DVIRI VS KENISBERG

הרטוב

New member
DVIRI VS KENISBERG

ציוניסטי ציוניסטי שנהרג בשביל עם ישראל,אמר אתמול האב השכול על בנו יהי זכרו ברוך להחזיר הבנים הבייתה לסרב לשרת בשטחים אמרה אמא שכולה שבנה נהרג. זה ההבדל בין הציונות האמיתית לבין הפוסט ציונות הפאציפיסטית.

אלי.

New member
יופי.

ועכשיו צריך רק למצוא את הבדל ההשלמה עם המוות בין אביו של קניגסברג לאמו של יחיא עייאש. מצאתם ? ספרו לי.

הרטוב

New member
אין שום הבדל אלי

ההבדל הוא בין מי שמוכן להקריב את בנו למען המדינה שלו לבין זה שמוכן לאבד את המדינה שלו ולו בלבד שלא יאונה רע לבנו. ההבדל הוא בין מותו של רוצח ברברי לבין מותו של לוחם למען המולדת שלו. אחד לוחם בדרך הרצח והשני לוחם בדרך ההבנה שאם אין צבא אין מי שיגן על המדינה.

אלי.

New member
דברים שרואים משם.

גם אמו של עייאש היתה מוכנה להקריב את בנה - מה זה אומר עליה ? ועמנואלה דבירי לא מוכנה שבנים של אחרים יפלו על הגנת שטחים שאני ואתה והיא חושבים שהם מיותרים - מה זה אומר עליה ? מה זה אומר עלינו ?

nightbird

New member
עליך זה אומר

שאתה לא מבין מהי מדינה ומהו חוק. כי מחר יסרבו שוטרים להגן על רמת אביב, בטענה שהם לא סובלים את התושבים שם, ואזרחים יפסיקו לאותת בפניות בטענה שלדעתם האישית זה מיותר. אם זה יעבוד תודיע לי, כי נמאס לי לשלם מס הכנסה.

אלי.

New member
לצערי עלי לציין

שגם אם אתה צודק, אני לא בטוח שהייתי שש "לחוות" את שני המושגים הללו כפי שאתה רואה אותם בחזונך. מה שבטוח - הרבה דמוקרטיה אין באותה "מדינה" שלך, למרות שהחוסר הזה בא על פיצויו בריבוי החוקים כנגד הבעת דעות. ולעצם העניין - ככל הידוע לי, הגב´ דבירי (כמו גם יתר חברותיה לתנועה) מעולם לא עשתה פעולה הנוגדת את החוק, ו/או את הדמוקרטיה וזכויות האזרח בה. יכול להיות שפעילותה ועמדותיה השמאליות אינן לרוחך - אבל זה כבר באמת נדוש. "להחזיר את הבנים הביתה", "לפנות את השטחים הכבושים", "מיותר ליהרג על קידוש שטח כבוש" - יש כאן עבירה על החוק ?

אלי.

New member
אני מניח שאתה לא מתכוון

ל-25 "זריקות המרץ" שהחיזבאללה היו מקבלים בלבנון בשנה, ושהופסקו בעזרת דבירי וחברותיה. זה זניח ?

Alder

New member
האם קרן הצבי קוסמת לכספך?

חיזאללה כבר רצחו לנו מספר חיילים, אין להם כל חשש לנסות לפגוע במטוסינו, וכבר הם פיצמרו לא אחת מוצבים בהר דוב. מוצביהם נושקים לגדר המערכת, ללא כל חיץ ממשי של או"ם, המגלה אדישות במקרה הטוב ושיתוף פעולה "מתמיה" במקרה הרע ביחס לחיזבאללה, או של צבא לבנון. כמו כן חיזבאללה כבר הוכיחו לנו שהם התקדמו מעבר לדרישת יציאת ישראל מלבנון, כאשר הם לאט לאט חוברים לפלסטינים. עד כה, בעיקר ארה"ב היא זו המנטרלת את פעולת חיזבאללה, בעקבות לחצה על סוריה. מי יודע כמה זמן זה יימשך, והאם "הארי" הסורי הצעיר כלל יושפע מהם לאורך זמן. בהתחשב בכל אלו, דעתי שלי כלל אינה נוחה עם המצב. השאלה היא, לאיזה אורך זמן נצליח לשמור על סטטוס קוו "רגוע" שכזה בגבול הצפון. לפי עניות דעתך, האם החיזבללה אמרו את מילתם האחרונה, במיוחד לאחר שראו כי הם אכן מצליחים להבריח את צה"ל המפואר?!

