DS9

ygeva

New member
2 תיקונים

אחד אני לא יגבה. אני יואב גבע. קרי - החתימה שלי בסוף העמוד. שניים - אני לא לחלוטין סולד מהסדרה, אני פשוט העדפתי את הדור הבא ווויאג'ר על פניה. ולמה? כיוון שהסדרה מתרחשת במקום סטטי, ולא דינמי דוגמת שאר הסדרות - העלילות נוגעות יותר בשחקנים עצמם, בחיי היום יום שלהם, עם מעט מוטיבים של מתח. חסרים הדינימיות, המתח והמיסתורין, שלדעתו של הח"מ - זוהי המהות של סדרת מד"ב טובה, ואוי ואבוי אם לא נמצא זאת בסדרה ראויה לשמה. סדרת מד"ב לגבי חיי היום יום שלנו בעוד שלוש-מאות ושבעים שנה? תודה, אבל לא תודה. אותי זה ממש לא מעניין. אבל מלבד זאת חלל עמוק 9 סיפקה מדי פעם את הריגוש את המתח המקומיים, או קונספירציה כאלו ואחרות (דוגמת בחירתה של הקאי, או הופעת הדומיניון). לסדרה הזאת היה הרבה יותר פוטניאל והם בזבזו אותו על דיאלוגים משעממים. צר לי, אבל זאת הרגשתי.

ygeva

New member
2 תיקונים

אחד אני לא יגבה. אני יואב גבע. קרי - החתימה שלי בסוף העמוד. שניים - אני לא לחלוטין סולד מהסדרה, אני פשוט העדפתי את הדור הבא ווויאג'ר על פניה. ולמה? כיוון שהסדרה מתרחשת במקום סטטי, ולא דינמי דוגמת שאר הסדרות - העלילות נוגעות יותר בשחקנים עצמם, בחיי היום יום שלהם, עם מעט מוטיבים של מתח. חסרים הדינימיות, המתח והמיסתורין, שלדעתו של הח"מ - זוהי המהות של סדרת מד"ב טובה, ואוי ואבוי אם לא נמצא זאת בסדרה ראויה לשמה. סדרת מד"ב לגבי חיי היום יום שלנו בעוד שלוש-מאות ושבעים שנה? תודה, אבל לא תודה. אותי זה ממש לא מעניין. אבל מלבד זאת חלל עמוק 9 סיפקה מדי פעם את הריגוש את המתח המקומיים, או קונספירציה כאלו ואחרות (דוגמת בחירתה של הקאי, או הופעת הדומיניון). לסדרה הזאת היה הרבה יותר פוטניאל והם בזבזו אותו על דיאלוגים משעממים. צר לי, אבל זאת הרגשתי.

עוד הבדל קטן אך מהותי...

בין אופרות סבון לסדרות מד"ב (ודק משה, זקוף אזנייך, אתה מקשיב?): איכות המשחק. אני, בתור מישהי עם רקע-מה בתחום המשחק, יכולה לשים על זה את האצבע ביתר קלות, אבל כל אחד שם לב לזה... מונולוגים בנוסח "הו, מה אעשה? הו, אם בעלי ידע הוא יתאבד! איך אוכל לעשות לו את זה, לאחר כל מה שעשה למעני?.. הו, מה אעשה? אני מרגישה סחרחורת... הו, אני עומדת להתעלף... (מתעלפת)" יש בשפע באופרות סבון, אבל אם תמצא לי ולו אחד כזה באיזושהי סדרת סט"ט (סטאר טרק
), אני אוריד בפנייך את הכובע וגם אוכל אותו. חוץ מזה, בסטאר טרק הם מלכתחילה לא יגיעו למצב בו מרתה מגלה שהמאהב שלה הוא בעצם דוד שלה, ושעכשיו היא בהריון אבל היא לא יודע מי האבא. אפילו לא בDS9. אבל אפילו אם כן (!!!) המשחק יהיה משחק משכנע, כי הדמויות מגולמות בידי שחקנים טובים. נכון שיש קצת יותר התמקדות בפן האישי בDS9, אבל הוא תמיד משתלב בעלילה גדולה יותר, חשובה יותר.

