Don't walk with Israel

Don't walk with Israel

מאז שהגעתי לטורונטו, לפני כארבע שנים, הבחנתי רק באותן קבוצות של ישראלים לשעבר, שנראה שמאוד מזדהים עם ישראל, למרות שעזבו אותה וכנראה שאין בכוונתם לחזור. סביר להניח שלפחות חלקם עזבו את ישראל משום שלא היה להם טוב שם ואולי אפילו הגיעו לאותן תובנות שאליהן אני הגעתי (שאם אני רוצה עתיד נורמלי לילדיי - אז בישראל זה לא יקרה).
אני חושב שאני מבין את היחס הדואלי הזה שנראה שמתקיים אצל מהגרים רבים.
עם זאת, אני מחפש את אותם ישראלים לשעבר, שאינם מזדהים אוטומטית עם ישראל בלי קשר למה שהיא הופכת להיות, ורואים עצמם כמוני, כ"גולים מרצון" מאותן סיבות.
אנא צרו קשר.

CANADA101010

New member
אני לא מסכים לאף מילה שלך אבל אני מוכן למות בעד זכותך לדבר

אני מסכים לכל מילה שלך.. רוב הישראלים כאן ימנים על חשבון דם של ילדים או מבוגרים של אחרים. לא מבין למה הם פה - צבועים. יתרה מזאת עם הזמן רבים בעולם מזהים בריונות בהתנהגות ממשלת ישראל וגרף האנטישמיות עולה בקרב המזדהים עם דוד ולא אותה מדינה שקמה בזכות רצח עם בשואה. אני מזדהה עם גברי הרמטכ"ל- סגן הרמטכ"ל ובוגי יעלון אנשים אמיצים שעללולים לאבד בגלל דעות אחרות את מטה לחמם. מי שקרא את הספר הנפלא
CONCIENCE AND COURAGE
EVA FOGELMAN
ילמד שהמשותף בין חסידי עולם היה חינוך מוסרי מהבית. אנשים אלו נחשבו לבוגדים בזנמן סיכנו את חייהם וחיי משפחתם למען המוסר והצדק.
אני אוהב את הנ"ל
אני לא מסכים לאף מילה שלך אבל אני מוכן למות בעד זכותך לדבר

מסכים עם דבריך

ותודה על ההמלצה על הספר.
בהחלט נכון. אני חושב שהחלוקה (אחת מהן לפחות) בין אנשים בעולם הולכת ונהיית פחות חלוקה של "יהודים / נוצרים / מוסלמים" וכו' ויותר חלוקה בין דתיים או לאומנים פנאטים ובין אותם אנשים שאתה הזכרת, שחיים את חייהם על פי ערכי מוסר אוניברסליים.
אגב, אני ממליץ על הספרים (רשימה אקראית):
אין גבול / ספי רכלבסקי
לנצח את היטלר / אברום בורג
אייכמן בירושלים - דו"ח על הבנאליות של הרוע / חנה ארנדט

dekelsagi

New member
אני לא מסכים ולא מוכן למות בשביל אף אחד. החיים -ערך עליון.

והחיים הטובים עוד יותר טוב.

למעלה