Duty Free Rant

Padod

New member
Duty Free Rant

אז בדקתי את זה לעומק, כמה שעמוק שאפשר ב3 לפנות בוקר, והגעתי למסקנות הבאות - לא משתלם.

א. כי מרבית המוצרים אפשר להשיג בארץ, וברוב המקרים ההבדל במחיר לא מצדיק את ההידחפות ההמונית, בהמתית שנהוגה בג'יימס ריצ'רדסון. אתה הרי כבר טס לחו"ל, בדרכך החוצה, תקנה. אלכוהול. בחו"ל. במרבית העולם המחירים זולים יותר מבארץ, כולל מהדיוטי פרי, ותוכל למצוא שם דברים מיוחדים בעוד שהיתרון היחיד של הדיוטי פרי הוא במחירים של הסינגל מאלט והקוניאק. אף אחד כאן הוא לא מסוג האנשים שחושב "או! ג'יימסון 3 ליטר רק ב60 דולר! אני אקנה ג'יימסון ואביא לארץ"
ב. המבחר מביך. זקאפה ובקרדי 8, טנקרי 10, וואן-גוך ג'ין...צר עולמנו כעולם הנמלה.

ישראלים פחדנים. לא יודע למה "פראייר" זה הכי נורא, אבל אנחנו פחדנים שנצמדים לאיזור הנוחות שלנו כמו לשון לקרח יבש. אנשים חוטפים את הJ&B, בושמילס לבן וליקרי שמנת כאילו סוף העולם מגיע.
המוכרים לא באמת צריכים להתאמץ, כי ממילא כולם יקנו - זו הנוחיות של הדיוטי פרי, אבל אם הם היו מתאמצים הם היו משדרגים את המכירה פי כמה. ראשית, יש אינסוף מבצעים והנחות ובדיוטי פרי לא יודעים איך להעביר את זה ללקוח. יש מחיר, יש פקית הנחה, המחיר הוא לפני או אחרי? אה ההנחה תקפה רק אם תקנה 2...למה....שאני...אקנה...2 בקבוקים מאותו הדבר? אני יודע למה, כי אני ישראלי שמפחד מלהיות פראייר ויש מבצע. קיבעון מביך.

איך שנכנסתי לדיוטי פרי, חושי העכביש (אם אי פעם היו לי) עקצצו.
קודם, שלא יגשו ישאלו אותי מה אני רוצה. בבקשה, הניחו לי לנפשי.
אחר כך חשתי צורך עז למכור, להתערב, להציל: לא! איטלקי ששותה את מיטב תוצרי היקב קסטלו באנפי לא יתרשם משיראז של עמק האלה. לא! הוודקה הזו לא מוצלחת, קח את זו במקום. זה יותר טוב. אדוני! תניח את השיבאס לאט ותתרחק ממנו. קח זקאפה 23, יותר טוב, יותר זול.
באמת שמוכר אמיתי יעוף שם על הלקוחות בקלות, ישדרג חוויות קניה ואת הכסף שהם יוציאו תוך כדי שהוא מזהיר אותם לשתות הכל בחו"ל בגלל המכס הישראלי.

אבל גם מבחינת מחיר זה לא משתלם. כלומר בהשוואה לארץ זה משתלם - 800 שקל לקוניאק XO במקום 1100 בארץ, אבל גם 800 שקל זה יקר מדי. זה לא רבע המחיר בארץ (שהחזרי המס מעידים שככה הוא אמור להיות, אם יש 300% מס יבוא), זה גם לא חצי מחיר, זה גועל נפש.

אז במהלך הטיול עברתי בין חנויות ובדקתי את מחיריו של קוניאק הנסי XO, שבדיוטי פרי ישראל עומד על 220$ לבקבוק.
בסופרמרקט בברלין הוא עלה 120 אירו.
ונשאר על סביבות המחיר הזה - 120-100 אירו לבקבוק לאורך כל אירופה. בוויקטוריה - איפה שיש 50% מס יבוא ושליטה של הממשלה על מה נכנס ומה לא, מחירו של הנסי XO עמד על 160 דולרים קנדים.

דיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון - כמו כל נתב"ג - אתם מלכודת התיירים האחרונה בדרך החוצה מישראל, כדי להשאיר לתיירים טעם של פיכס.

spiderrrman

New member
נהנתי לקרוא, יש הרבה אמת בדבריך...