אלי.

New member
הלואי שאת כספי הייתי יודע להשקיע כך

ולא שאני שש לעשות את המשוואה הזו - אבל מכיוון ששאלת: עוד מעט שנתיים לנסיגה, וישנם 3 חיילים חטופים/הרוגים. במצבנו הקודם, כברווזים במטווח הלבנוני, היינו מגיעים כבר ל-45 (נניח). לא שווה ? בעניין החיזבאללה דעתי אכן עניה, ואין לי מושג מה יכול להתרחש בעתיד בראשו של מנהיג זה או אחר. כרגע אנחנו בשקט (יחסי ? שיהיה) בגבול הזה, ששקט אף הרבה יותר מהימים שלפני מלחמת לבנון. כדאי תמיד לזכור ולהשוות מה היה אילו היינו שם בפנים. ובעניין המשפט "במיוחד לאחר שראו כי הם אכן מצליחים להבריח את צה"ל המפואר", כבר אמרתי בעבר שה"הברחה" היתה אקט הסיום של 18 שנות השפלה ורמיסת כושר ההרתעה של צה"ל, תוך כדי גבייה של כ-600 קורבנות. אני הייתי מציע לא להתעלם מזה, כשאתה מתייחס לגורמים של ירידת כח ההרתעה הצה"לי. חבל להתפס לזוטות, כשהפרס הראשון מתחת לאף.

Alder

New member
פנה לסוכן ההשקעות שלך

השקט, כפי שציינת בזלזול מה, הוא יחסי. וכאן בדיוק הסכנה. כל עוד אין לידנו מדינה ערבית דמוקרטית, הרי שאנו תלויים בגחמותיו הפרטיות של אותו זה היושב בראשה. מיותר לציין שעד כה, אותם אלו בצמרת ההנהגה הערבית, ובהם כמובן גם סוריה ואירן השולטות בצורות שונות בחיזבאללה, אינם בדיוק נמנים על חוג מקורבי "חובבי ציון". האם היינו צריכים לסגת בצורה כזו או אחרת מלבנון?! בוודאי...אך לא בצורה "כזו", אלא בצורה אחרת.. כושר ההרתעה הצה"לי עמד יפה מאד כאשר עמדנו בלבנון לאחר של"ג. מבצעי "דין וחשבון" ו"ענבי זעם" (למרות האקורד הצורם הסופי שלו) הוכיחו כל פעם מחדש כי צה"ל מסוגל לעשות עבודה גם באמצעים מרחוקים, במינימום נפגעים, ולאחר כל מבצע שכזה שקטה הארץ. עסק נחמד? לא. ברור שלא. אפקטיבי? כן. היה אפקטיבי. ישראל החזיקה מאז ומעולם בנדבך חשוב מאד בתורת הלחימה שלה - נשק ההרתעה. כאשר אתה רואה צבא בורח בצורה לא מסודרת, תוך כדי הפקרת חלק נכבד של בעלי בריתו, השארת ציוד רב בשטח וללא כל מחשבה תחילה - כושר ההרתעה שלו מכורסם. כאשר אתה מעודד אירגונים אשר מכרסמים בכושר עמידתנו (והממונים ע"י מדינות אירופאיות יש לציין), אתה מעודד את האויב ומעניק לו "ורטרס אורגינל" על מעשיו. ככל הנראה אתה ניחנת במשקפי שמש ורודים במיוחד, אם לאור כל אלו אתה עדין יכול לכנות את האירועים האלו כ"זוטות", במיוחד כאשר הפרס הראשון עלול לצפון בתוכו עתיד אלים פי כמה וכמה. ואגב, לנסות להשוות את הגבול כעת למצב טרום של"ג, שקול לניסון השוואה בין פר זועם לבין פר מסורס. טרום של"ג, פתחלנד היתה האיזור האידאלי לטרוריסט המתחיל. אולי כעת חיזבאללה הוא הטרוריסט התורן, אולם אין כל אפשרות להשוותו לחוליות המרצחים התמידיות שפקדו את ישראל טרום של"ג.

