אמנם זה לא קשור לסופרמוטו, אבל..
דבר ראשון, אמנע מכלמיני דברים כמו "מה זה עניינך מה אני קונה", כי זה גובל בגסות רוח. וכידוע, אני טיפוס נחמד
ולעניין, הנה דוגמא: אם מישהו אוכל מקדונלדס במשך חמישה ימים (= 150 ש"ח בערך) או אוכל פעם אחת במסעדה טובה (גם 150 ש"ח), כיצד זה שונה? ומהו ההבדל בין לקנות אופנוע אחד ב125K, לבין שניים ב60K, לבין ארבעה ב30K? והאם לקנות אופנוע כמו CBR1000RR, שמעבר למחירו האסטרונומי, יש גם את פקטור התאונה - גם תאונה קלה עשויה להביא אותך לנזק של 50%? (ע"ע מורמ). לא רואה שום הבדל. ואם כבר נכנסת לוויכוח, אז מעניין כמה אנשים שמקבלים 3100 ש"ח לחודש צריך בשביל שישלמו את מה שאני משלם למס הכנסה + ביטוח לאומי בחודש. שלא לדבר על מיסי הקניה על האופנועים (כן, אני חושב שאתה צריך לשמוח שאני קונה אופנוע חדש ב60K, כי אתה - כמו כל היתר - מקבלים מזה יותר מחצי). אגב, למקרה שלא ידעת, לא מספיק להיות חרוץ ומסור (ולעבוד הרבה שנים), גם צריך לבחור במקצוע הנכון. אלו החיים. בכלל, עלתה כאן סוגיה מעניינת. בפורומים בחו"ל, בהם אני קורא לרוב, אנשים לא צרי עין. זכור לי למשל בחור מktmtalk עם חמישה אופנועים שנת 2005 (WR450, 300EXC, ועוד שלושה לאישה והילדים). ולא ראיתי שמישהו עויין כלפיו בגלל זה. יש כאלו שרוכבים שם על אופנועים משנת 93, ויש כאלו שמחזיקים ב525 אחד וב300 אחד, שניהם שנת 2004 ומעלה, רק בשביל הגיוון. וכולם מסתדרים, ואף אחד לא עויין כלפי האחר. ואגב, אולי עד האביב דעתי תשתנה, פרוייקטים יצליחו ואני אכן אלך וארכוש אותו (או משהו אחר מהז'אנר). כי זה שהוא מגניב - זה לא בצחוק. ואם יהיה לי את הכסף - אז מה אכפת לי. אני נהנה. החיים קצרים מדי בשביל לעשות חשבונות של "מה יחשבו עליך בפורומים", רק כי אתה מחליף אופנועים כאוות נפשך. בקיצור, במקום לחשוב על מצבם הכלכלי של אחרים, שפר את זה שלך. זה קל ופשוט. בידידות, אה?