זה נכון גם לגבי הבשמים, בושם מירקל לאישה עולה שם 270 שח בעוד במשביר למי שיש מועדון, מוכרים אותו ב-244...
ויש עוד הרבה דוגמאות..
אני האמת גם קניתי אלכוהול מהדיוטי פרי בידיעה שיכול להיות שבברצלונה המחירים כנראה יותר זולים אבל לא רציתי להיסחב עם בקבוקים במזוודה לארץ (הדיוטיפרי שם סגור לא יודע למה)...
ידוע שהדיוטי בארץ לא כזה זול, כנראה גם בגלל זה הם עושים כל חצי שנה פרסומת לדיוטיפרי שהמחירים הכי זולים, אחרי הכל הם מצליחים, הקופות עמוסות (בסוכות חיכיתי 20 דקות להגיע לקופה יותר גרוע מרמי לוי)

לא ידעתי שיש זאקאפה 23 פה. מה המחיר?

וכן, הדיוטי לרוב יקר. מוצא את עצמי מסרב בנימוס להצעות של חברים שטסים, כי פשוט לא שווה (ולא מתאים לטרטר אותם לחנות לא ברורה בחו״ל).

מצד שני... הם חברה מסחרית שמטרתה אחת ויחידה: למקסם רווחים. אז אנחנו סובלים ומתרחקים משם, אבל תכלס הם מוכרים, והרבה, וביוקר. אז מה רע להם?
ממש אכפת להם מגיקים של ויסקי כמונו שעד שאנחנו מסיימים להתלבט בין ג׳ורה להיילנד פארק הם מוכרים 10 מארזים כפולים של שיבאס ב-5% הנחה...

מקווה ששינויי המס המובטחים לשנת 2014 אכן יקרו והמצב ישתנה - ולא שאיזה לוביסט שלהם ימציא שטויות איך סינגל מאלטים וקוניאק מעודדים שכרות בנוער, אתם יודעים איך זה ממשיך.

Desert Seagull

New member
הדיוטי בארץ נוראי

אבל הוא עונה בדיוק לצרכיו של *הקהל הישראלי* ולא ממש לצרכי התיירים. הוא פונה בדיוק לאותם ישראלים שבקושי יודעים מילה באנגלית כדי להסתדר בחנות בחו"ל או שחושבים שמשקה יקר יותר משמעותו שופוני אנאס גדול יותר. וגם - שחושבים ש"להיסחב" עם בקבוק במזוודה זה מבאס. זה לא מבאס. זה דווקא נוח בטירוף. זול יותר. אין תור גם לקבלת המוצרים. אגב, חושב שזכור לי שקראתי פעם שזה אחד הדיוטים הבודדים ששומרים מוצרים עד שתחזור. לא יודע אם זה נכון.

בקיצור, אם לחזור לנושא הקודם, לקחת בקבוק במזוודה או ביד בחזור זה מעולה וחוסך ה מ ו ן כסף. אבל את הקהל הישראלי לא נצליח לחנך כנראה.

בכל פעם שהייתה לי הזדמנות, ביקשתי שיביאו לי דברים מהדיוטי בדרך חזרה. גם בפעמים שאני טסתי קניתי רק במדינה בה הייתי או בחזור. אין כמעט מוצרים שמשתלם לקנות בדיוטי שלנו. אבל רוב הישראלים לא מודעים לכך כי בארץ גונבים אותם יותר. "למה לי לקנות בארץ שיבאס ב-200 שקל כשבדיוטי אני יכול לקנות אותו ב-45$? זה חסכון משמעותי!" וגם משקה מצוין לפי המלכה משנת 1750 לפני הספירה, לפי לוח השנה של תקופת היורה של הדינוזאורים.

nukke

New member
כבר שנים אנחנו קונים שם רק דאודורנטים.

אבל מה המחיר של זקאפה?

yoavge

New member
צודק. כמו שאמרת - זה ישות מסחרית

ומטרתם יחידה - להרוויח. לחנך להעז ולהתנסות זה נגד המטרה הזו

וחבל

Padod

New member
או! תודה!