אלי.

New member
מיד לכשאסגור את המינוס, אפנה אליו.

ובינתיים - השקט הוא יחסי, ובודאי שאין לי אשליות שהמדינות שבינן אנחנו חיים תהיינה דמוקרטיות. בכ"ז, מכאן ועד לתפוס את השלטון בארצות הללו, כמקדם בטחון - הדרך ארוכה מאד. מה שאני יכול לעשות הוא לשמר את צה"ל, ולהניח שביום פקודה הוא יוכל להתמודד בכבוד מול החיזבאללה. בינתיים אני חוסך בחיי חיילים. האם היינו צריכים לסגת מלבנון ? כולם מסכימים. 18 שנה לא מצאנו את הרגע המתאים לכך ? במבצע שתוכנן לכמה שבועות ? כמה עוד היינו צריכים לחכות ? המבצעים (דין וחשבון וענבי זעם) היו נחמדים ויפים, אבל זה באמת תרם לכח ההרתעה של צה"ל ? הרי הם המשיכו להרוג בנו גם לאחריהם, אז מה זה נתן ? אגב - בעניין השארת הציוד בעת הנסיגה אתה צודק, וזהו בזיון. באשר לעידוד הארגונים המכרסמים בכושר עמידתנו - לא היה עידוד כזה, כמובן, אלא אם כן אתה מכנה את הקריאה לנסיגה כעידוד לנ"ל. בכל מקרה, אם מבצע של"ג היה מסתיים במועדו - גם זה היה נחסך. מי אשם בהתארכות ? ולעניין ההשוואה בין התקופה שלפני מלחמת לבנון והתקופה היום - יכול להיות שאתה צודק, ואין מה להשוות. מצד שני, כשאתה נזכר במרורים שאכל צה"ל בעת שהותו בלבנון - אתה לא יכול שלא להעריך את השקט הנוכחי כהישג אדיר.

tami_ts

New member
3 בלבנון ו 300 בכל הארץ

כיום- כל הארץ היא במטווח ברווזים . ואל תגיד לי שאין קשר! בבריחה מלבנון השארנו מאחורינו את כח ההרתעה של צהל החיזבבאלה שותק.. בטח כי שאר הערבים בינהם ערביי ישראל עושים להם את העבודה. אתה רוצה להגיד לי שבקסם אחרי הבריחה מלבנון החיזבאללה יתחיל לאהוב אותנו ולהגן עליך? הוא מסוגל לירות על חיפה עכשיו!! בדיוק אותה אשליה כמו אוסלו.... על מצפונם של אלה שנתנו להם רובים.

בהחלט, קל מאוד לומר, אין קשר,

זו בכלל בעיה אחרת, בעיה אחת פתרנו -לבנון, ועכשיו אנחנו צועדים לעבר הפתרון הבא. בוודאי. אין שום ספק. מזל שחלקנו פה לא משתתף בהערכות הצבא אל מול אויבינו באשר הם, כיוון שתוך ימים ספורים היינו מגיעים למצב של ערב-יוהכ"פ, (ואני לא מתכוון לקטע של הצום). מה שכן בטוח, מי שיש לו ביצים ישאר כאן וישתתף במלחמה שלצערי כבר נראית בלתי נמנעת, ומי שלא- כנראה יהיה נתון להחלטתם של כל מיני אנטישמים בחו"ל. (אה, סליחה, שכחתי את אלה שלא יהיו כי... הם פשוט לא יהיו). הגיע הזמן שיקום כבר מנהיג שיודיע שעם ישראל הוא עם שזכותו לחיות. שזכותו לחיות בישראל כי... ככה! לא בגלל שזה המקום היחיד שנשאר לנו, ולא בגלל שזה מה שקבעו ב-48, רק בגלל שזה שלנו, כי כאן היתה מורשת עם-ישראל המפוארת, כי אנחנו כאן מאז שכבשנו אותה מידי הכנענים. מי שחושב שלא ככה מקבלים ארצות ועצמאות, שיתחיל לנבור בתולדות כל העמים בעולם. כנראה תהיה לו הפתעה מסוימת. תמיד מצפה לימים יותר טובים. יווווו...