ygeva

New member
לא בעונות הראשונות

בעונות הראשונות לא מצאתי שום אזכור לעלילת מסגרת בעלת נפח כלשהי. הרוב היה התמקדות בעלילות קצרות בחיי היום יום בתחנה. אגב, שלא תחשבו לרגע שאני צופה בסידרה, אבל גם בחלק מאופרות הסבון של ימינו דוגמת מיכאלה חלק מהשחקנים שם מגלמים את דמותם בצורה משכנעת למדי, ולשם שינוי העלילות לא עד כדי כך מטופשות דוגמת "ימי חיינו". אין סצינות מטופשות במב"כ חלל עמוק 9, אבל אני בהחלט אומר בפה מלא ובנחישות שהיו שם יותר מדי דיאלוגים שנמרחו, ששוחקו בצורה גרועה ושממש לא היו משכנעים. אני לא צריך להצביע על דוגמאות כרגע.

Bajoran Priest

New member
המממ...

אני אקח את המילה שלך בקשר למיכאלה
ובכן. לא הייתה עלילה מתמשכת בעונות הראשונות, אה? בואו ונראה כמה דוגמאות לעלילה מתמשכת אני יכול למצוא בשלושת העונות הראשונות, קיי? הסדרה התחילה בשוט הראשון שלה עם לוקיוטוס אוף בורג- רמז ברור לכך שהסדרה הולכת להיות נטועה בשורשים ההמשכיים של הטרק. החל מהפרק הראשון הסדרה הטיחה בפנינו מספר נושאים מרכזיים: באג'ור ששוחררה מידי הקרדסים, ושהממשלה הזמנית שלה ביקשה להתחיל בהכנות לכניסה לפדרציה. בה בעת קירה מגלה התנגדות לצעד זה- רמז לאחד הקונפליקטים שימשיכו בעונות הבאות, בדמותה של ודק וין. גול דוקאט והקרדסים מפגינים שרירים, רמז למה שעתיד לבוא- אולי. סיסקו מגלה את חור התועלת והופך לשליח, תפקיד איתו יתמודד ואליו יכנס בהדרגה עד לסוף הסדרה ממש. קאי אופאקה מוצגת כתקווה היחידה של באג'ור שלא לשקוע אל תוך מלחמת אזרחים. סיסקו מגלה חוסר רצון לשרת בתחנה, מה שיילך ויהפוך במהלך הסדרה להרגשתו שהתחנה ובאג'ור הם ביתו. אובראיין וקייקו ממשיכים את היחסים ביניהם שהחלו ב"הדור הבא". גראק מופיע לראשונה עוד בפרק השלישי. אפילו לורסה ובאת'ור היו שם ! המשך העונה- קאי אופקה אובדת ברביע גמה, פתח למרבית ההתפתחויות הפוליטיות הפנימיות בהמשך הסדרה. הפרק Dax הוא ראשון בשורת פרקים המתמקדים בדאקס במהלך הסדרה וחושפים אט אט את הרוודים העמוקים של שיתופן הטריל. הגרנאד נגוס מופיע לראשונה, ויופיע עוד הרבה פעמים בעתיד, כמעט בכל עונה(יכול להיות שבכולן- צריך לבדוק), מתחיל את עלילת הפרנגים של הסדרה. קיו מופיע, ומחבר את הסדרה עוד קצת להדור הבא. כנ"ל לוקסנה טרוי. קירה מתמודדת עם קונפליקט אשת מחתרת\קצינה במדים ועם שנאתה לקרדסים. בטח יש עוד כמה דוגמאות. בסוף העונה אנו פוגשים כבר את ודק בראייל וודק וין, ומתחיל המרוץ לתפקיד הקאי, וכל מה שנגזר מכך לעתיד הסדרה. עונה שנייה- מתחילה בשלושה פרקים מחוברים המציגים את הפוליטיקה הפנימית הבאג'ורית במלוא תסבוכתה. בהמשך בעונה מופיע שוב הנאגוס הגדול, ובאותו פרק גם מוזכרים לראשונה הדומיניון. כמו כן, פרק ראשון בממד המקביל, הראשון בשורת פרקים שיתחברו זה לזה עלילתית בצורה ישירה. כמובן וכמובן, המאקי- פרק כפול נהדר שמהווה המשך ישיר למאורעות פרק אחר ב"הדור הבא" מאותה השנה, ואשר מפגיש אותנו לראשונה עם המאקי, אשר לא רק ישפיעו רבות על עלילת הסדרה בעונות הבאות, אלא גם ילדו סדרת בת משל עצמם(וויאג'ר, למי שלא הבין את הרמז). באותו פרק מתגלים גם שלבים בדמותו של גול דוקאט. ואם כל זה *לא* מספיק(ולדעתי זה כן)- בסוף העונה הדומיניון מגיעים ! בסוף העונה *השנייה* ! לא בסוף העונה החמישית ! נכון, בסוף העונה השנייה היו קצת פחות פיצוצים(והפרק עצמו היה הרבה פחות טוב), אבל הדומיניון לכשעצמם הראו את ראשם עוד בתחילת העונה השנייה, על כל המשמעות שבכך ! בתחילת העונה השלישית פרק כפול שבו מגלים את זהותם של מייסדי ומנהיגי הדומיניון. בהמשך העונה הרומולנים מנסים להשמיד את הדומיניון לראשונה, לאחר מכן תחבולת הטאל-שיאר עם המסדר האובסידאני, שגם מגלה לנו דברים חדשים על גראק. המאקי חוזרים לבקר יחד עם תומס רייקר שלא נראה מאז "הדור הבא". הג'מהאדר ממשיכים להתפתח. ועוד ועוד. לא הייתה עלילה מתמשכת בעונות הראשונות?

