ההמממ
קודם על מספר תיקונים בקשר למאקי- הפרק הראשון בו המאקי נרמז הוא בעונה השביעית של הדור הבא, בו נחתם ההסכם עם הקרדסים, והאינדיאנים ההם מתעצבנים וווסלי וכל זה. אבל שם המאקי עוד לא היו קיימים. באותה השנה הם הופיעו בחלל עמוק תשע, בפרק הכפול- "המאקי", ואז הופיעו שוב בהופעת אורח בפרק שקדם ל -all good things ובו רו לארן מצטרפת לשורותיהם. בכל מקרה, בסיטואציה הזאת הדור הבא שירתה את עלילת חלל עמוק תשע, ולא להיפך. בניגוד לשנה שקדמה לכך, אז חלל עמוק תשע סיפקה מספר מחוות ל"הדור הבא" עם קיו,לוקסנה טרוי והאחיות לורסה ובאט'ור. אני שמח שאתה מסכים איתי, ואני אסכים אתך שאולי בעונה השנייה עלילת הרקע לא הורגשה *מספיק* בחלק מהזמן. אבל במבט לאחור ניתן בהחלט לראות את כל הזרעים לדברים שבאו אחר-כך. ובקשר לשאר דבריך, הרשה לי לצטט אותך. "הסדרה בעונות הראשונות סבבה סביב חייהם האישיים של הדמויות, לבטים, מהו מקומנו בעולם הזה? מה נכון או לא נכון לעשות? מיהם אוייבי, מיהם חברי?" לא שאני מסכים איתך שאלו כל הנושאים שהסדרה עסקה בהם, אבל אם אלו לא נושאים ראויים לדיון, אני לא יודע מה כן. דבר נוסף, אם עלילה מתמשכת היא מה שאתה מחפש, איך בדיוק שאר סדרות הטרק הן טובות יותר ? המקורית ו"הדור הבא" בטח שלא, מבחינה זו. לוויאג'ר הייתה עלילת מסגרת קלאסית, שאמנם התקדמה עם הזמן, אבל דמתה יותר לעלילות "חזרה הביתה" כדוגמת "מנהרת הזמן", "זינוק לאתמול", סליידרס וכדומה, ולא לסדרות עם עלילה מתמשכת של ממש. ואפילו בבילון5 דישדשה מעט בעונתה הראשונה עד שהספיקה להציב במקומם את הכלים שתפסו תפקיד בעונות ההמשך. אז מה, בדיוק, הנקודה?