nightbird

New member
סירוב לשרת הוא עבירה

מה לעשות? ככה קבע החוק, והוא אינו חוק בלתי דמוקרטי או נוגד את רוח הדמוקרטיה. אילו היית מדבר על חוק הקובע שהשלטון עובר מהיום בירושה מאב לבנו, הייתי מסכים איתך שיש להתנגד לו, כי הוא בלתי דמוקרטי במהותו. אבל מדיניות הבטחון של הממשלה, היא ענין הנקבע בבחירות באופן לגיטימי, ואין דרך הוגנת יותר להחליט על כך. לכן קריאה לסירוב מצביעה על חוסר הבנה בסיסי של מהות מדינת חוק. בענין מה שאתה קורא "חוקים נגד הבעת דעה", אין לי מושג על מה אתה מדבר. אם אתה מתכוון לחוקים נגד הסתה, אני מאוד מקווה שאתה בעדם. הבעת דעה שצריך לסגת מהשטחים היא לגיטימית, אבל הבעת דעה שצריך לסרב לפקודה בשל חילוקי דעות פוליטיים, כמו גם הבעת דעה שצריך, נניח, לירות בכל הבלונדיניות כי הן מעצבנות - היא לא לגיטימית, אפילו אם זו "רק דעה".

אלי.

New member
נכון, סירוב לשרת הוא עבירה

אבל תמיכה בקצינים/חיילים המסרבים לשרת אינו מהווה עבירה - גם זו עובדה. תמיכה מוראלית בסרבני השרות בשטחים מצד מי שמלכתחילה מגדירה את השירות והשהייה שם כרעה-חולה אינה בלתי צפויה, והיא אולי מעצבנת - אבל לכלא היא בודאי לא תוכנס, הגברת, כמו גם חבריהם של שני הכלואים הראשונים, שבאו לבקרם אל מול כלאם. הם יכלאו, אבל לא על העבירה הזו, למרות שחתמו בעצמם על המכתב. הם יכלאו כשיקראו בתורם לשרות, ויסרבו. לך תדע, אולי הם יקראו לשרות בגבול הצפון ? ב"חוקים כנגד הבעת דעה" לא התכוונתי לחוקים ממש, אלא ל´שטח הדמדומים´ שבין החוק היבש ובין הדעות הקיצוניות. הדעות של שולמית אלוני, למשל, מאד מעצבנות, אבל אם הן גורמות לך לכנות אותה ´משוגעת´ - האם אין זה סוג של דה-לגיטימציה לאיש ולדעותיו ? והערת אגב: ככל הידוע, הסירוב המוזכר לא בא מתוך דעות פוליטיות, אלא עקב חלק מהפעולות הננקטות בשרות בשטחים, שלדעת החותמים אינן אנושיות - ואנושיות זה לא פוליטיקה. ממש לא.

nightbird

New member
תמיכה בד"כ אינה עבירה

וגם לא התייחסתי לכך כאל עבירה המחייבת משפט ומאסר, אלא כאל מעשה לא בוגר ולא לגיטימי בעיניי, המצביע על חוסר הבנה בהלכות דמוקרטיה. אני יכול להביע דעה שלגנוב זה בסדר, אבל זה מצביע על כך שאינני מבין מהי מערכת חברתית מסודרת. לגבי שולמית אלוני - אם היא יכולה לקרוא לשרון ופואד פושעי מלחמה, אפשר בהחלט לכנות אותה בסלחנות "משוגעת". טרור כנגד טרור
אבל עכשיו ברצינות - כינויים כאלה או אחרים נפלטים במהלך וויכוח, זה לא כמו להקים ארגון מסודר של קציני מילואים, שיקרא להכריז על שולמית אלוני כמשוגעת באופן רשמי.

אלי.

New member
זו כבר התקדמות אדירה.

אם כי הייתי מחפש דוגמא טובה יותר להמשיל מאשר ה´לגנוב זה בסדר´. הגניבה היא עבירה פלילית שהמבצע אותה יוצא נשכר, בעוד שהסרוב - צריך כל הזמן לזכור, גם אם מתנגדים לו - נובע מחוסר הרצון להתעמר בחפים מפשע (אפרופו ההתנצלות של צה"ל), גם אם זה כרוך במאסר של המסרב. ובקשר לשולמית אלוני - אכן גלשנו קמעה
, אבל זה היה רק לצורך הבהרת דעתי.

למעלה