ygeva

New member
שכחת להוסיף ../images/Emo58.gif

אתה מזלזל בתרומה חברתית-לאומית של מכאלה? איפה עוד הילד שלך ילמד לפוצץ את השכן מכות ולהאכיל אותו דג זהב אם הוא ישבור את כבודו? עלילת רקע? בו ניבחן אותה. הדור הסתיימה עם סוף המלחמה בין הפדרציה לקארדסים, פחות או יותר, וכינון שלום בינהם (TNG: Lower Decks. אגב, זה יהיה הפרק השני בו אנו שומעים על המאקי כבר בפעם השנייה. הפרק הראשון בו אנו נפגשים עם עמם היה בפרק בעונה השישית אם אני לא טועה, בו נדרשה ההגאית של הספינה לחדור אל בין שורות המאקי ולעמוד על תוכניתם). במסגרת שחרורה של בייג'ור (וזאת הייתה יכולה להיות סצינה יפה) מוצב חיל מצב של הפדרציה בתחנת חלל קארדסית נטושה ועליהם מופקדת המשימה לסייע בשיקום התרבות הביג'ורית. הלאה, מתחילים את העונה הראשונה. סיסקו הגיע לביג'ור לא בכדי, אלא ע"מ למלא מטרה יותר נכספת, יותר עליונה מאשר הוא יכול לשאר כעת. הממשלה הביג'ורית הזמנית בפעולה, השמאל נגד הימין - להצטרף לפדרציה? לא להצטרף? למה לא? לא כעת, עתה זה לא הזמן. קאי אופקה נעלמת (פספוס לדעתי. ניתן היה לשחק על המוטיב הזה קצת יותר). וודוק נחמדה וחיננית חותרת לכס הקאי בדרכי מרמה. קארדסי נשאר על התחנה (אני רק חייט פשוט!). קירה חשדנית מטבעה ומתלבטת - האם גירשנו עריץ אחד ע"מ להושיב אחר על כסאו? המאקי מופעים שוב. חזרנו, אנחנו עדיין נגד הקארדאסים. אבל חידוש: גם הפדרציה הם האויב עכשיו, באם הם מנסים לחבל בתוכניתנו. קיו, מאיפה הגעת? אני לא פיקארד! יודע מה. אני אסכים עם מחצית מדברייך. הייתה עלילה. אבל לא מתמשכת. לא מורגשת דייה. הייתה עלילת רקע, לכל היותר, כמו שלכל סדרה באשר היא ישנה עלילה ברקע. אבל היא לא הורגשה מספיק. הסדרה בעונות הראשונות סבבה סביב חייהם האישיים של הדמויות, לבטים, מהו מקומנו בעולם הזה? מה נכון או לא נכון לעשות? מיהם אוייבי, מיהם חברי? אלו הנושאים העיקריים בהן עסקה הסידרה בעונותיה הראשונות - ודישדשה במקום. הופעת הג'ימהדר לראשונה יצרה מתח ממשי בסידרה. אותה הופעה כבר התקשרה לעונה החמישית, בה הפדרציה עברה מהתגוננות להתקפה. אבל עד אז, עלילת הרקע לא הייתה מחוברת דייה לדמויות. לא היה לה חלק מרכזי מספיק בסידרה. מלחמת הדומיניון לעומת זאת דוגמת העונה השלישית של אנטרפרייז התחילה עלילה מתמשכת ומתגלגלת, אשר ליוותה אותנו לכל אורך העונות לאחר מכן, ושימשה כקו מנחה לסידרה. לא בגלל הפיצוצים, אלא בגלל הסכנה שהייתה צפויה לקיומה הממשי של הפדרציה תזכר המלחמה, ובשלה תזכר הסידרה טוב מכתמיד.

