט לא יגיע לחלץ את אותו לכוד. אך לעומת זאת....אם שני הכלים היו מגיעים לאותו גובה חילוץ אין ספק שהE-one היה מנצח ובגדול.... אני אשמח לקרוא תגובות

TAFD

New member
פששש......

איזו השוואה..... כמה זמן לקח לך לכתוב את זה ?

ram9

New member
לפי דעתו של צופה אש

האיווקו שלנו רם 10 סולם גבהים קטן במימדים אבל כשהוא פתוח לגובה מקסימלי הוא מגיע לגובה של 38 מטר יש מקום ל2 אנשי צוות=מקום ללככוד על אלונקה שיכולה להתחבר לסל ככה שהוא מתאים לעיר שלנומה שמביא אותי לנקודה הבאה שלי לפי דעתי אין הצדקה לרכב כמו ה e-1 באיזור המרכז הצפוף המקום מכיוון שלכול שריפה בדירה יוצאים פק"ל קבוע (לפחות אצלנו) לפחות2 כבאיות והסולם גבהים(כמות הכבאיות תלויה במשמרת והמבין יבין) ככה שהיתרון של הe-1 שהוא גם כבאית מתבטל וכלכן מה שנשאר הוא החיסרון שבעצם נובע מהיתרונות כלומר הגודל והסירבול של הe-1 ולכן עדיף סולם גבהים כמו הברונטו או כמו של ר"ג ולא כמו הe-1 למרות שראיתי אצלנו בתחנה תמונה של e-1 עם ברונטו

חזי לוי

New member
יופי של השוואה אבל.........

מי שיחפש איזה סולם /מנוף גבהים טוב יותר מחטיא את המטרה! ראוי ששרות הכבאות יכיר את מגוון סולמות הגבהים והמנופים הקיימים כיום בעולם. על סמך הסיכונים שבתחומו יחליט השרות איזה ציוד לרכוש, כמובן שההיבט הכלכלי לא מבוטל ולעיתים מכריע . השכילו ביותר שרותי כבאות רמת גן אשר רכשו סולם גבהים שהוא לא ברונטו ולא E 1 אבל הוא מתאים לצרכים המבצעיים של שרותי כבאות רמת גן הן מבחינת זמן תפעול הסולם הן מבחינת גודלו יכולת תימרונו ויתרונות נוספים. מכאן עולה שאין כלל צורך לבצע השוואות אלא להכיר היטב תכונות של כל מנוף/סולם במיוחד ששני הכלים גם ה E- 1 וגם הברונטו הם ציודים מצויינים. בהקשר לאפיון סולם הפלטפורמה E - 1 חשוב להזכיר כי המשאבה מסוגלת לקבל לחצים של עד 60 אט"מ ללא נזק לבית המשאבה. יתרון זה בלתי מבוטל במקומות בהם צנרת אספקת המים (כגון באזור המפעלים הפטרוכימיים בחיפה )מסוגלים לספק מים בלחצים של מעל 20 אט"מ. נראה את צנרת הברונטו הטלסקופית עומדת בלחצים אילו ללא ווסת לחץ!( למרות השסתום פורק לחץ) מי שירצה לקבל נתונים מדוייקים לגבי איפיון בית המשאבה של הE-1 - אשמח לסייע. חזי לוי

fireman

New member
חזי אתה מוזמן לשפוך את הכל כאן

בפורום אני מאוד אשמח...אם תרצה תוכל לנסח את זה בצורה של מאמר ממש ואני אכניס את זה למאגר המאמרים של הפורום

fireman

New member
חזי אתה מוזמן לשפוך את הכל כאן

בפורום אני מאוד אשמח...אם תרצה תוכל לנסח את זה בצורה של מאמר ממש ואני אכניס את זה למאגר המאמרים של הפורום

השוואת מנופים

אני שמח לראות כי הסוגיה שהעלתי מושכת תגובות רבות. לא ידעתי על נתוני ה משאבה ותמיד אני מעוניין ללמוד. אז אם תוכל להעלות אותם בפורום יהיה מעניין . חוץ מזה אשמח אם תתחיל לשלוח לי חומרים שונים בעניני כבאות לדואר שלי. שמור על קשר.

T bgu

New member
היסטורית מנופים

כך נראו מנופים לפני עידן E- one ןברונטו

fireman

New member
יאללה עוד תגובות מה קורה?

מעניין אותי לדעת מה כולכם חושבים

Amitg

New member
בורנטו או E-one?

קודם כל אני רוצה להגיד שאני לא מכיר את ה e-one אז תקנו אותי אם אני טועה בקשר למשהו... מכיון שרוב הרחובות בארץ צרים וחלקם אפילו בקושי מאפשרים מעבר של רכב סער רגיל (לא פעם קרה לנו בת"א שנאלצנו להזיז רכב בדרך לאירוע שלא חנה כמו שצריך ולא נתן מעבר לרכב הסער) לא יכולים להרשות שיהיה רכב כמו ה E-one שהוא רחב וכבד יותר. מה גם שיתרון המיכל שלו לא כ"כ שימושי (ושוב אני לא מדבר מניסיון) מכיון שגם ככה כשמגיעים לאירוע גדול שמצריך את המנוף מתחברים להידרנט ישר ומיכל המים רק גורם להתעקבות בהגעה לאירוע. בגלל סיבות עיקריות אילו אני חושב כך:
בורנטו
E-one

fireman

New member
אני שם לב שהנטיה היא בכלליות

לכיוון הברונטו כמנצח.... מסתבר שיתרון מיכל המים באי וואן הוא זניח משום שבכל אירוע יוצא רכב סולם או מנוף כתוספת לרכבי סער או רכב אשד ולכן המצאות מיכל מים בסולם היא לא הכרחית, מעבר לכך הייתרון גובה של הברונטו מהווה מדד חשוב בהשוואה שלנו ולכן כמו שכתבתי בהשוואה המלאה שלי... אם לא מתחשבים במיכל המים והמשאבה הברונטו אכן מנצח ובגדול

firefighter

New member
היסטוריה????

הצחקת אותי ידידי ההיסטוריה עוד כאן חייה ונושמת במיוחד באיילון

TAFD

New member
הוא היה בטלויזיה

ביום חמישי הראו בחדשות בערוץ 2 כתבה על ש 90 אחוז מהתקציב של הכבאות הולך למשכורות וכביכול בגלל זה אין כסף לציוד... אז הראו את הסולם שלכם ואמרו שהוא משנת 72´ ומישהו אמר שכל פעם שהוא יוצא לשריפה בלוד ועולה בעליות הוא מפחד שהרכב ישווק חים בדרך

T bgu

New member
ההיסטוריה חוזרת

שלום גיא! יש לי שאלה: חשבתי להוריד לפורום תמונות של כרכרות וסוסים לכיבוי אש (לפני המצאת המגירוס) אבל עכשיו אני מפחד שגם את זה יש לכיבוי איילון!!! יום נפלא לך גיא

למעלה