DS9

HarryKim

New member
איך נוצרו הבורג?

אם כבר פתחתי בטעות שירשור נעשה אותו מועיל. איך נוצרו הבורג? הם הרי לא יכולים להיות גזע עצמאי כי אף יצור אורגני לא נולד עם שבבים באופן טבעי. הם איזה גזע שניסה להתחכם עם הטבע ולשפר את עצמו והטכנולוגייה השתלטה עליו? או אולי נוצרו כרובוטים של גזע ואז השתלטו עליו?

בדיוק לפני שבועיים דיברנו על זה ../images/Emo13.gif

הנה! ודרך אגב, ברוך הבא לפורום!
רוצה לספר לנו קצת על עצמך?

HarryKim

New member
מה יש לספר?

התחלתי לראות DS9 לקראת הסוף, מהפרק של המוקשים המתרבים (סורי אם הרסתי למישהו) עד הסוף, משם עברתי לוויאג'ר ואנטרפייז בערוץ 10.

Bajoran Priest

New member
אני ממליץ לך בחום..

לראות את DS9 גם מתחילתה ועד "הפרק של המוקשים המתרבים".

ygeva

New member
אפשר להגדיר את הפרק הזה...

בתור פרק מהפכני. זה הפרק שבו הסידרה הפכה להיות סוף סוף מעניינת (אז מה, אז יש להם חללית שיורה יריות מגניבות ומסווה. אז גזע חדש שרוצה להרוג את כולם, ביג דיל. וקפטן עם תסביכי אישיות גדולים. אבל כלום לא משתווה לאופן שבו הם גרמו לרומלאנים להכנס למלחמה. או המלחמה עצמה ששומו ושמיים - ראינו קרב מהו! או תבוסה מהי! פשוט אחרי לצוללות...)

Bajoran Priest

New member
חיים, לא לקרוא

אני מתנגד נחרצות. הסדרה הייתה מעניינת מהפרק הראשון. וגם אם לא- היא הייתה מעניינת הרבה לפני סיום העונה החמישית. אבל call to arms הוא בהחלט הפרק האהוב עליי בכל הזמנים, ובקרוב אזמין את כלכם לקרוא למה.

ygeva

New member
צודק, נשים ../images/Emo58.gif

אבל זה עדיין לא אומר שאהבתי את הסידרה. עד אותו פרק היא הייתה לא יותר מאשר אופרת סבון בחלל (מה?! איך הוא מעז לומר כזה דבר על סידרה מבין היוצר של מב"כ?). סיסקו מתאהב בקסידי. סיסקו הוא גם השליח הבג'ורי. ג'יק עובר את כאבי הגדילה והתתבגרות וורף ודאקס מגלים צדדים שהם לא הכירו אצליהם (אני תמיד שקט ומאופק כי שהייתי קטן בעטתי את הכדור בכדורגל לעבר מישהו והוא היה שבועיים בבית חולים. מאז יש לי טראומה נפשית, ואף אחד לא התעניין בכך במשך 8 שנים על האנטרפרייז). קוורק ואודו משחקים בחתול ועכבר (לא קוורק, זה לא שולחן הימורים, זה אני אודו, הכל יכול! אני שנים רודף אחרייך אבל לעולם לא אסלקך מתחנת החלל לא משנה מה תעשה כי אתה דמות ראשית בסידרה!) קירה מגלה מחדש את הצד המרוקאי שבה, ואובריאן עדיין לא מבין מה הוא עשה לא בסדר ולמה אישתו ברוגז... עכשיו תאמר לי שזאת לא אופרת סבון לשמה!

Bajoran Priest

New member
לכל השאר שבמקרה לא מכירים את הסדרה

השימוש במילה אופרת סבון בהקשר של סדרות מד"ב, כמעט כל סדרה שלא תהיה, מחליא אותי. רק בקיצור נמרץ- אופרת סבון, ואני לא מתיימר להיות מומחה, היא סדרה מתמרחת בעלת אינספור פרקים, עלילות מעגליות, הפקה בלתי מושקעת בעליל ובדרך כלל אפב מקוריות. סדרות מד"ב הן בדרך כלל אינן כאלו. עכשיו, העובדה שיש בסדרה דמויות עם עומק, ורחמנא ליצלן- התפתחות של הדמויות האלו הופכת את הסדרה לסדרת דרמה, ולא לאופרת סבון. אז כן, חלל עמוק תשע, חוץ מזה שהיא סדרה מד"ב, היא גם סדרת דרמה. ולמזלן של שאר הסדרות הטרק, גם הן לא חפות לגמרי מאלמנטים כאלו, למרות שחלל עמוק תשע היא כמובן הדוגמא הבולטת ביותר. וחוץ מזה, הפרקים שיגבה ציין פרטים כל כך שוליים בעלילת הסדרה, ברובם, שנראה כאילו הוא התאמץ למצוא דווקא אותם. וחוץ מזה, רובם חביבים ומועילים. ואני מזמין את כל הפורום לקרוא בקרוב, אם ירצה איירה, מאמר מקיף מפרי עטי על למה "קריאה לנשק" הוא הפרק האהוב עליי ביותר(ולא מהסיבות שיגבה ציין, ממש אבל ממש לא), ואגב כך לקבל פרספקטיבה חדשה על הסדרה בכללותה.

למעלה