Bajoran Priest

New member
ההמממ

קודם על מספר תיקונים בקשר למאקי- הפרק הראשון בו המאקי נרמז הוא בעונה השביעית של הדור הבא, בו נחתם ההסכם עם הקרדסים, והאינדיאנים ההם מתעצבנים וווסלי וכל זה. אבל שם המאקי עוד לא היו קיימים. באותה השנה הם הופיעו בחלל עמוק תשע, בפרק הכפול- "המאקי", ואז הופיעו שוב בהופעת אורח בפרק שקדם ל -all good things ובו רו לארן מצטרפת לשורותיהם. בכל מקרה, בסיטואציה הזאת הדור הבא שירתה את עלילת חלל עמוק תשע, ולא להיפך. בניגוד לשנה שקדמה לכך, אז חלל עמוק תשע סיפקה מספר מחוות ל"הדור הבא" עם קיו,לוקסנה טרוי והאחיות לורסה ובאט'ור. אני שמח שאתה מסכים איתי, ואני אסכים אתך שאולי בעונה השנייה עלילת הרקע לא הורגשה *מספיק* בחלק מהזמן. אבל במבט לאחור ניתן בהחלט לראות את כל הזרעים לדברים שבאו אחר-כך. ובקשר לשאר דבריך, הרשה לי לצטט אותך. "הסדרה בעונות הראשונות סבבה סביב חייהם האישיים של הדמויות, לבטים, מהו מקומנו בעולם הזה? מה נכון או לא נכון לעשות? מיהם אוייבי, מיהם חברי?" לא שאני מסכים איתך שאלו כל הנושאים שהסדרה עסקה בהם, אבל אם אלו לא נושאים ראויים לדיון, אני לא יודע מה כן. דבר נוסף, אם עלילה מתמשכת היא מה שאתה מחפש, איך בדיוק שאר סדרות הטרק הן טובות יותר ? המקורית ו"הדור הבא" בטח שלא, מבחינה זו. לוויאג'ר הייתה עלילת מסגרת קלאסית, שאמנם התקדמה עם הזמן, אבל דמתה יותר לעלילות "חזרה הביתה" כדוגמת "מנהרת הזמן", "זינוק לאתמול", סליידרס וכדומה, ולא לסדרות עם עלילה מתמשכת של ממש. ואפילו בבילון5 דישדשה מעט בעונתה הראשונה עד שהספיקה להציב במקומם את הכלים שתפסו תפקיד בעונות ההמשך. אז מה, בדיוק, הנקודה?

[TNT]

New member
איזה נחמד לקרוא דברים של מישהו

שחושב בדיוק כמוני. בקשר למה שאמרתה בקשר לעונה הנשיה על זה שאומנם אי אפשר היה אפשר להרגיש את העלילה מספיק אבל אבל במבט לאחור אפשר לראות את הזרעים להמשך. זה כל כך נכון!!!! זה מה שכל כך גאוני בסדרה הזאת אפשר לראות בקלות שיש תיכנון ארוך תווך לא מתכננים רק עונה או שתיים קדימה, אני יכול להבין איך אפשר לראות את העונות הראשונות כמשעממות אבל צריך להתחשה בתמונה הגדולה. זה היתרון שלי שאני כבר יודע מה קורה בהמשך כשאני רואה את ההתחלה. ההתפתחות של הדמויות ושל מערכות היחסים עשויה כל כך טוב!! איזה תענוג זה לראות פרקים עם באשיר ואוברין או קוורק ואודו. אחרישאמרתה שאתה מעדיף את העומה הראשונה גרמת לי לחשוב על זה ועכשיו באמת אני לא בטוח מה עדיף. בעונה הראשונה באמת היו פרקים מעולים, העונה הראשונה היא בעיקר הכרות עם הדמויות ואם המצב מה שלדעתי הועבר בצורה מצוינת העונה השניה עוסקת יותר במערכות יחסים בין הדמויות אם כפשר לומר שזה התחיל כבר בעונה הראשונה.

