Duty Free Rant

kinks

New member
לא מסכים

המנהיגים צריכים להיות ראויים לרת את העם שבחר בעם. משום מה יש סטגימה כזאת שברג שיש לנו מנהיגים אנחנו צריכים להגיד להם תודה שהם מנהיגים אותנו במקום שהם יגידו לנו תודה על הזכות וישרתו את צרכנו.

אני כבר שנים חושב שאם יש מקום אחד שמפספס את מטרתו זה הכנסת, ביום שיבנו מסביב למבנה חומות גבוהות ומגדלי שמירה הוא ישרת את מטרתו לכלוא את כל העבריינים שם שמום מה נחשבים "מנהיגים"

knappertsbusch

New member
לא רוצה לחפור בזה, אבל אחדד

"נבחרי הציבור", שנרצה או לא, הם בבואה של העם.

קטנוניים, תחמנים, לא חכמים במיוחד, דואגים רק לעצמם, מתלהמים, גנבים, עושקים, השלם את החסר -
היי, מאיפה זה נשמע לי מוכר? כאלה אנחנו. נו, אם לא אתה, אז אני, או השכן.

כדי שהשלטון לא יהווה בבואה של העם הוא חייב להיות מסוג אחר -
שלטון אבסולוטי מלוכני, למשל, או שכבת אצולה כלשהי,
מהסוג שאי אפשר להחליף בבחירות.
נסה להציע את האפשרות הזאת לעם, בהצלחה...

kinks

New member
הו השחיתות

לא משנה איזה תצורת שלטון תבחר פה השחיתות מגיעה ממנטאליות, חינוך ויושר. ישנה חלוקה שנקראת בפרופילים של משטרה 80 10 10 אם מסכמים את הכול יוצא 100 כמובן. אם תעמוד ברחוב בסביבה יש בה מגוון רחב של אנשים ותציע לאדם לעשות פשע. 10% יסכימו מיד, 10% לעולם לא יסכימו ו 80% ישקלו ויתפתו לפשע במידה והם יחשבו שיש להם סיכוי טוב לא להיתפס וגם להרוויח.

זה לא קשור אלייך, לשכן, אליי או לכל אדם אחר. זה לא קשור למוצא, גזע, מין או דת, ככה זה הטבע האנושי זאת בבואה של הטבע האנושי ולא בהכרח בבואה של החברה הישראלית.

אין שום הוכחה שבשלטו מלוכני, אצילי או דיקטטורי רמת השחיתות יורדת. בכל מקרה שלאדם יש כח הוא בלא מעט מן המקרים ירצה עוד יותר כח וגם לממש את הכח שיש לו למזומנים בבנק או מתחת לרצפה.

down under

New member
הרשה לי לחדש לך, ברוב מדינות העולם

האנשים הם כאלו ובמרבית מדינות העולם התושבים מתעבים עד מתעבים מאוד את הפוליטיקאים שלהם.
ישראל ממש לא יוצאת דופן בתחום הזה.

down under

New member
בוודאי

תחת גולדה, רבין ופרס בדיוטי פרי מכרו ב-2 דולר בלבד בקבוקי שיבאס ריגל.
מדוע אתה חושב שהשיבאס כה פופולרי בציבור?

down under

New member
תקן אותי אם אני טועה, אבל אינני טועה, הו הו

כמה שאינני טועה, ראש הממשלה בישראל איננו דיקטטור. נגד דיקטטור לא היית יכול להתבטא בזהות האמיתית שלך (והזהות האמיתית שלך ידועה לרבים פה).
נהפוך הוא, אין הרבה מדינות בעולם שהן במצב בטחוני תמידי של איום קיומי שיש בהם דמוקרטיה כה רחבה ומרשימה כמו ישראל.

אגב, אם הוא היה דיקטטור הרי שהוא היה מעביר תקציב שנתי לשנת 2013 בלי שום בעיה. עובדה שהוא לא כל כך יכול בהרכב הנוכחי של הכנסת להעביר זאת...

down under

New member
למזלך סגרו את רשת בלוקבאסטר בארץ

לכן אתה יכול להשאר עם הסרט שאתה חי בו.

שום סממן של דיקטטורה אין בישראל.
יש בה חופש מוחלט להביע אפילו דעות שנוגדות את עצם קיום המדינה עצמה.
המון עיתונאים ואנשי אקדמיה הינם אנטי ציונים מוצהרים ואיש מהם לא נעצר, לא נאסר, לא נרצח, לא מוגלה לגלות מחוץ למדינה ולא מוכנס למחנה
מעצר/ריכוז/חינוך מחדש.

כל כלי התקשורת הראשיים, גל"צ, קול ישראל, ידיעות אחרונות, מעריב, הארץ, ערוץ 10 ו-2 בטלויזיה, כל אלו מלאים בעיתונאים ומגישים
שמבקרים קשות את ראש הממשלה ואת ממשלתו.

יש בחירות חופשיות לגמרי שאיש איננו יודע מראש את תוצאותיהן, להבדיל ממדינות דיקטטוריות שבהן התוצאות ידועות מראש.

אני אכן טועה בכך שאני מדבר על נושאים שאינם נושאי הפורום, אבל אתה התחלת.
כל השאר אינני טועה לא לגבי העובדות ולא לגבי פרשנותם הסבירה.

knappertsbusch

New member
מזכיר לי שנשארתי עם אחד הסרטים שלהם ביד...

