e=mc^2 ..מה הולך פה ? ? ? ?

Ziggy Star

New member
e=mc^2 ..מה הולך פה ? ? ? ?

האמת שהשאלות שלי ,הם בקשר למשוואה אחרת - M(V)= M0/1-V^2/C^2 מקווה שהצלחתם להבין לאיזו משוואה התכוונתי ... ופה קבור ההכלב ... הב ...הב... לפי תורת היחסות , (תקנו אותי אם אני לא מפרש משהו נכון ) , אין הבדל בין שני גופים שנעים במהירויות שונות אבל קבועות ! אין לי שום אפשרות לדעת עם אני נייח ומישהו אחר נע יחסית עלי במהירות של 100קמ"ש . או שאני נע במהירות של 100קמ"ש ומישהו אחר נייח . אבל לפי המשוואה הזאת ככל שהמהירות שלי יותר גדולה המסה שלי יותר גדולה . ולכן אני יכול לשים לב למהירות שלי ולשינויים בה לפי השינויים במסה . לכן , הגעתי למסקנה שהכוונה בנוסחה זו , היא השינוי במהירות . השינוי במסה בה יחד עם השינוי במהירות . רק ברגע התאוצה (שינוי המהירות ) באות לביטוי המשוואת . לפי דרך זו לא צריכה לי להיות בעיה ל"נסוע" במהירות האור , במידה ואני אצליח להגיע אליה !!!!

prefect

New member
המהירות היא יחסית

כל מהירות (כולל המהירות שבנוסחה) היא יחסית לצופה. המהירות של הצופה ביחס לעצמו היא 0...

1415926

New member
הנוסחה לא מדויקת

הנוסחה היא ככה: m = m0 / (1 - v^2/c^2)^1/2 (שכחת את השורש אני חושב) בכל מקרה שים לב נניח אתה נע במהירות מאה קמ"ש... כלומר בער 28 מטר לשניה... מהירות האור היא בסדרי גודל של עשר בחזקת 8 מטר לשניה לכן ההבדל בין m לבין m0 יהיה אפסי ולא תוכל להבחין בו. השאלה האמיתית היא אם אני מתקין פנס על חזית רכבת שנוסעת קדימה אז הפוטונים שיוצאים מהפנס נעים ביותר ממהירות האור לא? ואז השורש יוצא שלילי לא? מה קורה פה? עוד שאלה היא... הפוטונים נעים במהירות האור... ואז לפי הנוסחה אין להם מסת מנוחה... איך זה?!?!? שבוא ת'ראש

ailag

New member
פוטונים נעים במהירות האור.

אין להם מסה. c`est la vie. ויותר מכך : במשחקים עם משוואות (שאני לא זוכרת
) אפשר להראות שלכל דבר שנע במהירות האור יש מסה אפס, ולכל דבר שיש לו מסה אפס - הוא נע במהירות האור
מיוחדים הפוטונים האלה.

F o o B a r

New member
בדיוק הפוך

כשמשהו נע במהירות האור המסה שלו שואפת לאינסוף. לכן אי אפשר להאיץ למהירות האור...

greenguy2002

New member
היא צודקת...

רק חלקיק עם מסה אפס יכול לנוע במהירות האור.... והמסה של הפוטונים מוגדרת מצויין, היא אפס!

F o o B a r

New member
אני יודע שהמסה של פוטונים זה 0

העיקרון הוא שלכל דבר עם מסת מנוחה ששונה מ0 יהיה במהירות האור מסה ששואפת לאינסוף...

ailag

New member
לא בדיוק אבל .. בערך?

כשהמהירות של משהו שואפת למהירות האור המסה שלו שואפת לאינסוף. אבל בין לשאוף למהירות האור לבין להיות במהירות האור יש הרבה הבדלים. כשמשהו נמצא ב מהירות האור, המסה שלו לא מוגדרת (כי המשוואה לא מחזירה מספר). אם המונה שווה לאפס, אז המסה כן מוגדרת (ד"א, עוד לא הבנתי למה 0 חלקי 0 זה 0 כשמציבים v=c בלי להשאיף כלום) אני מתייחסת לביטויים כמו : "שלכל דבר עם מסת מנוחה ששונה מ0 יהיה במהירות האור מסה ששואפת לאינסוף" אין דבר כזה שבמהירות נתונה מסה שואפת לאיזה ערך. או שיש מסה סופית מסויימת, או שהיא לא מוגדרת. היום הזה שואף להיות יום חמישי..

1415926

New member
פשוט לא נכון

הרי פוטונים, שהם בעצם האור, נעים במהירות האור. אמנם המסה של פוטון אחד אינה אינספוית. ההגדרה הנכונה היא כאשר גוף נע במהירות האור מסת המנוחה שלו אינה מוגדרת, במקרה של פוטון אין לו מסת מנוחה (זה לא אומר שהיא אפס) מכיוון שכאשר פוטון נעצר הוא מוסר את כל האנרגיה שלו ו"נעלם".

joeher

New member
ראה קישור בהודעה למעלה לנוסחא

הנכונה (אכן צריך שורש במכנה). אבל הדבר הראשון שצריך להבין על מהירות האור - שהיא אבסולוטית ואינה יחסית כלומר שני פוטונים שנעים 180 אחד לשני עדיין מתרחקים במהירות האור (ולא לפי ההגיון - במהירות כפולה ממהירות האור) את הדבר הזה, שמנוגד לכל הגיון צריך להפנים.

ailag

New member
הבעיה לא היתה עם המסה..