אני לא מסכים.
בטווח הקצר, תכליתה של החוויה הכלכלית היא להרוויח כסף וכמה שיותר - אבל כפי שרבים הוכיחו בעבר, אדם סמית (מסכן, לא התכוון לכך בכלל) טעה. בטווח הארוך זה לא משרת את מטרתו של הארגון, לדחוף לכיוון האינטרסנטי האישי על חשבונו של הפרט - היות והפרט לומד. כדי להרוויח הרבה כסף בטווח הארוך על הארגון להוציא את הפרט מרוצה תוך כדי השגת רווחים - מה שלא אפשרי במה שנקרא "מלכודת התיירים" או בהגדרתה הנפוצה יותר בארצנו - "ג'יימס ריצ'רדסון".

לעניות דעתי, אין לך ברירה אלא להתערב, לעצב ולהשפיע על החלטות הלקוח כדי להבטיח שהוא יראה בך סמכות, יחזור אליך כדי להתפתח וירגיש צורך להתייעץ בך בטרם יקנה משהו. מה שאינו משתקף בפילוסופיית השירות של הדיוטי פרי הישראלי (או המשק הישראלי במקרים רבים) אבל הולך ונעשה בולט יותר ויותר עם הזמן. בהצלחה לנו.

yezer

New member
אני עדיין חושב שצריך לבדוק מבצעים

הדיוטי פרי שלנו אכן יקר אולם לדעתי יש לבדוק כל מקרה לגופו ולחפש מבצעים.
לדוגמא לפני מס' חודשים היה מבצע על גלנמורנג'י 18 ב-100 דולר (במקום 200) וביקשתי בקבוק מחבר.
ראיתי שהמחיר בויסקי אקסציינג הינו כ-80 פאונד ולפיכך זו בדיוק הדוגמא כיצד המחיר הרגיל של הדיוטי הינו יקר/שחיטה אולם אם ישנו מבצע מיוחד אז שווה לבדוק.

דרך אגב padod מאוד נהניתי לקרוא בבלוג שלך על הטיול.

yoavge

New member
אכן יש לפעמים מבצעים טובים מאד

גם אני קניתי לעצמי גלנמו 18. אבל פה כבר יש RANT אחר והוא על האתר של הדיוטי פרי ובזאת אפסיק :)

kinks

New member
הדיוטי מאוד רווחי אך הכמות משחקת תפקיד

וכן הם דופקים את הישראלים, הישראלי הממוצע לא כזה טיפש למען האמת עדיין הדיוטי היא הברירה הטובה ביותר שלו. נכון, הפרש המחירים לא עושה את הדיוטי שלנו לאטרקטיבי הוא עושה אותו למכונה משומנת של גניבת כסף. מה שאנשי ג'יימס ריצ'ארדסון מרוויחים ומרוויחים המון במחיר הישראלי הנורמאלי מרוויח בכמות במדינה וזה בקבוקי ליטר ולא בקבוקי 700 מיליליטר.

הם דופקים אותך במחיר אך עדיין הכמות גבוהה יותר ולקבל 30% יותר על אותו מחיר בערך כמו בארץ זה עדיין משתלם. לא שאני מסכים חלילה, כנראה שצריך לפנות למבקר המדינה שיבדוק מדוע המחירים כאלה גבוהים והדיוטי לא אטרקטיבי לצרכנים.

foodnwine1

New member
הדיוטי לא אמור להיות רווחי. אם לא יקנו יורידו

תנאי שוק.
אם הישראלים ימנעו מקנייה שם ויקנו בחול המחירים ירדו. נקודה.

kinks

New member
זה לא כזה פשוט ולא כזה נכון

אתה מצחיק אותי גל, באמת.
בן אדם שיוצא לטיול בחו"ל אם זה לימים ספורים או טיול ארוך או סתם טיול של קניות לא ש להוסיף למזוודות שלו בקבוקי משקה שהן גם ככה לרוב מלאות מקניות של ישראלים בחו"ל.
זה למה הדיוטי מנצח כי אין צורך לסחוב בחזרה, לקחת עוד מזוודות, או לקחת פחות דברים, מגיעים ארצה ולוקחים הכול.

למה הדיוטי לא אמור להיות רווחי או קואופרטיב של אזרחי מדינת ישראל ופספסנו את זה במקרה? אפילו קואופרטיב אמור להיות רווחי בשביל לחלק רווחים לחבריו שיוכלו לכלכל את עצמם, זאת לא הנקודה. הדיוטי אמוד רווחי זה כן, מדיניות מיסים הזויה זה גם כן.

kinks

New member
מי מפקח על משהו במדינת הזאת למען האזרח?

הרי המדיניות הממשלית פה היא "תן לעשירים להתעשר עוד".

למעלה