ygeva

New member
באדיבות האתר הרישמי

מאקי: היסודות שעליהם את מדבר הונחו בפרק TNG: Journey's End, אשר עלה לאוויר בארה"ב 28.3.94. הפרק הבא בו הם נראו לראשונה הוא בפרק DS9: The Maquis, עלה לאוויר ב- 24.4.94. זהו פרק כפול. צמוד לכך, ב- 16.5.94, הופיע הפרק TNG: Primitive Strike. בנקודה הזאת אני מוחה - הפרקים שודרו צמוד אחד לשני - משמע הם צולמו באותו זמן. היסודות לכך הונחו בדור הבא, במהלך העונה השביעית (אני לא יודע עד כמה הפרק TNG: Lower Decks קשור לכך ולכן אני לא אכליל אותו כדוגמה ממשית). מה שירת את מה לא אומר. אבל במקביל למחוות מצד חלל עמוק תשע, לא חסרות המחוות מצד הדור הבא (TNG:Chain of Command, TNG: Lower Decks) וכל אותם אזכורים למלחמה הקארדסית. הזרעים שנזרעו בעונה הראשונה, השנייה והשלישית אמנם היו חשובים להתפתחות העתיד. כמו שהדור הבא סגרה מעגל עם הפרק הראשון והאחרון שלה, כמו שוויג'אר סגרה מעגלים גם כן. אבל כאן זה נגמר - עלילת הרקע לא הורגשה מספיק, לדעתי, הרבה פוטניצאל שפוספס. הרבה מוטיבים שחזרו על עצמם. הלאה - הסדרה כסובבת סביב חייהם האישיים של הדמויות. קראת את מה שיש לי לומר בעניין ואני מתעקש בנקודה הזאת - זה אולי יעניין אחרים, אבל בשביל לדעת איך יראו חיי היום יום שלנו בעוד 370 שנה אני לא זקוק להשקעה טלוויזיונית דוגמת חלל עמוק 9. אני לא מעוניין כלל בסידרה סטאטית. ריגוש, מתח ותאוריות מדעיות הם אלה שהופכים סדרת מד"ב למוצלחת, לדעתי לפחות. אני אסכים ואומר - שאם הייתה יותר התמקדות בעלילת הרקע ופחות בדיאלוגים - זה היה יותר מעניין. ביג'ור אחרי המלחמה - ישראל אחרי המנדט. קאי אופקה נעלמת, אתה הגעת לכאן כי יש לכך סיבה - הו, זה היה יכול להיות מעניין. ולא, סלח לי, לא רגעי האינטימיות בהם אנו רואים את קירה וברייל. לא אהבתי את זה בדור הבא, לא אהבתי את זה כאן. אני אצטט את עצמי ואומר - לעלילת הרקע לא היה מספיק נפח (ראה שתי הודעות קודמות שלי) - לזה התכוונתי. באם זה ריתק אותך - אדרבא. אבל לא מלחמה ולא רומנטיקה הם אלה שמשכו אותי בסדרות מב"כ - אלא המיסתורין והמתח - של מה שהיה ומה שיהיה - והפרק שהכי התענגתי עליו הוא ללא ספק TNG: All good things...

Bajoran Priest

New member
אתה זכאי לדעתך

רק שלדעתי, העונות השונות של חלל עמוק כללו לא פחות חייזרים תורנים ותופעות חלל "מסתוריות" משאר סדרות הטרק.

ygeva

New member
עדיין, לא דינמי מספיק

יותר דיאלוגים, פחות הסברים מדעיים. "לגלות עולמות חדשים וחקר הלא נודע"... זה לא הוביל פה. מילא. טעם שונה. מיצינו.

[TNT]

New member
הסדרה היתה מענינת גבר מהפקר הראשון

אומנן אני מודה שהעונה הראשונה לא מדהימה אבל זאת התחלה טובה. עונה שניה מתחילה להיות ממש טוב. לדעתי התחלתי לראות את הסדרה מתי שהוא בסוף השלישית או תחילת הרביעית וזאת לדעתי התקופה הכי טובה(לפני המלחמה) עכשיו אני לקראת סוף השניה וכבר מת להגיע לשלישית.

Bajoran Priest

New member
רק שלדעתי..

העונה הראשונה הייתה קצת יותר טובה מהשנייה. השלישית כבר מעולה.

למעלה