בטח, המהירות שלך תמיד 0 יחסית לעצמך. בוא נניח שתאוצה היא "קפיצה" ממהירות מסויימת למהירות טיפה יותר גבוהה, לשם הפשטות. ושהקפיצה אורכת ממש מעט זמן. אז כן, מבחינתך כל הזמן המהירות שלך אפס. (גם פרפקט וג'ו כתבו את זה) והמסה שלך תמיד M0. אבל אם המהירות שלך אפס אתה לא יכול להגיע למהירות האור.. enter galia. אני מעכשיו יושבת פה ולא זזה, אבל צופה בך ומודדת מהירות ומסה בצורה הכי נכונה שאפשר. נסעת ברבע ממהירות האור יחסית אליי, מדדתי את המסה. נסעת ב3/4 ממהירות האור, מדדתי באמת מסה יותר גדולה למרות שאתה מדדת את אותה מסה. עד כאן הכל טוב ויפה. עכשיו, אני צועקת לך : "אתה נוסע ב3/4 ממהירות האור יחסית אליי!" אתה צועק "סבבה, אני מאיץ בעוד 1/2 ממהירות האור! אני אעבור את מהירות האור יחסית אלייך!" בשביל לוודא שבאמת האצת ככה אתה זורק כדור מהחללית, והכדור ממשיך לנסוע ב3/4 ממהירות האור יחסית אליי (נגיד שלא פועל עליו כוח) אתה מאיץ עד שהכדור מתרחק ממך בחצי ממהירות האור - ככה אתה בטוח, ב100% שהוספת חצי ממהירות האור למהירות הקודמת שלך - כלומר עברת את מהירות האור. מה שהמשוואות של היחסות אומרות זה שאני אצעק לך : "שקרן! אתה נוסע רק ב0.9 ממהירות האור! לא האצת כל כך הרבה כמו שאמרת!" וגם אמדוד לך מסה שמתאימה ל0.9 ממהירות האור. למה? אני לא יודעת להוכיח את זה (אנחנו הוכחנו את זה באוני' עם משוואות ומטריצות) אבל אם אני רואה את הכדור שזרקת מהחללית נוסע במהירות א' , והכדור רואה אותך נוסע במהירות ב', לא נכון להגיד שאני רואה אותך נוסע במהירות א+ב. יש משוואה אחרת. ובמשוואה הזאת תמיד מקבלים מהירות נמוכה ממהירות האור, כך שאי אפשר להאיץ אל מעל למהירות האור. נראה שהדרך היחידה לעבור אותה זה להוולד במהירות גבוהה ממהירות האור. המשוואה היא: אם תרצה לחבר את V1 וV2 (נגיד שv1 היא המהירות שאני רואה את הכדור, v2 היא המהירות שהכדור רואה אותך ו v זו המהירות שאני רואה אותך) אז
v = c²(v1+v2)/(c²+v1v2)​
נ.ב. כמו שהעירו כבר, שכחת שורש במכנה. ואת אחד-חלקי-שורש-אחד-פחות-V²-חלקי-C² אפשר לכתוב עם האות היוונית גאמה, ואז יש לך M שווה M0 כפול גאמה. נ.נ.ב. שים לב למשוואה שנתתי : כשv1, v2 קטנות - נגיד, כמו ביום - יום, אז המכנה הוא בערך c². ואז תצמצם ב c² ותקבל שבמהירויות של היום יום יוצא ש v = v1 + v2, בערך. אנחנו לא מרגישים את ההבדל, אבל גם כשאתה נוהג ומאיץ מ70 קמ"ש ב30 קמ"ש , אם אני עומדת על המדרכה אני רואה אותך בכמעט 100 קמ"ש.

Palindrom

New member
../images/Emo13.gif

"נראה שהדרך היחידה לעבור אותה זה להוולד במהירות גבוהה ממהירות האור" מתפרעת על טכיונים אה

lir O

New member
בנוסף

גם לא נכון להגיד שלפוטונים אין מסה !! היות ולאור יש תנע, לא יכול להיות שלפוטונים אין מסה !!! קיימים היום מה שנקרא "מלקחיים אופטים", בעזרת שני קרני ליזר ממוקדות ניתן להרים גופים קטנים - תאים בעיקר... כלומר לאור יש תנע : mv, אם המסה היא 0 - התנע יהיה 0 ! מהיא המסה ?? לא ידוע, אבל אני מאמין שאפשר לחשב... בנוסף, הבעיה עם להגיע למהירות האור היא לא מהירות האור עצמה... אלא ההאצה למהירות האור ! כלומר, אם נוכל באיזה שהיא דרך "לתפוס טרמפ" על קרן אור, לא צריכה להיות לפיסיקה שום בעיה עם זה... ודרך אגב, מיועד לסביבות 2005 ניסוי במאיץ חלקיקים, אני חושב שבקנדה.., שבו יצליחו להאיץ פרוטון למהירות האור. מה יקרה שם, זה עוד בגדר תעלומה...

למעלה