באמת, אגב! יום אח"כ גיליתי ש"הרימו" את המכונה.

בנוגע לעניין שעליו אתה מדבר: מה שמקימים במרץ בשנים האחרונות (לא רק פה, אגב)
הם מ-נ-ג-נ-ו-נ-י-ם של שליטה. אני לא מתייחס למילה שמתחילה באות דל"ת. היא אולי לא מתאימה כאן.
אבל שים לב (היטב!) למנגנונים שלאט-לאט מוקמים בשקט ובשושו ובדלתיים סגורות.
זה לא קשור לימין או שמאל, ביבי-שמיבי, ערבים-חרדים. לא קשור.
זה משהו אחר והרבה יותר גרוע.

down under

New member
מה למשל? איזה מנגנון? אשמח לקבל תשובה

ואם זה לא קשור לביבי (או לשמיבי) או שמאל-ימין, אז איך בדיוק ביבי הוא דיקטטור?
בחיאת, כדאי מאוד מאוד מאוד לטפל בפראנויה ולהתחבר חזרה למציאות.

down under

New member
לא זכור לי שהכרחתי אותך לקרוא את דבריי

אותי מרגיז שאנשים סתם מקשקשים שטויות ו/או שקרים על מישהו רק בגלל שלדידם הוא בצד הלא נכון של המפה הפוליטית.

Desert Seagull

New member
מרגיז אותך? תתאפק. אתה לא ילד בן 6 ופה זה

לא פורום פוליטיקה וגם לא גנון. בדיוק בשביל זה יש מסרים פרטיים.

farlow

New member
הערה בונה

אני מסכים שמדובר בפורום אלכוהול (ויין) וזה היה וישאר הנושא המרכזי שנידון בו.

אני לא חושב שמקובל לפתוח כאן שרשור כמו "בחירות 2013 - למי תצביע" או "זועבי הביתה", אבל עם זאת, ברגע ששרשור, מטבע היותו דיון פורה מגיע לנקודות הגולשות ממהות הפורום אין שום צורך לעצור את זה שם.
השיחה היתה גולשת לכיוון הזה גם בבית פנים מול פנים ואין שום סיבה לקטוע אותה כאן. מי שזה מפריע לו, שיפסיק לקרוא במקום הזה.

מעבר להיותו פורום מקצועי הפורום הוא גם פורום חברים. רוב הדיונים באמת לא סוטים מהנושא המרכזי אבל אם זה קורה, לא צריך להגזים. באמת.

Padod

New member
ישנם נושאים

כה רגישים שאפילו בדלתות סגורות, הפסיכולוג האישי לו משלמים 300 שקלים לשעה היה מהסס לדון בהם בשל המטען הרגשי הנלווה אליהם.
כסף, מין, פוליטיקה. טוב אולי לא מין, אבל כסף ופוליטיקה בעיקר.

חברי הפורום הם אנשים נהדרים שמאוד חשוב להם המשקה שלהם וההשלכות הנלוות אליו - ולכן לא אחת הדיון נעשה ווכחני מדי ולא פורה. בייחוד בכל הנוגע לנושאים האלה, למאבקי אגו והתנצחויות שונות שמעכירות את האווירה ולא מועילות לדיון פורה. בשלב זה, בייחוד בנושאים האלה, ראוי לדעתי לעצור את הדיון ולהעבירו לפלטפורמה אחרת, ראויה יותר.

אני בעד סטייה מהנושא (וסטיות בכלל), כל עוד היא בהקשר חיובי. לא מתאים לי לראות פה התנצחויות, וויכוחים עקרים או אובדן פרופורציה ויחס כפי שקורה לא אחת, לצערי.

Desert Seagull

New member
מסכים עם חלק מדבריך

דיונים מטבעם מסתעפים ומתרחבים לנושאים שאינם בהכרח בליבת הפורום. למשל, דיונים על יבואנים, סוגיות מס ואפילו על עולם המסעדנות, השירות, יחסי עסק-לקוח, מדיניות תמחור ועוד ועוד.

כל אלה דיונים מבורכים וחשובים.

דיון על פוליטיקה - אם יש כיבוש או אין כיבוש, אם ביבי טוב או רע, אם המצור על עזה חוקי או לא ואפילו האם מדינת ישראל היא דמוקרטית או דמוקטטורית - אינם רלוונטיים ובתכלס רק מעכירים את האווירה. החליטו שניים להתחיל לקשקש על פוליטיקה? צריך לחדול אותם. אדם שלישי התחיל להשמיץ ולהזכיר שרשת השכרת סרטים מסוימת כבר לא פעילה בארץ - צריך לגדוע את זה מיידית. וזה ממש לא משנה "מי התחיל"...

אילן די

New member
אין דבר כזה דיון פוליטי מבורך בפורומים

באינטרנט.
ממה שאני ראיתי, בדיון פוליטי ברשת לכל משתתף ישנן שתי מטרות :
1. להראות כמה הוא צודק (ו/או חכם).
2. להראות שמי שמתווכח איתו טועה (במקרה הטוב. במקרים הפחות טובים - להראות כמה הם טפשים).

אין שום דיון מועיל שבא לנסות ולמצוא פתרונות או לעזור במשהו. אין תרבות ואין כבוד מינימלי. תיכנסו פעם לפורום אקטואליה. אל תאכלו משהו קודם כי מובטח שתקיאו את נשמתכם.

למעלה